|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodnišnica LJ in dodatki
11.10.2005 10:45:49   
livia
Zanimajo me vaše izkušnje z LJ porodnišnico. Vem, da vse ne morete biti zadovoljne z njo, kot verjetno niso zadovoljne vse v Postojni.
Bolj kot kritike in pohvale me zanima kaj imaš na razpolago in koliko se plača. Recimo: ali imaš lahko svojo sobo, ali si lahko zbiraš položaj rojevanja, ali imajo možnost, da ti ponoči otroka vzamejo, če tako želiš,...?
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
11.10.2005 10:51:21   
CUKRČEK
Jaz sem bila z Lj. porodnišnico zelo zelo zadovoljna, prav tako z osebjem, ki je bilo zelo prijazno. Vložgov je bilo vedno dovolj, prav tako si lahko dobil mrežaste gate......spalno srajco si tudi dobil takoj, če si jo slučajno zamazal in si hotel drugo. S tem ni bilo nobenih problemov. KAr se pa zasebnoh sob tiče, ti bodo pa druge povedale....jaz sem bila v sobi še z dvema mamicama in mi je bilo Ok......drugače bi mi bilo zelo dolgčas, če bi bila sama.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
11.10.2005 11:01:06   
Anonimen
CUKR, na katerem oddelku si pa bila?

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
11.10.2005 11:47:08   
nana 27
Livia, zdi se mi, da v ljubljanski porodnišnici nimaš svoje sobe. Prav tako imaš dojenčka pri sebi, ker se porodnišnica šteje za "otroku prijazno porodnišnico", ker na ta način spodbujajo dojenje. Položaje si baje lahko izbiraš, ko pač prideš tja. zelo zanimiv je prispevek, ki so ga pripravili na to temu v oddaji na RTVS "Z vami" z dne 14.9.2005 (od 34. minute dalje (pritisni na kamero in premakni na 34. minuto s kroglico spodaj) http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rtvoddaje&op=web&func=read&c_id=24782 V Postojni ob prihodu lahko prosiš za sobo, kjer boš sama in jo plačaš. Lahko se doplača tudi za partnerja, ki je lahko v sobi s teboj. Plačati je potrebno še njegovo prehrano v tem času. Čeprav imajo napisano, da so možni različni položaji, temu ni tako. Malo si preberi na njihovi spletni strani. Glede otročka pa odločaš vsak dan. Če ne moreš poskrbeti zanj, ker si utrujena, prosiš, da ga odnesejo v "štalco", kjer je od 11. do 5. ure zjutraj, ko ti ga pripeljejo na dojenje (delni rooming in), če pa si dovolj fit ga imaš lahko vseskozi ob sebi. Prav zaradi tega bom tudi sama najverjetneje šla v Postojno, ko bo tako daleč.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
11.10.2005 11:53:24   
nana 27
Mogoče sem bila malo nejasna. V Ljubljani imaš otroča vseskozi ob sebi. Če prosiš za mleko, ker ga nimaš, ga ne dajo oz. šele ko pride do večje izgube teže (to so izkušnje številnih mamic, kar boš lahko prebrala na različnih forumih). V Postojni so malo bolj "človeški". Otroka odnesejo, če hočeš od 23.h do 5. zjutraj. Vsekakor si poglej prispevek oddaje, ki sem ti ga poslala. Je pa tako, da imaš povsod lahko dobre ali slabe izkušnje. http://www.bolnisnica-po.si/  

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
11.10.2005 12:34:38   
povhek
Ja sploh ne vem kaj naj rečem.Po eni strani v redu (srajce. gate, copati...), osebje pa kakor veter zapiha.Bila sem na vseh oddelkih ,ki jih premore lj. porodnišnica(intenzivna, a, c), soba je 5800 in še nekaj drobiža, ampak lahko ti povem da ti bi bilo blazno dolgčas, ker se ne bi imela s kom pogovarjat.Predstavljaj si da te na wc, mehur te blazno boli, otrok pa se neutolažljivo joka...če je še katera s tabo v sobi ti ga malo popazi, ga dvigne, ga malo nosi tistih par minut, v miru greš pod tuš...Če imaš mleka premalo ti seveda takoj prinesejo na intenzivni Novolac, na c-ju pa pač Aptamil.Da pa ti odnesejo otroka, na to pa lahko kar pozabiš.Na intenzivni ti ga čez noč seveda odnesejo, čez dva dni pa nič več, ker je to otroku prijazna porodnišnica, kjer naj bi se mama privajala na otroka in obratno, seveda da dojenje lažje steče.Ko sem jaz prosila mi je rekla: Ja gospa kar navadite se, doma ne bo nikogar , da vam ga bo odnesel za par ur.No ampak naj bo , čez 15 minut ga dobite nazaj.Tako ,da pozabi na to!!!! Res se lahko odpočiješ v 15 minutah, če verjameš.No pa ko prideš domov si v parih dneh kot nova.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
11.10.2005 12:36:29   
fricka
Jaz sem rodila v Lj, imela sem CR. Ponovno sva se vrnile v porodnišnico po treh dneh bivanja doma zaradi zlatenice. Moram rečt, da to z dodatkom mleka ne drži. Moja punca je bila lena zaradi CR in skoraj ni pila pri meni. Imala sem čisto proste roke pri odločitvi ali ji dam dodatek, vedno ko sem ga želela so mi ga tudi prinesli. Saj tako sproti preverjaš njeno težo in delaš kontrolo koliko je popila- tehtnico smo imeli ves čas v sobi ali na hodniku. Ko gledam nazaj nimam pripomb, med bivanjem pa po porodu hormoni divjajo in se zdi marsikaj narobe.
Glede bivanja pri mamici pa ne vem točno, ker po CR nekaj noči otroka odpeljejo. Za to sem jim bila zelo hvaležna, saj sem se vsaj malo spočila in pripravila na nadaljne naporne noči.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
11.10.2005 12:43:56   
Urša
Glede dodatka imam jaz zelo slabe izkušnje. Ko sem jih prosila zanj, ker moja ni in ni hotla zagrabit in je tulila od lakote, se mi je sestra prav hinavsko nasmehnila in rekla: "Gospa, zdej se pa odločte, al mislte dojit al met otroka na flaši!" user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
11.10.2005 12:59:36   
nana 27
Tiste s CR imajo v Ljubljani baje poseben tretma. Zelo malo kritik je slišat čez delo zdravnikov in sester na teh oddelkih.Meni sta dve prijateljici povedali to glede mleka. Ena je bila zelo utrujena in bi lahko v stoje spala, vendar ni mogla dojit. Nihče ji ni pomagal. Otrok je jokal celo noč in ga je nosila gor in dol po hodniku, ker so v sobi mamice in dojenčki spali. Otrok je jokal, ker je bi lačen, mleka pa mu niso dali. Zadnji dan, ko bi morala z otrokom domov, so ugotovili, da je otrok prelahek in tako je ostala z otrokom v bolnici še dva dni. Doma ji je s pomočjo patronažne končno uspelo dojiti. Pri drugi prijateljici pa je bilo tako, da je po porodu zaspala od utrujenosti in ni slišala, da je otrok začel hropsti nato je nehal še dihat. Če ne bi imela v bolj spočitih mamic, bi otrok lahko umrl. Ko je prosila za mleko ga najprej niso dali. Ko se je je končno ena sestra usmilila ji je prinesla čisto malo mleka in jo prosila, da nikomur ne pove, da ji je prinesla mleko. Se pa strinjam, da lahko za vsako porodnišnico preberemo od pozitivnih do negativnih izkušenj. Upajmo, da bodo naše izkušnje pozitivne in da bi bile slabe čimprej pozabljene.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
11.10.2005 20:28:59   
Grascakinja
Moja izkušnja z LJ - odd. C je samo pozitivna.

Kar se dodatka tiče, meni so ga sami ponudili, ko so videli, da zvečer ne gre - brez vprašanj in obtoževanj, s kupom nasvetov in toplim priporočilom, naj vztrajam. Sestra je prišla tudi večkrat pogledat, če imam mleko in me naučila, kako se dojko stisne, da vidiš.
Če je dojenček ponoči dolgo jokal, so sestre same prišle v sobo in ponudile pomoč.

Da bi bila sama v sobi, ti ne priporočam, saj je bistveno lažje v dvoje ali troje - ko se tuširaš ali si na wc-ju, ti lahko cimre malo popazijo bebico ipd. Fino je tudi, če se slabo počutiš - jaz sem skoraj skup padla, pa so mi cimre pomagale do postelje in sestro poklicale. Da o družbi za jamranje in klepet ne govorim. Skratka ni fajn bit sam v sobi, vsaj meni ne bi bilo.

Osebno niti za trenutek ne bi hotela biti brez svojega novega zaklada in mi je rooming-in popolnoma odgovarjal, razumem pa, da je marsikateri utrujeni mamici dosti težje. Ne vem, če ta možnost v LJ obstaja.

O položajih rojevanja ne vem, kako je z izbiro, meni je bilo čisto vseeno, kot sem že enkrat pisala, rodila bi tudi na hodniku ali pa na avtobusu, sede, čepe, leže, tudi stoje na glavi, samo da bi rodila. Pomoje je najbolje, da ne planiraš pretirano teh položajev, ker boš šele potem videla, kako ti bo najlažje.

Pa srečno, kratko, hitro, čim manj boleče in brez šivov!!!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
14.10.2005 12:34:13   
lunca77
tudi jaz sem rodila v ljubljani pa moram rečt da sem bila zelo zadovoljna. kar se tiče dodatka midva sicer nisva imela težav z dojenjem, ampak moji cimri so ga ponudili pa sama ni hotela, se je hotela potrudit in jima je potem steklo. kar se pa tiče tega , da ti otroka odnesejo čez noč sem pa jaz tudi mislila, da bi to bilo fino potem sem pa rodila in ga ne bi za nič na svetu pustila da se dere in da ga nihče ne pocarta in pomiri, ker jih pustijo jokat nekaj časa. pa sem imela zelo naporen porod, šive in vse skupaj.

lp lunca77

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
18.10.2005 11:55:31   
Pajaca
Bila v lj na b oddelku. Pa mi je bilo fajn. Sestre so bile prijazne in ustrežljive (razen ena je bla mal smotana) no uglavnem če si jih poklical so takoj pršle. Pa ponoči ko je ena punčka jokala je pršla sama od sebe in ji dala glukozo in jo umirila in rekla, naj takoj pokliče če bo jokala, da jo bo odpeljala, ker se moramo mal naspat. Pa ko ta ista ni mela dost mleka so ji brez problema dal dodatek.

Tko da kaj vem, jaz vem, da če dodatka ne bodo hotl prnest, da mi ga bo moj v porodnišnco prnesu, pol pa naj delajo kar čjo. Me prav mal briga, ampak tok k sem dala pr Pajacki s tem dojenjem čes se ne mislim še enkrat ukvarjat in bo pač šel otrok takoj na flašo. Pa mi je vseen kaj rečejo pa kaj si misljo. Drgač bom pa popokala mulca pa šla dam. Če mi pa misljo rečt da mi doma ne bo noben pomagu, je pa tako, da prvih 14 dni po porodu men ni blo treba z otrokom delat popolnoma nič, ker je za vse poskrbel moj, saj zato pa je imel očetovski dopust.

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
7.11.2005 1:25:15   
KODA
Jest sem 1mesec preden sem šla rodit ležala na E oddelku.Pohvalno.Po carskem,na A oddelku.Kar se tiče vložkov,haljic,hrane,nege otroka je bilo vse v redu.Kar se pa tiče dodatkov mleka-KATASTROFA.Pri obeh sem se morala fajn skregat,da sem dobila mleko,ker tamalem kljub moji zizi ni bilo dovolj.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
7.11.2005 13:48:25   
fritzi
zdravo

ali je katera ležala na F oddelku,in če je kakšne so bile izkušnje (to je oddelek za dvojčke...)

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
8.11.2005 12:58:25   
zoya24
Jaz sem pravtako rodila v ljubljanski porodnišnici in sicer s CR. Po intenzivni sem bila na oddelku A in sem zelo zadovoljna z soebjem. Malo je bil problem s spalnimi srajcami in oblekcami za malega, ampak samo zaradi tega, ker je bil po vikendu še praznik. Mislm, da lahko tudi v ljubljani zbereš, da si sama v sobi, proti plačilu seveda, in če imajo frej sobo, kar pa ponavadi ni. 

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
8.11.2005 21:18:26   
marmeladni krofek
Po kolk mamic pa je ponavad skupaj v sobi?

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
10.11.2005 12:39:34   
LONA13
Jest sm tud rodila v lj., pa sem bila zelo zadovoljna. Sem razmišljala da bi šla v po rodit, pa dober da nisem. Nejc je bil rojen s hudo srčno napako in so ga takoj dali v kc na otroško kirurgijo , kjer sem ga obiskovala iz porodnišnice takrat ko je meni pasal, tud če sem vizito zamudila se ni nihče metal ob tla Tud mož je lahko prišel k meni kadar je hotel nihče ni nič kompliciral. Sesre so bile super, skoz so me tolažile da bo vse ok in da če kj rabim naj samo povem - ležala sem na D oddelku. Edino nekaj bi pa lahko imeli - jest sem bila tam brez otroka, hudo mi je bilo 100 na uro in se mi je srce trgal ko so bile druge mamice s svojimi malčki. Lahko biimeli ločene sobe za take mamice..
Pri porodu mi je bilo pa čisto vseen al je soba roza al pa bela, a je kakšen kavč notr al pa žoge - tud opazila jih nisem. In tud vseen mi je bilo kako rodim, samo da popadki čimprej minejo in da je konec vseh bolečin.


_____________________________

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu marmeladni krofek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
10.11.2005 12:41:19   
LONA13
Aja krofek - mamice so ponavadi tri v sobi in je fino - vsaj mal čvekaš, pa na malčka ti pogleda če greš na wc. Jest smbila brezposelna, ker svojga nisem mela, pa sem eni ji ga pomagala dat v naročje ker ni mogla vstat zaradi šivov!

_____________________________

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu LONA13)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: porodnišnica LJ in dodatki
20.11.2005 19:20:50   
KMALU
od cesa je pa odvisno na katerem oddelku si?
...sicer pa.., ce bo meni kaj manjkalo ali bodo neprijazni, jim bom j.... vse po spisku...
Tam so zato da poskrbijo za nas in ne da so zadircni...

..bomo videli.. user posted image

(odgovor članu LONA13)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Jeste meso?




Da. (92%)

Ne. (8%)


Število vseh glasov: 9865

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!