|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodni plan
10.11.2005 11:59:06   
shooo
helou,
se ze vesilim januarja ko imamo pdp ob enem me rahlo skrbi glede poteka poroda.
rada bi namrec da bi porod potekal cim bolj naravno, brez pospesevanja, ce bo otročku ok seveda,rada bi se gibala, rada bi da ne silijo da bi se vse koncalao cim prej,ne bi rada umetnega izzivanja poroda (otroka in posteljice!!), rada bi varovanje presredka, tudi to da se o vseh postopkih glede mene ali  otroka posvetujejo z mano oz.partnerjem. pa,  da mi dajo otroka takoj -dobesedno- na prsa in ne prerezejo popkovine dokler opravlja svojo funkcijo...taksne stvari...
jaz pripravljam eden "porodni plan" pismo, se bom pogovorila  tudi z babicami ko gremo decembra na ogled porodnisnice oz. porodne sobe.
je imela katera pripravljen podoben nacrt? koliko so upostevali vase zelje?
prosim kaksne izkusnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodni plan
10.11.2005 12:07:37   
mml
Jaz imam podobne želje in plane kot ti...PDP v začetku decembra...ti bom po tem lahko več povedala kako in kaj. Mislim, da je vse skupaj zelo odvisno od babice, ki vodi porod.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porodni plan
10.11.2005 12:16:36   
shooo
mml,kje pa nameravas roditi?
lp

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porodni plan
10.11.2005 14:23:02   
rija
Jaz sem si že naredila okvirni porodni plan, z vsem kar bi rada. Se bom pa šla konkretno decembra dogovorit. Upam, da mi bo usojeno roditi tako kot si želim, da ne bo kakšnih težav in zapletov. Mi je pa osebje porodnišnice dalo že naprej vedeti, da sva pomembna samo otrok in jaz. Oni bodo baje že nekak.....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porodni plan
10.11.2005 14:56:58   
kati*
v Lj imaš možnost gibanja (sicer strogo omejen na najbližji hodnik) ... otroka ti dajo takoj na trebuh in pol prerežejo popkovnico ... za umetne popadke me še vprašal niso, tako da sem izvedela šele na izvidu pri odpustu iz porodnišnice - ne vem zakaj bi jih sploh zavrnila user posted image , sej vse skupaj pospeši - dvomim, da imaš željo rojevat 10 ur (oz. če boš na tej poti, boš še vesela pomoči) ... varovanje presredka pa pozabi - vse smo ble rezane in šivane - pa to tud mine v 14dneh

skratka - če boš imela želje moraš povedati, sicer pa marsikaj ne boš mogla izbirati; vsaj v Lj ne

_____________________________

lp, K

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porodni plan
10.11.2005 15:11:57   
Hanna M.
Hojla, jaz sem rodila user posted image pred skoraj 18 meseci. Imela sem podobne želje kot ti in pripravljeno pismo - porodni načrt.
Ker sem bila že 6 dni po PDP, sledil pa je viken, me je moja ginekologinja za vsak slučaj poslala v porodnišnico. Tam so me po pregledu sprejeli in poslali na oddelek. Po napovedih zdravnice naj bi rodila ponoči. Ker do jutranje vizite ni bilo nič novega, razen rahlih popadkov in odprtja 3 cm in ker na oddelku ni bila še nobena primerna za porodno, so poslali dol kar mene. Tam te najprej klistirajo potem pa se igra začne. Ko so me v porodni pritrdili na CTG in se je ekipa ravno zamenjala (14 ura), sem se spoznala z novo babico, katera se mi je za moj porodni načrt vljundo zahvalila in dejala, da ga bovo sproti gledali (?). Potem, ga je dala na pult in to je bilo to. Po 6 urah naravnih popadkov sem se odprla samo pol centimetra, zato me je babica vprašala, če bom imela dovolj moči, da tak tempo zdržim še cca. 10 ur, saj se zelo počasi odpiram. Dejala mi je tudi, da bo po umetnih popadkih zadeva hitreje stekla in bo v roku 2-3 ur porod končan. Ker sem bila že kar precej utrujena, sem podvomila, da bom isti tempo zdražala še 10 ur, zato sem privolila v umetne popadke. Po slabih 3 urah sem potem res rodila mojega angelčka - Zalo. Žal so mi prerezali tudi presredek. Takrat se mi je zdelo, da celoten porod poteka dobro in da se vsi maximalno trudijo upoštevati moje želje in mi pomagajo. Po porodu pa sem ugotovila, da je bil moj porod prehitro sprožen. Če bi počakali še en dan, bi organizem naredil sam tako , kot je prav. Ko pa ti enkrat porod sprožijo (klistir, razpok mehurja) pa ni več poti nazaj. Temu primerno sem bila po porodu 3 tedne zelo boga (hemeroidi, hematon in 13 šivov (zunanjih in notranjih). Ko te enkrat dobijo v porodno sobo želijo, da porod steče čimhitreje, ne glede na tvoje želje. Ker nimaš nobenih izkušenj, jim zaupaš in privoliš v njihove predloge, saj so oni profesionalci. Če bi šla ponovno rodit, bi bolj zaupala svojemu telesu in bi šla v porodnišnico, ko bi bil res že zadnji čas. Seveda se strinjam, da se želje upoštevajo takrat, ko ni ogroženo otrokovo ali mamino zdravlje, življenje.
Rodila sem v LJ porodnišnici pa glede prijaznosti nimam nobenih pripomb.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porodni plan
10.11.2005 15:34:15   
mml
shooo jaz nameravam roditi v Ljubljani, se pa dogovarjam, da bi bila pri porodu zraven babica, ki jo poznam in je pristaš naravnega poroda...tako da upam, da bo šlo po željah.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porodni plan
10.11.2005 19:47:48   
Anonimen
Jaz imam pa super izkušnje glede porodnega načrta. Rodila sem v MB. Z možem sva ga pripravila, vstavila sem ga v materinsko knjižico in potem sem jo oddala v porodni sprejemni sobi. Imela sem skoraj vse enake želje, kot ti. Ko so me namestili v porodno sobo, je prišla takoj k meni babica, me prijela za ramo in rekla: "Ljubica, tako lepega porodnega načrta pa že zelo dolgo nismo brali. Vidi se, da sta ga napisala sama, da sta se potrudila in ga napisala iz srca. Večinoma mamice nosijo kar nekaj na listih sprintano z interneta." Takoj mi je odleglo. Potem je prišla zdravnica, se usedla poleg moje postelje in se pogovarjala z menoj o tem, kaj bodo sedaj z menoj naredili. Namreč poslana sem bila v porodno sobo direktno iz UZ, ki je pokazal pomanjkanje plodovnice. Morala sem roditi, ker je Nejc že popil plodovnico.
Porod je bil huda izkušnja, a glede mojih želja so upoštevali skoraj vse. Še celo na koncu mi babica ni želela dati Nejca na trebuh, ker so ga morali takoj aspirirati, ker je imel zamašene dihalne poti. A je zdravnica izrecno zahtevala, ko je rekla: "Mamica tako želi!" In mi ga je dala, čeprav je to bila sekunda, si jo bom zapomnila za celo življenje. Prekrasen občutek.
Glede presredka niso mogli paziti, ker se mi je ob prodiranju glavice skozi nožnico potrgala cela nožnica od materničnega vratu do izhoda. Nejc je imel glavico premera 36, zato ni skoraj bilo možnosti, da bi ob teh notranjih poškodbah lahko zunaj karkoli rešili. Bila sem zelo šivana.
Cel čas poroda sem lahko pila neomejene količine vode, preselili so me v alternativno sobo takoj, ko so mamico preselili na oddelek, ker sem tako navedla v načrtu, da bi želela roditi v tej sobi, imela sem prenosni CTG in prestajala blage popadke v dnevni sobi z možem ob gledanju TV, ko so mi predrli mehur, je bilo konec z gibanjem, samo ležanje na boku, itd.

Kje boš pa ti rodila?

(odgovor članu mml)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porodni plan
10.11.2005 22:37:22   
Anonimen
Sej nočem butasto izpast (čeprav najbrž bom user posted image ), ampak sploh še nisem slišala, da si lahko napišeš porodni plan. Mi lahko kakšna bolj konkretno pove, kako to izgleda? Kaj vse se napiše not?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porodni plan
10.11.2005 22:55:21   
shooo
ojla,
jaz nameravam roditi v celju. menim da ce bo vse potekalo po planu je tak in tak vseeno kje sem.
se mi pa to pospesevanje poroda z umetnimi ne zdi fer, ker bi  si verjetno lahko vcasih vzeli nekaj casa in pustili mami da zamenja kak polozaj  (pa tudi ce odtece voda in na ctg res ni mus biti skroz pripopan), kajti to vcasih pomaga (v glavnerm pomaga , po pricevanju tistih , ki so imele moznost probati).to posledicno pomeni da po vsej verjetnosti ne bo dodajanja protibolečinskih sredstev in lazjo, boljšo kontrolo nad potiskanjem, se pravi tudi nad varovanjem presledka.
enostavno se mi nekako upira sprijazniti se s tem da "vse smo bile pač rezane".
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porodni plan
10.11.2005 23:43:57   
Anonimen
Shooo, pri meni ni šlo drugače. Otrok je bil v nevarnosti in moral je čimprej ven. Nisem imela sploh nobenega znaka, da bi se porod sam začel v kratkem, zato sem imela popolnoma sprožen porod.
Se pa spomnim, kako sem govorila tako kot ti, vse naravno, brez protibolečinskih, nič rezanja, vse tako, kot jaz rečem. user posted image user posted image Danes se tem mojim mislim samo še nasmejim in kričim: NIKOLI VEČ BREZ EA ALI CR!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tašonka, sploh nisi butasta. Vse o porodnem planu sem izvedela pri Društvu Štorklja, kamor sem hodila na sprostitvene vaje za nosečnice in ostala predavanja v zvezi s porodom. Drugje pa dejansko o tem ne moreš kaj veliko izvedeti, razen od drugih nosečnic. Če želiš, ti lahko po mailu pošljem mojo verzijo plana, le mail mi posreduj. user posted image

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: porodni plan
11.11.2005 0:04:12   
shooo
seveda se mi ne zdi upravičeno težit z nekimi svojimi zahtevami ce je otrok v nevarnosti.in tudi ne obsojam  tiste ki se zavestno odločijo za lajšanje-saj za to je!!!
menim pa da bi vcasih lahko pustili naravi da opravi svoje.
sicer bomo pa videli kako se bodo stvari pri nas odvijale. jaz si non stop vizualiziram en tak sproščen porod ko se lepo ujameš s svojim porodnim teamom in otročkom. ta pa komaj caka da te spozna...upam.user posted image
sicer bom porocala januarja.
ja jaz imam tudi en tak napotek za pisanje porodnega nacrta v wordu. jaz sem sicer o porodnem planu najvec zvedala na www.roda.hr . to je hrvaski portal, z forumom o nosecnosti, porodu in vsem tem tko kot rr samo bolj obsiren.izjemni teksti o vzgoji, porodu, porodne zgodbe...priporočam.
ostale info o naravnem porodu sem dobila na pripravah za "smejoci porod".da ne bo pomote , ker so nekje ze bile te debate: to ni priprava na porod brez bolečin!!!
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: porodni plan
11.11.2005 8:21:08   
klavdijam
Pozdravlejna Blacky1

Lahko še meni lepo prosim pošlješ porodni plan. Neizmerno ti bom hvaležna!
klavdija.markez@luptuj.org
Klavdija

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: porodni plan
13.11.2005 21:53:36   
Grascakinja

rada bi da ne silijo da bi se vse koncalo cim prej,
Ko boš na porodni mizi v popadkih, boš morda razmišljala malo drugače.
da mi dajo otroka takoj -dobesedno- na prsa
otroka morajo pred prvim dojenjem stehtati (sicer nimajo prave porodne teže, ker je že jedel) in pregledati, pa malo očediti, takoj po iztisu pa ga za kratek čas dobiš na trebuh. Poroditi boš morala še posteljico, kar je še en iztis, ki ga ne boš mogla narediti z otrokom na prsih. Če boš kljub vsemu prerezana, te bodo pred prvim dojenjem tudi še zašili.
in ne prerezejo popkovine dokler opravlja svojo funkcijo...taksne stvari...
Ali ne preneha svoje funkcije z rojstvom?? In če je slučajno ne, kaj pa če je prekratka, da bi dosegla do prsi?


Ne kompliciraj preveč... saj do neke mere razumem te želje, ampak po drugi strani se mi zdi pa malo pretirano tole pisno planiranje. Saj se da sproti vse pomenit, ko vidiš, kako porod teče. Vnaprej pa itak ne moreš vedeti, kaj te čaka.

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: porodni plan
13.11.2005 23:19:32   
shooo
pozdrav,
ne vidim razloga cemu toliksno negodovanje okoli mojih " slepih" zelja okoli poroda.
lepo in prav da ste vse tako realisticne.
verjamem, da je vse res, kajti sama se nisem bila tam...nekaj casa se imam in bom vseeno probala.
mislila sem da bo tak topic sprozil mal vec debate okoli tega koliko nas in nase partnerje upostevajo pri porodu ampak ocitno je vsem vse o.k.
ah pa se to.dojenje po porodu sprozi izlocanje hormona, ki pospesi izlocanje posteljice in je tako veliko lazje kot po dodajanju uterotonika in bolj varno kot povleka.
in: funkcija popkovnice se preneha takrat ko neha pulsirati , do takrat se zmiraj svojo funkcijo opravlja normalno, kar omogoci da je otrok priskrbljen takoj po rojstvu ce mu se plucka niso "zalaufala" ali ima poln nos.
naj me kdo popravi ce se motim.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: porodni plan
14.11.2005 9:34:43   
Anonimen
ti kar napiš kar  mislš, samo vedi da morš ostat tolk prilagodljiva da če bo umes potekalo kaj tako kot si nisi ravno zamislna, da je včasih olje zaupat osebju ki ima miljon izkušenj. ne vem no.

a js lahko napišem..prosim sprožite mi porod in takoj mi dajte ea, pol naprej me pa ne briga :)

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: porodni plan
14.11.2005 10:00:45   
shooo
ja, sej nisem mislila tam tezit da mora biti vse tako kot jaz hocem in pika!!!
tak, sem mislila da ce ves za kaj se gre in kaj se okoli tebe dogaja da si pac bolj sproscen, da te je manj strah,(boli itak nic manj!!), zaupas babici in lepo sodelujeta...
lara, ti pa kar probaj izvesti ta svoj planuser posted image !
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: porodni plan
14.11.2005 10:32:52   
rnrnrn
no shoo, jst se pa popolnoma strinjam s tabo!!!

porodnega načrta sicer še nimam izoblikovanega, imam pa nekaj različnih osnutkov shranjenih na računalniku. pa ne zato, da bom prepisala, ampak zato da kakšnega področja ne bom izpustila!

tudi jaz si želim otročka direkt na prsa, ne pa ne spalno srajco - in to takoj, ko je še na popkovini. tudi meni se zdi pomembno, da se jo prereže, ko sama neha utripat in ne kar kadarkoli...

kar se tiče porodne teže.. se mi pa zdi nonsence, da ne morejo dobit prave teže, če otrok pije?!? halo?!? pa saj na začetku ne popije skoraj nič in to ne bo otrokove teže spremenilo za 100 g. to je razlike lahko kvečjemu za nekaj gramov... gre za povezovanje med mamico in otročkom, pa sesalni refleks je takrat največji... sorry, ampak meni se zdi pomembneje, kaj je v tistem trenutku najboljše za otročka, ki prileti v ta svet, kot pa statistika. (btw, kaj pa če bi rodila na poti v porodnišnico, pa do porodnišnice otroka podojila - a bi bila katastrofa?!?)

kar se tiče porajanja posteljice - ne vidim razloga, zakaj otrok takrat ne bi smel biti pri meni?!?

lista mojih pričakovanj je dolga, nekaj se jih tudi nanaša na oskrbo po porodu, predvsem otroka (npr. dodajanje glukoze in umetnega mleka, itd...)... v zvezi s tem me zanima, kakšne je praksa glede pregledov otroka v porodnišnici - ponekod jih pediater pregleda v pričo tebe, drugod jih pa odpeljejo -  a ne?!? jaz bom rodila, kjer jih odpeljejo, pa se bom poskusila dogovorit, da grem jaz tzraven, če že pediater ne more prit do mene. se mi zdi, da nimajo kar pravice (na silo, brez privolitve) odpeljati tvojega otroka, da je neke brez tebe?!? meni je to čudno... čeprav morda res ptem komaj čakaš tisto uro, ko se lahko v miru spočiješ/stuširaš?!? ampak še vedno se mi zdi, da je prav, da si pri pregledu prisoten, če pač to želiš. če ima katera izkušnjo z uveljavljanjem takšne želje v nasprotju s prakso, bom zelo vesela!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: porodni plan
14.11.2005 10:40:09   
shooo
ojla rnrnrn,user posted image

glede pregleda novorojencka. mislim da je mozno da se zmenis da gre zraven tvoj partner pri porodu, ce te to zadovolji.prav pa bi bilo da to vsekakor prej navedes v "planu", nacrtu, karkoli, ali pac samo poves pred samim porodom- ce ne pozabis seveda!!!
lp

(odgovor članu rnrnrn)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: porodni plan
14.11.2005 14:18:34   
Grascakinja
Se bojim da sem malo premočno izrazila svoje mnenje... popolnoma razumem, da se človek ob vseh debatah in negativnih izkušnjah, ki so stekle na tem forumu o porodih, malo zboji in želi preprečiti, da bi se kaj takega zgodilo njemu.
Hočem pa povedat, da se da s pravim odnosom v porodni sobi vse zmenit, v to sem prepričana. Porodni načrt se mi zdi nesmiseln samo iz tega vidika, da v naprej nikoli ne moreš vedeti, kaj bo.
Edino smiselno in pravilno je, da se (kakor si se, shooo) poučiš o vsem in preden ga napišeš, se še posvetuj z babico ali kakim porodničarjem, da vidiš, koliko so tvoje želje uresničljive, da ne boš morda razočarana.
Poznam namreč veliko punc, ki so šle rodit z visokimi pričakovanji glede poroda - nič blaženja bolečine in tako naprej, potem pa so rodile recimo en pirimer z masko za blaženje bolečin - nazadnje so se počutile, kot da so na vsej črti odpovedale, ker so sprejele analgetik. Itak vemo, da porod ni mačji kašelj, tudi če si že rodila, ne moreš vedeti, kaj te pri naslednjem čaka.
Ne pusti se prepričati nam, ki nismo za take pisne načrte, odloči se po svoje.
Aja, še to, mojo pikico so stehtali, uredili, očedili, pregledali vpričo mene in partnerja v LJ porodnišnici, in med porodom posteljice ter ko so mene šivali, jo je babica brez da bibilo treba komu kaj reči, položila v moževo naročje.
Predvsem pa bodi optimistična in polna zaupanja v svojo babico. S tem je pol dela že opravljenega. Želim ti, da bi se tvoje porodne želje čim bolj uresničile, čeprav bo to ob tvojem novem zakladku povsem drugotnega pomena. Da bo le zdravo!

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: porodni plan
14.11.2005 14:33:40   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: pupa25


Ne kompliciraj preveč... saj do neke mere razumem te želje, ampak po drugi strani se mi zdi pa malo pretirano tole pisno planiranje. Saj se da sproti vse pomenit, ko vidiš, kako porod teče. Vnaprej pa itak ne moreš vedeti, kaj te čaka.


Lepo povedano. Se strinjam.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: porodni plan
14.11.2005 17:28:20   
rnrnrn
jaz bi samo še dodala, da je pisanje porodnega načrta popolnoma nesmiselno, če nimaš nobenih konkretnih želja oz. mnenja glede določenih postopkov - če ti je vseeno kako potekajo, ker pač najbolj zaupaš porodničarju oz. babici... če imaš glede česarkoli jasno mnenje, ki ni nujno običajna praksa v porodnišnici, v katero greš (npr. da ne želiš rezanja presredka), pa je pametno napisat, ker vprašanje, če se potem na sredi vseh muk spomniš celega seznamčka, ki si ga prej vrtela v glavi in se je zdel tako enostaven in jasen.

kar pa se tiče tega, da plan potem ni realiziran... je pa podobno s poslovnimi načrti... ni nujno, da so realizirani natančno tako, kot so zastavljeni, pa je še vedno bolje, da so, kot da jih ni! in tako, kot so poslovni načrti različno dobri, so tudi porodni načrti... res lahko napišeš, da ne želiš nobenih protibolečinskih sredstev... ampak to je malo kratkovidno razmišljanje... morda je bolje napisati v smislu: protibolečinskih sredstev ne želim, v primeru, da bi bila bolečina prevelika, pa želim za lajšanje to in to (npr. masko in ne tablete, itd).


(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: porodni plan
14.11.2005 19:15:45   
shooo
jeeee,
popolnoma podpisujem vse zgoraj navedeno!user posted image
vam bom pa porocala kako se bomo vso stvar zvozli na koncu!
lp
se eno vprasanje,sicer cisto off topic:
a katera ve ce se v ikei dajo kupit pojstercki in kojtercki za otrosko posteljico?
odejini so mi sicer vsec ampak so preobleke nekam prezalostne...imamo pa posteljo 140x70?
ah, menda bo boljse ce vprasam na drugem podforumu...

(odgovor članu rnrnrn)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: porodni plan
14.11.2005 20:33:36   
Anonimen
rnrnrn, tisto uro, ko pregledujejo otročka, se ne moreš stuširati - porodnica mora 8 ur po porodu ležati, ne sme vstajati.

(odgovor članu rnrnrn)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: porodni plan
14.11.2005 21:15:18   
Grascakinja
Shooo, poglej za kovterčke na http://www.ikea.at
pomoje jih imajo.

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?