|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povišan sladkor
23.8.2004 18:39:47   
žorž
Zanima me, kako naj bi jedla pri povišanem sladkorju? Vem, kaj pomeni zdravo jesti, ampak zanima me, ali je katera vrsta zelenjave ali sadja (za banane, grozdje in marelice vem), ki se ji je treba izogibat? In ali lahko jem gres (gledde na to, da si mislim, da Čokolino odpade :(( )?
Hvala za pomoč :love:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   povišan sladkor
23.8.2004 20:08:53   
ZARA
Nobene zelenjave in sadja se ti ni treba izogibat!!!Kdo ti je pa to rekel???
Samo na to pazi,da bo vse nesladkano in valda lahko jes gres samo brez sladkorjev oz. kakava...
Jst sm bla celo nosecnost pod kontrolo in sm jedla ogromne kolicine sadja in zelenjave....sladkorja sm se izogibala na delc,ker so mi grozili da me bodo dal na insulin,groza...cist sm bla obupana :((:((:((...

papa in ce mas se ksno vprasanje kr potipkej :metulj:

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   povišan sladkor
23.8.2004 22:31:59   
ZARA
...lahk tut na privat...
papa

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   povišan sladkor
24.8.2004 12:06:18   
Pikabu
Jaz sem pa iemla to "srečo", da sem pristala na inzulinu, pa sploh ni tako hudo, kot je zgledalo na začetku. Jem veliko bolj sproščeno in tudi če je sladkor kdaj previsok, si samo dodam inzulin in je v redu, če je pa prenizek(kar se zaradi inzulina lahko zgodi) pa lahko celo pojem kaj sladkega. Vseeno zelo pazim na dieto, sem pa mnogo bolj sproščena, kot sem bila prej. Na račun prenizkega sladkorja sem si pa na morju celo lahko privoščila kepico sladoleda.

Glede hrane je pa tako. Od sadja je bilo tudi meni priporočeno, da naj banane, grozdje raje jem popoldne, pa v omejenih količinah (pomeni samo eno ali celo samo pol banane). Za marelice nisem nič slišala, sama sem jih ogromno pojedla. Zelenjava je sploh priporočljiva in je dobro, da je veliko poješ. Jaz sem si morala en teden pisati dnevnik prehranjevanja in mi je vedno rekel, ko sem prišla na posvet, da je zelenjave premalo. Na začetku je bilo tudi sadja, ampak tega sem potem začela jesti kar veliko, zelenjava mi gre pa malo težje po grlu dol. Izogibati se moraš pa vsemu sladkorju (tudi taki in drugačni sokovi), pa beli moki. Se pa dobi en sladkor, ki ga lahko uporabljamo, meni ga je priporočil dietetik in tako si sama skuham puding s tem sladkorjem, naredim sladoled in druge stvari, tako da nimam ravno občutka, da sem čisto brez sladkarije. Pa zelo pomembno je tudi, da ješ malo in pogosto. Jaz jem kar na dve uri. Posebno je potrebno paziti pri zajtrku, zjutraj sladkor najhitreje narašča. Jaz zjutraj pojem res majhen košček kruha, po uri in pol si izmerim in potem že jem malico. Potem imam dva močnejša obroka, eden je okrog enih, ki naj bi bil kosilo, ampak ker moža še ni tačas domov, si privoščim malo bolj obilno malico (če jem kruh, ga lahko tri koščke), potem spet vmesna malica in kosilo (oz. je že bolj večerja, ker mož pride pozno). Ko si po večerji merim sladkor, potem navadno še zvečer kaj pojem. Za te vmesne malice jem sadje, puding, jogurte.Včasih tudi dietetične piškote, čokolado. Pri teh sestavinah je lahko prisotno sladilo aspartam. Pri kosilu je zelo pomembno, da ješ priloge v manjši količini. Če imaš recimo krompir ali riž, ga ne sme biti veliko. Meni se je na morju zelo dobro izšlo, bila sva v hotelu, vzela sem si zelo malo priloge, potem pa nekaj mesa in veliko zelenjave. Zelenjava res pomaga, da ni sladkor previsok.

Uf, sem se razpisala. Upam, da nisem preveč raztreseno napisala, če te pa še kaj zanima, kar vprašaj.

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   povišan sladkor
24.8.2004 12:53:49   
žorž
Zara in Pikabu, hvala! Super sta napisali. Sem si pa kar mislila, da so zadeve približno take, kot sta napisali.
Lep pozdrav in ena :torta: obema taka, z malo sladkorja) :)

P.S. Pikabu, a mogoče veš, kako se imenuje ta sladkor?

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   povišan sladkor
24.8.2004 13:43:38   
Pikabu
Jaz uporabljam sladkor Equal. Dobi se ga v lekarni, v trgovinah ga še nisem videla. Je pa v prahu in v tabletkah. Mi je pa rekel dietetik, da lahko uporabljam tudi sladkor, ki je v bistvu fruktoza. Tega mi je pa mož sedaj prinesel iz Nemčije in je malo bolj sladek, manj se ga porabi. Ne vem pa še, kako vpliva na sladkor, ker moram še prejšnjega porabiti zaradi roka uporabe. Po mojem ne sme biti bistvene razlike, ker so mi ga svetovali. Sem pa tudi pri nas že videla, da obstaja samo fruktoza. To je v bistvu sadni sladkor, pa vsebuje mislim da tudi ene beljakovine, ki so dobre za otroka. Nikakor pa ne priporočajo natrena. Glede drugih izdelkov, pa pazim, da piše, da je brez sladkorja, potem pa da je med sestavinami navedena fruktoza ali aspartam. To dvoje lahko vsebuje. Ga pa jaz kar veliko uporabljam, tako da res nimam kakšnega pretiranega občutka, da sem na kakšni hudi dieti.

Aja, pa še glede maščob in soli. Pravi sladkorni bolniki morajo namreč paziti tudi na to. Meni je rekel, da moram maščobe paziti, če se bom preveč redila, sicer jih pa otrok potrebuje in jih lahko normalno uporabljam. Glede soli je pa rekel, naj omejim, če bi začela zatekati. Zaenkrat je vse v redu, pa sem že skoraj na koncu (še tri tedne do roka). Verjetno mi je sama dieta pomagala tudi pri kilogramih, saj sem se zredila samo za 4 kg. Z zatekanjem pa tudi nimam težav, tako da v bistvu jem dokaj normalno. Imam pa večjo disciplino. Prej sem vedno nekaj malicala in grizla, sedaj se pa približno držim ur.

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   povišan sladkor
24.8.2004 14:17:57   
žorž
Jaz sem v 30.t. in sem v zadnjem mesecu izgubila 1 kg, tako da bom morala tudi pazit, da jem redno 5-6x na dan in po malo (no, sicer sem dobil 7 kg, tako da ni panike, ampak ni pa fajn izgubljat na teži). Hvala za podatke ... bo lažje prebroditi celo zadevo (malo sem razvajena glede odrekanja - nikoli mi ni šlo od rok :zmeden: ).
LP

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   povišan sladkor
24.8.2004 14:58:42   
Pikabu
Hujšati pa baje tudi ni dobro.

Kar se pa odrekanja tiče, sem pa tudi zelo razvajana. Na začetku sem prav iskala luknje, kje bi se dalo kaj pogoljufati, ker se kar nisem mogla sprijazniti s tem, ne smem jesti sladkarije, pa še težje je bilo, da nisem mogla kar naprej nekaj jesti. Pa poletje se je bližalo, ko sem čisto nora na sladoled. V veliko oporo mi je bil mož. Zeljenjava je bila pa druga moja muka. Saj sem jo jedla, ampak v zelo omejenih količinah. Moj oče ni mogel verjeti, da sem zmožna take spremembe. No, tisto goljufanje na začetku me je verjetno tudi pripeljalo do inzlina. Jaz sem namreč že od vsega začetka imela aparat za merjenje sladkorja in če so bile vrednosti dokaj normalne, sem si kar kdaj kaj privoščila. Pa se je kmalu izkazalo, da je aparat narobe kazal in je bila očitno raven sladkorja kar precej previsoka in naslednja stopnja - inzulin. Sem se čisto zasekirala, pa potem kar hitro navadila. Najbolj grozno mi je bilo, ko sem pomislila, kaj delam svojemu otroku, da zdaj ne gre zame, ampak zanj. To mi je najbolj pomagalo. Nisem prenesla misli, da bi zaradi svojega lagodja uničila otrokovo življenje.

Kar pogumno, saj bo šlo. Saj nimaš več veliko do konca. Ti samo misli na svojega:duda:

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?