|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povišanje otroškega dodatka
1.3.2013 13:37:54   
bellissima
Pozdrav!
Nujno potrebujem vaš nasvet oz. izkušnje. Sej se mi zdi da sem že vse "zafrknila", ampak bom vseeno probala. Imam dva otroka, starejši hodi v vrtec, mlajši pa je doma. Na odločbi za otroški dodatek nimam povečanega zneska za 20% za drugega otroka, ker ni v vrtcu. Jaz sem naivno počakala in se nisem že takoj pritožila, ker takrat otrok še ni bil dovolj star za vstop v vrtec. Sedaj sem hotela dat na CSD spremembo, da mlajši ni vpisan v vrtec (sedaj je dopolnil eno leto), da mi povišajo OD. Pa mi je rekla, da če je v domači oskrbi mu pripada kolikor pač dobi, v primeru, da bi ga pa iz vrtca izpisali, pa bi mu pripadalo povečanje. POtem sem klicala na en drug CSD, kjer mi je rekla, da če ni v vrtcu, mu pripada višji OD. Sedaj ne vem kaj naredit, na odločbo se ne morem več pritožit, ker je šel rok mimo. Če dam samo spremembo mi verjetno ne bodo nič upoštevali??? Kaj pa če oddam novo vlogo za otroški?
Pa še to, znesek otroškega se točno ujema z zneski iz tabele ministrstva (prvi + drugi otrok), zagotovo ni nikakršnega povišanja.

Kaj lahko naredim??

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povišanje otroškega dodatka
3.3.2013 10:51:00   
Jantar
Če otrok ni v vrtcu ti za dotičnega otroka pripada 20% višji OD ne glede kdo ga doma pazi.
Naša najmlajša ni bila nikoli v vrtcu in od 1 leta dalje dobivamo zato 20% višji OD za njo.

(odgovor članu bellissima)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: povišanje otroškega dodatka
3.3.2013 11:28:06   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: bellissima
Jaz sem naivno počakala in se nisem že takoj pritožila, ker takrat otrok še ni bil dovolj star za vstop v vrtec. Sedaj sem hotela dat na CSD spremembo, da mlajši ni vpisan v vrtec (sedaj je dopolnil eno leto), da mi povišajo OD. Pa mi je rekla, da če je v domači oskrbi mu pripada kolikor pač dobi, v primeru, da bi ga pa iz vrtca izpisali, pa bi mu pripadalo povečanje. POtem sem klicala na en drug CSD, kjer mi je rekla, da če ni v vrtcu, mu pripada višji OD. Sedaj ne vem kaj naredit, na odločbo se ne morem več pritožit, ker je šel rok mimo. Če dam samo spremembo mi verjetno ne bodo nič upoštevali??? Kaj pa če oddam novo vlogo za otroški?
Pa še to, znesek otroškega se točno ujema z zneski iz tabele ministrstva (prvi + drugi otrok), zagotovo ni nikakršnega povišanja.

Kaj lahko naredim??

Hvala za odgovore!



Seveda pripada.
Nisi bila naivna; ko si dala vlogo, otrok še ni izpolnjeval pogojev za 20 % zvišanje.

Ker si končala porodniško, otrok pa je ostal v domači oskrbi, pa je postal upravičen do zvišanja. CSD obvestiš o tem, da otrok ne obiskuje vrtca v 15 dneh po spremembi (če jih obvestiš kasneje, upoštevajo to šele z naslednjim mesecem) in ti je dolžan spremeniti višino OD.
Ko otrok začne obiskovati vrtec, tudi javiš spremembo in bodo to upoštevali od naslednjega meseca naprej.

(odgovor članu bellissima)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?