|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povprečje plače na bolniški v zgodnji nosečnosti
22.9.2008 17:59:29   
ajam27
Odločila sem se, da svojega G prosim za bolniški stalež. Sem v prvem 3-mesečju nosečnosti. Delam v lokalu kot poslovodja a ker so trenutno več kot 2 delavki na bolniški moram delati v kuhinji. Da ne bom po nepotrebnem pisala preveč naj povem le to, da me težaško delo (dvigovanje loncev, sklanjanje nad pomivalnim kotitom...) predvsem pa delo poslovodje (nabava in nenehen stres) preveč izčrpajo.
Ko sem nadrejenim povedala za nosečnost je bil njihov nastop precej napadalen in popolnoma neumesen, češ, da se moram potruditi in da mi lažjega delovnega mesta nikakor ne morejo niti nočejo zagotoviti!
Že ko sem delo nastopila je nadrejene zanimalo ali imam v tem času namen zanositi. Na to niti nisem odgovorila ker vem, da je to popolnoma v navzkrižju z zakonom. Si pa potem lahko predstavljate kakšen je bil potem odziv na mojo novico o nosečnosti.
Sem pa na mestu poslovodje šele 5 mesecev (6 mesecev imam poskusno).
Me pa zanima, da v primeru, da mi G da bolniško, kolikšen bi bil moj mesečni dohodek? Prej sem kot kuharica prejemala "skoraj" najnižjo zajamčeno plačo. Kot poslovodja pa jo cca. 5 mesecev prejemam približno 1x več. Slišala sem, da se obračuna zadnjih nekaj plač in da iz tega določijo povprečje? Res nimam blage veze in glede tega sem na precej tankem ledu.
Če ima katera podoben primer bi prosila, ča mi to objasni.
Vsakega nasveta bom hvaležna.
ajam27
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povprečje plače na bolniški v zgodnji nos...
22.9.2008 18:54:23   
jajula
če si na bolniški na breme delodajalca, potem je odvisno kolk mate določeno bolniško v pogodbi. za bolniško rpeko zzzs pa nisem ziher, no meni je G svetoval naj raje koristim preko delodajalca in malo kombiniram z dopustom, ker nisem bila tolk hud primer, da bi me zdravniška komisija obdržala na bolniški, ker so bojda zadnje čase kar precej strogi.

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: povprečje plače na bolniški v zgodnji nos...
22.9.2008 20:22:04   
julika
ponavadi ti pripada bolniške 70% tvoje plače.od plače odšteješ potne stroške in malico.večina delodajalcev tako dela.kako je pa potem preko komisije pa ne vem.verjetno enako. 

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: povprečje plače na bolniški v zgodnji nos...
22.9.2008 21:22:47   
vcugmas2
Jaz sem imela 80% plače, ko sem bila na stroške delodajalca. Na ZZZS pa 90% mesečnega povprečja na lansko dohodnino.

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: povprečje plače na bolniški v zgodnji nos...
23.9.2008 11:12:29   
onur
Če ti splošni zdravnik piše za bolniško bolezen, je to 90%. Do enega meseca gre v breme firme, nato pa v breme države, vendar moraš it na komisijo.

(odgovor članu vcugmas2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: povprečje plače na bolniški v zgodnji nos...
23.9.2008 11:25:12   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: vcugmas2

Jaz sem imela 80% plače, ko sem bila na stroške delodajalca. Na ZZZS pa 90% mesečnega povprečja na lansko dohodnino.


Točno tako. V breme delodajalca dobiš 80 ali 90% (odvisno od branže ali internih aktov - kaj pa vem), za čas, ko si pa v breme ZZZS-ja se pa povprečje računa iz plač v preteklem letu, torej bo zate kar slabo, če si imela prej pol manjšo plačo. Gleda se plače iz leta 2007 in od tega dobiš 90%.

(odgovor članu vcugmas2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: povprečje plače na bolniški v zgodnji nos...
23.9.2008 13:17:31   
Adelina
Bi tukaj še enkrat vprašala, čeprav sem že nekje, pa ni bilo nobenega odgovora: Kaj pa če prejšnje leto nisi bil zaposlen ali nisi bil celo leto? In kako je, če menjaš službo med bolniško, ker ti poteče pogodba?

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: povprečje plače na bolniški v zgodnji nos...
23.9.2008 13:34:53   
Lalica1
Jaz sem se zaposlila avgusta 2007 in bila sedaj tri mesece na bolniški (operacija). Moja bruto plača je 810 EUR, kar s prevozom in malico nanese 760 € neto. V času bolniške pa sem dobivala od ZZZS 463€ mesečno. Tako da se kar lepo pozna, sploh pri tako nizkih plačah kot jih imamo nekateri. Sedaj so nam pa še ukinili 100% kritje stroškov prevoza na delo...user posted image
Ma brez besed sem.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: povprečje plače na bolniški v zgodnji nos...
30.9.2008 20:44:58   
gbranka
verjetno je vse odvisno od delodajalca. je pa tako, da plače ne izplačuje zzzs, pač pa delodajalec in potem to refundira od zzzs. Zato je odvisno od delodajalca. Jaz sicer ne vem, ali računam prav ali ne, toda vedno obračunam bolniško od redne plače in sicer 80% če gre za nego ali poškodbo izven dela, 100% če gre za poškodbo na delu, ter 90% za bolezen, kar je tudi bolniška v nosečnosti. Enako obračunavam tudi po 30. dneh. Običajno je delodajalec malo na slabšem, ker se refundira malenkost manj kot se izplača (plače običajno iz leta v leto naraščajo, za refundacijo pa se vzame povprečje od preteklega leta povečano za faktor revalorizacije). Tako si nameravam tudi tokrat obračunat. torej bom imela enako do 30 dni, kot po 30. dnevu.


_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?