|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pozdravljene dvojne mamice!!
19.7.2005 15:21:43   
natalina
spet Natalina, 33t/5 dvojajčni princeski.

že cel teden so me mučili boleči lažni popadki, ki so po nekaj urah izginili, no včeraj na pregledu pa G. ugotovi, da se je res nekaj dogajalo in se še dogaja, moji piki sta po njenih besedah sicer veliki ena 1900g ena pa 2000g...rekla je naj zdržim vsaj še 14-dni, če bom lahko..trudim se, samo imam pa občutek, da mi bo tam spodaj vse ven "padlo".obe sta z glavicama zelo nizko.

Rada bi mogoče kako izkušnjo tistih ki ste rodile take male štručke, zelo me je strah, da ne bo kaj narobe???

miljonkrat hvala!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   pozdravljene dvojne mamice!!
19.7.2005 15:44:22   
beyba3
mislim,da te nima biti straj.moja hščerka je v 31tednu rodila deklici.Čeprav je G.povedala.da sta deklici teški okrog 1,5kg je ena tehtala 1780g,druga pa 784g,razlika za celo kilo.vendar sta deklici obe zdravi,ta mala še najbolj,čeprav je v inkubatorju vendar sama doha ,medtem ko velika ne more.Sedaj pa še obe sami dihata.Sta pa enojajčni dvijčici.Čeprav je nosečnost potekali OK ,je kar dobola popadke in v roku treh ur rodila.

tako ,da mislim bo pri vas vse OK.
LEP POZDRAV

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   pozdravljene dvojne mamice!!
19.7.2005 16:29:03   
marta2

Draga Natalina, sem prav vesela, da si se oglasila. Jaz sicer nisem rodila dosti prej, poznam pa kar nekaj primerov dvojčkov, ki so rojeni precej prej. Zadnjič se sprehajam po Domžalah in sem srečala mamico z dvojčicama, ki sta imeli ob rojstvu vsaka 1.300g in sva se glih hecali, da sta njeni imeli skupaj toliko kot moja ena. Deklici imata okrog deset mesecev in sta že tako pokončno sedeli v vozičku, da jima res ni bilo videti, da sta imeli ob rojstvu tako malo.

Šest tednov prej rojenih pa tudi kar nekaj poznam, pa ni z nobenim nič narobe. Kar lepo počivaj in pozitivno misli, pa bo vse ok.

LP Marta+:duda::duda:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   pozdravljene dvojne mamice!!
19.7.2005 17:32:06   
mirka
O natalina kot bi poslušala sebe.
Sem čisto na istem kot ti. Kot sem že prej govorila sta oba z glavicama čist dol in imam enak občutek kot ti- da bo vse ven padlo. No pa tako čakam 14 dni in hvala bogu se ni še nič zgodilo. Res pa da veliko več počivam- ležim in ne hodim na nobene sprehode ker takrat pa sploh imam filing da ju imam že med nogami.

Zato zdaj že malo manj panično čakam da mine vsaj tale mesec in da bi ju rodila tam sredi avgusta, kar še ne bi bilo tako zgodaj. Ker tudi mene skrbi to kako ju bom tako majhne spravila gor pa seveda ob naši mali Ani ki jo imam doma. Zato se splača res ležat in nič ne počet. Samo nevem ali si ti kaj odprta? Kaj so ti še rekli na pregledu- a kaže da boš rodila po naravni poti? Meni vse tako kaže.
Mi pa tole soparno vreme res nič ne paše- prava katastrofa od pučutja.

Upam da boš še malo zdržala in da bo vse v redu.

Mirka:rozica:



(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   pozdravljene dvojne mamice!!
19.7.2005 22:29:31   
natalina
vsem hvala za vaše besede, sem se kar mal potolažla, čeprav je spet večer in me spet vse zvija in tišči...

Mirka a bova zdržali, še nekaj časa?

G. je rekla da sem že odprta in da se zna zgodit, da se bom začela na hitro še bolj odpirat, čeprav res počivam, evo samo WC- pa tole do računalnika, pa kar ni mira.

no se tipkamo jutri pa bomo vidli kak smo.

mirno noč, moja že kaže, da ne bo! juhuu

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   pozdravljene dvojne mamice!!
19.7.2005 23:22:07   
lutka
natalina, kar mirno ;). Jaz sem bila 23.4 odprta tri centimetre zato me je G. dala takoj v bolnico.

Rodila pa sem šele 18.5. Veliko počivaj, čimmanj po stopnicah, pa bo;);)

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   pozdravljene dvojne mamice!!
20.7.2005 7:53:52   
pi
Pozdravljene,
tudi jaz sem noseča z dvojčki, pričakujemo pa enojajčni dvojčici. Za enkrat še nimam nobenih težav in še letam naokrog kot če ne bi bila noseča. Noseča sem 26 tednov. sicer pa je zelo težko počivati poleg triletne navihanke, ki jo že imamo doma.
Natalina in Mirka, kdaj pa so se vam začele težave ? Mene najbolj jezi ker imam preglede na 4 tedne, pa se mi ti štirje tedni tako vlečejo, Komaj čakam da bo 2.8 in bom spet imela pregled, upam da mi bo naredila UZ.
Imam prijateljico, ki je rodila v 31 tednu in je s punčko čisto vse ok. Sicerizgleda mlajše kot pa je v resnici stara, to pa je tudi vse.
Natalina, kako si preživela noč ?

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   pozdravljene dvojne mamice!!
20.7.2005 8:13:43   
mirka
Dobro jutro! No jaz sem noč preživela še kar. Kriza je do enih ker mi je full vroče pa stopala so vrela- kot bi mi gorelo pod nogami in me to zelo moti. Drugače jaz ne morem rečt da imam kakšne težave. Edino kar je je to da se je najprej en otroček spustil zelo nizko potem pa ni minilo dolgo pa še drugi. Edino zato me je strah da se ne bo veliko predčasno sprožil porod. Ja pa seveda zaradi tega me ve dol tišči- pa še to ne, če počivam.
Jaz imam hvala bogu preglede skoraj na 14 dni in mi vasakič malo na Uz pogleda.Tolk da vidiva kako srčka bijeta in kje sta. Tudi jaz zdaj komaj čakam ponedeljek 25.7.da vidim da nisem že kaj odprta.:zmeden:
Natalina povej malo kako je blo ponoči.

Adijo!M:rozica:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   pozdravljene dvojne mamice!!
20.7.2005 8:20:00   
pi
Mirka od kdaj imaš preglede na 14 dni ?

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   pozdravljene dvojne mamice!!
20.7.2005 8:37:43   
mirka
o že kar dolgo časa največ sem jih imela zaradi slabokrvnosti in slabe vode pa sem to tolk pogost hodila kontrolirat.
hemoglobin mi je padal in padal kljub vsem tabletam in sirupom na 87. pa v vodi stalno neke bakterije kljub svečkam ,... no zdja je malo bolje. Ampak imam v pon. ponovno kontrolo.

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   pozdravljene dvojne mamice!!
20.7.2005 9:09:40   
natalina
evo mene!

dobro jutro najprej, sem že zgodaj vstala, ker me je moj :love:peljal v laboratorij , da so mi vzeli spet nevem kolk krvi(železo, sladkor, hepatitis....) pa še vodo..ja noč je bila podobna kot zadnje, non stop wc, zvijanje v trebuhu, bolečine v križu in noroo otrdevanje trebuha..po nekaj urah ko rečem ok. še enkrat pa se grem pokazat v porodnišnico pol pa počasi neha..ne vem, je pa res da se komaj sestavim vsakič ko vstanem, sem kot tisti obesek kostko, ko ga postaviš pokonci da je sploh podoben kostkotu ha ha...

tko to je nočno poročilo, drugače pa Pi- jaz sem bla načeloma brez težav do prejšnjega tedna, razen tistih nosečnostnih ki ti pripadajo, preglede sem tud imela na 4-tedne, no zdaj pa na 1/teden, ker je mal panike.. v sredo imam CTG-če bomo do takrat zdržali!

no ob pol enih danes pa pokličem za izvide,in če bo sladkor spet povišan je rekla da me bo poslala na neko konzultacijo v porodnišnico (neki tazga)

se tipkamo po izvidih.

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   pozdravljene dvojne mamice!!
20.7.2005 9:27:14   
mirka
O lepo da si kolikor toliko v redu a ne?
Upam da bova še malo zdržali a ne?

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   pozdravljene dvojne mamice!!
20.7.2005 14:24:01   
pi
Lepo da si vredu, upam da so izvidi tudi dobri. Drži se :duda::duda: pa povej naj še malo počakata v trebuščku.

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   pozdravljene dvojne mamice!!
20.7.2005 14:28:01   
k1
ti se kar lepo drži, če pa ne bo šlo, pa sta tvoji pikici že tako veliki, da ne bi smelo bit problemov. moja je imela 1070g (29t) pa je sedaj že pravi mali korenjak. domov je šla z 2330g - to pa bosta tvoja bejbija že sedaj imela.

lp :rozica:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   pozdravljene dvojne mamice!!
21.7.2005 10:29:22   
lucios
Živjo!
Tudi jaz sem imela takšne probleme, ko jih ti opisuješ. Trebuh sem v 33t imela čisto spuščen. Ena izmed punčk je imela glavico čist spodaj, da jo gin. ni mogla izmerit. Pa še kar naprej me je na wc tiščalo:zmeden:. Druga je bila ravno tako na glavo obrnjena in mi je brcala v želodec, tako da včasih nisem vedela ali naj bruham ali lulam:)Pa sem vseeno rodila komaj 16 dni prej, čeprav se mi je včasih zdelo kot da mi že ven gledata. Pa trebuh mi je otdeval, da bi lahko na njem zrezke tolkla.:)-
Rodila sem po naravni poti. Ena je tehtala (starejša) 2600g (46cm)druga pa 1900g (44cm). Sedaj sta stari 10m in sta zelo živahni. Mlajša šiba po kolenih kot za stavo, starejša se pa še plazi.

Želim ti prijeten preostanek nosečnosti in veliko počivaj-se splača zaradi nog!!

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   pozdravljene dvojne mamice!!
21.7.2005 11:24:53   
mirka
:rozica:Oj!

A si se merkala mislim ali si bolj ali manj počivala in ležala, da si zdržala tako lepo skoraj do konca? Ali si tudi hodila ven in na sprehode,...?
S emi zdi da sem jaz zdaj čisto na istem kot pred 10imi meseci.
Lp, M:rozica:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   pozdravljene dvojne mamice!!
21.7.2005 11:36:49   
lucios
Nisem ravno takšne nature, da bi veliko počivala:). V bistvu sem bila veliko na nogah. Ko sem se pa utrudila, sem pa počivala- telo me je samo opozorilo, kdaj moram počivat.
Z mojim sva si ravno tisti čas urejala stanovanje, tako da ni bilo časa za počitek. Poleg tega pa sem, če sem imela preveliko časa, itak samo na trebuh mislila in na porod, tako da je boljše, da se s čim zamotiš:nosecka:.
Ko sem šla rodit, sem bila čisto sproščena in se je obrestovalo.
Res pa je, da sem proti koncu precej zatekala in da sem komaj čakala, da rodim. In ker baje gibanje spodbuja porod, sem še včasih malo pretiravala, da bi le čimprej bilo. Ne priporočam pa tega tistim, ki imajo kakšnekoli probleme.:zmeden2:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   pozdravljene dvojne mamice!!
21.7.2005 11:45:29   
natalija 2
Glede na to kar berem na forumu se moram kar malo pohvaliti.Tudi jaz sem bila pred 11 leti noseča z dvojčicami.Cela nosečnost je potekala brez posebnih težav.Sploh nisem vedela kaj je otrdovanje trebuha,kaj je otekanje.Tudi počivala nisem kaj dosti saj sem imela takrat doma dvo letno hčerko.Na koncu ko sem prišla pet dni pred rokom v porodnišnico sem bila popolnoma zaprta in popadkov nikjer.Čez dva dni sem z CR rodila svoji punčki.

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   pozdravljene dvojne mamice!!
21.7.2005 16:57:47   
maja215
pozdravljena.sama se pred 15 meseci rodila dvojajči dvojčici v 33 tednu. tudi jaz sem imela ne boleče poapadke, ki so privedli do spontanega razpoka .nobene panike. punčki sta od vsega začetka jedli po steklenički,ker nista imeli tako močenega sesalnega refleksa.spale sta mi do 4.meseca cele dneve takoj po hranjenju. hranili sta se na 4-5 ur. ob rojstvu sta bili težki 2300g in 2280g veliki pa 45-46 cm. Res je da jih nisem pestovala cele dneve samo nahranila in dala v posteljo.To se mi še danes obrestuje. Deklici se sami uspavata brez jokanja. nasploh so te otroci še bolj potrpežljivi,samo čim manj kmpliciranja.
sedaj sta stari 15 mesecev in težki 11 kilogramov.ena je že shodila druga bo pa kmalu. septembra gresta v vrtec

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   pozdravljene dvojne mamice!!
21.7.2005 19:46:12   
pi
Maja215 sta bili tvoji punčki v inkobatorju ? Kako dolgo ?

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   pozdravljene dvojne mamice!!
25.7.2005 17:30:17   
mirka
No da se zopet malo javim.:muca:
Danes sem imela kontrolo in je baje vse v redu: :bravo:hemoglobin se je povišal(113):)-, v vodi so sicer neke številne bakterije ampak to ni nič posebnega:zmeden2:, otročka sta v redu, tehtata čez dve kile:bravo: en 2200g, drug 2300g, sta še vedno zelo nizko in čisto eden zraven drugega - zmanjkuje jima prostora, ampak odprta nisem še nič -kar je tudi v redu.Kaže da bom rodila po naravni poti, oba sta obrnjena z glavicama dol. Bomo vidli!:zmeden:;)

Jutri imam še v planu it zmenit se za epiduralno, v bolnico, pol pa samo še čakam,čakam,....:metulj::metulj:
Tako: to bi bilo od mene vse.Upam da je Natalina v redu in seveda njenei deklici tudi.Me zelo zanima kako so, kako je potekalporod ampak sedaj je verjetno še en čas ne bomo vidle tukaj gor.

PA adijo do naslednjič!:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Oblačila
Michonne RR

Kako pogosto kupujete otroška oblačila?

Vsak teden (9%)

1x na mesec (11%)

Ob menjavi sezone (11%)

Po potrebi (69%)


Število vseh glasov: 45

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!