|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preživnina in stiki
17.7.2006 20:01:10   
naja13
Lepo pozdravljeni!    

Zanima me ali sem dolžna dati otroka(star 17 mesecev) očetu če ni plačal preživnine ob določenem roku namreč zamuja s plačilom?O preživnini in stikih je pravnomočno določeno(na sodišču).HVALA!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preživnina in stiki
17.7.2006 20:20:46   
Gina
NImam pojma, ampak jaz bi vprašala na csd + odvetnika - pa bi skupaj probali kaj pogruntat, kaj se narediti da.

V bistvu bi jaz rekla, da je dobro odločbe sodišča spoštovat, če ne te lahko fejst hecajo, če se kdo nate spravi. Je pa vprašanje, ali se tvoj bivši namerava spravit potem nate ali mu je bolj vseeno. Ker v bistvu sta to dve ločeni stvari, ne glede na to, da izgledata povezani. To je njegov otrok. Pravico ima do stikov. A veš, saj tudi staršem, ki sploh niso sposobni skrbet za otroka, pripada pravica do stikov - pa četudi so otroci v rejniških družinahuser posted image .

Veš, jaz se načeloma ne strinjam s tem, da plačuje, vidi pa otroka lahko. to se mi zdi nefer in nesramno do otroka in tebe. Ampak se mi zdi, da slo. zakonodaja pa misli tako, kot sem zgoraj napisala. Kaj pa vem, bo še kakšna druga kaj napisala.

(odgovor članu naja13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: preživnina in stiki
17.7.2006 20:29:32   
naja13
Sej jaz tukaj nisem nič kriva sam jo je hotel met kar to čist razumem saj je njen oče zdej pa ne plačuje. Je pa ful neodgovoren.Ni mi fer.A ga laho tožm a lahko kaj zgubim na tem? 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: preživnina in stiki
17.7.2006 20:44:41   
Gina
Predlog za izvržbo lahko daš, da se mu usedejo na plačo, če nekajkrat (ne vem točno kolikokrat, vprašaj na csd) ne plača preživnine. Potem jo boš sigurno dobivala, ker bo šlo direkt iz njegove službe na tvoj račun, brez njega kot posrednika za nakazovanje denarja.

(odgovor članu naja13)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: preživnina in stiki
17.7.2006 20:51:51   
naja13
OK bom jaz to uredila mam pa tud itak svojga odvetnika pa ga prej vprašala.Hvala.Če rabiš kakšno pomoč me vprašaj mogoče bom tudi jaz tebi ustregla.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: preživnina in stiki
17.7.2006 21:49:35   
Anonimen
ker bo šlo direkt iz njegove službe na tvoj račun, brez njega kot posrednika za nakazovanje denarja.
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Preverjeno NE morejo trgati od plače če se ne strinja!Od mojga bivša je tut kar  hotla, da bi mu trgal, celo tko opokana je bila, da je klicala v njegovo službo, da so se ji vsi smejal, pa spraševal kva je to za ena opicauser posted image Dosegla ni nič!

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: preživnina in stiki
17.7.2006 22:29:15   
babylove
Da, otroku si v vsakem primeru dolžna omogočiti stike z očetom. To je otrokova pravica (sicer se tega zdaj še ne zaveda prav, ampak tudi čisto majceni ljudje imajo pravice).

Glede preživnine pa moraš tega gospoda posebej 'napast' - opomnit, se pritožit ipd. Vendar neodvisno od stikov. Čeprav sta obe zadevi v isti sodni odločbi, sta preživnina in stiki dve ločeni stvari in eno ne pogojuje drugega.

(odgovor članu naja13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: preživnina in stiki
17.7.2006 22:39:26   
Anonimen
Moj redno plačuje visoko preživnino pa bivša vedno komplicira.Fant bi bil rad večkrat pri naju,pa tudi prespal bi rad pa je to nemogoče.
A se da potem samo preko sodišča uštimati,če se med sabo ne morta zment???

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: preživnina in stiki
17.7.2006 22:48:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Preverjeno NE morejo trgati od plače če se ne strinja!


Tole pa definitivno ne drži. Če trikrat zaporedoma ne plača, lahko bo roku za tretjo preživnino vložiš predlog za izvršbo in istočasno vlogo na Jamstveni sklad za preživnino. Le ta ti začne izplačevati takoj, njemu pa začnejo od plače trgati (če prej sam ne poravna) takoj, ko zadeva pride v obravnavo (ponavadi nekaj mesecev). In od njegove plače trgajo brez njegovega dovoljenja, saj je z neplačevanjem kršil sodno odločbo, za kar je sam kriv in za to tudi odgovarja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: preživnina in stiki
17.7.2006 23:06:34   
Gina
Točno tako je, kot je kerensa napisala. Resnično pa moraš vse naredit uradno. Ne moreš si kar nekaj zmislit in iti na njegovo službo nekaj težit. Oni morajo dobiti nalog po uradni poti. In se da. Tudi če se on ne strinja. Ima otroka, mora plačevat, če ne ga terja država - ker tudi država založi namesto njega. To je zaščita žensk - boljše kot nič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: preživnina in stiki
17.7.2006 23:28:29   
Anonimen
V bistvu zaščita otrok pred neodgovornimi starši. user posted image
Kar se pa tiče stikov in preživnine, pa res niso povezani. Če gledaš po uradni plati, mu moraš stike res dovoliti, tudi, če preživnien ne plačuje. Ampak jaz jih ne bi. Bi mu dala jasno vedeti, da naj me kar toži za stike, če želi. Ampak da naj pa potem pričakuje tožbo za preživnino (ne samo za izplačevanje, ampak še za povišanje). Nima šans, da bi me izsiljeval.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: preživnina in stiki
18.7.2006 11:12:31   
zoya_
Onemogočanje otroku stike s staršem, ker le ta ne plačuje preživnine, je kršenje OTROKOVIH PRAVIC. Otroku MORAJO biti omogočeni stiki, je le starš. Preživnina nima tu nobene veze...
Najdeš pa ekstreme na vseh straneh... starš plačuje preživnino, pa mu drugi iz same žlehtne noče omogočiti stikov in taki, ki ne plačujejo preživnine... ampak s tem ne delata škode drug drugemu, ampak samo otroku, njun otrok je tisti, ki trpi...
Zato, če starš ne plačuje preživnine, naj bo vsaj drugi toliko priseben in otroku omogoči stike, ker potem tudi otrok sam dojame, kdo je tisti, ki je "slab" in obratno... če starš prepričuje stike, slej kot prej otrok vidi, da to ni dobro in spet sam dojame, kdo je tisti "slab" starš...

Res ne razumem, zakaj nekateri starši prepričujejo stike, ali ne plačujejo preživnine... zakaj si nagajajo... A res nekateri ne morejo dojeti, da s tem ne škodujejo bivšemu partnerju, ampak OTROKU!?!?!?

_____________________________

L I V E S T R O N G

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: preživnina in stiki
18.7.2006 16:50:35   
naja13
Jaz sem čist odgovorna ampak je on tisti on halo user posted image  tak kreten dons sem spet preverjala na bankomatu pa ni nč nakazan.Sodišča so zaprta.To bom imela probleme do konc življenja.Oh joj!On mi je v bistvu plačal sam 1x za mesec junij odločba pa velja od konca marca 06 .Če mi zdej ne plačuje kaj še bouser posted image .Pa točno ve ker mu je sodnica, rekla da naj raje plačuje ker mu bodo rubeži vzeli hišo.Vem da je dons najbolje sam še preko uradnih papirjev.Kakšen pa je znesek preŽivnine na Jamstvenem skladu?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: preživnina in stiki
18.7.2006 17:09:47   
naja13
IZVIRNO SPOROČILO: naja13

Jaz sem čist odgovorna ampak je on tisti on halo user posted image  tak kreten dons sem spet preverjala na bankomatu pa ni nč nakazan.Sodišča so zaprta.To bom imela probleme do konc življenja.Oh joj!On mi je v bistvu plačal sam 1x za mesec junij odločba pa velja od konca marca 06 .Če mi zdej ne plačuje kaj še bouser posted image .Pa točno ve ker mu je sodnica, rekla da naj raje plačuje ker mu bodo rubeži vzeli hišo.Vem da je dons najbolje sam še preko uradnih papirjev.Kakšen pa je znesek preŽivnine na Jamstvenem skladu?Jaz mu jo pa itak dam tko kot je dogovorjeno (glede stikov) 

(odgovor članu naja13)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: preživnina in stiki
18.7.2006 18:04:12   
tinatona
Višina nadomestila preživnine se usklajuje z rastjo življenjskih stroškov, odvisna pa je od otrokove starosti. Ta znaša:   - za otroka do 6. leta starosti             14.769 tolarjev - za otroka od 6. do 14. leta starosti    16.244 tolarjev - za otroka nad 14. letom starosti        19.198 tolarjev

(odgovor članu naja13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: preživnina in stiki
18.7.2006 20:03:32   
dory
tinatona...ti podatki so cist iz knjige...al pa tiste,ki jih jest poznam dobivajo nadpovprecno prezivnino..torej tretjino njegove placeuser posted image

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: preživnina in stiki
18.7.2006 21:06:25   
tinatona
Oj!

To so zneski ki jih država da iz preživninskega sklada. Tukaj si lahko pogledaš:

http://www.jps-rs.si/prezivninski-sklad.php?id=11

LP tina

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
18.7.2006 21:09:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: preživnina in stiki
18.7.2006 22:12:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: teja.

tinatona...ti podatki so cist iz knjige...al pa tiste,ki jih jest poznam dobivajo nadpovprecno prezivnino..torej tretjino njegove placeuser posted image


Se strinjam teja. user posted image
Zakaj so torej preživnine visoke tudi 30.000 ali več user posted image
Na podlagi česa že?

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: preživnina in stiki
18.7.2006 22:17:14   
naja13
ja absolutno nikol ga ne omenjam na grd način samo ko gre k njemu ji rečem da gre pač zdej k očetu dam mu jo pa tud če ne plača prezivnine, ceprav ne vem a je to prav po moji logiki.Hudo mi je.Ženske moremo trpet na vsak način.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: preživnina in stiki
18.7.2006 22:32:01   
zoya_
naja... kot je že ena napisala, da če ne boš dovolila stikov, si pa na istem nivoju kot on... zakaj bi potem početa to kar počne on? Verjamem, da se ti ne zdi pravično, ampak otrok ima še vseeno pravico do drugega starša.
Drugače pa... ne trpite samo ženske... tudi dosti je takih moških, ki plačujejo preživnino, pa vendar ženske rade ponagajajo in ne dovolijo stikov z otrokom...
Moj kljub temu, da je že od ločitve 3 leta, še vedno bije vojno z bivšo, ker vedno nekaj najde, da lahko nagaja... Po eni strani počne kar počne, po drugi strani, ko pa rabi pomoč, pa prvo njega pokliče, ne vem od kje ji "jajca", da to naredi... user posted image

So ekstremi na eni in drugi strani, tako da... ločenim staršem ni lahko user posted image

_____________________________

L I V E S T R O N G

(odgovor članu naja13)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
19.7.2006 7:15:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: preživnina in stiki
19.7.2006 7:19:46   
Anonimen
Nemogoče, da bi bilo v Ljubljani drugače. user posted image
Kakor so tukaj pojasnili meni - ko imam pisni dokaz, da tri mesece ni plačal preživnine (npr. izpisek TRR ali kaj podobnega), lahko vložim predlog za izvršbo na pristojno sodišče. Rečeno mi je pa bilo, da lahko istočasno (če imam dokaze o neplačilu), vložim tudi vlogo za izplačilo nadomestila preživnine na Jamstveni sklad RS, ki začne izplačevati naslednji koledarski mesec za tekoči mesec.
Primer: če ni plačal januarja, februarja in marca, lahko 8 dni po zapadlosti marca (če je rok 15. v mesecu, torej 23. marca) vložim oboje. Seveda moram dokaze o neplačilu predložiti na oba konca. 15. aprila bi imela potem nakazano prvo nadomestilo preživnine, ne glede na to, da še ni preteklo 3 mesece od vložitve tožbe za izvršbo. Pogoj naj bi bil dokaz, da sem tožbo vložila, kar pa dobiš na sodišču v vložišču. Morala pa bi predložiti tudi fotokopije vsega, kar sem oddala na sodišču.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
19.7.2006 7:28:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: preživnina in stiki
19.7.2006 13:01:11   
Gina
Tinka 74, z bivšim se lahko sporazumeš pri notarju ali pa preko sodišča. Tam ti določijo višino preživnine, oz. otroku seveda. 30.000.- je majhna preživnina. S 60.000.- težko preživiš otroka vsak mesec, če je ta v šoli in če ima kake dodatne dejavnosti. Jaz dam vsak mesec 30.000.- samo za šolo, glasbeno in trening, pa so vse reči pri nas dokaj poceni - za vsakega otroka posebej seveda - pri odobreni regresirani prehrani. Pa še ni nič v usta dal, niti se ni grel niti peljal kam, še manj se kopal ali šel na počitnice, niti najemnina ni vračunana v to, niti soba zanj v stanovanju, ki jo moraš imet, če imaš otroka..... Tako da....še enkrat 30.000.- je majhna preživnina, ki jo določijo nekomu, ki ima zelomajhne dohodke ali jih sploh nima. Država pa daje preživnino preko sklada, ki je temu namenjen, če očeta ne morejo izterjati preko službe, da mati vsaj nekaj malega dobi, da ji je lažje preživljat otroka. Dolgoročno se potem država ukvarja s tem, da ta denar dobi nazaj od očetov, jim pač rubijo kaj ali jih tožijo, ko gredo ti očetje končno v službo ali kaj podobnega.  

Torej ti podatki o višini preživnin iz preživninskega sklada veljajo samo za preživninski sklad, ne pa za vse ostale preživnine. Saj pravim, tiste so odvisne od tega, kako se starša zmenita med sabo, ali pa od sodišča, kako določi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?