|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pregled po abraziji
4.6.2005 22:25:47   
sania
Pozdravljene,

vem da spet težim z zamorjeno temo, namesto da bi povedala kaj bolj veselega pa si ne morem pomagat:(( Mojo bolečino po izgubi otročička sem potisnila globoko v sebe in sedaj razmišljam 24 ur na dan samo še na to, da bova s fantom zopet začela delati na tem. Z G sva se dogovorili, da se vidiva na pregledu šele po treh mesecih po posegu, ampak tako dolgo jaz ne bom zdržala. Stalno se sprašujem kaj je bilo narobe, kaj je narobe z mano...Moj plan je približno tak, da po prvi M zopet zanosim, če mi bo uspelo, saj je veliko punc povedalo da to ni nič narobe.

Sedaj me pa zanima, zakaj me je naročila tako pozno, kaj se bo takrat videlo, kar se po štirih tednih ne bo? Ali predlagate, da res počakam tri mesece ali da se naročim že sedaj? Ali po pregledu ugotovi kaj je bilo narobe, da je prišlo do splava?

Lahko nočko in lepe sanje, tiste, ki pa ne morete spati pa prosim za odgovor.



Neposredna povezava do sporočila: 1
   pregled po abraziji
5.6.2005 1:14:41   
Jančika_
Meni so ob odpustu v bolnici rekli, da moram na pregled k mojemu G 3-4 tedne po abraziji, tako da mi je res hecno, da te je naročila šele čez tri mesece:zmeden:. No, pri meni je naneslo celo tako, da sem zaradi glivic šla na pregled že 2 tedna po posegu.

G mi je takrat rekel, da lahko takoj ponovno zanosim, tako da sva počakala do prve M, potem pa sva šla v akcijo. Takoj sem zanosila, a je žal spet prišlo do ss, tokrat brez abrazije. Zdaj morava počakati tri mesece.

Po pravici povedano mi je to čisto OK, ker me je drugič precej bolj potrlo kot prvič, ko sem komaj čakala, da spet zanosim. Zdaj pa sploh ne morem misliti na ponovno zanositev...a mislim, da bom jeseni spet pripravljena.

Pa še to - pri zgodnjem splavu gre skoraj vedno za napako pri delitvi celic, na to pa ne moremo vplivati. S tabo ni nič narobe, mislim pa, da bi morala na pregled prej kot v treh mesecih, saj mora G pogledati, če se je maternica že skrčila in če je vse OK.

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   pregled po abraziji
5.6.2005 7:15:07   
VITA74
Živjo,

Tudi meni so pri odpustu po abraziji dali navodila, da naj grem na pregled nekje okoli 4 tedna po posegu. Poklicala sem G, ko sem prišla domov in me je naročila ter pregledala točno 4 tedne kasneje.
Mislim da bi na pregled mogla iti prej kot po 3 mesecih.
Lp in srečno :rozica:

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   pregled po abraziji
5.6.2005 21:52:38   
Nasy
Meni je pa medicinska sestra po posegu v KC rekla, da moram čez 2 tedna h G...in sem po parih dnevih poklicala, povedala, kdaj je bil poseg in me je sestra pri moji G res naročila točno po 2 tednih.
Na pregledu pa mi je G rekla :"Zdaj pa vas lepo prosim, da 4 mesece ne zanosite, da se sluznica lepo obnovi!" To je meni čisto jasno, zato ne bomo nič hiteli, saj tega ne bi rada prestajala še 1x!

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   pregled po abraziji
5.6.2005 23:05:39   
sania
Nasy ali te lahko vprašam v katerem tednu si bila, saj menda tudi to vpliva na čakanje. Do desetih tednov menda ni panike(počakaš samo do prve M), če pa je bilo več tednov pa priporočajo, da čakaš tri mesece. Se pa strinjam s tabo, da je vseeno bolje čakati tri dolge mesece, kot pa preživljati vse to še enkrat.

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   pregled po abraziji
5.6.2005 23:30:46   
Nasy
Ja, je bilo nekje do 9 tedna..saj mi niti niso znali povedat:zmeden:..sem imela missed ab. in abrazijo.
Pa še preden mi je anestezija prijela, sem slišala uno, ki je to opravila, ko je drugi zraven rekla, da ne bo na vakuum delala tega.
Mah, ja, raje počakam, da si ne bom potem očitala, da sem si sama kriva, če bi kaj bilo narobe.
Sem pa opazila, vsaj tule gor, da skoraj vsak G drugače reče oz. svetuje..kako je zdaj to:zmeden:

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   pregled po abraziji
6.6.2005 11:11:57   
Jančika_
Na žalost je tako, da delitev celic nima nič s tem, kako dolgo čakaš. Čisto nobene garancije ni, da ne bo do ss prišlo po recimo treh letih čakanja. Dva do trije zaporedni splavi se štejejo kot nesrečno naključje in pravzaprav nimamo na to čisto nobenega vpliva.

Pušenjak pravi, da se sluznica popolnoma obnovi že v prvem ciklusu, edini zaplet, do katerega bi lahko prišlo, če zanosiš prej, bi lahko bil, da se posteljica pregloboko vraste in se po porodu ne izlušči sama.

Znanka mi je povedala, da so njej pred 15 leti svetovali leto pavze. Mislim, da v take ekstreme ne gre nihče več, ponavadi svetujejo počakati 1-3 cikluse.

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   pregled po abraziji
6.6.2005 13:54:30   
strucka
Cao,
tudi jaz sem prestalo vse to, so mi pa v bolnici rekl da morm pocakat tri mesece, da lahko spet zacnemo delat na bejbotu. Na pregled sem mogla jet prec ko sem nehala krvaveti, pa se cez tri mesce se enkrat, tko da se je G prepricala ce je vse OK.
Ampak od takrat jaz ne morem zanosit in od tega je ze skor dve leti. Ne morjo pa ugotovit kaj je vzrok tega.

Mene se zdej vcasih zaboli ko pomislm na to da je v meni neki raslo, potem pa kar izginilo!

LP

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   pregled po abraziji
8.6.2005 10:46:51   
Teya
tudi jaz sem imela 1. pregled pri G po 4 tednih...v bolnici mi je en stari mož:)- ukazal 6 mesecev pavze, moja G pa 3.....povedala pa mi je, da tudi ni take panike, če se zgodi prej, saj nekatere zanosijo še preden dobijo 1.:hudicek:in je vse ok....no, midva sva počakala na 2. teto :hudicek: in nato šla v akcijo :sloncek: hvala bogu, se je prijelo že 1. mesec:bravo::bravo::bravo:..še danes povsem razumem to veliko željo in občudujem tiste, ki ste zmožne počakati dlje!!!
SREČNO VSEM! :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   pregled po abraziji
4.7.2005 11:02:28   
Lauri mauri
Jančika, kot da bi brala svojo zgodbo, le da sva midva po prvem ss počakala 5 mesecev a žal spet ni blo ok in abrazija. Pri 1. noseč. mi je G (toliko punc je zafušala da bi ji jaz licenco vzela:hudicek:) rekla da je izvenmaternična. Mislila sem da se mi bo zmešalo. Pa sploh ni bilo res.
Po drugem ss z abrazijo sem se odločila za odstranitev pregrade. Po operaciji sva počakala dve M in zdaj mamo malega sončka 9nebesa:angel:!!
Tako da tisto s čakanjem :zmeden: ni pravilo, pa mislim da je Pušenjakovo mnenje kar za upoštevat!

Drugič sem bila pod takim stresom da ne bo spet :( in res katastrofa! Čimmanj negativnih misli in stresa. V tretje sem se sama prepričala, da bo in se osredotočila na priprave poroke:torta: in uspešno nosečnost in je res ratalo :bravo::sloncek:!!
Veliko lepega!:morje: je idealno za to!

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   pregled po abraziji
4.7.2005 12:26:41   
Jančika_
Lauri, zelo sem vesela zate, super, da se je tako lepo izteklo!

Zdaj sem po dolgem času prebrala moj zgornji post, ki je bil napisan 4 dni po drugem splavu - in kar ne morem verjeti, da si zdaj že spet želim zanositi! Takrat se mi je zdelo, da bo še en čas trajalo, da pridem k sebi, no, pa zgleda, da je tahujše mimo. Tile trije ciklusi se mi bojo vlekli ko čigumi...

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   pregled po abraziji
4.7.2005 21:14:41   
Lauri mauri
Ja, tud jaz sem tko happy :), da se je tako izteklo :):sloncek::duda:9nebesa.

A pa katera ve zakaj prihaja do splavov, a so rekli da je pač naključje oz. "napaka" pri delitvi celic :zmeden:?

Punce jaz že zdaj držim pesti in stran črnimi mislimi in na dan s pozitivnimi - :duda:!!

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   pregled po abraziji
4.7.2005 22:02:25   
Jančika_
V veliki večini gre za napako pri delitvi celic, torej naključje... Ker imam že enega zdravega otroka, nosečnost je potekala čisto b.p., je moj G prepričan, da je res samo to. Upajmo:).

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?