
 Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
                                         
 Več o tem
  Več o tem
                                    
                                  
                             
  
                        
				
					
						
						
							
						
					
 
					
					
	
		
		
		
			
			
			
				
					
					
					
						
	
		
		
		
  
	| 
  
  
	| Uporabniki na tej temi: nihče |  | 
  |    | Stran:   [1] | 
  
	|        | Uporabnik   |  |  | 
		
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | prehrana med nosečnostjo 27.8.2004 18:13:20
 | 
 |  |  |  
	  
		|  Anonimen   
   | :duda:Srečka jej normalno izogibaj se hrane ki si jo že omenila jej kar ti diši samo ne pretiravaj,v zmernih količinah.:sloncek::sloncek::sloncek: |  
			|  |  | 
	
	
   
	| 
        
	
	  
		| 
			
			  | |   | prehrana med nosečnostjo 27.8.2004 18:55:59
 | 
 |  |  |  
	  
		|  Anonimen   
   | Sem pretipkala tole: 
 Nabolje, da ne jeste:
 -surova morska hrana (lahko vsebuje parazit, ki povzroča hepatitis A).
 Dobro kuhane ali pečene ribe, morski daeži, ki jih kupimo globoko zamrznjene in konzervirane ribe, pa so povsem varni.
 
 Nevarnost črevesne okužbe je sicer majhna, priporočljio pa se je izogibati naslednjim živilom:
 -vsi nepasterizirani siri (vključno z ovčjimi, kozjimi) in siri s plemenito plesnijo (chamembert, brie,…)
 -sveži skuti iz surovega kravjega, ovčjega ali kozjega mleka
 - surova jajca in iz njih pripravljena živila (majoneza,…)
 -surova ali manj prepečena perutnina in meso (biftek, tatrski biftek,…)
 -sveži sladoledi pri uličnih prodajalcih (pakirani so v redu)
 -nekuhane pripravljene jedi
 -že pripravljene jedi, ki jih ni treba prekuhati (npr. mesni zvitki)
 
 Nekaj ukrepov, da bodo živila varna:
 -Pred uporabo je treba vedno temeljito oprati sadje in zelenjavo, čeprav je videti čista
 -Surovo meso shranjujemo na spodnji polici hladilnika, da sokovi ne bi kapali po ostali hrani
 -Po delu s surovim mesom temeljito operemo roke in delovno površino, kjer je bilo meso.
 -Temp. v hladilniku naj bo vedno pod 18°C, v zamrzovalniku pa pod 5°C.
 -Če hrano pogrevamo, moramo vedno poskrbeti, da je temeljito pregreta. Pogrete hrane ne smemo ponovno pogrevati.
 
 Povzeto iz revije Mamina nosečnost in porod, april 2003
 
 |  
			|  |  | 
	
  |    | Stran:   [1] | 
					 
                            
					 
					
					
        
	         
	        
					
                
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
		
		
		        
		        
	        
        
                
	
		
		
		
 Najbolj brane vsebine v rubriki
Najbolj brane vsebine v rubrikiKo še nerojen otrok odide med angelčke ...Vsaka smrt zahteva proces žalovanja. Pa ni važno, koliko tednov ali mesecev je bil star še nerojen otrok oz. ali je že b...
 
	
		 Zadnje s foruma
		Zadnje s foruma 
	 
	                
	
 
	         
	        
        	
	        
		        
	        
        	
	        
		        
			        
				        
			        
			        
				        Ime za fantkaBeChiKatero je lepše?Rok (
26%)

Luka (
42%)

Žan (
32%)
 Število vseh glasov: 1033
Število vseh glasov: 1033Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš 
svojo anketo!