|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prepisala se bom
23.11.2009 15:31:01   
noranate
Živčna sem kot sam vrag. Naša najstnica, v OŠ vsa leta zelo pridna, odličnjakinja. Ko se je vpisovala v srednjo, smo ji odsvetovali gimnazijo, češ naj se raje vpiše v kakšno srednjo, kjer bo lažje blestela, študirat gre pa vseeno lahko. No, glej ga user posted image , po vseh možnih kolobocijah, gre gospodična na splošno gimnazijo. In sedaj je joj in prejoj, ker se je treba cele dneve in noči učit, v razredu jih je 33 in ni časa za vsakega posebej, da bi kaj spraševal. No, ona bi se sedaj prepisala, ne ve kamuser posted image , ker se ne misli cele dneve učit. Naj povem, da ocene niso tako slabe, dve dvojki, trojke in štirice user posted image . Pomagajte mi z nasveti prosim, svoje sem ji že vse izkokodakala user posted image , pa nič ne zaleže.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prepisala se bom
23.11.2009 15:36:31   
ronja
Dostikrat je na začetku najtežje, potem se pa umiri, človek se nauči učit, najde svoj sistem,... Kar na horuk se prepisat nekam, če sploh ne ve kam, ne ve, kaj jo zanima, se mi ne zdi dobra ideja... Če bi imela eno področje, ki jo zelo zanima, pa da je cincala med tem in med gimnazijo, potem bi bilo logično. če pa niti ne ve, kam bi šla, je lahko to spet isti problem - če se bo šolala za nekaj, kar je ne zanima, ji tudi ne bo šlo...
Povej ji, da verjameš vanjo, da ji bo ratalo, karkoli se bo odločila. To da dostikrat toliko zagona, da stvari kar zlaufajo... Naj si da poizkusni rok, recimo do zimskih počitnic, pa da vidi, če bo takrat še isto mislila in da najde nekaj, kar jo res zanima, če misli to res naredit.

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prepisala se bom
23.11.2009 15:38:46   
čipka
Naj se vpiše na tisto šolo, kjer si sama najbolj želi in ne tisto, kjer si ti želiš, da bi ona bila. Seveda ji lahko svetuješ, vendar končna odločitev naj bo samo njena. Je prav da je šla najprej v to šolo-le tako je videla, da ni tako kot si je zamislila. Če bi poslušala tebe-bog si ga vedi, če bi ti kdaj očitala,, ker se sama ni določila drugače.
Ji pa lahko poveš, da tudi da drugi šoli-recimo ekonomski se je tudi treba učit-OGROMNO! In, da ni veliko lažja kot gimnazija. Škoda, ker če ima do sedaj lepe ocene, pa če tudi 2-jke in če nekako "progura"-je čisto uredu. Učiti se bo mogla kot se je do sedaj-naj ne misli, da se bo kaj manj-pa tudi, če gre recimo na poklicno šolo-ja! Je lažja-vendar naj se vpraša, kaj je pripravljena storiti v teh 4 letih, da se bo potem lažje odločala za študij ali delo. Pa srečno!


_____________________________

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prepisala se bom
23.11.2009 15:40:19   
čipka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Povej ji, da verjameš vanjo, da ji bo ratalo, karkoli se bo odločila. To da dostikrat toliko zagona, da stvari kar zlaufajo... Naj si da poizkusni rok, recimo do zimskih počitnic, pa da vidi, če bo takrat še isto mislila in da najde nekaj, kar jo res zanima, če misli to res naredit.

user posted image


_____________________________

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prepisala se bom
23.11.2009 15:45:40   
Felicita
po mojem mnenju se je tut zlo težko prepisat sredi leta, med različnimi programi pa sploh.
upam, da si ji povedala, da štirice NISO slabe ocene. in tudi ena 2ka in ena 3ka konec novembra še ne pomenita nobene katastrofe. jest sem bla celo gimnazijo tretirana (s strani profesorjev) kot brihtna/pametna, pa razen v 3. letniku nism bla odlična; matematiko sem mela pa skoz na meji z nms/popravcem. in ja, seveda je blazno blazno težko pridt iz okolja, kjer si bil 'next best thing' in odličnjak, najboljši, v okolje kjer postaneš povprečen, sploh če si zelo/preveč samokritičen oz. perfkecionist (been there, done that). pomoje bi blo fajn, da poskusite 'pregurat' to leto, medtem pa nej se odloči kako in kaj. poleg tega si tekom leta lahko pridobi res dobre prijatelje in ugotovi še kakšno pozitivno stran te šole. če ne, jo pa potem pač pustite oz. ji pomagajte da se prepiše. brezveze se it neki na silo.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prepisala se bom
23.11.2009 15:47:14   
Arwenko
Hja, težko rečt, nimam svojih otrok. Ampak jaz ji nebi pustila da se prepiše, vsaj ne zdaj takoj. Jaz bi ji rekla, da se je sama odločila za gimnazijo, čeprav ste ji svetovali drugače in da se zdaj sredi leta ne more prepisat. Če bo še vedno želela, se lahko/naj prepiše po koncu šolskega leta in gre potem jeseni na drugo šolo. Jaz mislim, da jo bo do takrat prepis minil, če pa ne, pa naj se pol prepiše, bo še veliko lažje z birokratskega vidika. 

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prepisala se bom
23.11.2009 16:01:38   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Živčna sem kot sam vrag. Naša najstnica, v OŠ vsa leta zelo pridna, odličnjakinja. Ko se je vpisovala v srednjo, smo ji odsvetovali gimnazijo, češ naj se raje vpiše v kakšno srednjo, kjer bo lažje blestela, študirat gre pa vseeno lahko. No, glej ga user posted image , po vseh možnih kolobocijah, gre gospodična na splošno gimnazijo. In sedaj je joj in prejoj, ker se je treba cele dneve in noči učit, v razredu jih je 33 in ni časa za vsakega posebej, da bi kaj spraševal. No, ona bi se sedaj prepisala, ne ve kamuser posted image , ker se ne misli cele dneve učit. Naj povem, da ocene niso tako slabe, dve dvojki, trojke in štirice user posted image . Pomagajte mi z nasveti prosim, svoje sem ji že vse izkokodakala user posted image , pa nič ne zaleže.



Ni hujšega, kot da so starši živčni kot sam vrag in kokodakajo svoje nad otroki. Že itak je prehod iz osnovne šole v srednjo težek, doma otrok potrebuje podporo in spodbudo, ne pa prepričevanja, naj gre na lažjo šolo.
In zakaj je pravzaprav treba blestet v šoli? Veliko lažje bo prišla na faks s povprečnimi ocenami iz gimnazije, kot pa z blestečimi rezultati na katerikoli drugi šoli. Malo si poglej maturitetne rezultate posameznih šol, pa ti bo hitro jasno, o čem govorim.

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
24.11.2009 0:44:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ajsek)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prepisala se bom
24.11.2009 8:58:15   
noranate
Punce, hvala, sedaj že lažje dihamuser posted image . Saj pred njo nisem živčna, poskušam ji bit v oporo in mož tudi ji pravi naj potrpi, da je to pač gimnazija in sčasoma, ko se navadi, bo lažje.
Se mi pa zdi, da ima nek strah oz. nekakšno tremo pred ocenamiuser posted image . Včeraj so pisali slovenščino, pred tem pa so imeli uro telovadbe. In mi je zvečer pripovedovala, da jo je pri telovadbi začelo stiskat in da je mislila le na slovenščino, potem pa da se je skušala umirit in se je spomnila mojih besed, da naj se pač ne sekira, tudi če bo ena, če ji zares ne bo šlo, se bo pač prepisala. No in potem se je to stiskanje umirilo in je bila pri slovenščini čisto sproščena, menda ima tudi dober filinguser posted image . Upam na najboljšeuser posted image .

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prepisala se bom
26.11.2009 18:48:39   
Gina
Samo a veš, to je res grozno, če imaš take travme v šoli. Pomisli, da bi ti morala biti nekje 8 ur zaprta, pa še sledit vsemu, si pisat, pa še zapomnit si kaj, potem po teh osmih urah priti domov, malo pojesti in se začeti učiti, ter delati seminarske.... Meni se zdi sistem naših srednjih šol čisto in totalno aut. Sem že stara, pa se vseeno spomnim, kako je mene stiskalo vsakič, ko smo imeli tak nor tempo. Čist sem bila depra od hudega. Pa sem bila uspešna vedno. Ampak svojemu otroku privoščim, da bi šel na šolo, kjer bi sicer prišel do želenega poklica, ampak nikakor pa nočem, da bi imel tako blesavo otroštvo, da bi samo pri knjigi sedel. Pa sploh ker je to visenje za knjigo čist brez smisla, ne odnesejo nekega strašnega znanja od vsega skup.

Jaz bi sicer na tvojem mestu počakala to leto, na sredi se res ne more prepisovat, ampak potem bi ji pa pustila, da se odloči po svoje. Najpomembneje je, da sledi temu, kaj bi rada postala, kaj bi rada delala, ko gre enkrat v službo. Potem je pa vseeno, iz katere srednje šole štarta. Saj obstajajo take in drugačne gimnazije, kljub vsemu. Pa obstajajo tudi dobre srednje šole, ki nimajo tolk balasta in piflarije, pa iz katerih tudi lahko postaneš tisto, kar želiš postati. Ni pa nujno,da toliko trpiš zraven. Ni nujno. Če se ji bo preveč zagraužala šola, ne bo hotela na faks. To pa ni smiselno.

btw, moja mami me je vedno tako tolažila, da ni bistvo ocena, pa da sem jaz itak fajn, pa da zmorem.... to ni slaba taktika za preživetje samo, ne pomaga pa proti stresu prav nič kaj dosti. Tisti grozen občutek, da boš vprašan, ali pisal ali karkoli že, pa tisti grozen občutek pred vsako uro, strah, da boš na vrsti, pa olajšanje, ko začne razlagat....fuj, bljak...., pa utrujenost, ko ne moreš več sledit razlagi, pa zdolgočasenost, ko ti razlagajo nekaj čist brezsmiselnega, ti moraš pa sedet tam, pa gore seminarskih za brez veze, same sebi namen, ko ure in ure čepiš za čigavo zdravje ob knjigah, od katerih nič ne odneseš... ne ne, ni treba tega. Obstajajo take in drugačne šole. Ene imajo veliko zgoraj napisanega, ene pa precej manj. In količina stresa je enaka količini izgubljenega lajfa. Če lahko dosežeš isti cilj in enako ali celo več znanja po manj stresni poti, zakaj bi se mučil po koreninah?

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prepisala se bom
26.11.2009 19:02:43   
puppa
Ti povem kako je bilo pri meni.

V OŠ sem bila prav dobra. Imela 4, 5. le matematika je bila 3. naša predraga pedagoginja je na poiklicnem usmerjanju izjavila, da naj nikar ne hodim na gimnazijo, ker nisem dovolj sposobna. ?????
Imela sem 3 možnosti na izbiro, odločila sem se za gimnazijo. Pod nobeno prisilo. Je pa res, da sem živela v okolju kjer se je dalo čutiti, da "gimnazijci" so več, ostalo je bolj tako tako. Ok, itak pa nisem vedela kaj bi šla drugega.

Pa sem prišla v to slavno gimnazijo. Kmalu so se pojavile prve enke, kar me je dotolklo. malo sem bila lena, malo zmešana od pubertete, pa dobro, tud med najbolj bistrimi nisem bila. In sem bila vsa leta sicer dobra, a vedno so bili eni in isti predmeti kjer sem lovila tiste pozitivne ocene.

Meni so tista 4 srednješolska leta bila živa mora. res. ves čas sem se čutila kot v zaporu, pojavili so se panični napadi (takrat nisem vedela kaj to je, samo strah me je bilo ko psa, ko kar naenkrat nisem mogla dihat), mislim, da sem prejokala večino časa. Posledično sem bila tudi asocialna skoraj ves čas. Namesto da bi uživala mladost, sem prečepela v sobi in se sekirala ker imam slabe ocene in da bi se morala več učiti.

Če bi se morala še enkrat odločat NIKOLI ne bi šla več na gimnazijo. Res ne.

Ok, seveda ni dobro, da zdaj hčeri kar kimaš in dovoliš da se prepiše. Zmenite se tako. Naj vztraja to šolsko leto. POtem na konc leta bo pa videla. Oz. a se mora do marca vpisat al kako? Pač do dneva, ko je treba oddati prijavo na šole naj razmišlja kaj si sploh želi. naj se vseeno trudi v šoli, hkrati pa ugotavlja na katero šolo bi šla, če ji tu res ne bo všeč.

V tem času se pogovarjaj z njo, da boš videla koliko resno misli s prepisom. predvsem pa... stoj ji ob strani. Pa nikar ne dajaj vtisa da so ocene najpomembnejša zadeva na celem svetu.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prepisala se bom
26.11.2009 19:15:07   
nu_tella
Take napade sem imela jaz na začetku faxa. 
Po odličnjakinji v osnovni in sredjni šoli je prišel fax tam pa ruknla prvi izpit...pa še ene težave z zdravjem sem imela, pa še v študentski dom je bilo treba it (doma sem imela svojo sobo in sem bila navajena se učiti in spati v popolni tišini). Jaz se lahko samo zahvalim moji mami in atiju, ki sta me takrat podprla in mi vlivala pogum "sej bo", "potrudi se, če pa ne bo šlo ne bo šlo. Ampak pomembno je da se potrudiš"... in podobne spodbude. Jaz sem takrat hotla samo domov, samo ne faxa...vem ja pozno sem se s tem ubadala,...

Tako, da jaz vem, da to je bil tisti pomemben trenutek v mojem življenju, ko so me starši podprli. Npr. sestrično niso in...no ni ravno tako uspešna kot sem jaz sedaj...če se lahko tako izrazim.

Sej če sem te prav razumela iz posta vi dva z možem isto spodbujata punco. Tako da le naprej. In bodita vztrajna. Naj poskusi do konca leta. Naj se potrudi. Učit se bo treba povsod. Malo ji nazorno pokažita, kaj bo če ne bo končala srednješolske izobrazbe (npr. bo morala delati na bencinski črpalki ne v pisarni/laboratoriju (nekaj kar ji je všeč)...). NIKOLI ampak res NIKOLi ji pa jaz nebi rekla "saj si sama se odločla za gimnazijo, jaz sem ti predlagala to pa to, pa me nisi upošteval..." Mislim, da to niso primerne za ta trenutek.

Pa držim pesti, da vm uspe.

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prepisala se bom
27.11.2009 12:21:39   
Katy78
Danes nobena srednja šola ni lahka in v vsaki se je treba do neke mere učit, koliko pa se za učenje porabi, je pa odvisno od posameznika. Je pa tudi res, da nekateri enostavno ne znajo učiti, ampak se samo napiflajo 2 dni po kontrolki pa že pozabijo. Ampak za to je kriv naš šolski sistem, ki je po moje že od OŠ naprej zgrešen. Že v OŠ je toliko enega balasta s katerim se otroke samo po nepotrebnem obremenjuje. Jaz npr. sem šla na gimnazijo, in sicer jezikovno smer, s 3 tujimi jeziki. Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj me na popolnoma družboslovni smeri posiljujejo z logaritmi, odvodi, integrali in podobnim sranjem. Pa sem imela matematiko v bistvu rada, no, mogoče je to malo pretirano, bom rekla takole, nikoli nisem imela z njo težav, sem jo imela vedno 4. Naredila sem faks in magisterij in od te matematike v vsakdanjem življenju rabim seštevanje, odštevanje, množenje deljenje, procente, kakšne ulomke, pa kakšno prostornino, ploščino in obseg je tud fajn da znaš izračunat, mogoče še kakšen verjetnosti račun, potem pa se potrebe povprečnega človeka po znanju matematike nehajo.

Kar pa se tiče posta od noranate - sicer je moj otrok star šele 1 leto in bogve kako bom mislila in ravnala takrat, ko bo on hodil v šolo, ampak zaenkrat sem mnenja, da delaš napako, ko hčerki rečeš, da naj se ne sekira, če bo dobila enko, se bo pa pač prepisala. To je za moje pojme potuha. Če ste ji vsi svetovali, naj ne gre na gimnazijo, pa je kljub temu šla, lahko po moje kot starš od nje zahtevaš, da se potrudi in da na ta način nekako prevzame odgovornost za svojo odločitev. Saj 15 letnik pa tudi ni več otrok, da ne bi razumel, da vsaka stvar pa tudi ne pade z neba in da se je treba za nekaj, kar si želiš, tudi potrudit in pa da je treba za svojo odločitvijo tudi stati in vztrajati. Sicer pa je zdaj komaj 3 mesece od vpisa in zagotovo je sistem drugačen kot v OŠ. Ta prehod eni doživljajo lažje, drugi pa nekoliko težje. Da pa se ji ne da cele dneve učit, ji pa verjamem, ampak tudi v drugih srednjih šolah je veliko učenja, edino mogoče na kakšni poklicni 3-letni, kamor pa se verjetno, glede na to, da je zdaj na gimnaziji, tudi nima želje vpisat? Naj globoko zajame sapo (in ti zraven tudi), se umiri in si naredi plan učenja. Konec koncev je večina spraševanj in kontrolnih napovedanih in če se kolikor toliko uči sproti, se ji zagotovo ne bo treba cele dneve učit. meni se še na faxu ni bilo treba cele dneve učit, kaj šele na gimnaziji.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prepisala se bom
30.11.2009 18:41:30   
noranate
Katy, saj si mi prav povedala, se strinjam z vsem, samo ta naša gimnazija, uff ne vem, to je eno samo izživljanje.
V razredu jih je 33, fiziko so že drugič ponavljali, spet je skoraj polovica enk, otroci so živčni, moja se uči cele noči. Danes na primer so čakali na določen predmet. Eni so stali, drugi sedeli na tleh, kaj pisali, brali... Pa pride profesor, odpre vrata in spusti noter tiste, ki so stali. Dokler so se ostali vstali, je vrata že zaprl. Potrkali so , vstopili, on pa jim je pokazal naj gredo ven, ( čeprav še ni zvonilo)saj nismo Balkanci, ampak Evropejci in tako se njega že ne bo čakalo. Padlo je 14 neopravičenihuser posted image . Pa je to samo eden od primerov. Sprašujejo ne, ampak samo pišejo, ker jih je preveč. A je tako tudi drugod?!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prepisala se bom
30.11.2009 21:04:12   
nu_tella
O moj bog. Noranate, a ti to resno? Kje pa se to danes še dogaja?!?!? A to v Lj?? Bogi dijaki, že tko so v puberteti, pol jih pa še en profesor tko user posted image . A danes je lahko že vsak profesor? Za ta poklic moraš bit rojen, ne pa it učit, ker drgje službe ne dobiš...

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prepisala se bom
30.11.2009 21:10:05   
Gina
Evo, noranate, točno o tem govorim, da so nekatere šole čist prtegnjene, nekatere pa vseeno malo manj. A je treba otroka mučit, če ni treba? A mora imet travme, če ni treba? Jaz se še točno spomnim vseh poniževanj, ki sem jih kdaj doživela, pa jih je bilo preveč, pa ni bila tolk nora šola, kot so danes šole nore. Sploh srednje. Na faksih je boljše - večinoma.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prepisala se bom
1.12.2009 8:38:16   
noranate
Ne, ni v Lj, ampak na juguuser posted image , ne bi  rada pisala preveč, sam verjemte, da sem raztrgana med dvema user posted image . Al naj vztrajam pri njeni izbiri, ali naj se mi smili. Še sama ne vem. Preveč truda za nič, a srčno upam, da se motimuser posted image .

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prepisala se bom
1.12.2009 19:39:08   
loncica
Kar zjezi me ko to berem. Pred 11 leti sem sama z isto grozo vstopila v gimnazijo. Vsega me je bilo strah, moja prva ocena je bila 3, druga pa komaj 2. Takrat sem ugotovila, da nisem za nikamor, bala sem se hodit v šolo, zdelo se mi je da sem že prvi mesec vse razočarala. Potem so prišle boljše ocene in bila sem vsa leta v gimnaziji odličnjakinja - ampak za kakšno ceno. Še zdaj toliko let kasneje imam kdaj nočne more in se mi sanja, da imamo matematiko, da nisem naredila naloge, da pišemo in se nisem nič učila ipd. Prav ne moreš verjet. Če bi šla še enkrat v gimnazijo, mislim da bi se jo lotila na drug način, bolj sproščeno. Ampak tega pri 14ih itak ne veš, ne znaš. Meni je gimnazija požrla ogromno živcev in en del najlepših najstniških let, ki sem jih posvetila samo učenju. Dobro, da me je na faxu srečala pametuser posted image

Noranate, spodbujaj svojo hčerko, saj se bo navadila in našla neko svojo pot, da pride tudi čez gimnazijo.

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: prepisala se bom
2.12.2009 19:33:47   
nu_tella
noranate sej razumem, da nočeš govorit kje je to.

Tko kot so ti punce rekle. Verjet moraš v svojo pupo (to verjamem da že sedaj) in ji to tudi pokazat. No jaz še nisem mami tako, da ti ne znam svetovati s strani mame pač pa samo, kaj je meni pomagalo, ko so mi starši stali ob strani, čeprav verjamem, da so včasih tudi oni bili v močnih dvomih, da mi bo uspelo. Od tedaj vem, da je to ena od pomembnih vlog starševstva - da spodbujaš otroka tudi če sam dvomiš, da mu bo ratalo.

Držte se. Časi ne bodo lepi. Ampak sedaj je šele začetek in hčerka bo zihr najdla po tej krizi nek ritem in boste sigurno lažje zadihali in na koncu bili veseli, da ste vzstrajai. user posted image

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: prepisala se bom
3.12.2009 8:24:09   
noranate
Hvala vsem user posted image .  trenutno nosi domov 3 in 4 . Sem zelo zadovoljna. Nisem pa tako zelo zadovoljna z odnosom učiteljev, pa kaj čmo? Vedno je nekdo ki  mu nekaj ne paše, se bomo že sprijaznili.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: prepisala se bom
9.12.2009 14:17:29   
slovenka
Saj ima dobre ocene, naj vztraja. Jaz učim na fakulteti, pa se mi zgodi, da pride kaka 60 letna mama za 40 letno hčerko jamrat, kako je hčerki naporno, kako jamra, kaj naj naredijo... Malo več samozavesti hčeri dat in naj sama prevzame odgovornost za šolo. Jaz sem v prvem letniku gimnazije tudi imela dve 3 zaključeni, v zadnjih dveh sem bila pa odlična, na koncu celo zlata maturantka. Tako to je, prehodi so težki, a ni takoj za obupat... Naj se zaveda, da tam, kjer je lahko, je konkurenca večja - ker lahko delo lahko več ljudi opravi, težje kot je, manj je konkurence...Potrebno je izkoristiti vse svoje potenciale, ne pa nekaj manj...


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
27.12.2009 20:35:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?