|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preveč pogumna
20.3.2006 11:03:29   
Jutra
Saj vem, da imajo malčki fazo, ko vsepovsod plezajo in preizkušajo svoje sposobnosti. Moja hčerka (17 mes.) pa je postala pogumna preko vseh meja. Naj omenim, da imamo v stanovanju tudi  "vikend" stopnice (račja hoja). Le te obvlada za malo šalo, gor pa dol, pa gor... da ne bo nesporazuma - pod strogim nadzorom, seveda. V nasprotenm primeru so stopnice zaprte.

Sva se pa z možem znašla pred vzgojnim vprašanjem.user posted image  Ker mala pleza vsepovsod, kjer se plezati da, in tudi skače doluser posted image , ne veva več, kako naj bi v teh situacijah pravilno reagirava. Vedno je kregana in že kar sama govori "ti-ti-ti", ko ve, da tistega ne sme. Je tudi že večkrat padla, da jo je fajn bolelo. Pa sva ji obrazložila, da se to ne sme, da mora biti previdna... Ampak čez tri minute, pa spet na en stol ali pa kocko (mobilno pohištvo), pa jovo na novouser posted image  

Do sedaj nisem imela težav pri njeni vzgoji, v smislu, kaj se sme in kaj ne. Rože pusti pri miru, ne odpira "prepovedanih" predalov, pridno sama je in ne packa, si umiva rokice po vsaki jedi.... Ampak pri plezanju in skakanju, kjer pa sebe ogroža, pa ne vem več, kako naj odreagiram. Z možem sva poskusila že na različne načine.

Naj omenim še to, da je motorično zelo spretna. Ko si zastavi cilj, da bo osvojila neko veščino, bo tisto ponavljala v nedogled. Zelo je vztrajna. Najbrž bo tako tudi pri skakanjuuser posted image  V vrtcu je začela plezati na tobogan tudi zato, da na vrhu stopi nanj in skače dol.

Se toplo priporočam za kakšen vaš nasvet, predvsem tistih staršev, ki ste podobno že dali skozi.user posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preveč pogumna
20.3.2006 11:22:55   
maja_
Ja, enak problem. Moj 17 1/2 m dnevno izziva usodo. Včeraj mi je splezal s pomočjo stola na okensko polico, ki je precej dvignjena od tal. Me je skor kap. Sam pleza, pleza in potem gleda in se reži, če bom hudauser posted image . Kar se stopnic tiče je katastrofa, ker je čist obseden z njimi. Je že nekaj krat padel, pa ga ne izuči. Najraje pleza na stol in potem na jedilno mizo. In ga 20krat dam dol in on 20x nazaj gor. V jaslih pa si da dopovedati in tega ne počne. Kak nasvet? (Represija seveda odpade!user posted image )

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: preveč pogumna
20.3.2006 13:08:38   
nejcko
Naš je (bil) isti. Zdaj je star 4,5 let in se že zaveda določenih nevarnosti, je pa bilo do njegovega 3. leta živa grozljivka - za naju, ne zanj.
Tudi naš je že od malega motorično zelo razvit in pri 8 mesecih je "osvojil" hojo po stopnicah. Sledilo je obdobje plezanja na vse, na kar se je splezati dalo, obešanja na ograjo (živimo v 10. nadstropju), skratka za znoret. Jaz sem mu nekja časa stala za ritjo in ga opozarjala, ko pa sem ugotovila, da je vse bob ob steno, sem ga pustila (razen obešanja na ograjo, seveda). Umaknila sem vse nevarne dele pohištva in ga pustila. Parkrat je fajn tresknil s kavča, ampak to ga je samo spodbudilo, da se je v tehniki zelo izpilil in padcev ni več bilo. Je imel velikokrat več sreče kot pameti, ampak taki otroci imajo naraven dar, da se znajo pri padcu ujeti. Medtem ko je bila večina njegovih vrstnikov v vrtcu že kdaj šivana, njemu nikoli ni bilo nič, razen kakšne modrice tu in tam.

Samo primer: naš se je lani na vsak način hotel spustiti s kolesom po hribu. Sem mu 10x rekla ne, pa da bo padel in se razbil, ampak on je vztrajal, da bo samo enkrat poskusil. Ko sem šla proti njemu, da mu vzamem kolo, se je spustil. Jaz sem si samo zakrila oči in molila. Na koncu hriba je asfalt in mali je padel, auuuuu. Se mi je kar temnilo pred očmi. Havla bogu je imel čelado. Kljub temu, da je priletel na obraz, je imel samo malo popraskan nos in brado. Še kri mu ni nič tekla, seveda pa je jokal.
Rezultat- ko sem ga vprašala, če gre še enkrat, je samo odkimal z glavo.

Kot vidiš, ti ne morem dati kakšnega konkretnega nasveta. Ti otroci so pač taki, nimaš kaj. Najbolje je, da ji zagotoviš optimalno varno okolje za igro ter jo pustiš, pri tem pa moliš, da se ji ne bo kaj hujšega zgodilo. To so otroci, ki se enostavno morajo učiti na lastnih izkušnjah.

Srečno!!!

(odgovor članu maja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: preveč pogumna
2.4.2006 22:11:06   
ZARA




Joj, ja...pri nas je pa trenutno inn skakanje po moji postelji in prevali?! Prevali?? Halo!! Me je skor kap zadnjič! Je vidla bratrančevega sina in seveda takoj probala. Mene je pa kr zakrivil. Ja prepoveš lahko, ampak bo samo še slajše. Jst pač obložim posteljo z povštri in dekami, če bi slučajno kam prletela, ampak do zdaj še ni. in stalno prigovarjane, kako je to nevarno tud ne škodi. Upaj, da jo čimprej mine.
Sigurn sem ti full rešla probčjem, ane?? user posted image

lpk




_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: preveč pogumna
3.4.2006 0:14:07   
KODA
Naš tamali je bil tak.Komaj je shodil,mi je že splezal na okensko polico.Povsod,ga je bilo dosti.
Še v vrtcu,so ga morale imeti non stop na očeh.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Berete?
Lilita

Ste ta teden že brali kakšno knjigo?

Da (43%)

Ne (57%)


Število vseh glasov: 47

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!