|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prihod novorojenčka
5.11.2007 11:27:50   
Spark
Pred enim tednom sem rodila drugega user posted image . Doma imamo že skoraj triletno punčko. Naša prvorojenka je kar dobro sprejela dojenčka, vesela jo je, pa dudico ji da ko joka, pa lepo jo boža,.. Včeraj je pa imela en velik izpad. Na obisk je prišla moja prijateljica, in je obema prinesla darilo. Starejši nodija, mlajši eno knjigo. Ta velka je hotela imeti igračko od dojenčka in na koncu sem popustila in ji jo dala. Kasneje, ko smo prvorojenko hoteli urediti za spanje- tuširanje, pranje zob... pa se je začela dreti, da je ne maramo, pa sploh ni pustila da jo potoložami, niti da jo stuširamo. Na koncu sem se fajn tresla, ker se je tako drla, da je cela ulica odmevala. Na silo sem jo slekla in stuširala, malo pošpricala po obrazu, in se je umirila. Potem je bilo vse v redu in sem jo lepo oblekla v pižamo, ji prebrala pravljico, in je šla spat. No revica se je zbudila čez kako urico in se začela dreti, da je ne maramo, da ona ne mara nas, da nam ne bo oprostila (sploh mi ni jasno od kod ji to). Sploh ni pustila da jo potolažimo. Šele po 15min se je malo umirila, in ponovno zaspala. No zjutraj je bilo vse Ok.
Ne vem, kaj naj naredim v taki situaciji, če se še ponovi. Z možem sva se te dni od kar sem prišla iz pordnišnice, kar trudila, da je ne bi zapostavili. In sem jo trudi v preoblačenje dojenčka vključila, da se ne bi počutila samo. Ampak očitno ne dovolj. Kaj naj še naredim, da se ne bi počutila odrinjeno? Ne vem ali bi bilo pametno jo sedaj imeti 14 dni doma- ko bo mož na porodniški, ali jo vseeno voziti v vrtec? Kako ste to vi reševali?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prihod novorojenčka
5.11.2007 12:05:32   
Gordana-3
zdaj, ko je dojenček še čisto majhen in bolj ali manj spi, bodi veliko z ta večjo, ves čas v glavnem posveti njej, da bo videla, da ni odrinjena, da jo imaš prav tako rada, kot si jo imela prej, crkljaj jo še bolj, kot si jo prej. pa dovoli ji, da namaže dojenčku ritko, da ona potiska voziček, nekako jo vključi pri oblačenju, hranjenju, umivanju in ji daj vedeti, da je ona zares pomembna pri celi stvari.
kaj pametnega ti res ne vem svetovati, ker nimam izkušenj. ko smo mi dobili dojenčka, je bila naša prvorojenka stara 2 leti in se mi zdi, da nekako sploh ni dojela, kaj se v bistvu dogaja.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prihod novorojenčka
5.11.2007 12:09:40   
flikflak
Midva sva tastarejšo (takrat je imela dve leti in pol ) kar dobro pripravila,pa je bilo vseeno na začetku kar nekaj joka. Potem pa ji je dedek mraz (rodila sem v začetku decembra )prinesel baby borna in je skrbela zanj kot jaz za user posted image . Se mi zdi,da je tudi user posted image  bolje sprejela oz. je bila bolj pazljiva in nežna. Pa tudi očka se je bol posvetil njej jaz pa dojenčku. Seveda pa je bilo večerno branje pravljice obvezno moje,da sva se takrat midve malo bolj pocrkljali.
Sva jo pa vozila normalno v vrtec,ker je tudi nama odgovarjalo,da smo bili dopoldne sami.
Zdaj,ko imamo tretjo user posted image ,pa je bil problem,ker sta starejši dve kar tekmovali katera bo kaj pomagala . In smo morali kar malo umiriti vse skupaj. Bila je evforija prve dva meseca,zdaj se je pa umirilo.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?