|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pripomočki za nošenje otroka
9.7.2012 14:32:09   
ključek
ali mogoče uporabljate pripomočke za nošenje vaših sončkov (sling,trakovi,nosilke,vreče..)? kako se obnesejo? sama razmišljam o nakupu, pa me zanima mnenje uporabnic, in predvsem plusi in minusi. na spletnih straneh, kjer pripomočke prodajajo so seveda sami plusi. in ne vem, ali je to modna muha ali res uporaben pripomoček.
hvala za info, lep dan. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pripomočki za nošenje otroka
9.7.2012 15:04:28   
SMT3
Veš kako je,nekateri dojenčki nočejo bit noter in tulijo kot jesiharjiuser posted image Moja je bila not od tam nekje od 5. dneva rojstva pa do leta in pol.Imela sem sleepywrap.Potem sem pa dobila še Bobo-ta user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pripomočki za nošenje otroka
9.7.2012 15:15:23   
naja17
Jaz sem dobila na posojo sleepy wrap-a... Sama ga ne bi kupila, ene par krat mi je prav prišel, da sem dokončala kosilo, ko je bil res še mali mali, ma ne vem, če sem ga po 4. mesecu še kaj uporabljalauser posted image No, ni pa priporočljiv s strani fizioterapevtov...

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pripomočki za nošenje otroka
9.7.2012 17:00:42   
caramel
Če se ti da, se prijavi na forum thebabywearer.com . Tam najdeš ogromno informacij o uporabi nosilk, vrstah nosilk, pa tudi o tem, katere znamke so dobre, katerim pa se je bolje izogibati.
Od "kengerujčkov" oz. mehkih nosilk, ki jih dobiš v Sloveniji, so npr. (vsaj kolikor sem jaz raziskala) priporočljive le nosilke, ki jih najdeš na mojskratek.si . Vse, pri katerih noge otroku "visijo" so odsvetovane - kolena morajo biti višje kot ritka.
Elastični trakovi imajo precej kratek rok uporabe, dlje lahko uporabljaš tkane, ki pa so navadno dražji. Oboji so malo bolj zakomplicirani za uporabo.
Slingi so enostavni za uporabo, pouchi (oz vreče) pa so vrsta nosilk, ki so lahko za otroka najbolj nevarne (seveda je to odvisno predvsem od proizvajalca in pravilnosti uporabe).

So pa nosilke, ki so pravilno izdelane in pa predvsem pravilno uporabljane za utroka povsem varne (tudi z razvojnega vidika)

Jaz imam Sleepy wrap, ki sem ga pri prvorojenki bolj malo uporabljala, ker jih je zelo hitro zelo vroče, rojena pa je bila aprila. Že v naročju je takoj zašvicala, v SW pa se je kopalauser posted image . Ko je bila dovolj velika, sem sešila Mei tai, v katerem se zelo rada nosi, še rajši pa je v Boba nosilki, ki ji tudi enostavnejša za uporabo.
Zdaj sem spet v pričakovanju. Glede na to, da bo drugi rojen decembra (in glede na to, da bo imel zelo živahno starejšo sestrico), računam na to, da bo Sleepy wrap bolj v uporabi, v izdelavi (že nekaj časauser posted image ) pa imam tudi ring sling.
Koliko je nosilka dejansko v uporabi je pomoje odvisno predvsem od življenskega sloga in preferenc starša (koliko dejansko posega po nosilki), seveda pa tudi od otroka. Če otrok ne mara biti v vozičku je navadno nosilka zelo veliko v uporabi (poznam 2 takšna), so pa tudi otroci, ki se ne marajo nosit.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pripomočki za nošenje otroka
9.7.2012 17:12:48   
BJS12
Jaz imam Boba wrap in Boba nosilko. Meni zelo prav prideta, saj ne rabim vlačiti vedno zraven vozička. Sploh za v trgovino je nosilka super - mojega bebija je ponavadi postalo v vozičku strah zaradi hrupa in luči in je potem začel jokati in sitnariti. V nosilki pa mu je super, je pri meni, ni ga strah in lahko skozi opazuje, kaj se dogaja okoli. Ponavadi pa v nosilkah zaspi, ker ga zibanje uspava. Nosilka je praktična tudi za kakšne izlete, sploh če ni urejenih sprehajalnih poti. Mi smo bili tako na slapu Rinki, ko je bil mali star dobre 3 mesece. Je prav užival na svežem zraku user posted image Pa v hladnem vremenu fajn greje, ker je bebi stisnjen k tebi.
Minusi so pa tako, tako. Trak recimo zna biti zakompliciran za zavezati, ker mora biti v redu napet. Drugače ti bebi visi in ni dobro podprt. Prav tako je trak težko regulirati, ko je enkrat zavezan. Pa fajn je, če dojenček že vsaj malo sam drži glavico, ker je pokonci. Sicer ga podpira trak oz. nosilka, ampak se mi vseeno zdi bolje, da že zna malo sam. Pa v tej vročini niso fajn nosilke, ker je user posted image prevroče (vsaj mojemu je).
Trak se mi tudi zdi bolj primeren za manjše in lažje dojenčke, moj pa paše v drugo kategorijo user posted image Nosilka je bolj kompaktna in bolj podpira, ima pa debel pas, ki se vsede na boke in ti tako razporedi težo čez boke, ne na hrbet.


(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pripomočki za nošenje otroka
9.7.2012 17:30:25   
_martina
Jaz imam Boba carrier, mali je bil notri prvič pri 4,5 mesecev. In sem super zadovoljna z njo, zelo rad se nosi v njem.

(odgovor članu BJS12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pripomočki za nošenje otroka
11.7.2012 17:13:41   
rea24
Pri nas uporabljamo pestunjo minimonkey in kengurujcka. Zadnje čase je bolj v uporabi pestunja ker je tanjša in je hčerkici manj vroče. Predvsem jo uporabljam kadar grem v trgovino ker imam majhen avto in se mi potem ne da razstavljati vseh kolse vozička da ga spravim v avto in tudi tamala je zelo zadovoljna ker vidi okolico v trgovini. Glede nasvetov fizioterapevtov pa niso priporočljive nosilke.

(odgovor članu _martina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pripomočki za nošenje otroka
12.7.2012 7:11:10   
škrpijonka
Jaz sem uporabljala samo kengorujčka, še posebaj je prišel v poštev nba sprehodih s psoma, kjer z vozičkom ni šlo.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu rea24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pripomočki za nošenje otroka
12.7.2012 8:58:54   
Kasija
Imam sling z obroči (ring sling) in sem nosila vse 3 otroke oz. najmlajšo še nosim. Sem zelo zadovoljna in vse3 sem veliko nosila - doma za kaj postorit, da imam roke proste, pa zunaj za na hitro skočit iz avta v trgovino, pozimi, da je bolj na toplem, pa na sprehodu, ko se naveliča vozička... jaz sploh nikamor ne grem brez njega. Po drugi strani pa imajo prijateljice slinge, pa so jim doma nabirali prah. Tako da mogoče ni slabo, če ti ga lahko kdo posodi za poskusit. Mislim, da na mojškratek tudi posojajo.

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pripomočki za nošenje otroka
12.7.2012 9:27:45   
Izabelina
js imam sleepy wrap in hotsling - z obema super zadovolna, tamičkeno še zdej (sept. bo 2) kdaj not nosim (vedno manj, ker je težko zarad mojega trebuha)... ne bi mogla brez, sploh na začetku ko je bla še minimini...

verjetno je najbolj odvisno od starša, če mu je to ok, potem pač daje malega notri in se mali navadi...

minusi pri sleepy wrapu so: dokler se ne navadiš zavezat se kr motaš in loviš, pa res morš natančno zavezat... pa se naučit različnih položajev (za tamičkene lunica, potem ko držijo glavico spet drug, pa ko se večji spet drug)

minusi pri hotslingu so: majhen je, mislim ozek, če je nekdo bolj obilne postave se kr namuči, da ga spravi nase in potem še otroka notr, pa dost hitro te lahko začne bolet rama, ker je samo na eni... pa otroka moraš res pravilno notr dat, ker če ne ti lahko pade vn...

ampak over all sta tele zadevi meni ekstremno olajšali zgodnje starševstvo!user posted image

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pripomočki za nošenje otroka
25.7.2012 10:34:35   
HINDI
jaz uporabljam minymonkey in baby wrap in sem z obema zadovoljna. Enega ali drugega imam vedno v vozičku :)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pripomočki za nošenje otroka
25.7.2012 12:05:27   
Mistica
Mi smo uporabljali Sleepy Wrap, posebno v prvih dveh mesecih, da sem lahko ob naši ne-spečnici tudi kaj naredila. Moram povedat, da je fajn zadeva, z malo vaje, se hitro naučiš zavezati trak, vendar ima tudi par minusov, ki jih jaz prej nisem poznala. Recimo to, da ko otrok noter zaspi, ga je težko spečega odmotat in odložit. Naša pupika je zelo redko v njem zaspala (moram poudarit, da tudi sicer čez dan nikdar ni spala več kot recimo 2x po 30min) in če sem jo že spečo poskusila odložiti, se je vedno zbudila že ob samem odmotavanju. Ampak to je sigurno odvisno od otroka do otroka - kok trdno spi.
Pa recimo, če greš kam, je lažje otroka iz avta dat v kengurujčka kot pa ga zavezovat v ta trak. Tako, da smo mi potem po 4-5.m začelu porabljati kenguruja, je super!
Slabost Sleepy Wrapa je tudi to, da je otrok obrjen zgolj k tebi in ko ga okolica začne zanimat, bi želel bit obrnjen tudi naprej, pa tega ne more in se začne upirat. Ko se je nam to zgodilo, se potem ni hotela več nosit v njem.
Kenguruji pa imajo vsaj 2 obliki nošenja (naprej in obrnjen k tebi), nekateri celo 3 (še na hrbtu).
Velika prednost traku, pa tudi kenguruja je, da se otroka nosi na obeh ramenih in je tako teža porazdeljena.
Kaj in katere nosilke odsvetujejo pa ne bi komentirala...
Mislim, da je zelo odvisno od otroka v kaki nosilki se bo želel nositi in če se sploh bo želel nositi.

Veliko veselja pri nošenju vam želim.

(odgovor članu HINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pripomočki za nošenje otroka
5.1.2015 15:00:49   
tinca12345
Mi smo na začetku imeli nekaj pogobnega Boba Wrap in je hčerki zelo odgovrajalo. Ko pa je lahko sama držala glavico smo zamenjali za nosilka Boba 4G in smo se zelo veliko nosili, mogoče celo več kot vozili zaradi pripročnosti dojenja :). Še očka je bil navdušen nosilec.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pripomočki za nošenje otroka
19.3.2015 21:40:22   
Orchis
Mi smo imeli babybjorn. Meni se zdi super, je pa res, da ostalih ne poznam dobro, zato težko primerjam. Všeč mi je, ker lahko zgoraj dvigneš oz spustiš "zavihek" v primeru, da otrok rabi podporo glavici ali ne.:)

(odgovor članu tinca12345)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?