|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prisotnost pri porodu
8.4.2006 20:11:14   
MALINČICA
Oj!!!!
Zanima me, če se je katera odločila, da bo šla sama v porodno sobo, brez partnerja, mame, prijateljica...

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 20:23:12   
total
Jaz sem bla sama,pa ni blo hudo,ker moj dragi ni imel želje bit zraven in not sem bla dobre 3 ure fertik.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 20:23:47   
TONČI.
Živjo! Jaz sem na začetku nosečnosti vedno govorila, da ko bo prišel čas za rodit, da bom ušla. Ko pa se je ta čas že zelo približal, mi je bilo tako lepo, da mi tud na misel ni prišlo da bi kaj takega naredila. Porod, ja najlepša iskušnja v življenju. Spremljal me je fant ( najprej ni vedel ali upa biti not z mano ali ne), tud on pravi, da bi mu bilo zelo žal, če bi to zamudil. Res pa je, da porod ni bil težak. Mislim, da je kar lepo, če je on zraven, saj je takoj vse bolj domače. Mene je cel čas masiral po križuuser posted image  in to mi je tako pasal, babca vem da me nebi. Priporočam da gresta oba, sej če mu ne bo dobr del, še vedno lahko gre ven. SREČNO

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 21:19:35   
MALINČICA
Moj tudi nima želje, da bi šel.
Ima pa izgovor, ki za moje pojme ni primeren. Pravi, da noče videt kako se mučim, pa da se boji, da bo šlo kaj narobe in mi ne bo mogel pomagat.
Čeprav mi še manj pomaga, ko ga ni zraven, po drugi strani pa sem tudi razmišljala v tej smeri, da bi šla sama že prej, ko sem bila mlajša.
Ne vem, kaj naj si mislim?!
Po drugi strani pa, bi rada imela ob sebi tudi svojo mamo, ker mislim, da so ji te stvari bliže in me s tega vidika sigurno bolj razume, kot moški.....
Se mi zdi, da je porod ena taka zelo zelo intimna in osebna izkušnja, meni se zdi, da bi se težko ozirala še na koga drugega takrat, kot na sebe. Tudi zdaj, ko imam kakšne bolečine, sem najraje sama, me vsak dotik moti in mi gre vse na živce.
Je pa to, da je partner zraven pri porodu že tako normalno, da se mi zdi čudno, da bi jaz šla sama. Ne vem!Mogoče bi mi bilo boljše, mogoče bi se pa počutila zgubljeno in bi me bilo strah samo. 

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 21:41:06   
bskrle
Kot vidim si šele na začetku nosečnosti, ne sili vanj. Porod je za moškega zelo naporna zadeva, sploh če je porod dolg in kakšne komplikacije.
Pusti mu,da dozori v njem očetovstvo.
Moj si je premislil in šeč z mano, res je pa, da ga nisem silila.

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 21:51:36   
Anonimen
še na misu mi ne bi blo da bi na porod s sabo vzela svojo mamo..ufff...pa mava kr dobr odnos. ne vem no, ni mi ravno okusno user posted image  prijatlco? tut ne..! edini jemož in moj k sreč ni bil nikol v dilemi. bil je pa predvsem zelo srečen ker sem vzela EA in sva se 5 ur ko sem mela popadke hecala in pogovarjala, ni blo nobenga trpljenja, dihanja al česar kol, na koncu pol minute iztisa in pol je prerezal popkovino in prvi držal našo bejbo. bil je ful ponosen! mogoče bi bil pa tvoj zravn če mu ne bi blo res treba gledat kako trpiš. men se to ne zdi prov neumestn razlog. tut js ne bi bla ravno najbolj vesela če bi mogla svojga gledat kako trpi pa mu ne morm pomagat. drgač sem pa ista kot ti, č eme kej boli sem najraj sama in ne prenesem dotika. tko da vem da bi šel če bi normaln rojevala tut on men pomoje kr mal na jetra :)

(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 22:03:09   
kapesanta
Moj možek je najprej reku da ne bo šel, ker ga je groza. Pol so ga pa drugi očki, ki so spremljali ženkice potolažili, da če se kaj zakomplicira ga itak ven naženejo, pa da če ne bo hotel mu ne bo treba nč pomagat, pa da gre lahko ven če bo prehudo... 
Zdej smo pa na tem, da bo šel z mano, da ne bom sama čakala, da pa bo v štart pozicij za pobeg user posted image  - za vsak slučaj.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 22:04:10   
ona
Mogoče sem jaz čudna,a obakrat sem šla sama rodit in nisem niti hotela slišat,da gre partner z mano!Še dobro,da je tak tip,da niti ne bi šel,če pa bi izrazil željo,da gre z mano,bi ga provala prepričat,da grem sama!
Sem pa imela oba hitra poroda in z malo bolečinami,tako,da nisem nobenega pogrešala ob sebi!
Saj pravim,da se mogoče sliši čudno,a ne bi nikoli hotela nobenega ob sebi!

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 22:16:51   
Anonimen
Jaz sem bila sama, pa ni bilo fino. Ampak se mi zdi, da v nobenem primeru ne bi bilo niti malo fino. Ker se je vse skupaj zakompliciralo in so mi nazadnje delali CR.
Ampak se mi pa zdi, da je dobro vedeti, da, če ti bo hudo ali te bo kaj bolelo oziroma boš potrebovala partnerjevo pomoč, bo tam, ne glede na vse. Se mi zdi, da je ta prisotnost pri porodu kar velik pokazatelj, kakšen naš partner v resnici je, koliko je trden in zanesljiv. Lahko da se motim, ampak  jaz zase vem, da bi nekomu, ki ga imam rada, pomagala v trenutkih, ko bi me potreboval in me za pomoč morda celo prosil. Ne vem, ali smo samo ženske take, da pač takrat ne mislimo nase, ampak pomagamo z vsem svojim bistvom. Možno.

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 22:18:54   
Bubamaraa
Pri meni je hotel biti moj zraven....Ampak sem imela CR tako, da ni mogel....Moram pa še to povedat, da ker je zaden teden moj imel nočne straže in v primeru, da ne bi mogel priti pravočasno sem imela zmenjeno, da bi šla moja sestra z menoj....Tuk sem hotela, da imam dober občutek, da je en domač z menoj....Saj pravim na koncu pa CR tko da sem bila kr sama.....

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 22:38:20   
3new!yes!!
IZVIRNO SPOROČILO: MALINČICA

Oj!!!!
Zanima me, če se je katera odločila, da bo šla sama v porodno sobo, brez partnerja, mame, prijateljica...


ja jaz , ker mojega ne bo zdaj 2 tedna in verjetno bom ravno takrat rodila, drugih pa ne mislim vleci s sabo..

< Sporočilo je popravil 3new!yes!! -- 8.4.2006 22:39:18 >

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 22:47:42   
Katrin
Z menoj je bil mož in če povem po pravici, si ne predstavljam, da bi bila sama v porodni sobi. meni osebno je njegova prisotnost pomenila ogromno!

LP

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu 3new!yes!!)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 22:51:39   
Anonimen
Pri meni je bilo pa tako, da sem jaz imela željo biti sama, očka je želel biti prisoten. Se mi je zdelo, da je to pač treba naredit in se ne "zanašat" na neko pomoč.

Izpadlo je tako, da je bil očka seveda zraven. Med porodom se sploh ne spomnim, da je bil tam, sem bila čisto odklopljena od ostalega sveta in popolnoma koncentrirana na porod. In je šlo na easy.

Je bilo pa potem lušno, da je bil tam. Z otrokom in z mano je bilo vse v redu in si nisem prav nič želela zdravnikov in bolnice.....samo nekoga, ki mi je blizu, ki deli toplino trenutka.

Če ne gre v porodni sobi, naj pa kdo počaka pred vrati.....Paše user posted image

(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 23:03:15   
rija
Ne.
Ker imam svojega dragega rada in ga nebi želela prikrajšati za tako čudovite trenutke.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prisotnost pri porodu
8.4.2006 23:50:58   
KODA
Obakrat je bil z mano do odhoda v operacijsko,nato pa je z babico oblekel tamalega in ga cartal še dobro uro,ko sem jaz že bila na intenzivni.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prisotnost pri porodu
9.4.2006 8:33:11   
TONČI.
Malinčica, saj lahko gre kdor koli s teboj v porodno sobo, samo plačat more (mislim da je še vedno 4000sit). Samo pozanimaj se v porodnišnici, če mora spremljevalec imeti potrdilo da je opravil tečaj. Ene ga zahtevajo ene pa ne. PA SREČNO!

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prisotnost pri porodu
9.4.2006 8:54:50   
Barbs
 
Če ima opravljen tečaj je tako, kot si rekla, 4.000 sit za plačat. Če ga nima, pa je ravno tako lahko zraven, plača pa 6.000 sit - ljubljanska porodnišnica.

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prisotnost pri porodu
9.4.2006 10:50:32   
ribica.
Moj je bil z mano in nama je bilo to tudi obema edino logično. Čeprav pa razumem izjavo, da je mogoče težko gledat kako se nekdo muči, sploh po svojem porodu, kjer sem se sama res mučila. Tako zelo, da sem rekla vsaka čast njemu, da je lahko to gledal. IN dejansko sem srečna, da sem jaz tista, ki je rojevala in ne gledala mučenje. Kljub vsemu pa, četudi mi ni mogel nič dejansko pomagat, mi je največ pomenila njegova prisotnost. To je to kar dela partnerja. Da je s tabo, da si delita dobre in slabe trenutke. To zelo povezuje.
Vsekakor pa ti stori kot je tebi najbolje. Če boš bolj sproščena sama, tudi prav. Važno je, da se med sabo zmenita.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: prisotnost pri porodu
9.4.2006 17:42:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Ne.
Ker imam svojega dragega rada in ga nebi želela prikrajšati za tako čudovite trenutke.




aja, tiste ki so rodile same pa svojih partnerjev ne marajouser posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: prisotnost pri porodu
9.4.2006 17:45:00   
milla
Jaz sem vedno trdila, da nočem da me kdo gleda pri teh mukah in bom raje sama. Potem pa sem videla, da bi bil moj user posted image  rad pri meni ob tem dogodku, pa sem malo povprašala sodelavke, ki so lani rodile.
Obema je bil partner ob porodu v veliko pomoč. Eno je masiral po hrbtu, drugi je hodil po led ali vodo... Najbolj mi je bilo všeč, ko ji je rekel, da mu je bilo to nekaj najlepšega v življenju in da je presrečen, ker je bil zraven. Tako greva tudi midva skupaj na tečaj in skupaj na porod!
LP

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: prisotnost pri porodu
9.4.2006 18:02:54   
kapesanta
mislim da je fino, če je možek zraven pri porodu - da vidi kako smo se namučile user posted image  in nas ima potem še raje user posted image user posted image . Je še kaj lepšega kot skupaj deliti trenutke ko postanemo družina?
Jaz sem si že od nekdaj to želela in smo na dobri poti da se mi bo uresničilo.
Seveda pa razumem tudi vse, ki jim želijo prihraniti naše trpljenje.... pohvale za takšno nesebičnost, jaz je žal ne premorem.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu milla)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 3:45:51   
kev
ojla,
glede na to da si na začetku nosečnosti še ni nič rečeno da tvoj dragi ne bo šel s tabo.
moj je tud reku da ni za te stvari, potem me pa preseneti pred kakšnim mesecem da bo šel z mano.
odločil se je sam in mi to željo tudi izrazil, nisem ga pa nikoli silila.
tak da počakaj še mogoče si bo zaželel sam da bo ob tebi.
čao

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 7:48:00   
jasnika
kako to da mora partner v lj plačati, če želi bit pr porodu, mislim da to ni tako mala vsota in ZAKAJ  to plača, a še ma malico, res ne vem čemu to plačilo, jaz sem pred 4 leti rodila v mb in ni rabil nihče nič plačati. MISLIM DA SAMO IZKORIŠČAJOI IN IZSILJUJEJO DENAR Z TEM, ker pač vejo da če si oba želita da bosta tako in tako plačala. BARABE ČE MENE VPRAŠATE, SEM KAR MALO JEZNA!!!!!!!

(odgovor članu kev)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 8:26:28   
mojca75
Jasnika, kot vem se v VSEH porodnišnicah danes plača prisotnost "spremljevalca" ob porodu, opravljen pa mora imeti tudi tečaj (priprava na porod).
Meni se 4.000 ne zdijo nek silen strošek, nekaj vseeno imajo tudi stroškov z njimi (zaščitna obleka,...).

Vsem tistim, kjer partnerji nočejo zraven, vsaj na začetku nosečnosti, tud moj je govoril tako, da on pa ne, da bo skupaj padel,...etc... danes mesed do roka o tem sploh ne razmišlja več,... ko dobiš trebušček in se tudi partnerji zavedajo da gre zares se jih večina samih premisli, prepričevat in silit pa nima smisla - oba bost nezadovoljna! Naj se sam odloči, jih poznam polno ji so govorili (predvsem v moški družbi) da to že ne bodo gledali, da se jih žene smilijo, da ne prenašajo krvi,... pa tud pomislili niso na koncu da ne bi bili zraven. Saj se otroka ravnotako veselijo - vsaj moj!

mojca

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: prisotnost pri porodu
10.4.2006 9:28:17   
Tia27
Si niti ne predstavljam da ga ne bi bilo zraven,pomenilo mi je zelo veliko, ne bi ga pa razumela če ne bi hotel biti zraven, saj mi je s tem, ko je bil zraven dal vedet, da naj se mi zgodi karkoli da bo ob meni, isto mislim jaz zanj, naj bo karkoli z njim, Bog ne daj, bom ob njemu.
Tudi sedaj ko čakava drugo dete bo z mano, komaj čakam da gremo rodit, lp, lepo nosečnost in seveda lahek porod vsem.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?