|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prsna črpalka
17.11.2005 22:19:03   
vesna fž
zanima me če ima katera izkušnje z el.prsno črpalko zdi se mi da sem slišala da bi naj bila boljša od ročne-izsesala bi naj več mleka?!user posted image user posted image
Pa še to a jih v porodnišnicah res posojajo za domov in kje bi se jih dalo kupit.

Hvala lp vesna


_____________________________


<
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prsna črpalka
17.11.2005 22:39:10   
fricka
V porodnišnici ti jih posodijo, če imajo kakšno prosto. Takrat, ko sem rodila, je bila porodnišnica polna in jo je bilo nemogoče dobiti. Je pa napram ročni ta iz porodnišnice čisto nehumana. Nastavek za prsi je recimo steklen, pri aventovi pa je gumjasta blazinica. Bradavice po rednem črpanju bolijo že pri aventovi, daljšo uporabo porodnišnične si ne predstavljam. Mogoče ima kakšna druga drugačno mnenje.

(odgovor članu vesna fž)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
17.11.2005 22:39:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu vesna fž)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prsna črpalka
17.11.2005 22:44:24   
Marogica
JAz sem jo v porodnišnici uporabljala, ker sem imela preveč mleka, moj otrok, kot nedonošenček, pa ni spil skoraj nič. Tako sem si mleko pumpala, da ne bi dobila mastitisa. KAj je bolj humano? Ne vem, moja izkušnja z električno pumpico je trajala samo nekaj dni, ker sem šla potem domov, in moj otrok je že več pojedel. Doma sem pa imela klasično pumpico, ki sem jo uporabila samo nekajkrat.
Jaz ti ne bi priporočala, da jo kupiš, ker je to stran metanje denarja. Jaz sem si še za domov kupila najcenejšo za 700 SIT (v lekarni), ki mi je za tistih nekajkrat odlično služila.
Odločitev pa je tvoja.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prsna črpalka
17.11.2005 22:47:23   
vesna fž
hvala bom jutri poklicala pa se pozanimala.
Moji mali se ne ljubi vlečit zize in si za en obro pač stisnem(ker je premalo dobila na teži),da se vsaj "naje"in da do pregleda dobima težo kot mora bit.
Zato razmišljam o el.če mi bo slučajno čist nehala zizat,da bi vsaj moj mlek po flaši pila.Vem da je če si ga stiskaš možnost da ga prej izgubiš ker si pač ne moreš tolk stisnat ko ti to naredi dojenček.El.bi nej bila podobna tako kot če to dela dojenček
Me pa zanimajo izkušnje

hvala lp vesna


_____________________________


<
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prsna črpalka
18.11.2005 9:18:40   
fricka
Še enkrat se ti oglašam. Jaz sem si črpala 2,5 meseca, potem pa je dojenje steklo. Črpanje je naporno, ker moraš imeti vedno pripravljeno stekleničko v naprej. Cel hudič je dokler jo pogreješ. dretja še pa še. Pa spet pripravljane oz. črpanje za naslednji obrok. Tako se ti zgodi, da spiš ponoči 1 uro, pa je že spet lakota. Vsekakor črpaj, da dobi otrok tvoje mleko, vmes pa poskušaj z dojenjem. Enkrat te bo presenetil in potegnil. Dojenje je ponoči pravo olajšanje. Jaz sem mogla izčrpanim obrokom dodajat, pri dojenju pa ne več. Ima pa hranjenje po steklenički eno prednost: točno veš koliko otrok popije in si sigurna, da bo napredoval. Popiti na obrok mora težo x 150 ml deljeno s št. obrokov. Me sva tako rešile problem nepridobivanja teže.

(odgovor članu vesna fž)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prsna črpalka
18.11.2005 9:22:30   
fricka
Aja, še to. V nasprotju z Marogico sem jo jaz stalno uporabljala in denar za Aventovo se je krepko poplačal. Ne vem kako bi sploh lahko brez nje. Se pa splača za ceno povprašat v različnih lekarnah, je tudi do 3.000 SIT razlike. V LJ je bila najcenejša v Lekarni Brod- takrat.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prsna črpalka
18.11.2005 10:10:58   
vesna fž
hvala za odgovor.Pri nas še hvalabogu ni tako da bi čist pustila dojenje sej vleče sam ko pa je recimo navala mleka koncem se ji pa ne da več vlečt da bi še priteko.Sicer tut če ji pol dam moje mleko po flaši ga noče piti-tako da zgleda se dost nasje edino ne pride do bolj kaloričnega mleka -sam teža pa premalo.

No sej upam da bo da vsaj do 6 m pregurama pol pa bo že.
Ta večjega pa še zdej dojim je pa pravi zizek-sta čisto nasprotje

lp vesna


_____________________________


<
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?