|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prve smuči, pancarji?
25.10.2011 9:31:08   
Binny
ker se bolj slabo spoznam, bi prosila, če lahko kdo svetuje.
Za 3 letnika bi kupila smuči, palice in pancarje.
Kakšne, dolžina...?
Verjetno spada zraven še čelada, očala...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prve smuči, pancarji?
25.10.2011 12:23:33   
K_a_t_i
Smuči - najkrajše - 70cm
Pancarji - Roces 25-29 številka, ali pa rabljene njegova velikost.
Palic ne rabi.
Čelada - obvezno nastavljiva + podkapa (najtanjša!)
Rokavice, ki se stisnejo zgoraj, da ne padajo dol.
Očala samo v primeru, če boste smučali, ko bo snežilo. Sicer jih - po mojih izkušnjah - samo ovirajo (prave hitrosti pa tudi ne razvijejo, da bi jih motilo to, da jim rosi v oči). Prej kakšna dobra sončna očala, ki jih bo uporabljal tudi poleti (no, spet odvisno v kakšnem vremenu boste smučali).

Sicer pa takole - pri 3 letniku imaš 2 možnosti - ali se dobesedno zaljubi v smučanje in ne odneha, ali pa ga po pol ure ne spraviš več v pancar. Več je teh slednjih.

Aja, še en dodatek - če ga imate resen namen sami učiti smučanja, priporočam vajeti za učenje.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 25.10.2011 12:24:32 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Binny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prve smuči, pancarji?
25.10.2011 12:33:19   
Anonimen
Mi smo letos januarja našo prvič postavili na smučke (takrat je bila stara 2 leti) ... smučke in pancarje smo si od kolegov sposodili in so ji bili malo preveliki, čelado smo si pa na smučišču sposodili ... postavili smo jo pa na smučke bolj ko ne za foro ... no in rezultat: tamala je bila čisto navdušena in smo jo komaj prepričali, da je sezula pancarje, da smo jih vrnili lastnici user posted image  ... tako da letos ji bomo priskrbeli (si bomo sposodili) dovolj velike smučke in pancarje, palic ne rabijo, čelado ji bomo kupili, očala ima pa Julbo za celo leto, med sneženjem pa tut ne bom z njo rila na progo tak da bodo ok.
Je pa moj v mladosti treniral smučanje in bil tut učitelj za te tamičkene in je rekel, da jo bo sam naučil in da absolutno ne bo uporabljal teh vajeti, ker so neuporabne. Da je za učenje potrebno poiskat le pravi teren, za na strmino so pa vajeti prej nevarne kot pa uporabne.

Aja še odgovor na vprašanje: pomoje se tamajčkene smučke kar v vsaki bolj ezaloženi športni trgovini dobi ... samo če mene vprašaš, je škoda denarja za nove smučke, ker jih imajo dejansko samo za eno leto. Pomoje se najbolj izplača smučke sposodit, kupit rabljene in investirat raje v eno fino čelado, ki se ji velikost prilagaja, da bo za par let dobra.

< Sporočilo je popravil Otika -- 25.10.2011 12:36:16 >

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prve smuči, pancarji?
26.10.2011 9:43:17   
2srcka
Tudi mi kupujemo smučke za naša dva lumpa in mi bo prav prišla vsaka informacija.  Torej za 3 do 4 letnike (nekej višina 1 meter) je dolžina smučk 70? Je to najmanjša dolžina?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prve smuči, pancarji?
28.10.2011 9:23:14   
livia
Dolžina smuči naj bo nekje med brado in ušesi, odvisno kolk je pač otrok velik. Mislim, da so 70 cm najmanje smuči. Palic ne rabite, čelado da, očal ne (še).
Pancarje kupiš njegovo številko, sem proti nastavljivim.

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prve smuči, pancarji?
29.10.2011 20:17:29   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

je škoda denarja za nove smučke, ker jih imajo dejansko samo za eno leto

Odvisno - 3 in 4 letniki večinoma smučajo na dolžini 70 (mora bit res talent, da ga pri 4. letih prestaviš na večje smuči). Pa če ima še kakega bratca/sestrico - potem dejansko kupuješ za 4 leta. In seveda prodaš naprej vsaj po polovični ceni...


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prve smuči, pancarji?
4.11.2011 23:57:27   
nananaja
Mi smo lani iskali rabljene smuči dolžine 70-80cm na smučarskih sejmih pri nas okoli, potem vzeli v intersportu njihovo trgovsko znamko, ko so imeli akcijo tretji izdelek zastonj (kupili še dve odrasli čeladi), teden kasneje pa so imeli znižanje in bi prišli skozi za enak denar. Moj brat je sinu kupil ene cenejših smuč enake velikosti v komisijski trgovini in odštel zanje le 5 evrov manj kot mi za nove. Sem prebrskala bolho, pa so se mi zdele cene smuči precej drage, četudi so bile vse neke poznane znamke.
Čevlje smo dobili od sestrinih otrok, nimamo nastavljivih.

Izkušnje: naša štiriletnica je ravno danes z navdušenjem potrdila, da bi šla na smučarski tečaj, pri smučanju, kolikor ga je lani izkusila, je zelo uživala. Ne vem pa, kako bo mlajša prenesla, ki še ni stara tri leta in najbrž še ne bo mogla na tečaj. Tudi ona je lani že stala na smučkah in tudi zelo uživala, uporabljala pa je bratrančevo opremo. Brat se je namreč srečal s hudim odporom svojega sina pri smučanju, mali si je sicer zaželel smučanja, ko je videl sestrično, a se že pri obuvanju pancerjev premislil. Še dobro, da je naša tako uživala, da brat ni zamanj teptal snega :)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prve smuči, pancarji?
5.11.2011 6:59:50   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: Binny

ker se bolj slabo spoznam, bi prosila, če lahko kdo svetuje.
Za 3 letnika bi kupila smuči, palice in pancarje.
Kakšne, dolžina...?
Verjetno spada zraven še čelada, očala...





Od navedenega ne potrebuješ palic.

Smuči - 70cm bodo še najboljše, pancarje ti svetujem tiste s fiskno številko, ko pomerjaš in izbiraš pravo št ven potegni škorenj - spredaj mora imati obvezno za en prst prostora.
Čelado moraš prav tako pomerit. Tako kot mi, imajo otroci zelo razline oblike glav. Čelada pa ne sme tiščat, ne sme plesat, skratka mora bit ravno pravšnja.
Podkape pa ne potrebuje, ker so čelade več kot dovolj tople.

Obvezna oprema so še tople in nepremočljive otroške smučarske rokavice, palčniki. Mi od prvega dne dalje vztrajamo pri očalih, pa ne le za začito pred vetrom in soncem, pač pa tudi za zaščito pred mehanskimi poškodbami oči.

Za rabljeno opremo pobrskaj po Bolhi ali pa obišči smučasrki sejem od Snežinke.
Če kupuješ novo pa poskusi v Intestportu, Hervisu, Giga sportu...

Izbire je ogromno - od ceješih trgovskih znamk, do dražjih firm.

Otroci pa tam do -8 leta smučarsko opremo prerastejo v enem letu, tako da ne kupuj "na rezervo", pač pa velikosti, mu bodo prav letos.


(odgovor članu Binny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prve smuči, pancarji?
12.1.2012 8:15:14   
kokkii
Se strinjam...za dolžino smuči, nekje med brado in ušesi, odvisno od kvalitete smučanja, mi smo zadeve že prerasli in obe smučata z velikim veseljem. Če koga zanima prodajamo smučke 80 cm (skoraj nove), pancarje št. 28, in čelado 50-51 cm (xxs), zelo lepo ohranjeno, zelo ugodno! 

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prve smuči, pancarji?
15.2.2012 22:13:06   
kokkii
Smuči in ostalo opremo že prodali! user posted image

(odgovor članu kokkii)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?