|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvič v kamp prikolico-kako?
18.3.2009 7:52:52   
Ula3
Punce oprostite za neumno vprašanje, a imam majhne težave. Vedno smo dopustovali v hotelih oz. apartmajih..., letos smo se odločili za bolj avanturistično varianto, da si dopust "privoščimo" v kampu, v kamp prikolici.
Če ima katera čas in voljo, jo lepo prosim, da mi razloži na kaj naj bomo pozorni, kaj naj obvezno vzamemo zraven, ....
Prikolica je od prijateljev in je opremljena, to je vse kar zaenkrat vem! Imamo dva predšolska otroka!
HVALA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvič v kamp prikolico-kako?
18.3.2009 8:03:49   
Zala01
Ma Ula3 samo dobronamerno ti rečem, da čim manj kompliciraj...mi smo šli z 10-mesečnim dojenčkom za 3 tedne po Toskani, pa ne s prikolico, ampak z malim šotorom. Itak ,da moraš znižat standarde glede higiene, ampak otroci bojo sigurno uživali.
Ne vem, jaz ne bi pozabila na kakšno lučko-baterijo, sprej proti insekticidom, kakšen žar je fajn imet, pa stvari kot so pralni prašek, pa cet za posodo-ker boste verjetno sami pomivali v kampu, vrv za sušenje perila... Pa sej ti bo še katera kaj napisala, res samo brez kompliciranja, sploh pa če sta otroka že tako velika. pa veliko užitkov user posted image

(odgovor članu Ula3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prvič v kamp prikolico-kako?
18.3.2009 8:16:33   
jana banana
Če je opremljena, potem nimaš kaj komplicirat.
Jst običajno vzamem:
- posteljino
- cet in gobice za posodo pomivat
- krpe za posodo brisat
- sveče (za vsak slučaj in za romantično vzdušje)
- svetilko (za ponoč do wc-ja)
- wc papir (nujno)
- običajno vzamem še vrečko praška za pranje perila, za vsk slučaj
- družabne igrice
- visečo mrežo, če radi poležavate in če imajo možnost obešanja (običajno je)
- če niso v senci potem kakšen senčnik
- če nimajo ražnja, potem tud raženj, da lahko zunaj piknikirate
- kakšno čistilo, da pospraviš za seboj
- metlico za muhe pobijat
- sprej, mazilo in svećo za zunaj - proti komarjem
- hrano in pijačo, da mi ni treba tam kupovat (ne pozabi osnov: olje, kis, sol, poper,... če tega nimajo tam - oz. če porabiš kupiš novo)

To pa mislim, da je že to.... Če se še kej spomnim bom dopisala....

Želim Vam polno lepih trenutkov ob prvem kampiranju....

(odgovor članu Ula3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prvič v kamp prikolico-kako?
18.3.2009 8:17:47   
j6
Vsekakor se pozanimaj kako so urejene sanitarije, drugače pa  veliko robčkov za enkratno uporabo. Koliko sta otroka stara, za wc,  če sta še zelo majhna je morda smiselno, da vzamete s seboj kahlico, da ne bo treba  teči na sanitarije ampak da imate wc za otročka pri roki. Za pod tuš je miselno imeti natikače, da ne hodiš tam bos. Jaz im am 4 otročke najstarejša hodi v prvi razred, najmlajši pa je imel lani na morju 3 tedne. B ili smo pa 2 meseca na morju v prikolici in je bilo super. Ali je prikolica na soncu, ali v senci, mogoče kakšen prenosni ventilator. Pri nas je bila prikolica super izolirana da kljub temu, da jo imamo na soncu v njej ni bilo zelo vroče, ponoči pa se je tako shladilo, da smo se morali z dekami pkrit. Drugač je pa  čisto isto kot v hotelu sam da si moraš kuhat sam, jaz sem imela zelo veliko jedi na pol pripravljenih da smo imeli v pol ure kosilo.  A ja kakšne plastične lončke, ker navadni kozarci se pri pomivanju hitrorazbijejo, Čim bolj vzdrževati čistočo, drobtine, politi sokovi,... ker drugače boš imela takoj polno mravelj, pridejo žr po 15 minutah. Čim bolj sproti pomivati posodo pospravljati ostanke ker tudi miši pridejo poa ježi, pa divje muce,.. No če se še kaj  spomnim, če ne pa še kej vpraši,.

(odgovor članu Ula3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prvič v kamp prikolico-kako?
18.3.2009 8:55:50   
Marogica
Če je prikolica od prijateljev, potem pomeni, da je opremljena tako, da lahko tam bivaš, se prehranjuješ in ostalo. Zato v tem smislu ne jemlji ničesar s seboj, ker oni očitno tudi "preživijo" s tem, kar imajo, mar ner?

-Pozanimaj se, če imajo dodaten hladilnik, mogoče zmrzovalnik, da veš, kako bo z nakupovanjem in hranjenjem živil.
-Vsekakor vzami svojo posteljnino, brisače, kakšno kuhinjsko krpo, gobico, cet...v glavnem te stvari, ki bi jih v apartma tudi morala vzeti.
-Odprto hrano dobro zapiraj, ker res kaj hitro pridejo mravlje.
-Vzami kakšno baterijo za ponoči do WC-ja.
-Mi vrata od prikolice skoz zapiramo, tudi čez dan, da ne zaide kakšna miška ali muca v prikolico.
-Kar se oblek tiče, jih vzami samo desetino tistega, kar si jemala do sedaj, saj boš skoz v kopalkah, mogoče kakšni majici in zvečer v trenirki.

Tako ti bom rekla.Sem zaprisežena "prikoličarka"user posted image  in ti povem, da mi je resnično fajn, da nimaš (skoraj) nobenega dela čez dan, vsaj jaz si tako zorganiziram, da posteljem postelje, skuham "nekomplicirano" kosilo, pometem 2-3x na dan(ker se nanosi trava, drobtnice pod mizo-mravlje) in operem posodo. In tu se moje "garanje" konča. 

Je pa res, da se morate navaditi  oz. se "psihično" pripraviti na čisto drugačen dopust, najbrž te bo na začetku motilo to, da so skupni WC-ji, kopalnica, da se "nosi" posodo umivat drugam... In kaj hitro boste ugotovili, ali ste za to ali niste.

Vsekakor pa je vredno poizkusiti.user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?