|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi zobki postrani?
17.10.2005 8:25:54   
babylove
Končno smo dočakali prva 2 zobka, ampak - rasteta postrani. Nista vzporedna z dlesnijo, ampak diagonalna. Dvomim, da se da kaj naredit pri tako majhnem škratku. Ali pozna kdo tak primer in kako potem zrastejo stalni zobje?
Naj povem, da imamo v moji in moževi družini vsi naravno ravne zobe user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvi zobki postrani?
17.10.2005 9:34:44   
Anonimen
Ni potrebe skrbet.
Šele prve dva sta vzunaj.Potrebno bo počakat še vse ostale zobe.Čist vse,da bodo vzporedno z rastjo ravnali tele ki so že zunaj.
Šele ko bodo vsi zobje zunaj in,če bodo še krivi te bodo poslalik ortodontu,ki bo pregledal in se eventuelno odločal naprej.
Če se še spomnim pa popravo-aparat dajo šele ko pridejo stalni zobje nič prej.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prvi zobki postrani?
17.10.2005 11:17:43   
Anonimen
Počakaj, da izrastejo ostali zobki, ti se bodo verjetno vsaj malo poravnali.
Sicer pa obiščita pedontologa, v starosti do enega leta imaš pravico do enega obiska, potem do treh let pa še do enega. Pedontologinja si bo zobka ogledala in povedala svoje mnenje.
Sicer pa se sanacije krivih oz. redkih zob ne lotevajo preden izrastejo stalni zobje. Meni je rekla, da je celo zaželjeno, da so mlečni zobki nekoliko narazen, ker se jih tako lažje čisti.

Je pa tako, da je čakalna doba pri ortodontu obupna, tudi do štirih let. Jaz bom pri naslednjem pregledu vztrajala (takrat bo imel, se mi zdi, 16 mesecev), da mi da napotnico, da se vpišemo. Pri mojem je že kristalno jasno, da bo potrebno narediti majhen lokalni poseg zaradi diasteme - prva dva zobka sta narazen zaradi premočne vmesne mišice. Kot vidim zdaj, ko zobka izraščata, sta tudi nagnjena naprej.

Tako da kar pogumno do pedontologinje, potem pa naprej.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prvi zobki postrani?
18.10.2005 21:33:10   
elizabeta p
Moj je pa prste cuzal in posledica tega je postrani zob. Pa je zobozdravnica rekla, da naj me ne skrbi, da bomo na stalne zobe počakali. Ker je čisto možno, da bodo stalni zrastli popolnoma normalno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prvi zobki postrani?
18.10.2005 22:06:26   
FRAČAFELA
Naši so spodnje 4 zrastli, kot bi jih s fračo nametal not.Pa se ne sekiram, glavno da so lepi beli. In da bodo stalni ravniuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?