|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pustit službo za ned. čas?
16.5.2007 18:28:22   
tititi
Pozdravljene punce. Vas ze dolgo casa spremljam ampak sem se šele zdaj registrirala da kaj vprašam in mogče pametnega tudi povem ;) Jaz mam pa za vas to vprašanje/dilmo/debato. Kaj narest. Ne mislm v stilu da se odlocte namesto mene, ampak me zanimajo vasa mnenja. Ker meni se kr ze trga... pa ni nek grozn problem. Ko bi vsaj bil. Bi se vsaj razumela. Tako pa me je skor sram povedat kjra je dilema... Torej ali pustit sluzbo za nedolocen cas in sprejet sluzbo za dolocen cas (nadomescanje porodniske). V sluzbi za nedolocen cas delas z uni dipl za 140.000sit po 9h/na dan in ni nobene prosperitete, ker pac ni casa se ucit novih stvari. Delas kr znas, ker je prevec podatkov za obdelat... V sluzbi za dolocen cas, bi delal v javni instituciji. Veliko energije bi moral vloziti v znanje, ker v praksi tega se nikoli nisi delal, vendar bi pa na primer uporabljal vescine v katere si do zdaj veliko investiral pa ti "ne pridejo prav"  v zdejsnji sluzbi (npr. angleski jezik). Ucenje ni problem, je pravzaprav dobrodoslo ceprav mogoce kasnjeje ne prevec uporabno v gospodarstvu?! Hkrati bi morala preseliti v Ljubljano in bi imel popoldneve fraj tako da bi biu cas za ucenje(zdaj zivim doma in treba po sluzbi se kaj pomagat). Za placo pa tukaj se ne vem. Zvem na drugem razgovoru. No, sej ne gre samo za to odlocitev, v trenutni situaciji. Ampak kaj narest na splosno. A sem res nehvalezna ker imam sluzbo. Vem kaj pomeni 1 leto biti na zavodu in se "hodit kazat" na razgovore zato imam se toliko vecje pomisleke. Vendar spet. Kdor ne reskira ne profitira... Kaksne so pa vase izkusnje? A ja. Ce je to pomemben podatek stara sem 28 let.Nic prevec resno vezana :/ Lepo vas pozdravljam,ti
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pustit službo za ned. čas?
16.5.2007 18:43:02   
noe
Če si brez otrok po moje nimaš kaj velik študirat.
Jaz sem pustila službo za nediločen čas in šla delat za določen, če bi šlo vse po sreči bi imela danes oz. po treh mesecih že za stalno, tako pa se je v službo vrnil sodelovec, ki je bil 9 mesecev v bolniški in pač trije nismo mogli opravljati istega dela , zato sem danes imela že drugi dan v novi službi, kjer pa sem dobila takoj za nedoločen čas.
In danes bi se verjetno še enkrat isto odločila in reskirala.
Tako, da po mojem ja.
Lp

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pustit službo za ned. čas?
16.5.2007 18:47:02   
Anonimen
Jaz bi tudi reskiralauser posted image

V bistvu nimaš dosti kaj izgubit, pridobiš pa lahko veliko.

Res da je težko najdt službo za nedoločen čas, ampak ni pa nobene potrebe da samo zaradi tega vztrajaš in se odpoveš eni super priložnosti, sploh ker nimaš še nobenih hudih obveznostiuser posted image

Vso srečo!

(odgovor članu noe)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pustit službo za ned. čas?
16.5.2007 18:47:43   
tassika
pozdravljena,

ko sem brala tvoje sporočilo je bilo isto kot bi gledala sebe. Bila sem in trenutno sem še zaposlena v računovodskem servisu. 3 leta sem delala brez vsakih težav, hodilo v službo ob 7.00 zaključevala 16.15. Zaradi obilice dela nisem imela časa da bi šla na malico, še na wc bolj težko. In kljub temu da si nisem vzela niti 5min časa zase so se vedno najdle stranke, ki so me obtoževale, da za njih vedno vse naredim nazadnje. Letos na začetku leta je moja šefica prevzela še 2 veliki podjetji in takrat sem se odločila in začela iskati novo službo, ker preprosto nisem več zdržala tega pritiska, da ne govorim da je bila šefica vedno živčna in sitna, jaz pa sem kasirala ta slab odnos. Imela sem dve varinati ali dobiti novo službo ali pa zanositi in med porodniško poiskati novo službo. Ponudila se mi je možnost ravno tako kot tebi, delo v javni upravi nadomeščanje porodniške z možnostjo potem redne zaposlitve. In veš kaj niti minuto nisem razmišljala. Pustila sem službo za nedoločen čas in šla v novo, kajti ugotovila sem da se na sedanjem delovnem mestu samo uničujem in po pravici povedano premlada sem zato.
No to je moja zgodba, kako pa se bo razpletla tvoja pa ne vem. Lahko ti svetujem samo, da dobro premisliš, če na sedanjem delovnem mestu nimaš možnosti napredovanja, če nisi zadovoljna in te vse to obremenjuje potem je čas da nekaj storiš, kajti predvsem moramo gledati nase. Jaz sem si rekla če se pač zgodi da me potem ne bodo rabili več pa pač gremo novim zmagam naproti, še veliko časa imam da najdem službo, ki mi bo usrezala in delo v katerem bom uživala. Aja stara pa sem 23.

Lp Nataša

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pustit službo za ned. čas?
16.5.2007 21:21:01   
natasarobi
Pozdravček! Tudi jaz razmišljam o menjavi službe - nekako takole razmišljam: ČE Z NOVO SLUŽBO PRIDOBIŠ NEKAJ KAR TI VELIKO POMENI  - GO FOR IT!!! Spremembe so dobrodošle; sama menim, da je v Sloveniji trg delovne sile premalo fleksibilen; jkaz si sebe ne predstavljam, da bi eno in isto delo opravljala 30 let (se mi strga)!!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pustit službo za ned. čas?
17.5.2007 0:17:31   
turbo
Pripravljena bi bila tvegati.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pustit službo za ned. čas?
20.5.2007 10:36:11   
tititi
Pozdravljene punce, se opravicujem ker se tolko casa nisem javla samo sem "skakala" okoli po razgovorih, pa se v sluzbi probala skombinirat, da niso kej posumli. Upam da niso no. Ce pa so pa pip jih gleda... Res tolk sem namorjena v tej sluzbi. Sej vem da v nov bi bla tud cist zmucena, ampak iz drugih razlogov-dost novih informacij za procesirat, se ucit,... amapak to zaenkrat hocem. Ne pa pr 28 stagnirat v znanju...

Vidm da ste vse korajzne in bi sprejela. Ja to moje "kompliciranje" in razmisljanje kaj pa bo. Delam na temu da se cimbolj od tega oddaljim pa mi vedno ne rata. Nekak ne morm pozabit tistga leta po diplomi k sem skoz na razgovore hodila, od tega pa nc imela in se pocutis kt en lolek. Ze tko samozavest bl boga, takrat je bla pa na skrajni spodnji meji.

Odlocla sem se pac da sluzbo treba zamenjat. Seveda je lazje da nekje dobis vsaj z moznostjo za nedolocen cas. No bomo vidli kaj dobim.

Verjame da tiste ki berejo in so brez sluzbe si mislijo "jao ta ma sluzbo pa nc ni zadovoljna, pa kaj ce mora bit 9 h na dan minimalno v sluzbi..." Jih cisto razumem. Sem tud jaz tko gledala na tiste ki so rekli "za tolk danarja pa ne grem delat, ker dobim na socilanem sam malo manj". Ampak zdej k vidm, da tuki totalno stagniram, casa nimam nic zase. Se lubija sem na stranski tir postavla, ker enostavno nimam casa se v Lj hodit ce pa pridem sem itak vsa namorjena. Pac, a mislite da sem prezahtevna, ce hocem neki vec zase in tistega kvalitetnega!?!? Pa sej se vse v zivljenju ne vrti okol joba? Res je da je dobr job podlaga ( dam as dnar, ...).

Joj upam da sem kaj razumljivo napisala, ker mi misli letijo ena prek druge trenutno.

Zelim vam lepo nedeljsko popoldne.

ti

(odgovor članu turbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pustit službo za ned. čas?
25.5.2007 12:11:33   
k1
jaz na tvojem mestu ne bi šla v to. nadomeščanje porodnice - to hitro mine. služba za stalno, to ostaja. kaj če bi počakala, da se ti pokaže "prava" priložnost, pa greš takrat novim izkušnjam nasproti? če je to nadomeščanje v javni upravi, ti kar povem, da imaš hudo malo možnosti ,da se kje še kaj istočasno odpre in da ostaneš. če je to služba kje drugje - če veš, da imajo prišleki možnost ostati - potem pa..... sicer pa je odločitev čisto tvoja.

ne vem, jaz sem bolj ziheraš. je pa res, kdor ne reskira ne profitira. pa javi, kako si se odločila.


(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pustit službo za ned. čas?
31.5.2007 8:46:00   
Dr.1m
Sam sem pred kratkim zamenjal službo iz podobnih razlogov kot je navedla tititi
le, da sem se zaposlil za nedoločen čas. Ja, moram reči, da sem vseeno imel nekaj sreče user posted image Služba sicer ni taka kot sem pričakoval je pa veliko bolja od prejšnje.

Torej vsem ki iščete ali želite poiskat boljšo službo: Le pogumno in veliko sreče user posted image

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pustit službo za ned. čas?
2.6.2007 12:05:23   
tititi
Zdravo punce,

na žalost ali pa srečo sem v tej konkretni situaciji po 3 krogih izpadla. V sedanji službi pa sem dobila še dodatno delo. Ja srečna jaz a ne ;)

Kot sem že gor omenil, službo treba zamenjat ker tukaj postajam totalno nesamozavestna v svoje znanje. Še tisto malo samozavesti ki jo imam mi tukaj zbijajo. Ne zdim se tudi sama sebi več tak čudak, ker mam službo za nedoločen čas in hočem proč (v stilu, da je tako težko dobiti zaposlitev). Tuki bodo sam še pometali z mano. Tega veselja jim pa ne dam.
Sam razmisljam kaj je bolje. Jit zatežit za večjo plačo (kao ki mi je bila obljubljan z večjo odgovornostjo) al bit tiho, delat potrpežljivo, nč se prtožvat, bit vedno nasmejan (kr je itak fullll težko) in pol k pride nova sluzba sam nest odpoved in nč pogajanj da ostanem.

Verjamem da idealne službe ni. To se popolnoma strinjam. AMpak vsaj približek idealni se verjetno pa da najti?
Tudi za vsako ceno ne bom šla proč od tukaj. Ampak če bo pa nekje za določen čas z možnostjo podaljšanja, pa verejtn ne bom niti razmišljala...

k1 - zanimivo, prva ki mi to reče. Drgač vsi pravjo v javni upravi zmer najdejo plac zate če se izkažeš... čeprav jaz sem bolj prepričana da je tko kot ti praviš.

Želim vam lep vikend pa držte pesti zame ;)

(odgovor članu Dr.1m)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pustit službo za ned. čas?
2.6.2007 22:10:42   
k1
vem kako tam stvari potekajo, zato....

želim ti, da najdeš čimprej kaj ugodnega za svojo dušo. lp

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?