|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 14:22:57   
Miša83
Pozdravljene,

ker imamo potrebo po dodatnem avtosedežu sem se odpravila malo po trgovinah in nato pobrskala malo na internetu. in sem vedno bolj zgrožena. nekako sem imela v mislih edino skupino I/II/III s sistemom isofix in zgroženo ugotovim, da je v tej skupini vedno manj sedež, da jih je kar nekaj z varnostno mizico spredaj, ali so brez isofixa ali pa samo nania in to odpade. Kot kaže se ta skupina res vedno bolj oži, seveda z namenom, da starši kupimo dva sedeža v skupini 9-18 in za konec 15-36. prej ko bomo mi na 15 kg bo minilo lep čas ker je bolj drobna in zato sem skoraj prisiljena kupit skupino 9-18 in odštet 200€ za kako leto dve in potem kupit spet enega za do konca. Joj joj sem razočarana nad vse, za ta pravo smo kupili lepo I/II/III kategorijo in sicer dva, enega za babico in enega za nas in ga ima še sedaj in je super. No sedaj bomo pa kaj...a kupili kar 4? Jah ne vem. Sem še čist zgrožena in nekako tuhtam in tuhtam pa ne pridem do rešitve...kako ste vi kaj poskrbeli?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
10.1.2014 14:53:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Miša83)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 15:00:09   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Miša83
za ta pravo smo kupili lepo I/II/III kategorijo in sicer dva, enega za babico in enega za nas in ga ima še sedaj in je super. No sedaj bomo pa kaj...a kupili kar 4?


In zakaj ne kupite še enkrat dveh enakih sedežev, kot ste jih za prvo hči?

A je ta starejša hči še toliko majhna, da še vedno potrebuje isti sedež ali obstaja možnost, da za starejšo kupite nov sedež njene (III. ?) kategorije, ta mlajša pa podeduje od sestrice te kombinirane, ki jih
že imate?


< Sporočilo je popravil petea -- 10.1.2014 15:01:43 >

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 15:17:28   
Miša83
Ta starejša ima boljšega za do konca, drugega ki ga ima babica smo kupili hmmm malo slabšega in se je izkazal za slabšega...je šla prevleka popolnoma stran. In en nima isofixa, ta boljšega ima večjega z isofixom tak da ga bo imela tudi kasneje. ravno to razlagam, da to srednjo kategorijo izpuščajo vedno bolj in ni kaj izbire. Sedaj imamo 0-18 kg in ji je kar ozek in tako nesrečna je v njem ker v našem avtu nekako ne sedi ravno. Očitno so sedeži tudi drugačni, ker v babičinem je čisto ravna. Tak da ga pač sem it tja dajemo po potrebi in seveda je v našem več in to je veliko jokanja v avtu. Bolj kot gledam imam samo 2 izbiri: ali kupim enega sedaj z isofixom do 18 in enega čez kako leto dve spet torej kar precej precej drago, ali pa počakam in čakam tak doraste 15 kg in nevem kak prenašamo njeno kričanje in mučimo njo do zadnje faze. Seveda mi preostane opcija 1.

Da bi imela pri 4 letih otroka v jahaču pa mi na kraj pameti ne pride. Jahač sploh ni avtosedež kot tak ampak bolj podpora pod ritjo, da otroka dvigne da pašejo varnostni pasovi pri vratu. če bi vzglavnik dala pod rit je po mojem verjetno ista fora, pač da je ta trd. Jaz bom vztrajala pri avtosedežu čim dlje, ker v prometu je nenormalno nevarno. Priznam, da kompliciram pri avtosedežih kot nevem kaj, ampak nekako mi je bolj logično, da imam otroka v dobrem avtosedežu kot pa v dobrem vozičku. Znanka je kupila komplet vozička z lupinico, nič kaj firma **** pač, ko pa je kupovala avtosedež po jajčki pa je delala doktorsko iz teh in onih testov. No še dobro, da je jajčka pasala k vozičku in je bila kar nekaj, ker očitno takrat ni bila važna kvaliteta. Kar nekaj pri ljudehuser posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 15:20:25   
respect
Vedno manj sedež- to pomeni kaj? nobeden ne ustreza tvojim kritetijam?
Imaš jih kar nekaj od 9-36 kg.
ne vem nam ni treba nilo kupovati več sedežev

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 15:21:55   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Miša83

Ta starejša ima boljšega za do konca,


In zakaj za ta mlajšo ne kupite še enega (oz. dveh) takšnega enakega, če ustreza vsem zahtevam?

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 15:23:34   
zaspancek1
Pravzaprav je ravno obratno - ta skupina se povecuje. Vedno vec je sedezev 9-36 kg, ker se je pac izkazalo, da je mozno zdruziti vec skupin, varnost pa je se vedno zelo dobra. Seveda ravno zaradi te mizice. Se pred 3 leti je bilo na trgu zelo malo taksnih sedezev- Kiddy z mizico, Britax oz. Roemer Evolva, Recaro Young Sport in se ena Nania. Danes imajo skoraj vsi proizvajalci sedezev kaksen model te skupine. Razlog je tudi potreba na trgu, pa tudi tezave, ki so kar pogoste ob prehodih v naslednjo skupino( predvsem iz skupine l v skupinoll/lll).
Torej danes imas na izbiro se vedno Recaro( nekako odsvetujem, ker je to v bistvo majhen sedez, preredvsem precej ozek), Evolvo( mislim, da je se vedno eden najbolj prodajanih sedezev - imamo jih tudi mi ene par user posted image ), potem je tu se Nania I-max npr.(po testih adac je pravzaprav enaka Recaru). Obstaja se nekaj bolj no name sedezev ( IWH npr, ki pa niso najbolje ocenjeni), aja se Chicco Neptune tudi npr.( isti rang kot Nania oz. Recaro). Potem pa so tu sedezi, ki so glede na teste najvarnejsi - torej tisti z mizico. Vecina teh ima tudi opcijo isofix, - Kiddy, Cybex, Recaro monza nova, Concord Transformer, pa se kaksen.
Torej sedezev je kar nekaj, vsekakor pa razumem pomisleke pri sedezih z mizico - ko je otrok vecji, je tezko verjetno, da bo otrok dobr sprejel to utesnjenost. Torej je dobro izbrati tak sedez takoj po lupinici. Otrok se bo lazje privadil nanj. Pri sedezih s pettockovnimi pasovi bi vsekakor priporocala Evolvo. Je dovolj velika, dovolj user friendly zq vsakodnevno intenzivno uporabo, cena pa je tudi dovolj ugodnana kaksnih spletnih straneh, npr. nemskih ali angleskih.Minus je seveda, da ni isofixa in pa da moras bolj lezec ( ni ravno zelo) polozaj nastaviti pred voznjo( tako, da sedez cisto odpnes, kar je zamudno in meni pravzaprav cisto brezvezno, zato tega ne pocnemo).

< Sporočilo je popravil zaspancek1 -- 10.1.2014 15:27:50 >

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 15:32:28   
Miša83
Ja ta starejši smo kupili skupino I/II/III brez isofixa, ker ga prejšnji avto ni imel in je po res malo uporabe živa katastrofa, no nania je. Z isofixom ima tega zadnjega do 15-35 t+in ta za 14 mesečnega otroka še ni. Ja večinoma so z mizico in isofixom. Je pa ta isofix tak zakon, Sedež je res trdo pripet, snameš ga več super hitro in zato seveda poleg tega, da je bolj varen spet iščem z isofixom in kot zgleda, bomo mogli vzet 9-18 za nekaj časa ker starega od ta večje niti približno ne dam za ta malo. nanie ne bi več kupla pa da ne vem kaj. No kak je lahko nania na ravni recarota ne vem, nisem strokovnjak, ampak po adac testih niti ni.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 15:36:08   
Miša83
O moj bog, sem prehitro napisala, ampak ta nanian beline Sp je po testih res v istem rangu kot recaro. S tem da je recaro preko 200€. To pa sem šokirana. No jaz recarota nimam, kolegica ima in je super zadovoljna, med tem ko jaz z nanio ne.

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 15:36:31   
petea
Misa83,
že na prvi spletni strani, ki sem jo odprla (http://www.autobild.de/kindersitze/gruppe-2-3), so vsaj trije sedeži, ki po mojem mnenju ustrezajo tvojim pogojem.



Ampak, ob prebiranju, da otroka pogosteje vozite v njemu manj udobnem sedežu, namesto da bi ga zamenjali s tistim udobnejšim iz babičinega avta ...user posted image



(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 15:42:03   
Miša83
Ja seveda ji je sedaj ozek, če pa so oblečeni v te bunde in žal je tako, da če moram kam hitro, avta ne uspem segret in jo dam not z bundo, potem je z rokicami bolj ob strani. Ni pa tak ozek, da bi bil to razlog negovanja. najbolj jo jezi to, da ne more čisto sedet in če vozi mož jo lahko gledam in vidim, da se steguje naprej z zgornjim delom. Hja Nania od babice je čist gola že skoraj in v tak avtosedež ne moreš dat otroka, zato pa sem rekla, da je treba it konkretno v akcijo in kupit novega.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 15:48:52   
Miša83
od teh niti en. Z isofixom imajo mizico. Sem tamalo dala not in je začela takoj mizico potiskat in se jezit. tak kot je zaspanček napisala, da je verjetno treba dat v tak avtosedež otroka prej. Skupina 2/3 pa ne ustreza do 15 kg.

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 17:11:16   
petea
Moja napaka - sem razumela, da isces z mizico, ne brez nje.

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: razočarana nad avtosedeži
10.1.2014 17:47:08   
saragr
Meni so ti vsi sedeži absolutno predragi, glede na to, da imajo zelo kratek rok uporabnosti, zato smo rešili zadevo tako, da imajo stari starši v avtu osnovni in najcenejsi avtosedež, mi pa imamo malo dražjega in udobnejšega. Glede varnosti avtosedežev je tako, da danes ne more nihče rečit, da kakšen sedež ni kvaliteten in da ne ustreza standardom. Vse je odvisno od posameznika kako gleda na to da je sedež čim dražji in da je najboljše znamke. Ker se otroci s starimi starši vozijo maximalno 10 minut, ko kam grejo, jim ni potrebno imeti neke vrhunske avtosedeže. Z nami pa potujejo tudi na daljše razdalje zato gledamo da so sedeži udobni, tako za sedenje ,kot za čas, ko otroci v avtu spijo. Če pa gredo kdaj s starimi starši na kakšen izlet, pa samo menjamo sedeže v avtih.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: razočarana nad avtosedeži
11.1.2014 7:14:34   
zaspancek1
Pravzaprav je se nekaj sedezev te skupine, ki imajo isofix. Roemer je lani dal na trg xtensafix, ampak ga je po zelo slabih rezultatih testov umaknil s trga. Nania I-max npr. obstaja tudi z isofix sistemom, ampak mislim, da ga pri nas ne dobis. Obstaja tudi Brevi Tao, pa se ena znamka Kiwy(najdes na angleskem ebayu npr.) in pa tale, dokaj ugoden
http://www.ebay.de/itm/Autokindersitz-Kindersitz-Autositz-mit-Isofix-Gruppe-1-2-3-9-36-kg-ECE-R44-04-/221281497151
Vse te je mozno kupili prek spleta.
Ce boste kupovali sedez 9-18 kg, potem vsekakor poiscite cim vecjega( da ne boste imeli vecjih tezav ob prehodu), lahko tudi rabljenega(seveda cim novejsega). So pa spet med cenejsimi ti od Nanie, s katerimi imamo mi pa dobre izkusnje( slo je za skupino 0-18 kg).

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: razočarana nad avtosedeži
11.1.2014 11:55:47   
Miša83
Zaspanček1 vidim, da se spoznaš na avtosedeže oz vsaj imaš natuhtano ponudbo. Te na ebayu z isofixom od LCP kids sem malo čekirala in so precej dobro prodajani in tudi imajo kar dobre ocene. Samo nekako se mi zdi, da če otroka ne probam not nisem ziher. Sem že krepko razmišljala o tem, sicer je made in china varianta, ampak mogoče za kako leto bi bilo. A mogoče poznate osebno za avtosedež?

To varianto glede slabšega drugega smo tudi mi izbrali in več raje ne bi, ker se je izkazal za zelo slabega kljub zelo zelo redki uporabi. Govorim cca 1-2krat na teden po 10 min vožnje in je po letu in pol kot nagec tako se je vse odstranilo. Tudi Nanie niso tako poceni pri nas, v BC je 80€ in če dodam nekaj malega poleg kupiš kak chicco ali kaj drugega ali pa ohranjenega rabljenega, ki se je uporabljal kot drug avtosedež. Samo sem tudi razmišljala glede te neredne vožnje pri babicah. A kaj mislimo, da se v tistem času ne more kaj zgodit, da se ne more kdo zaleteti v avto in češ sej je neredna vožnja naj bo slabši avtosedež? Ne vem, jaz ne verjamem. Seveda je manjša možnost zaradi pogostosti, to pa ne pomeni, da mora otrok sedet v slabšem. Čeprav danes ob vsej masovni proizvodnji je lahko v boljšem napaka za katero ne vemo in se izkaže ob trku na enem od 100 in je kaj narobe potem...pač kakor koli pogledaš mislim, da moraš upoštevat otroka, svoje želje, razmišljanje in naposled seveda proračun. Lahko nevem kak filozofiram, ampak če si ne moreš privpščit za 200€ si ne moreš in kupiš Nanio za 80€. To je pač življenje danes.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
11.1.2014 14:43:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Miša83)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: razočarana nad avtosedeži
11.1.2014 14:48:12   
Miša83
Tisti, ki ima isofix ima tudi mizico, brez isofixa pa je klasika. No tu je problem pri večini. Da v teh nam znanih "dobrih" firmah ni brez mizice avtosedež, pa da bi imel isofix.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: razočarana nad avtosedeži
11.1.2014 14:56:59   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Ne vem, se nisme kaj prida sekirala zaradi kategorij, najprej smo imeli lupinico do enega leta, potem tistega do 18kil do četrtega leta, in jahača za naprej.


Enako pri nas.......in imeli smo do jahača lupinico in avtosedež sposojen.....tako da niti ne vem, kaj v bistvu pomeni isofix in zakaj je pomemben......

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: razočarana nad avtosedeži
11.1.2014 21:35:17   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Miša83

Tisti, ki ima isofix ima tudi mizico, brez isofixa pa je klasika.



A če ima mizico, mora biti mizica vedno uporabljena ali se lahko sedež (normalno in varno) uporablja tudi brez nje?



(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: razočarana nad avtosedeži
12.1.2014 14:44:58   
zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Miša83

Tisti, ki ima isofix ima tudi mizico, brez isofixa pa je klasika.



A če ima mizico, mora biti mizica vedno uporabljena ali se lahko sedež (normalno in varno) uporablja tudi brez nje?




Ce gre za uporabo sedeza kot skupina I ( to je od 9 - 18 kg), potem ne mores taksnega sedeza uporabiti drugace, kot pa z mizico ( za razliko od klasicnih sedezev le-ta nima lastnih pasov, skozi mizico napeljes namrec avtomobilski varnostni pas). Kot skupina 15-36 kg pa se uporablja brez mizice, otrok pa je pripet tritockovno z avtomobilskim varnostnim pasom( kot v Roemerjevem Kid-u npr.). No, seveda bi lahko uporabil taksno pripenjanje ( brez mizice) tudi pri otroku, ki je manjsi, ampak to seveda ne bi bilo varno. Otrok bi lahko zdrsnil med pasovi, pas bi mu rezal vrat,...
Misa 83, sedeza LCP kids zal ne poznam oz. ga nisem videla v zivo.
Kar se tice Recara - ima dve varianti sedezev 9-36 kg - klasicnega Young Sport, ki ima pasove, nima pa isofixa, po nasih izkusnjah pa je se precej ozek in majhen, tako da niti slucajno otrok ne morebiti v njem do konca, druga varianta pa je novejsi Monza nova, ki pa ima lahko tudi isofix, seveda pa je z mizico. V plus pa vsekakor stejem Recaru dobro blago ( vsi ostali imajo res slabse).
Misa83, boste sedez vsakic znova montirali v avto?- v tem primeru je potem smiseln isofix, sicer pa je sedez pac montiran v avtu( brez isofixa) in se ga normalno uporablja. Pri nas je to tako pri babicinem avtu, pa ni tezav. Obcasno, ko potrebujejo vec prostora, pa ga vzamejo ven, mi pa ga potem ponovno montiramo. Sicer pa je opcija, da je ta sedez brez isofixa montiran stalno, drugi z isofixom pa se prestavlja.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: razočarana nad avtosedeži
12.1.2014 16:01:05   
Miša83
isofix sistem mi je všeč ne samo zaradi hitre montaže ampak tudi zato ker je bolj varen. Recimo potem ko ga uporabljaš od 15-30, torej samo s pasovi avtomobila je to res fajn fiksna in varna varianta.
Za LCP Kids mi je sicer precej zanimiv, samo dvomim, da se bom odločila, ker pač ne morem sprobat otroka not. Sicer kar nakupujem preko ebaya ampak za tako vrednost pa da ne probamo, raje ne. Verjetno bomo res kupili kakega 9-36 brez isofixa, pa potem od 15 naprej z isofixom.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: razočarana nad avtosedeži
22.1.2014 7:42:38   
darhaha84
http://www.mali-vragci.si/otroski-avtosedezi/skupina-23-15-36kg/recaro-monza-nova-is
http://www.mali-vragci.si/otroski-avtosedezi/skupina-123-9-36kg/jane-montecarlo-r1-xtend-isofix
http://www.mali-vragci.si/otroski-avtosedezi/skupina-123-9-36kg/kiddy-guardianfix-pro2
Če malo pogledaš, bi se vrjetno še kakšen našel.
Drugače pa lahko kupiš starejši punci, nov sedež (9-36kg) kateri so vrjetno malo cenejši in imajo isofix, mlajši pa daš sedež od starejše, če ti je toliko boljši.... - samo predlog

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: razočarana nad avtosedeži
22.1.2014 7:47:46   
darhaha84
http://www.mali-vragci.si/avtosedez-osann-comet-sp-isofix-night# - no ta ima pasove in isofix - kakšen pa je pa nebi vedela

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: razočarana nad avtosedeži
22.1.2014 7:52:22   
darhaha84
http://www.mali-vragci.si/otroski-avtosedez-romer-xtensafix-trendline-black-thunder-2018

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?