|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
23.4.2014 22:01:08   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Probala vse mogoče hrane in čaje in edino, kar sem iz tega potegnila, je bila lista, katere hrane je težko bruhat in katere lahko: najtežje je bilo meni bruhat meso, najlažje pa sladoled. Če kateri prav prideuser posted image


user posted image user posted image

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
24.4.2014 7:38:09   
Tippi
Tisti rek, kako je nosečnost lepo obdobje, tud zame ne velja. Prve se bolj slabo spomnim, ker je od takrat že ulala let, vem pa, da je tako hitro minila, da tudi dojela nisem, kdaj sem zanosila, niti kdaj sem rodila user posted image

Tadruga katastrofa, kar se počutja tiče.

Tatretja pa....slabosti praktično vseh 8 mesecev. Krvavitev v 8 tednu, insulin od 24. tedna naprej. Skratka ni da ni. Mi je bilo pa pri porodu prihranjeno. Imela šolski porod v dveh urcah od prvih popadkov, do rojstva.

Uglavnem. Nosečnost ni vedno lepa, lepo je pa dejstvo, da si noseč user posted image   In tega občutka si želim še. user posted image

Hormončki pa tudi naredijo svoje pri psihi. veliko pomeni, če imaš ljubečega partnerja, na katerega se lahko zaneseš in mu zaupaš vse svoje težave in strahove glede materinstva. skupaj bosta šla mnogo lažje in hitreje čez to! zaupaj se mu in boš videla, da bo lažje.

Srečno! 

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
24.4.2014 10:55:30   
Hope2
Prva nosecnost mi je ostala v lepem spominu, kljub vsemu strahu (po 6 letih, 6 postopkih), po vseh slabostih, po vseh zdravilih (zdravila na zdravila) in boleznih v zacetku nosecnosti, na koncu spet strah zaradi prevelike glave, malega trebuha, nato se 2x krvavitev (vlivalo) na koncu nosecnosti (pristala v porodnisnici), strogo mirovanje v zadnjih mesecih, rodila 3 tedne prej...... pa sem cel cas govorila, da bi bila skoz noseca, da mi je to tako lepo, oh in sploh lustno.........sam otrok ne bi vec imela.
No pa me je docakala se enauser posted image , tokrat pa se mi zdi, da samo jamram, prav grozno se pocutim, najprej slabosti, potem krci, pa ze zdaj tiscanje dol, pa brez energije, brez volje.... mah prav nazaj jemljem tiste besede, da je biti nosec tako lepo, da bi bila non stop. Pa ce lezim me boli, reze na vseh koncih, bog ne daj da kihnem..... pa ce hodim, mi dol tisci in mam krce, mah za en drek se pocutim in si grem na zivce. Pa spet tablete na tablete. Strah pa itak prisoten, so me ob prvi prestrasili, da bo kriza v drugi in zdajle mam obcutek da me je se bolj strah kot prvic. Se sprehoda ne zmorem, tak da si sploh ne predstavljam nosecke ki laufa- zame je to misija nemogoceuser posted image

Je pa tudi meni bilo prizaneseno na porodu in sem tudi po prvem govorila, da bi lahko se 10x sla rodit. pa sem brez vseh protibolecinskih zadev rodila.... pa zdaj se samo cakam, da bom v drugo jemala besede nazajuser posted image

Kar se tice po porodu. Jaz sem bila pred nosecnostjo cisto antibaby zenska. je imela sestra pred mamo 2, pa sem ju le za kako minutko poujckala (obvezno sede, brez premikanja), zasvicana pa bila kot po maratonuuser posted image . Ko sem rodila svojega, je nagon zazivel, ne vem kako ampak steklo vse kot da bi celo zivljenje to pocela. Se pa pri drugem spet porajajo ista vprasanja, pa itak se druga vprasanja....

Pozabi na tiste perfekt nosecke in mamice, ker jih niuser posted image , al lazejo al so pa tak redke, da jih ni za vzor jematuser posted image .

Se pusenjaka dam na tapeto. Ce njega ne bi bilo v prvi nosecnosti, bi se za mene in otroka marsikaj spremenilo (na slabse). Zelo strokovno je vse opravil in lahko recem kapo dol. Se 100x bi sla k njemu in mu zelo zaupam.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
24.4.2014 10:59:44   
RIJA*
Hope2 čestitkeuser posted image

Natur pur?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
24.4.2014 11:08:52   
nezzek
No, jaz sem imela pa super nosečnost. Do roka imam še 10 dni in še vedno hodim na Rožnik. Nič pretresljivo zadihana, pojem lahko skoraj enako kot prej, pa to nikoli ni bilo malo. Evo 14 dni pred rokom me je začel trebuh ovirati v smislu, da mi je bilo malo preveč se prepogniti po 10 krat ali več na dan, to je pa tudi vse. Nosečnost ni bila načrtovana, sam otrok v bližnji prihodnosti tudi ne, to vse zato, ker sem res antibaby.. v naročju bi imela vse sorte živali, otrok pa ne. Enako velja seveda glede čiščenja za njimi. In to še vedno!! Včeraj sem bila ob 2 mesečnem dojenčku, pa me ni nič posebej ganilo.. user posted image Zato je bilo ogromno vprašanj, kakšna mama sploh bom.. ker pač najraje bi "vzela" otroka pri petih letih, ko je že precej samostojen in gre sam na wc itd.. z vsakim mesecem je lažje, dvomi bledijo, niso pa še izginili. Bomo videli, kaj bo čez 14 dni, upam, da narava pri meni ne bo zatajila. user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
24.4.2014 11:15:08   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

Hope2 čestitkeuser posted image

Natur pur?


hvalauser posted image

Itak, ko si neploden, zakaj bi imel zascitouser posted image . In pol slepa kura po vsega skupaj 11 letih najde koncno tole zrno, na katero res vec noben ni racunaluser posted image .

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
24.4.2014 11:19:34   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Se pusenjaka dam na tapeto. Ce njega ne bi bilo v prvi nosecnosti, bi se za mene in otroka marsikaj spremenilo (na slabse). Zelo strokovno je vse opravil in lahko recem kapo dol. Se 100_x_ bi sla k njemu in mu zelo zaupam.


Pri meni je bilo enako, do konca življenja mu bom hvaležna za njegovo ukrepanje v prvi nosečnosti. V bistvu sem na njegovem forumu zasledila, kaj lahko pomeni srbečica v nosečnosti, ker jaz sem jo pripisovala vsemu drugemu, samo ne čemu resnemu. Sem imela pa potem srečo, da sem ga imela za sobnega zdravnika v lj. P., ko sem bila hospitalizirana in mi je tudi on naredil urgentni CR. Da ne govorim, kolikokrat po CR me je še prišel pogledat in se tudi sam pozanimal, kako gre malemu. user posted image Pa za to, da smo se odločili za ta drugega, kljub temu, da sem imela 50% možnost ponovitve težav iz prve nosečnosti, gre tudi njemu nekaj zasluge, ker naju je oba z možem ves čas opogumljal. Da ne govorim potem, ko sem ta drugič zanosila in je moj G ugotovil, da je GV zelo majhna pa še nepravilne oblike. Je zagnal paniko, da to se pa ne bo obdržalo, ker takrat Pušenjak ni bil dosegljiv, sem šla po drugo mnenje k eni drugi, tudi zelo priznani G, ki je rekla isto kot moj G, pa še možnosti krom. napak je omenjala, ko sem pa prišla k Pušenjaku, se je pa samo zgrozil, kaj sta mi vse naložila. In na koncu se je seveda izkazalo, da je imel prav, imamo zdravega malega lepotca doma. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 24.4.2014 11:21:03 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
27.4.2014 13:36:19   
ronja
Hope, naj ti zrno lepo raste in veliko veselja z otročičkom "za čez"user posted image . Veliko (natančneje 132) zrn, (11 letx12 mesecev), pa se zgodi, a ne?user posted image Uživajte v soncu:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
28.4.2014 11:22:51   
Anonimen
Punce, najlepša hvala za vse odgovore in izkušnje.
Res pomaga, ko vidiš, da nisi edina čudakinja na tem svetu, ko se ji zdi "biti noseč" naporno in prav nič lepo.

Sem pa ugotovila, da zdaj, ko ni več hudih slabosti, mi pa nagaja psiha (ker sem pač skoz doma).
In sem se aktivirala - sprehod (hita hoja) vsaj eno uro na dan, pa še kakšne pol urce pilatesa.
Dejansko pomaga k izboljšanju psihičnega stanja. No, to sem prakticirala zadnja 2 dni. In se že pozna napredek. Imam namen vztrajat še naprej.

Za moje skrbi pa ni kriv samo Pušenjak (res je, da sem tudi tam zasledila tole o psihi in nosečniških slabostih), so krivi tudi ljudje okoli mene, ki širijo tole znanost.

Hrana ... sem se trudila naumiti katera hrana mi paše in katera ne. pa mi še zdaj ni uspelo.
Se je okus spreminjal iz ure v uro. In še zdaj je na trenutke tako. Že tako ali tako sem podvržena dieti (zaradi alergij na določeno hrano), prva 2 meseca pa mi ni pasalo NIČ, čisto NIČ.
Luštalo se mi je samo prepovedanih stvari (alergija), in dejansko sem ene parkrat poskusila to hrano, pa mi je bilo samo še bolj slabo.

Kakorkoli ... hvala za pomoč in nasvete. Zdaj se počutim malo bolj "normalno".user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
29.4.2014 13:05:15   
ronja
Za moje skrbi pa ni kriv samo Pušenjak (res je, da sem tudi tam zasledila tole o psihi in nosečniških slabostih), so krivi tudi ljudje okoli mene, ki širijo tole znanost.

pobruhaj jihuser posted image . Ne, na živce mi grejo ljudje, ki niso nečesa nikoli poizkusili, pa so strašno pametni. Daj tistim pametnjakovičem par kt tablet v sok, pa da vidimo, kako bo psiha to shendlalauser posted image .

pa pojdi nazaj delat. Boš imela manj časa mislit na vse. Če ti niso problem sprehodi in pilates, boš verjetno lahko delala, če nimaš ravno kakega zelo napornega dela.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
29.4.2014 15:02:09   
Pikaloka
user posted image ahaha ja res pobruhaj jih ...( jaz sem enkrat celo sebe pobruhala user posted image )

Sem trenutno v 17 tedni in so se stvari normalizirale... Bruham enkrat na dan user posted image plus kaksen bonus dan ko sploh ne ( obicajno ob vikendih, ko pocivam in ne pojem prav veliko... Zame je to sprejemljivo , ker sem prej tudi po 10x na dan.... Je pa zanimivo, da ko ugotovis, da itak bruhas na vse... Pol postane kriterij za hrano samo kaj lazje zbruhas....user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
29.4.2014 15:03:24   
Pikaloka
Potrjujem sladoled user posted image in sadje user posted image

(odgovor članu Pikaloka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
29.4.2014 18:25:04   
ronja
Je pa zanimivo, da ko ugotovis, da itak bruhas na vse... Pol postane kriterij za hrano samo kaj lazje zbruhas...

Do pike enake izkušnje. Ampak zdaj prihaja sezona sladoledauser posted image - ta gre ful lahko v obe smeri:D. Najbolj grozne so stvari, ki so trde in se ti potem zataknejo na pol poti in ne grejo ne gor ne dol in te še bolj silijo na bruhanje.

Ja, 1x na dan kar gre, ti pa želim, da se stvar še malo omili:).

PS. pa jabolka dobro zgrizi - trust me on this one;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Pikaloka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
6.5.2014 12:49:32   
Ema_27
Da se vam pridružim s svojo izkušnjo... Na svoj rojstni dan sem izvedela, da sem noseča. Sledil je pač šok in seveda tudi veselje, ki pa ni trajalo dolgo... Po 1 tednu sem začela krvavet, bila sprejeta v bolnišnico, sledilo je počivanje, ležanje, mirovanje. Nato sem končno lahko odšla domov, na kar sem ponovno začela krvavet in potem še enkrat vse isto... Komaj smo nekako prišli do nuhalne in takrat šok, nuhalna svetlina je bila 4,8mm, tveganje pa 1:20. Mislila sem, da se mi svet podira, 100000 misli v moji glavi. Nato sem od vsega tega stresa padla v nezavest in 15min bila neodzivna, tako da me je rešilec odpeljal v bolnico. Potem je sledila biopsija horionskih resic, spet stres in tisto čakanje na prvi izvid. Prvi izvid sem končno dočakala, hvala bogu prvi pozitivni izvid! Nato je sledila zgodnja morfologija, ki je pokazala da se plod normalno razvija (spet hvala bogu!). Potem so mi tik pred koncem oobdobja ko merijo NS ponovno izmerili in svetlina se je zmanšala v 3 tednih iz 4,8mm na 1,7mm in nihče ne ve kako to, saj je zeeelo redko, da se svetlina tako zmanjša. Potem sem dobila še drugi izvid od BHR, ki je pokazal, da je kariotip normalen (in spet veselje v hiši). Sledil je UZ srčka pri dr. Veselu v 16t, ki je pokazal, da je srček ok, ampak še imam en pregled v 24t in upam, da bo vse ok!! Ta teden imam morfologijo, tako da močno držim pesti, da bo vse ok in da na koncu oktobra dobim v roke zdravega otroka! Skoz ta čas pa sem si skoz govorila. Nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha in po vsakem dežju posije sonce, ti dve misli, sta me držali gor!

_____________________________

“We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets.”

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
13.5.2014 17:26:29   
Anonimen
Haha, o tem lahko tudi jaz veeeliko povem. :-)

Že ko sem bila majhna, se spomnim, da je moja mama pri obeh nosečnostih bruhala kot vidra. Celo nosečnost. Včasih sploh ni prišla do Wc-ja, obdržala je samo pomaranče. Pri meni je bila zgodba ista. Izbruhala sem vse, ampak res vse. Mogoče je malo dedno? Sčasoma sem ugotovila, da če se fino najem in grem takoj spat, lahko obrdžim končno nekaj v sebi.

Ronja, jaz se tudi spomnim jabolk. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ema_27)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
13.5.2014 20:55:29   
marelcaspelca
jaz sem se v nosečnosti specializirala za čokolino. Jahko gre not, lahko gre vn user posted image pa ni grozen okus bruhat :P

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
14.5.2014 8:41:55   
Shana86
Hej, še ena, ki ne mara biti noseca user posted image No sedaj nisem vec, imam trimesecnico, sem se pa nekaj ur po porodu pocutila miljonkrat bolje kot prej celo nosecnost... pa je bila zeloooo zazeljena, ker nisem mogla zanositi (endometrioza, operacija). Najprej tri mesece 24/7 hudih slabosti, bruhala tudi v sluzbi, ampak nisem sla na bolnisko - ravno zato, ker je potem prevec casa za razmisljat razne traparije. Potem celo en mesec kar uredu pocutja, od 19.tedna dalje pa hude bolecine v simfizi, sindrom nemirnih nog, isias, nic spati, tezko dihanje, ena cudna napetost in cudni obcutki v trebuhu in prsih (kao ker sem imela kar majhen trebuh in mi je vse toliko bolj pritiskalo na zile, zivce, organe), skratka ni bilo trenutka v dnevu, ko bi se pocutila okej. Pa se prvih sest mesecev so mi rastli samo boki in rit, trebuha pa nikjer. Pa sem se sicer zredila samo 10 kg in sem bila prej suhica. Najboljse pri vsem tem pa je slisati nasledneje: "oooo nosecka, kako lepo! Aja slabo se pocutis? Ah to pase zraven." To pase zraven!! Ce se kdaj slisim ta stavek, bom vzela bazuko user posted image

Tako da pri odlocanju za naslednjo nosecnost pri meni ni glaven porod (tako kot vecina ljudi nabija - ne kaksna je bila nosecnost, ampak kako si rodila), ampak nosecnost. Tisti porod je en dan... in ce ni kaj zelo narobe, je tudi okrevanje kar hitro...

Tako da Anonimna: tvoji obcutki so popolnoma normalni. Pocutis se krivo, ker je v druzbi nosecnost tako opevana, ko si na porodniski, je pa to itak porodniski 'dopust' ane... tako da te pripravim se na to - ni tako pravljicno, kot se govori. Ja, je imeti dojencka najlepsa stvar na svetu, je pa tudi najtezja... nonstop skrbi, kronicna neprespanost, tezave z dojenjem, krci, otrok se ne rredi in razvija po regelcih pa obcutek imas, da nimas pojma kaj delas... vsi ti pa govorijo, kako se imas fino user posted image Pa to je, ce je vse uredu. Verjemi vase, pogovarjaj se o svojem pocutju in najvazneje - pojdi cim prej nazaj v sluzbo, ce se le da.

Saj bo - ko te bo otrocek pogledal s tistimi velikimi ocki, polnimi iskrene ljubezni in se ti nasmejal, bo v sekundi vse slabo pozabljeno user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
26.5.2014 21:46:48   
Simona26
Jaz se tudi pridružujem temi, sem v 16.tednu prve nosečnosti. Otrok je zaželjen in oba komaj čakava. Naj povem tudi, da sem imela možnost od blizu opazovati dve zaporedni nosečnosti pri moji mamo pri svojih 16h letih. Njej ni bilo nič razen nihanj v razpoloženju (grozno!!). Moja nosečnost ni niti malo podobna temu. Začelo se je z noro bolečimi prsmi in slabostjo, potem nespečnost, vrtoglavica in srbečica in seveda utrujenost, pa da ne pozabim še krčev v okončinah in noro nizkega pritiska. Povrh vsega dobim še očitke od mami da pretiravam, ker pač ona ne razume kako zgleda če ne gre vse kot po maslu. H sreči me vsaj moj dragi razume in podpira (valda ko me pa gleda vsak dan kako sem fuč in kako ne bi jedla drzga ko krekerje in kolo). In glede na to da sem v zadnjem letu kar precej shujšala a mi je vseeno ostalo še kar nekaj obloge sem zadovoljna da mi teža ne gre gor, ampak nsjbolj zanimivo je da se mi je trebuh že kar napel in se je "potegnil" naprej, torej zgledam ali debela ali noseča kak mesec več. Vglavnem vse je izvenserijsko. Tudi veliko mojih kolegic, ki so že rodile, pravijo da jim je bilo malo slabo ampak da je po treh mesecih vse minilo. Jaz temu pravim bullshit. Ni moglo bit vsem tko fajn in da bi ble polne energije. Počutim se ko kak nezemljan ko mi to pravijo. Jaz h sreči hodim v službo, ki zaposli moje misli, ampak mi obenem povzroči tudi kar nekaj stresa. Delam namreč kot vodja hostla, torej imam nonstop opravka z ljudmi. Je super služba, dokler ti kak ne pokvari dneva. Poleg tega ne vem kako sem vse te turiste do sedaj prenašala brez problema, zdaj bi jih pa lar "sfaširala" najbrž so hormoni.

m hvala za posluh in nasploh, da sem imela srečo, da sem lahko prebrala ta forum, zdaj bom veliko lažje ostala pozitivna! user posted image ej.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
26.5.2014 22:00:55   
RH82
@Simona26: Itak, vse nosečnice žarimo in smo oh in sploh enkratnega počutja. user posted image Ti kar pogumno! Še zdaleč ni tako, en dan je bolje, drug dan pa slabše. Pa od vsake odvisno. Jaz imam občasno tudi kak dan, ko si mislim, kaj mi je tega treba. Zvečer me je groza umivati zobe, ker se mi še vedno pojavlja slabost pri tem (vsaj 4x na teden).

Važno je, da si sama zadovoljna in da se skušaš najti - da ugotoviš, kaj ti paše in kaj ne. Ostalih pa ne preveč poslušat. Ko sem povedala za novico najboljšima prijateljicama (sem prva, ki bo imela babyja), sta me kar malo zaslišali o teh nosečniških težavah in jih ne mislim skrivat, sem pošteno povedala. Je pa res, da jih kak dan lažje prenašam, kak dan pa težje.

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
26.5.2014 22:38:11   
Simona26
To seveda kak dan bolje kak dan slabše, danes ravno "okrevam" po delovnem vikendu in mi vse ven seka user posted image pa hvala za podporo

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
27.5.2014 8:54:28   
ronja
Povrh vsega dobim še očitke od mami da pretiravam, ker pač ona ne razume kako zgleda če ne gre vse kot po maslu.

Naj gre skozi eno uho not in skozi drugo ven, kot je šlo kaj drugega, ko si bila mala, saj otroci se moramo naučit malo selekcionirat svoje staršeuser posted image . Vem, da nas najlažje prizadanejo, vendar res - ona ne razume in nikoli ne bo, moja mama je ista, njej so bile nosečnosti krasne in ji enostavno ni jasno, kako zelo zanič se lahko počutiš. Kar se mene tiče, je nosečnost najbolj podobna eni hudi zastrupitvi: ves čas slabo, ful utrujen, vse te boli, ne moreš spat, itd...

H sreči me vsaj moj dragi razume in podpira (valda ko me pa gleda vsak dan kako sem fuč in kako ne bi jedla drzga ko krekerje in kolo).

Nasloni se nanj. Vzemi to kot tisti zadnji puš, da se prestaviš iz primarne v svojo družino - on ti bo zdaj opora, ne mama in to velja tudi za naprej (vsaj po mojih izkušnjah:D). Vem, da so mame različne, ampak če tvoja pač ni taka, da bi bila toliko povezana s tabo, da bi lahko čutila s tabo, nima smisla to pričakovat, ker samo sebe matraš. Nasloni se nanj, osali svet naj pa misli, kar hoče.

Če ti je kaj v uteho: jaz sem bruhala do konca, vsakič. Bruhala sem še preden sem vedela, da sem noseča in ni moglo bit psihično, ker nisem vedela, da sem noseča, še preden mi je m. izostala... Pri taveliki sem bruhala še ob 11h zvečer, rojena je ob 8h zjutraj. Ja, večini slabosti minejo, vsem pa ne, tiste dobimo pa tanajboljš otroke (boš videla, ko se ti bo rodil, obljubim, da bo najboljšiuser posted image ).

Meni je bil vsak porod olajšanje in v p. so se punce čudile, kako to, da se meni porod ni zdel tako grozen, če je pa vendar zelo boleč, sploh naravni, vendar to je 1 dan, nosečnost pa 9 mesecev, ki se vlečejo ko jara kača! In poznam še par punc, ki so tudi bruhale in jim je bilo slabo in niso prav nič uživale v nosečnosti. Nisi edinauser posted image .

Pozabila ne boš vsega matranja, ampak obljubim, da se bo splačalo! Tisti, ki me poznajo, niso mogli verjet, da sva se odločila še za 3., ker sem mela tako ubitačne nosečnosti (poleg slabosti še en kup bolezn, moje telo se očitno sesuje, ko dobi parazitka:D). Ampak se splača, res!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
27.5.2014 10:50:07   
Simona26
@ronja user posted image pa tudi ostalim puncam hvala in en big user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
8.6.2014 20:54:14   
Anonimen
Meni nosečnost sigurno ni bila najlepše obdobje življenja - tista, ki to izjavi, očitno v življenju ni prav veliko doživela user posted image

Na začetku mi je bilo nenormalno vroče (lansko poletje je bilo itak pasje), švicala sem kot slon, ležala cel dan na kavču in se smilila sama sebi. Bruhala sicer nisem, mi je pa bilo slabo nekje do 15. tedna (in se jezila na tiste, ki so govorile, da njim pa nič ni bilo slabo user posted image ). Jedla sem samo jogurte, sadje in zelenjavne juhice. Včasih me je bolel trebuh, drugič križ, prsi so me začetku tudi nenormalno. Bala sem se, da bo kaj narobe, sprostila sem se šele po morfologiji.

Drugo trimesečje je bilo bolje, počutila sem se super, dobila sem službo in sem si zaposlila misli. So bili sicer dnevi, ko sem bila zelo utrujena in nervozna, ampak večinoma sem bila v redu.

Tretje trimesečje sem bila kot kit, že obuvanje, na koncu tudi oblačenje, mi je bilo muka, trebuh sem imela velik (glede na mojo postavo), bila sem okorna in včasih sem se seveda tudi jaz vprašala: Kaj mi je bilo tega treba?

Ampak naj ti povem, da se to vprašam tudi zdaj, ko imam pred sabo otročička. Pa sem si ga dolgo želela in težko pričakovala, ampak pridejo dnevi, ko si zaželim spet svoje staro življenje (ampak bog ne daj to pred katero perfect mamico na glas povedat). Materinstvo je naporno, zelo.

Tudi sam porod in okrevanje po njem je bilo meni naporno, ker sem imela velikega otroka in nisem bila pripravljena na zaplete. Da ne omenjam hemeroidov, bolečih šivov, bolečega dojenja ... Iz tega razloga se bojim imeti še enega otroka, pa tudi ne vem, če sem pripravljena biti spet noseča, še enkrat roditi. Dojenčka imeti je zelo lepo, ampak škoda, da je starševstvo tako idealizirano. Ni vedno lepo. Nekateri dojenčki imajo krče, ne spijo. Šele ko si v tej situaciji, razumeš, kako je (tako kot z vsako stvarjo). Ljudje, ki niso šli skozi to, kar doživljaš ti, ne razumejo in nikoli ne bodo.

(odgovor članu Simona26)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
12.6.2014 8:59:55   
Alyonka
Na zadnji post bi komentirala - ja, res je težko, če se o težavah, stiskah okrog materinstva z nikomer ne moremo iskreno pogovoriti. Ali pa če ženske, s katerimi smo v tistem času, samo dajejo nasvete ali pa svojo zgodbo prikazujejo nerealno, se idealizira materinstvo.
Težko je "ko sto mater", še posebej, če si bolj sam v teh stvareh.

V drugo bi ti "svetovala", da se poveže z mamicami, ki o tem iskreno govorijo, se dobro zorganiziraš (v času po porodu) ... se pogovarjaš čim več o vseh stiskah. Podporne skupine mamic obstajajo, ženske si moramo na ustrezen način med seboj pomagati!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Ko nosečnost ni lepa ...
14.6.2014 9:59:10   
miška2010

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pravzaprav ne vem zakaj to sploh pišem. Mogoče moram samo dati ven... mogoče mi bo potem lažje.

Sem v 15. tednu nosečnosti. Nosečnost je zelo zaželena in načrtovana.

Od 6. tedna nosečnosti me pestijo hude slabosti in bruhanje. Moram priznati, da sem sicer pričakovala, da mi bo v nosečnosti malo slabo, ampak da bo tako hudo pa nisem pomislila niti v najhujših sanjah.
Precej sem shujšala, pristala na bolniški. In tako že mesec in pol ležim doma in skušam ostati čim bolj pozitivna. A to je tako težko.

Nisem ravno nek heroj, ki bi pogumno prenašala slabosti in bruhanja. Psihično in telesno me vse skupaj izčrpava do konca. Večkrat so bili dnevi, ko sem se zvečer zjokala v partnerjevem naročju, ker je bilo tako hudo.
Vmes sem enkrat imela tudi preblisk (res je bil preblisk, za minuto), da bi si kar premislila glede nosečnosti (sem proti splavu, ampak takrat sem pomislila tudi na to).

Po vsem tem času sem izčrpana, tako psihično kot tudi telesno. Sicer se slabosti umirjajo, a vseeno se mi zdi, da sem vsak dan večji pesimist. razmišljam o svoji nosečnosti in otroku. Kako bom skrbela za otroka, če že nosečnost tako težko prenašam.
Kakšna mama sploh bom, če me že nosečnost tako izčrpava?
Včasih podvomim o odločitev za otroka (otroka sem si že od nekdaj neznansko želela, prav tako partner).

kaj če ne bom znala skrbeti zanj? kaj če bom slaba mama?

Včasih se zjočem, ker mi je tako hudo ob vseh teh mislih.

Sej ne vem, kaj pričakujem od vas. Samo morala sem dati ven, povedati nekomu.


Ojla, nisem brala vseh ostalih komentarjev od članic, tako, da če bom ponavljala za kako drugo..sorry
Skratka..jaz sem v drugo noseča in na srečo mi ni delalo nič slabo... To pa še ne pomeni, da ne vem kako ti je!
Se sprašuješ, če boš pridna in skrbna mamica? Tega ti žal ne morem zagotoviti, ampak če si imela korajžo to objaviti na net in če se že zdaj SEKIRAŠ, mislim da ti otrok veliko pomeni...
Mogoče ne boš najboljša mama na svetu (take tudi ne obstajajo) ampak vem da če se boš trudila in imela rada otroka, boš za njega res the best :)
Ne se sekirati (čeprav je težko) vsaka mama je najboljša za svojega otroka.
Upam, da se pozdravite čim prej...pa srečno za naprej.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?