|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ritem pri dojenju
2.12.2004 22:06:09   
žorž
Punce,tudi jaz imam eno vprašanje. In sicer, moj Vasja je star 6 tednov, ampak pri dojenju nima čisto nobenega ritma! Včasih je na 1 uro (!!!!!!!), včasih na 3 (to je bolj redko - samo kadar smo zunaj in v vozičku lepo spi). Dogaja se tudi, da dojim celo popoldne. Včasih imam občutek, da se samo crklja, ampak :zmeden: Danes sem npr. skočila v trgovino in me ni bilo pol ure, pa je bil cel vik in krik doma, s tem da sem ga preden sem šla od doma podojila (fant je skoraj jokal od obupa, ker ga ni mogel potolažiti). Zdravnica je na prvem pregledu rekla, naj ga dojim, kakor pač on hoče (drugače si itak niti ne predstavljam :zmeden: Kako naj mu dopovem, da naj ne bi bil še lačen :hudicek: ). Torej, vprašanje: kdaj dobijo vsaj približen ritem hranjenja?
Sicer pa je najnovejša zadeva, da noče spat podnevi; potem je pa ves jokav, ker je zmatran in zaspan; res spi samo v vozičku ... HM!
:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ritem pri dojenju
2.12.2004 22:23:54   
mnjam
Prej ko vzpostaviš ritem, lažje ti bo. Jaz sem ga začela prvi dan, ko sem prišla domov - tako mi je rekla patronažna in sem ji še danes ful hvaležna9nebesa. Če je res ful lačna:kava:, jo hrani na 2 uri. Ampak zadaj si v glavi, da nič prej. Najbrž je skoz lačna, ker se nikoli ne nahrani dovolj, saj se ti mleko ne more v pol ure narest:zmeden:! Tamala je torej skoz lačna in nikoli dovolj sita!! Pri meni je bila tud kriza ene 3 dni, ker je moj pišek:duda: skoz hotel zizo. Ampak, ko smo vzpostavili red je bilo super. Kasneje smo ga hranili na 3 ure čez dan in na 5 ur ponoči. Obrokov naj bi imel 8/dan. Vendar od začetka, ko ga navajaš na ritem ima lahko tudi 9-10 (ej 10 max). Pa srečno!

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ritem pri dojenju
2.12.2004 22:33:00   
žorž
Ampak, kako pa naj ga hranim na 3 ure, če joče že po 1'5. No, ne joče, ampak se DEEEEREEEE. Če mu dam dudo je užaljen, flaško s čajem pa ven pljune. :zmeden:

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   ritem pri dojenju
2.12.2004 22:43:27   
frutka_
Pri nas pa je bilo tako, da sem ga hranila kot je želel. Dojila sem ga pač po filingu, da tudi jaz jem, ko mi paše in ne na tri ure. Ritem se mu je vzpostavil sam. Verjamem, da je naporno, ker dojenje zelo izčrpava. Morda je pri nas bila razlika tudi ta, da ni pil ničesar drugega kot le moje mleko.Čaja mu nisem dajala, ko pa sem mu ga končno ponudila pa ga je odklanjal.
Svetujem ti, da ravnaš po svojem občutku. Če meniš, da ni lačen ga potolaži morda z dudko, ker ga morda sesanje pomirja.Kaj pa tehtanje. Po obroku ga stehtaj in boš dobila realno sliko ali se je najedel ali ne
Sicer pa okrog 1. meseca pride do poskoka v rasti in takrat ga običajno moraš malo več pristavljati, da ti nastaja mleko in da se ponudba in povpraševanje spet uravnotežoita.

Poskusi vprašati tudi svetovalko za dojenje na MON-u,Karmen in boš videla kaj ti svetuje.

Če še bom kdaj noseča pa bom gotovo kupila tehtnico za tehtanje novorojenčka, ker tudi nikoli nisem vedela ali je lačen, sit, koliko je pojedel...

Aja, sicer pravijo, da je okrog 5. meseca starost, ko otrok prespi celo noč, brez prebujanja. Torej večerno obrok ga toliko nasiti, da se več ne prebudi.
No, pri nas se je to zgodilo že veliko prej. Ne skrbi, ravnaj se po občutku in ravnala boš prav.
Tisto z jokanjem pa je čisto normalno. Pri nas je bilo isto, samo mamica je morala priti pa je bilo OK. To je pa baje zato, ker otroka pomirita tvoj vonj, glas,...Potrebuje tebe!Mamica si samo ti in večino časa (predvsem ko dojiš!) boš imelaobčutek, da otrok "visi" na tebi, ker imaš ti hrano zanj...hahaha!Hecno!Ampak zelo lep občutek, ko lahko sama s svojim telesom nahraniš svojega otročka. Absolutno se splača dojiti.

Kar uživajta!

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ritem pri dojenju
2.12.2004 22:46:06   
mnjam
Ja, sj pri men je blo isto. Probaj mu peti, ga zabavati, ko pa res ne gre ga pač podoji. Ampak čist zares probaj zdržat čim več časa.
Aja, pa SPIJ ČIM VEČ VODE!!! Ampak tolk, da ti bo šla res na bruh...:)- Mal šale! Tko boš imela še več mleka. Sj ko bo enkrat en čas čakala, se ti bo več mleka naredilo, pa jo bo mal bl nasitilo in bo že naslednjič kasneje jokala.
Joj, vem da se sliši ful kruto:hudicek:, bi bila rada ob tebi in te mal tolažila, pa malo :duda: tudi, ampak takšno je to življenje.....

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ritem pri dojenju
2.12.2004 22:50:00   
Anja167
Mi jemo, kadar hoče. Če je na pol ure, je pa na pol ure (pa saj je bilo to le nekajkrat, in sicer ob poskokih v rasti). Imam pa srečo, da pikec poje hitro, tako da se mi ne zdi, da bi ves čas samo dojila. Res pa je, da še zdaj težko vem, ali lahko kam skočim ali ne, saj se lahko uštejem za kakšno uro. Žorž, po moje se vam bo situacija uredila zdaj kmalu, saj vaš najbrž ravno daje skozi drugi poskok v rasti. Prvi je bil ob 3 tednih. Ker je pri nas to kar nekaj časa trajalo (ne le 2-3 dni, kot pravijo, naj bi, ampak kar kake dva tedna), imaš lahko občutek, da ves čas mali je na vsako uro. Ampak najbrž se ti bo že naslednji teden zdelo, da nič ne je (da je preredko), saj bo našel triurni ritem. Ponovno pa pričakuj pogostejše jedenje pri 12. tednih. Smo pa pri nas tudi ugotovili, da je vsake 3 do 4 ure (poje več) in da so tisti vmesni obroki posledica žeje. Ja, pijačke mu pa tudi ne moremo odreči, ne? Jaz mu raje dam joško kot čajčka, in ker vem, da je to obrok za žejo, tudi lažje sprejmem tako pogostejše dojenje. LP.

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   ritem pri dojenju
3.12.2004 8:40:59   
BARBARA R.
Pozdravljena!
Pri nas je bilo tako do tretjega meseca.Cele dneve ni nič spala,morda 2x po 10 min,noč je celo prespala in bila non stop čez dan na prsih.Jaz mislim da enostavno potrebuje tvojo bljižino.Morala boš potrpeti in bo samo od sebe minilo.
:) Drži se! :)

:muca:

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   ritem pri dojenju
3.12.2004 9:20:50   
Pupica
pri nas je bilo isto. če je jokala sem ji pač dala jesti, ker mali otročki imajo male želodčke.sploh pa pri 6.ted in 3 mesc, 6 mesc.so obdobja hitre rasti in otroček tudi rabi več takrat:)

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   ritem pri dojenju
3.12.2004 10:50:59   
Moyca_
hay,
moja bi tudi jedla na uro.Vendar se držim tega kar so mi rekli v porodnišnici in patronažna. Na približno 3 ure, če je sila na dve.Jaz jo nosim okrog ko joče in počakam da mineta vsaj dve uri.
Patronažna mi je posodila tehtnico in vem da poje dovolj- včasih kar dve porciji:duda::duda::duda: in sem sigurna da ni lačna, bi pa zizala:duda::duda:
potrpljenje par dni:sloncek::sloncek::sloncek: in vztrajnost

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   ritem pri dojenju
3.12.2004 12:04:46   
BARBARA R.
Moyca,očitno imaš dobre živce! Jaz sem raje, kot babicam in patronažnim,prisluhnila svojemu otroku.
Zakaj bi jokal če ni treba.Že tako si po porodu ves zmeden in ne veš kaj je prav in kaj ni.Pa še mastitis in zastoj mleka sem imela.

:muca:

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   ritem pri dojenju
3.12.2004 13:02:23   
JASNA D
Sem že na dolgo napisala, pa je šlo vse v božjo m..., ker nisem bla priklopljena na net, ko sem pritisnila "vpiši", zdaj bom pa skrajšala:

Razmisli kaj ti bolj odgovarja in naredi tako, da ne bo dete za zaslužen obrok prikrajšano. Vsak detek je samosvoj in poseben, vsak ima svoje potrebe. Moji izkušnji sta pa sledeči

1. izkušnja (sinko): mama se gre dojenje po želji otroka. otrok kar naprej na zizi (tudi po 45 minut), kar naprej jokav, nobenega pravega spanca čez dan, ponoči zbijanje na 2 uri. Ker pametna mama misli, da je njeno mleko fuč, mu začne pri 1 mesecu dodajat umetnega. Otrok še kar naprej isti, še naprej poliva, še naprej ne spi itd, vse do 9. meseca, ko se je nehal dojit.

2. izkušnja (hčerkica): mama se že pred rojstvom hčere odloči, da bo ravnala drugače - uhvati ritam in gremo naši. Že v porodnišnici mama pazi na to, da se babika lepo naje, pošteno podre kupček (2 X zaporedoma) in jo malo pocartlja in odloži. Ko jo prinese domov, jo v dveh dneh navadi na dudo in glej ga šment - punca potegne tudi do 4 ure brez vmesnega dojenja, lepo spančka, lepo napreduje. Pri 1,5 meseca ponoči spi že tudi do 6 ur, polivanja skorajda ni - če smo bolj aktivni (vožnja v avtu, obiski, ko jo vsak malo pogleda z rokami) malo poliva. Sedaj je stara 2 meseca in mama še vedno vztraja pri ritmu. Se pa res kdaj zgodi, ko je gužva, da ji smes dam mal za pocuzat, ampak to je redko, ker se to vmesno cuzanje takoj pozna in potem bi mala navihanka, to kar še drugi dan prakticirala. Tako da raznoraznih nepotrebnih obiskov pač ne želim sprejemat. Punčka se še vedno samo doji, flaške s čajem pa noče več (jo je samo kakšen teden šmirglala).

Tako smo vsi bolj zadovoljni...

Drugače pa še enkrat poudarjam, vsaka tako, kot paše njej in njenemu :duda:!

Uspešno dojenje vsem mamicam in njihovim :duda:

Jasna

P.S.: vidim, da nisem nič skrajšala.......

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   ritem pri dojenju
3.12.2004 17:52:50   
zmaga
Ojla !
Jaz Ize ne morem pustit jokati. Sploh pa ne zaradi hrane. Na začetku je bila tudi kar naprej na zizi, sedaj, ko smo stari skoraj 5 mesecev pa jemo na uro in pol.Sem se nekaj časa obremenjevala, da bi morala jesti na 3 ure, potem sem pa sklenila, da bo tako, kot njej paše.Saj sem doma, sem ji vedno na razpolago in mi ni težko. Če pa gremo kam, pač tam dojim.
Ko bo začela jesti gosto hrano bo tako drugače.Čaj sem ji dala pa dvakrat in je naredila samo dva požirka, tako da lakoto in žejo pogasi na zizi.
Uživam v dojenju in to vedno, kadar se moji pikici zahoče !
Pozdravčke !!!!!!!!!!!;)

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   ritem pri dojenju
3.12.2004 19:36:36   
Annny
Naša Naja je tudi non stop jedla- sem bila že čisto psihično izčrpana od tega..Ampak jokati je nisem nikoli pustla, ker je zagnala grozen vik in krik in se na noben način ni hotela pomiriti.
Torej- vdala sem se v usodo in ji dala zizo vsakič, ko je hotela. Zdaj bo stara 2 meseca in v zadnjih dveh tednih je sama vzpostavila red- papa na cca. 3 ure, redko na 2 uri. Ponoči prespi skupaj 5-6 ur, tako da se vsi lepo naspimo.
Pri moji punčki ne bi s tem 'prisilnim redom' dosegla ničesar..tako majhen otrok še ni razvajen in joka le, kadar kaj resnično potrebuje.
Lp

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   ritem pri dojenju
3.12.2004 20:27:42   
*
:zmeden2::zmeden2:Ne vem no..
Prespijo celo noč???

To pa ne vem no...kje to piše?:zmeden:

Pri nama že ni tako...:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   ritem pri dojenju
3.12.2004 22:16:18   
žiža
Pri nas smo danes stari 8 tednov. Kar se tiče hrenjenja je pa tako da imamo že kakšne 14 dni ustaljen ritem. smo imeli pa na začetku en kup težavic. kot prvo so naju komaj iz porodnišnice spustili, ker Sara nikakor ni pridobivala na teži. Bila je nedonošenka (2500g, odpustna pa 2300g) Med vsakim hranjenjem je takoj zaspala in nobeno ščipanje je ni več zbudilo. Zato sem si mleko stiskala in ji ga dajala po steklenički, ker se ji ni bilo treba nič trudit in je samo požirala. K sreči imam malo vez in poznanstev, da sem dobila na posodo tehtnico in smo potem prakticirali tehtanje in doma je dojenje steklo kot po maslu. Sedaj trehta 4220g. :bravo:
Ne vem kaj naj predlagam, a si mogoče pomislila da nimaš dovolj mleka in je zato tako pogosto lačen? Poizkusi si stisniti mleko, pa mu daj po steklenički in boš videla če dobi dovolj. Se pa strinjam tudi s tem da nekateri pač rabijo ziziko vsako uro pa naj bo za hrano al pa za crkljanje.
Fajn papjte!

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   ritem pri dojenju
4.12.2004 8:40:00   
*
Meni so moje RR mamice-štajerke svetovale naj dojim ko mu je..oz. rekle so, da tak dojijo, jaz pa ne bodi nora..isto delala..nah, zdaj pa imam...vsaki dve uri, podnevi + gosta hrana...in ponoči na tri ure:zmeden::zmeden::zmeden:.

Jaz imam enega ziznika..hehehhehehhe!

Zizika je ZAKON.

Kaj čmo, kak sem si postlala tak spim...Princ pa obvezno zraven mene...na dohvat zize.9nebesa..če mi je prav ali ne..tak je!:zmeden2:

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?