|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
21.6.2014 11:55:46   
Ni novih sporočil
*miska.mcc*
Domač sladoled - iz pravega mleka, smetane, jajc, sladkorja... in v tem primeru pistacij. Kolikokrat ste jedli pistacijev sladoled, ki je videl pistacije, ha? Ja, dejansko se pozna;)


user posted image
(vir:  http://vecna-optimistka.blogspot.com/2012/07/domaci-sladoled-v-kornetu.html )
lepo prosim recept. user posted image

user posted image


hvala!


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 21.6.2014 11:59:43 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
21.6.2014 12:29:23   
Ni novih sporočil
ronja
Evo, just for you, miš:) Nisem 100%, da je bil na sliki točno ta recept, ampak ta je gotovo dober:

PISTACIJEV SLADOLED

100 g oluščenih neslanih pistacij
400 ml polnomastnega mleka
4 rumenjaki iz velikih jajc
150 g sladkorja
200 ml sladke smetane

Zmelji pistacije v multipraktiku ali mlinčku za kavo. Pazi, da jih ne zmelješ preveč, da ne bo ratala gošča.

Vmešaj pistacije v mleko in ga zavri. Preden ga vmešaš v jajčno zmes, ga precedi skozi gosto cedilo ali muslin, če ne želiš imet koščkov pistacij in luščinic notri (ene moti, drugih ne).
V drugo posodi nad paro stepi rumenjake s sladkorjem, da postanejo gosti in bledorumeni. Zdaj primešaj precejeno mleko (če ne želiš imet koščkov pistacij notri) in mešaj (še vedno nad paro), dokler se zmes ne zgosti, vendar ne toliko, da bi se zgrudila.

Ohladi na sobno temperaturo in potem daj v hladilnik, najboljše je, da mešanica čaka čez noč v hladilniku, ker se imajo potem čas jajčne beljakovine povezat in je sladoled bolj kremast. Vsekakor pa prej vsaj ohladi v hladilniku, bo veliko prej narejen in boljši. Zmrzni v strojčku za sladoled ali pa če ga nimaš, daš v zmrzovalnik in vsake pol ure dobro zmiksaš mešanico.

Uživaj v pistacijevi kupi:)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
21.6.2014 12:33:34   
Ni novih sporočil
*miska.mcc*
user posted image   tenkju!!!!!

ko boš imela čas, mi povej še (če se ti da) osnovo za sadne sladolede in, ofcourse za kak dober čokoladni.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
21.6.2014 12:36:09   
Ni novih sporočil
*miska.mcc*
ej ej ej...... kaj pa naj s smetano? user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
21.6.2014 12:57:13   
Ni novih sporočil
ronja
Ajoj, oprosti! Smetano dodaš ohlajeni zmesi (po tem, ko si ohladila jajčno mlečno zmes v hladilniku, dodaš še smetano in potem vliješ v stojček).
Oprosti, mal zmedena:D

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
22.6.2014 11:32:09   
Ni novih sporočil
*miska.mcc*
user posted image

v naši dolini stoterih možnosti se dobijo samo pražene pistacije!

user posted image

sta pa za 1x cokoladni in vanilijev v zamrzovalniku. user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
23.6.2014 10:41:32   
Ni novih sporočil
ronja
Dobro jih podrgni, da gre dol kožica, ki je prepojena s soljo, mogoče bo mal bolj slan kot bi bil sicer, ne bo pa tako zelo narobe. Če pa greš kaj v žabarijo, pa nabavi, tu se dobijo tudi neslane, že zluščene (so pa drage, ampak za en sladoled ni problem).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
23.6.2014 11:30:24   
Ni novih sporočil
*miska.mcc*
zdaj gre tale v paco:

http://okusno.je/recept/sladoled-z-meto-in-cokolado


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
23.6.2014 12:02:04   
Ni novih sporočil
ronja
A te je pičil sladoledni hrošč?user posted image Samo v opozorilo, da se tega ne rešiš - ever never ever again!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
23.6.2014 12:55:02   
Ni novih sporočil
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: ronja

A te je pičil sladoledni hrošč?user posted image Samo v opozorilo, da se tega ne rešiš - ever never ever again!
 



ma ja!

glej, wanna be domač sladoled z dodatkom kemije  user posted image   :
user posted image

user posted image


me res zanima kaj bo ratalo!


user posted image



_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
23.6.2014 13:14:35   
Ni novih sporočil
ronja
haha, metina aroma od etola? Hudo zeleno rata, jauser posted image . Ima pa tudi močen okus. Sem naredila enkrat metin sladoled s koščki čokolade za kobiličin sendvič (ta živo zelen sladoled med dvema čokoladnima keksoma). Taveliki je bil zelo všeč, sosedi pa celo najljubši!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
23.6.2014 13:26:19   
Ni novih sporočil
*miska.mcc*
ja metina aroma.

pol pa sem na drugi sliki v mleku skuhala čokolado, kokos in dodala malo praška od pudinga. zdaj pa bi rada to čokoladno zmes vmešala med sladoled. da bo poznat crte, pike, spirale ali karkoli pac. samo da nebi drekasto nastalo.

po mojem, da ta "puding" dodam šele pol, ko bom meto nalila v posodico za v zamrzovalnik?  al naj kar v sladoledarja zlijem?


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
23.6.2014 13:29:29   
Ni novih sporočil
*miska.mcc*
p.s.....
a si vidla moj novi avatar?   user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
23.6.2014 13:38:45   
Ni novih sporočil
ronja
POtem vmešavaš omakce v sladoled! Sladoled naj bo že čisto zmrznjen (v sladoledarju do konca) in ko boš nalila v posodo, kjer bo sladoled živel, dokler ga ne požrete, ga naliješ recimo 1/3, čez omako, spet sladoled, spet omako, spet sladoled, spet omako in potem z enim nožem ali kitajsko palčko marmoriraš, da se zmeša. Njami:)

PS: vidla, glih ko sem oddala prejšnji post! In sem se režala, hehe! Ti rečem, to je odvisnostuser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
23.6.2014 13:54:05   
Ni novih sporočil
*miska.mcc*
oooooo, hvala!!!!!

zdaj grem počasi "marmorirat?


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
23.6.2014 13:57:36   
Ni novih sporočil
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: ronja



PS: vidla, glih ko sem oddala prejšnji post! In sem se režala, hehe! Ti reč
em, to je odvisnost .
 
user posted image
 



a imam še čas, da neham?  user posted image


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 23.6.2014 13:58:17 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
23.6.2014 14:24:56   
Ni novih sporočil
ronja
a imam še čas, da neham?

Poglej svoj avataruser posted image .
Sicer pa: si želiš nehat?user posted image "If it makes you happy it can't be that bad..."

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
23.6.2014 16:50:42   
Ni novih sporočil
HuAnita
Čakte - meni samo to ni jasno, kako - iz zamrzovalnika vzameš sladodel in ga zmešaš spet - kako, ali ni zmrznjen?!
Jaz sem ga vedno direkt iz mešanja dala v zamrzovalnik, pa je bil dober - pa me zanima, če je lahko še boljši? :-)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
24.6.2014 9:22:30   
Ni novih sporočil
ronja
Če delaš sladoled na roke - daš maso za sladoled v zmrzovalnik za pol ure, zmešaš, daš spet not za 20 min, spet dobro zmešaš, daš not za 15 min, zmešaš, daš not za 10 min, zmešaš, itd... Pač dlje ko je not, bolj pogosto moraš zmešat, sicer se bo pač zamrznilo v eno kamnito kladouser posted image . Fora je v tem, da razbiješ kristalčke in vmešaš not zrak - to dvoje dela sladoled rahel in to dela sladoledar namesto nas.

Če dela to sladoledar, seveda vliješ direkt v posodo in pokneš v zmrzovalnik in nimaš več problemov. To je navodilo za tiste, ki nimajo strojčka, bi pa vseeno sem pa tja naredile dober kremast sladoled;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed)
26.6.2014 11:25:57   
Ni novih sporočil
HuAnita
Ahaaaa, se lotim še danes.... :-) Hvala za kemijsko navodilo, kako jih 'ubiti' z dobrim sladodelom....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Zgodbe malih junakov: Trmast po mami, tih ...
Celo nosečnost sem poslušala, da bom carica, če bo ta nosečnost zdržala do konca. Pred Gabrielom sem imela spontani spla...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
5 tipov mam – katera si ti?
Vsaka mama se vedno sprašuje, ali je dobra mama, ter znova in znova premleva svoje metode in slog starševstva. Se morda ...
Ideje za igre v gozdu
Otrok lahko v gozdu teče, skače, preskakuje, pleza, čofota, se igra z blatom in peskom, se drsa in sanka, raziskuje in o...




Kdaj je vaš otrok nehal uporabljati stekleničko?
пеперутка16

Moja malčica je stara 2 leti in se hrani s stekleničko. V dilemi sem, kako in kdaj jo naj odstavim, pomagajte mi.