|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rottweiler
25.10.2007 17:42:23   
Badeja
Pozdravljeni!

Mož si zelo želi rottweilerja, mene pa je malo strah, predvsem zaradi tega, ker baje niso najbolj naklonjeni otrokom oz. niso družinski psi.
Zanima me, vsi tisti, ki jih imate, kako se obnašajo do otrok? Najin sinček je star 2 leti in enega otročka še načrtujeva v prihodosti.
Je res, da tako kot psa naučiš takšnega imaš? Midva bi ga tudi dala v šolo.
Malo sem zatežila, skratka priporočate ali odsvetujete?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Barbara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rottweiler
25.10.2007 17:48:40   
Anonimen
user posted image

Simpatično bitje,ampak ob tako malem otroku ga jaz ne bi imela,ker nikoli ne veš,kaj mu šine v glavo.To je samo moje mnenje.Morda ti katera,ki ima več izkušenj,tud kaj več pove.Moj bratranec ga ima,in njegov je res ko "mačka",sam nevem.Jaz ga ne bi nabavila v obdobju,ko bi imela majhne otroke.Sej veš-igra,pa podobno...

(odgovor članu Badeja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rottweiler
25.10.2007 18:00:08   
natasaom
jaz ti lahko povem iz prve roke..imeli smo rotwailerja do pred 2meseca..nikoli ni bilo nobenega problema pa je s tamalo spal in jedel-bival je v stanovanju z nami.naša hana ga je jahala,prijazen je bil tudi do mačkov in ostalih psov.nisem ga šolala v šoli ampak sama..in rezultat je bil tak kot sem si želela.rotwailer ni tak kot ga predstavljajo drugi,veliko je od gospodarja kakšen je pes!mi smo ga morali dato uspavat,ker je imal kožnega raka...
problem bi bil lahko,ker bi pazil na otroke,ne da jih bo zgrizu

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: rottweiler
25.10.2007 18:01:14   
Anonimen
Hm kaj pa vem. Moja znanka ga ma. Pa dva majhna otroka. Pes je vzgojen, šolan in izredno zaščitniški do otrok. Ti more "dovolit" da jih cartašuser posted image . Je pa vedno v bližini in ju čuva. Tamali sam mal zastoka pa že leti k lastnici in ji kaže naj gre tja. Izredno je zaščitniški do otrok res, obožuje jih.
In na splošno je ena maza, niti malo napadalen.
Je pa potrebno ogromno dela in ukvarjanja z njim, tako kot z vsakim psom. Tako da je res pametno se vprašat če vam bo vse skupaj zneslo. Ker kar zahteva čas.

Mogoče bi bilo pametno da si še prav na temi o tej pasmi malo prebereš in mogoče celo kaj vprašaš.
Tukaj je link: http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=266

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: rottweiler
25.10.2007 18:02:45   
natasaom
in ni res,da rotwailer ni družinski pes!mislim da ga imajo v švici za terapevske pse za otroke s pp!

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: rottweiler
25.10.2007 18:04:51   
dory
Moja sestrična ga je imela celo 4leta...potem je rotvajlerka začela slepet in je nekega lepega dne napadla lastnika...od takrat je bila zelo napadalna in so jo mogli dat uspavat...ne vem jaz osebno imam strah pred takimi psi enako pred dobermani...

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: rottweiler
25.10.2007 18:09:04   
natasaom
problem pei rotijih je da so ful občutljivi psi-kar se zdravja tiče..naš je imel npr.kožnega raka,od prjateljice pa kolke zanič,ga je dala v nemčijo operirat pri 6m,pri 1.5letu ga je kap..
moj je bil star 7 let

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: rottweiler
25.10.2007 18:37:41   
FORZA
Zelo imam rada živali, samo sedaj, ko imamouser posted image pr hiši se pa tega psa zelo bojim.
No naš sosed ga ima in ker ve da imamouser posted image ga ima na očeh večinoma.
Enkrat se mu je izmuznil in je priletel tle k nam dol, no kmalu zatem pa njegov lastnik se pripelje po riti dol za njim.
Jas sem okamenela, ko sem zagledala tega psa in lastnik je sam povedal da mu ni za zaupati, nikoli se neveuser posted image

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: rottweiler
25.10.2007 18:38:19   
ciciban
Nobenemu user posted image ni 100% za zaupat.Tudi sama sem imela rotwajlerja,pa smo ga morali uspavat,ker je imel take tezave s kolki,da na koncu niti ustat ni mogel vec.Ima pa ga teta in je ze ugriznil oba moja otroka.K sreci sta jo odnesla samo z modrico,smo pa postali previdni.Savsnil je iz ljubega miru,kljub temu,da je otroka pes dobro poznal.Skupaj smo bili skoraj vsak dan in pes je veljal za zelo mirnega,scrkljanega.....

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: rottweiler
25.10.2007 20:56:13   
zajko
Tudi jaz imam rottwailerko staro 7 let in hčerko 6 let,tako da sta praktično skupaj rasli.o psu lahko povem vse naj,naj.Je pa res ,da se veliko ukvarjamo z njo-cartlamo,hodimo na sprehode.Uglavnem jo imamo vsi zelo radi.
A lahko samo vprašam,kako izgleda ta kožni rakuser posted image
Če imate čas in voljo in seveda prostor-potem kar pogumno,mislim da vam zaradi pasme ne bo žal.user posted image

(odgovor članu ciciban)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: rottweiler
25.10.2007 21:20:37   
timoteja
Osebno sem velika ljubiteljica šsov vseh pasem, vendar pravim, da je vsa pes za ušesi kosmat, vključno z našo maltežano. Sicer je bila psička pri hiši pred rojstvom hčerice, res, da je zelo scrkljanja (beri: ljubosumna in posesivna do mojega moža), z hčerkico se razumeta, sam ko jo pa tamala za dlako prime, zna pa tudi zobe poazat, pa je samo ena bela kepa. Moj prijatelj ima rotweilerko, in je enkrat, pred leti, ko je bil njegov sin star pribl. 5 let, in ga je psica kr fino za ovratnik stresla, dobro, da je bila zima in je imel mali debelo bundo z ovratniKom, tako da ni bilo nič hujšega. Seveda pa je odločitev povsem vajina. Veliko sreče. 

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: rottweiler
26.10.2007 9:56:22   
honey
Absolutno je to res, da ima vsak pes kosmata ušesa. Se strinjam. Ampak mislim pa, da če otrok in pes rasteta skupaj, da sta najboljša prijatelja. To vem iz lastnih izkušenj - sem rasla gor z nemškim ovčarjem. Nevarno je bilo, ko smo se igrali npr. z drugimi otroci kakšne bolj "grobe" igre - beri valjanje po tleh, prerivanje ipd. - takrat se mu je kar malo odpeljalo. Ampak do mene - nikoli. Mislim pa, da rotweiller ni tak bau-bau, kot si ga ljudje predstavljajo, sploh če ga imaš doma kot ljubljenčka, ne vzgojenega kot čuvaja. Res pa je, da ima tak "čuden" pogled izpod čela, da če ga ne poznaš, se ga kar malo ustrašiš. Tako da ne vem, če bi si mož zaželel npr. kakšnega majhnega kužija, se pa ne bi bala? Jaz npr. se bolj bojim pekinezerjev kot rotweillerjev. Pekinezer me je že orng ugriznil (vem, se sliši smešno) - rotweiller še nikoli, pa so ga imeli pri sosedih. Vsak pes pa zahteva ogromno časa in pozornosti, zato ga pa pri nas še nimamo user posted image

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
26.10.2007 9:56:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu timoteja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: rottweiler
26.10.2007 10:00:31   
Anonimen
Moj kolega jo je imel psico. Pa majhno pupo so imeli doma. In teli psici se je dobesedno zmešalo, ker je bila zelo nezaupljiva. In so jo dali uspavat, ker je enkrat napadlo njega kot lastnika in malo punčko.user posted image
Tudi obiski, ki so prišli, so noter šli brez problema...ven pa nikakor ne, ker jih ni spustila in je bila  v preži napadanja. Dokler jo kolega ni prijel in jih spustil mimo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: rottweiler
26.10.2007 23:04:09   
*BellaLuna*
Prav vsak pes je takšen, kot ga vzgojiš, in prav vsak pes je lahko nevaren za otroke ali pa ne. Obstajajo seveda izjeme, kjer z nepravilno vzrejo že povzročijo, da so psi pretirano agresivni, ampak pustimo to ob strani.
Rottwailer je zelo potrpežljiva pasma, vendar potrebuje res pravega gospodarja (takega, ki bo res imel avtoriteto in ne ene mevže, ki sam pri sebi ne bo vedel kaj želi). Absolutno priporočam šolanje, spoznavanje s pasmo in njenimi strokovnjaki že pred nakupom, primerno izbiro legla in mladiča ... pa seveda doslednost pri vzgoji in šolanju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: rottweiler
27.10.2007 11:17:23   
sky
Z možem imava 4,5 letnega rottweilerja in skoraj 28-mesečno hčerko.

Če želiš, me lahko za konkretne izkušnje kontaktiraš preko ZS.

Lp, Saša


_____________________________

BK.

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: rottweiler
5.2.2009 20:12:28   
mancx
ko ste rekli da je vaša dva otroka pes ugriznil čeprav so se poznali...če sta jo odnesla le z modricami potem pes ni mislil resno in je hotel le odmakniti roko...moji hčerki se je zgodilo isto moja mami ima psa zlatega prinašalca ko se je hčerka dotaknila škornjev moje mami jo je pes šavsnil in dal roko stran imela je le modrico...ker če bi pes mislil resno bi jo zelo ugriznil!!

(odgovor članu ciciban)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: rottweiler
20.2.2009 14:38:32   
Poka
Jaz sem tudi sicer odrasla s psi. In nameravam si kupit bokserja, pa takrat enkrat bom verjetno tudi imela otroke, če bo šlo po načrtih. Pa je bokser znan po tem, da ima otroke rad in je ful zaščitniški. Ampak vseeno, jaz bi bila previdna. So bili primeri psov, ki so jih lepo vzgajali, pa so bili karakterno čisto drugačni - oziroma jih je "nekaj primlo" v enem trenutku. Ker s psom je lahko kar naenkrat nekaj narobe, npr. zboili, in takrat je lahko še najbolj šolan in lepo vzgojen pes napadalen. Drugače pa, jaz bom pustila, da se pes in otrok igrata, ampak moraš otroka vzgajat, da s psom lepo ravna, pa po mojem pol ni problem, še vedno pa obstaja en mali procent možnosti... 

(odgovor članu mancx)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: rottweiler
3.3.2009 20:59:21   
Korina1
Dve leti je kar nimamo več rotwailerja-samičke.Imeli smo jo 5 let in jo dobili ko je imela že 8 mesecev. Malo po tistem sem nekaj časa na svojem domu čuvala deklico staro 2 leti in sta se odlično razumeli. Psička je prav pšazila na otroka da se mu ni kaj zgodilo. Mačke je imela tudi zelo rada ampak samo domače tuje je podila. Punčka ji je smokije dajala dobesedno v gobec, Imeli smo jo ves čas v hiši in vsakdo je lahko prišel  v hišo če je pozvonil in počakal da je kdo od nas prišel odpret. Je pa enkrat nekdo hotel vstopiti v hišo brez da bi mu mi odprli takrat pa je v hodniku psička zarenčala in prišlek je ostal zunaj.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?