|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   samojed in klopi
6.4.2009 14:00:16   
buča
moja sestra ima samojedko in to v stanovanju.Živijo blizu gozda,smo pa na mojem 5 mes.nečaku v soboto našli klopa.Golazen nemarna.Valjda smo se vsi ful ustrašli....sedaj bi sestra rada dala samojedko ven,v kočo,samo ta pes se nonstop dere.K jeshar.Tud po 2 uri,saj potem jo dasta not.Zanima me sam,a lahko sosedje prijavijo takega lajajočega psa(res hudo laja),če bi ga sestra dala ven....
najprej bosta poskusila tako,če ne bo šlo drugače,pa bosta samojedko oddala.Vendar,kdo bi vzel takega nevzgojenega,lajajočega psa,ki po vrhu vsega še šolana ni?????Zdravje sinka pa jima je valja prioriteta,tukaj ni debate!

_____________________________

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: samojed in klopi
6.4.2009 14:04:47   
angel_rebelde
Aja?? user posted image

Da bi pa psa redno pregledovala, klope odstranjevala, to pa ni možno??


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: samojed in klopi
6.4.2009 14:05:27   
Ribica **
Za vse valjda zgoraj sta si kriva sama in preden sta kupila psa, sta vse to vedela. Sicer pa naj data psu ampulo proti klopom in naj ga dnevno pregledujeta.

Pa klopi niso samo v gozdu, so tudi po travnikih in sredi mesta - povsod, skratka.

Se to - normalno, da se pes dere, ker je navajen druzbe. Na vse to bi morala mislit ze prej, pes ni plisasta igraca, ki jo lahko oddas, ko se je navelicas in ni vse tako, kot si si zamislil.

< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 6.4.2009 14:06:24 >

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: samojed in klopi
6.4.2009 14:06:01   
hrabra miška
A za front line še niste slišal? Pa naj psa nauči govorit pismo no, ste eni neodgovorni. Upam da ne bo tudi otroka oddala ko bo začel trmarit in govorit.

_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: samojed in klopi
6.4.2009 14:06:20   
Splišni
Ma ne vem, saj tukajle smo o tem že parkrat razpravljali, ampak jaz še vedno ne vem, ali je tako, da klop v določeni stopnji razvoja gre samo na žival, na človeka pa v tej isti razojni stopnji ne gre. Ne spomnim se, kaj smo ugotovili.
Drugače imamo mi tudi psa v stanovanju in tudi naš pes ima klope. Pa vendar ni šel še noben z njega na nas. Saj vem, ko se prisesa (na psa), ni več problem, problem bi lahko bili tisti, ki jih pes v dlaki neprisesane prinese.
Kako je s prijavo zaradi lajanja pa res ne vem. Samo po moje bolje, da psa oddajo, kot da jim gre na živce. Pes pa očitno ne želi biti sam.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: samojed in klopi
6.4.2009 14:07:38   
Arwenko
Stvar je totalno pretiravanje...za klope obstajajo ampule, nanese se jih enkrat mesečno in delujejo proti klopom. Na začetku je sicer treba mogoče ugotovit katera najbolj ustreza psu, ampak ko jo najdeš so izredno uspešne. Sicer obstajajo ene 3 oziroma 4 različne vrste. Ko psa pripelješ domov pa se ga če si ziheraš temeljito pregleda in morebitnega klopa odstrani. Sicer pa kje pa piše, da je dobil tamali klopa od psa? Jaz sem dobila klopa doma pri starših ko sem samo stol na travo odnesla da bi se lahko vsedla sem že imela mrcino, ki mi je plezala po nogi, pa to v mestu, niti ne kje ob kakšnem gozdu. In oprosti, krivit psa za to, se meni zdi prav enako neodgovorno!

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: samojed in klopi
6.4.2009 14:25:16   
melanija
Sploh ni rečeno da je nečak dobil klopa od psa. Če ste bili kaj zunaj ga je lahko sam.

Moja hči je v soboto bila pri babici, bile so samo na dvorišču hiše, gozd je 1 km proč. Zvečer ko jo preoblačim ji dobim klopa prisesanega na trebuščku. Sem ga povlekla vem, pa zaključila zadevo. Babica ima psa (tisti dan ga ni bilo doma je bil z dedkom na terenu), jaz imam psa, najbolj pomagajjo ampule, samo te golazni je toliko da razen redne kontrole si ne moreš drugače pomagat.

Glede psa. Če je bil pes do sedaj navajen življenja v hiši, bodo potrebovali kar nekaj časa, da ga navadijo na življenje zunaj. Začeti mora postopoma, ker to je zanj kot kazen, kot da izločijo iz krdela (zanj je ta družina krdelo). S časoma se bo unesel. Kar se tiče sosedov, se lahko z njimi pogovorijo in jim obrazložijo kaj bi radi pri psu dosegli in jih prosijo naj malo potrpijo, dokler se ne navadi.
To je ena od možnosti.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: samojed in klopi
6.4.2009 14:45:44   
ursa30
kuža se mi smili user posted image

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: samojed in klopi
6.4.2009 16:29:05   
KatjaD
Ja logično,m da se pes po 2 uri dere:

1. nikoli ga nihče ni postopoma navajal na boks zunaj, ampak so ge že prvič, ko se jim je zdelo potrebno vrgli tja za cel dopoldne
2. ko jim je šel dovolj na živce, so ga spustili nazaj v hišo - se pravi, da je z dretjem dosegel svoje - zakaj se pa potem ne bi drl še naprej.

Glede prijave - ja, lahko prijavijo, če se dere po 22-i uri zvečer, podnevi pa se noben policaj ne bo vozil tja zaradi lajanja psa.

Klopi - kot so napisale že predhodnice - obstajajo ampule, pa psa se pač pregleduje, pa jih lahko uspešno preprečuješ - moj pes je imel v zadnjih 2-eh letih 3 klope, pa še te smo našli takoj, še preden so se napili - samo res pa je, da to terja, da se s psom vsaj pol ure na dan ukvarjaš, namesto da ga vržeš v boks.

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 8:31:50   
Hana76
Moram reči, da se mi zdi skrajno neodgovorno, kako se eni odločajo za živali. Ko pa je kaj narobe, jih pa kar oddajo. Ne morem verjet. Ja, če maš žival, se pač moraš z njo poukvarjat in jo ustrezno vzgojit.

Glede otrok pa to pomeni, da ko bo mali imel histerični izpad v trgovini, mu bodo pač kupili čokoladico, da bo tiho...user posted image user posted image

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 8:58:46   
buča
Očitno sta samo splišni in melanija,dobro prebrali moj post in štekata,ostale pa ne.Z nikomer se ne mislim prepirat,se mi zdi preveč osnovnošolsko,samo katji d,da odgovorim-ne moreš,kar nekaj napisat in obtoževat,ker ne veš kakšna je situacija-samojedka NIKOLI ni bila zunaj,ne podnevi,ne ponoči.Ko smo imeli krst,smo jo zaprli v kočo,kjer se je non stop drla,in se tudi dere,ko je v stanovanju...skoz se dere.stara je 2 leti,do sedaj je celo spala na zakonski postelji in obadva se ob misli,da bi jo kdaj morala oddati,zjokata,tko jo imata rada.zadnjič pa sta jo samo ven peljala in so spet z nje prilezli 3 klopi-kljub ampulam,ki jih redno uporabljata,klopi se pač ne prisesajo na psa,ker jim smrdi.Ven jo peljeta tud 5 na dan,al pa še več,kako boš potem tolkokrat psa pregledoval in razčesaval,a ve veste kakšno dlako ima samojed?
  pa še nekaj-če boste koga obtoževale,dajte mene,bučo,ker sem ji jaz predlagala,da jo v SKRAJNI situaciji oddajo-jaz sploh nebi premišljevala...otroček al pes s klopi,ki so vse bolj strupeni???'
Mah,mi ne pride na kraj pameti,da bi tak pes bil pri moji user posted image .
aja,moj sodelavec ima hčerkico,ki je pri 2 letih fasala boreliozo(ki je ozdravljiva),pa je kljub temu nehala hodit in govorit,če pa fašeš klopni meningoencefalitis....no,ja...je stvar drugačna.Zelo bolj nevarna.Sicer je res,da klopa lahko fašeš kjerkoli,tud na vrtu,travniki so jih itak polni....ampak,jaz osebno nebi reskirala in se vsak dan mučila,pa žrla,v katerem kotu kavča lahko klop preži...kot sem rekla,psa ven,tud jaz jo pocrkljam,by the way,pa by the way imamo doma mačka,ampak če ne bi šlo,bi jo oddala.

_____________________________

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 9:00:43   
Anonimen
Lepo napisano Bučauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 9:05:04   
buča
mašolinkla,ti očitno gledaš tv in bereš,pa veš kako so klopi nevarni.S psom je tamali "samo"ene 100-krat bolj izpostavljen tej nevarnosti.

_____________________________

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 10:42:38   
Arwenko
buča, jaz ti verjamem, ampak pol je pa treba zamenjat ampule, če te ne funkcionirajo, katere pa uporabljata?

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 10:53:59   
Anonimen
Ojej, kaj jaz berem. user posted image   user posted image   user posted image

Prvo kot prvo: pes ni kriv, da je otrok dobil klopa! To se zgodi tudi brez psa.

Drugo kot drugo: psu se nanese ampula Frontline za določene kg - mogoče ne deluje, ker je pes pretežak za svoje ampule?? Plus tega se v pasjih trgovinah kupi sprej,ki klope odganja od psa. Dobi se tudi neke ovratnice, ki klopu smrdijo. Pa še nek elektronski odganjalec klopov.

Malo se pozanimajte glede tega. PA po vsakem sprehodu je treba psa malo pogledat.

Na to kako sta vzgojila psa bi morala mislit že prej, vendar je bil očitno to nakup brez premisleka. Če je pes nevzgojen sta kriva samo lastnika, ne pes in ne razumem zakaj bi bil za to kaznovan pes (z boksom ali še slabše - oddajo drugim lastnikom).

Sama pa sploh ne razumem, kako lahko nekdo samo razmišlja o tem, da bi oddal psa drugemu lastniku. A bi otroka tudi oddali, ker bi vam cele noči jokal? user posted image

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 11:04:34   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

buča, jaz ti verjamem, ampak pol je pa treba zamenjat ampule, če te ne funkcionirajo, katere pa uporabljata?


Saj po moje ni problem v ampulah. Problem je v tistih klopih, ki se na psa ne prisesajo, ampak jih prinese v dlaki. In potem odpadejo ... v stanovanju ... na postelji, če je pes gor. Ali pa pač na tla, kjer se otrok plazi ...

Mi imamo sicer višavca, ki je ene 10-krat manjši, ampak vseeno je imel že kar nekaj klopov, takih, neprisesanih. Včasih, ko pridemo od kod, kar lezejo sem in tja, tudi po 3 ali 4 odstranim še v zelečem stanju. Pa ne da bi psa ne vem kako pregledovala, tako da je gotovo že kakšen kje v stanovanju odpadel. Ampak še noben ni šel potem na nas.

Drugače pa, buča, obstaja en sprej, Zyzek se mu reče. Imajo ga veterinarji in tisti pa se mi zdi, da res deluje. Da klop ne da se ne prisesa, ampak tudi na dlako ne gre, ker mu smrdi. Naj probajo s tistim. Piše pa, da deluje, dokler pač pes ne gre v vodo. Samo jaz našo višavko vseeno z njim kar bolj pogosto (skoraj do mokrega) našpricam. In se mi zdi, da takrat klopov res nima.

Moj otrok (eno leto star) je enega klopa dobil v naravi, ne od psa, ker točno vem, kje ga je dobil. To je bil en in edini, ki ga je do sedaj v 7 letih imel. Pa je bil okužen, z borelijo ...

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 11:23:58   
buča
joj,skuštrana suzi,ne mi mešat vzoje psa z vzgojo otroka.Res si skuštrana,sori.
Moram jo vprašat katere ampule imata.za ovratnico pa je sam veterinar rekel,da raje ne,ker otroček jo prime,poj pa v usta.....za elektronske odganjalce klopov pa še nisem slišala,mogoče je slišala sestrauser posted image

_____________________________

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 11:55:46   
Arwenko
No...glede pregledovanja, naši imajo ampule, ki funkcionirajo, zadovoljni so z Expot najbolj, ampak vseeno pregledujem 4 dolgodlake, vedno. Pa tako kot je ena napisala, klopi ki grejo na psa so druga vrsta kot ti, ki grejo na človeka.

Glede same vzgoje ob izselitvi pa je to zelo dolgotrajen proces šolanja in navajanja psa na pesjak, ki bo vzel precej več časa kot pregledovanje po vsakem sprehodu. Poleg tega imam sama tudi bele pse in se gomazeči klopi zelo dobro vidijo in sčasoma pridobiš kar rutino.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 12:53:48   
KatjaD
IZVIRNO SPOROČILO: buča
sedaj bi sestra rada dala samojedko ven,v kočo,samo ta pes se nonstop dere.K jeshar.Tud po 2 uri,saj potem jo dasta not.


Res ne vem, kje sem narobe prebrala, ampak točno to, kar sem napisala, je v uzgornjem citatu - da se psica dere in sta jo zato dala potem nazaj noter user posted image user posted image user posted image


Potem pa še k drugemu delu - praviš da se non stop dere - seveda, preberite si osnoven opis pasme SAMOJED - vključuje tudi vztrajen lajež in OGROMNO dlake. Seveda pa se da na tem veliko narediti, če si dosleden od mladiča, dlako pa je treba pač prečesavati - lahko jo tudi ostrižeš, če jo je preveč.

A ja, meni to, da psica lahko spi oziroma je lahko spala na postelji ne pove nič o tem, kaj sta do zdaj naredila, da bi preprečila dretje ali drueg "izsiljevalske" akcije s strani psice - ker to točno to je in nič drugega.

Glede ampul - včasih je treba sprobati več različnih preden odkrijemo tisto, ki pir našem psu deluje. Klope, ki se ne prisesajo pa se izčeše ven - če 5x na dan hodi na sprehod, pa 5x na dan. Moj pes gre v gozd 2-3x dnevno in je zato tokrat tudi pregledan in prečesan. Ampak meni je to pač logična posledica tega, da sem kupila, vzgojila in skrbim za psa.
Glede ovratnice se pa strinjam z veterinarjem.

Glede klopov - veliko večja verjetnost je, da bo mala klopa fasala pred hišo, v gozdu, na travniku, ipd., kot od psa. Ni treba zdej traumirat po forumih kako so psi kužni in grozni in jih nočete v bližini svojih otrok.

Nihče ne primerja vzgoje otrok z vzgojo psa - ampak osnove (samo res osnove) so pa iste - s tem mislim vztrajnost, postavljanje mej,...

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 13:07:17   
buča
katja d,maš prov glede tega,da je kužika totalno nevzgojena-ne da se ji nič dopovedat,res nič.Mene še najbolj uboga,ker ji pač pokažem,da ona pri meni ni glavna.
ona se dere na balkonu,ona sploh nima ne pesjaka,ne ute,nima nič.zadnjič smo jo dali v kočo,kjer imajo parkiran avto.Ok,tega dejstva nisi vedela.
Mene v glavnem samo skrbi za nečaka.Res smo ga težko dobili in dočakali in potem je z moje strani čist normalno,da psa grdo gledam,ker z nje kar gomazijo klopi.seveda bo treba v akcijo,z ampulami glede nje same,ampak jaz osebno,sem še vedno prepričana,da bi bilo najbolje psički nardit uto in ograjo,pa jo pustiti,naj se dere,če se hoče.Verjetno bi se po nekem,določenem času prenehala dret.
Aja,ni res,da živalski klop ne gre na človeka.Midve obedve s sestro sva ga že imeli,tud fant od sestre in njegova sestra-oba.

_____________________________

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 14:03:28   
Splišni
Z ZYZKOM NAŠPRICAJTE PSA!!!!!!!

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 14:15:17   
angel_rebelde
Opažam, da sta psa vzela brez kakšne informacije.. Nič ne vesta o značilnosti teh pasem. Vsakega psa ( sploh če živite blizu gozda ) je treba redno pregledovati, pa naj ima nevem kakšno dlako. Če sta psa "nabavila" zato, da bosta ga pač imela, potem je najboljša varianta ga oddati.

IZVIRNO SPOROČILO: buča
potem je z moje strani čist normalno,da psa grdo gledam,ker z nje kar gomazijo klopi


Ne, ni normalno... Ker bogi pes ni kriv prav nič user posted image

So ti pa že svetovale : Zyzek.


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 14:38:14   
Ribica **
Pri nas je prva stvar, ko pridemo s sprehoda, da pogledamo celega psa, zraven jo se malo pocohamo in ona v tem uziva. In ce mas samojeda, mas pac vec dela, ampak pamo si menda vsak sam izbere.

Proti klopnemu meningitistu se pa lahko cepis, ne vem edino, kaka je starostna omejitev. Jaz se bom, pa ne zato, ker imam psa, po katerem sicer ne gomazijo klopi, razen v res visoki travi, ampak zato, ker poleg psa v gozd in na travo hodim tudi jaz. In v vseh stirih letih, kar imamo psa, ni nobeden v druzini (pa nas je 5 oz. se moj fant in njegov sine = 7) dobil klopa, pa jih je imela Luna ze kar nekaj oz. smo jih ze kar nekaj pobrali iz nje. Pa spi na kavcu in v postelji.

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 15:32:56   
buča
ok,vdam se:Zmagale ste.Jutri je ob 12 v Kranju pri vodnjaku kamenjanje,kamne bom kr jaz prinesla,da vam ne bo treba.Ob koncu kamenjanja,pa bo oddajanje čisto novih domačih ljubljenčkov-klopov,pa,da jim nau kera kj nardila,al pa slučajno oddala.

pa,dejte no...kaj ste take?Čist lepo sem vas vprašala,kr tko,tud namesto sestre ne,kr itak ne ve za to....kr neki...sej nisem napisala,da sta onadva rekla,da jo bosta oddala...to je na mojem zelniku zraslo...no,jaz bi verjetn jo res...al bi jo pa že v štartu vpisala v malo šolo...ker je nevzdržnauser posted image ful lepa,pa nč ne pomaga..
pa mi raje dajte kšn nasvet,kako naj sestri pomagam,da jo bo v uto spravila,pa da bo kužika tam pridna,pa da ne bo lajala....kšn nasvet bi rabila od kakšnega izkušenega,ki se spozna na vzgojo zrelih psov...ne pa,da sam pljuvateuser posted image

_____________________________

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 15:36:44   
buča
aja,pa psa sta res vzela brez informacij in na vrat na nos,ampak to ne pomeni,drage moje,da jo nimata rada,no...zato mi pa pomagajte,kva nej ji rečem,da mi sestra ne bo zamerila,pa njen tip tud ne....da se nebi vtikala,pa ne morem,je mali tud moj  nečak in ga mam ful rada,pa ne vem kaj bi,če bi se mu kaj zgodilo.....

_____________________________

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?