|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sedemletnik - šum na srcu
27.11.2013 17:20:10   
tinkatonka
Ne vem kam naj pišem, ker je že nekaj časa odkar sem bila na forumu. Če ni prava tema, me prosim prestavite. Moje vprašanje je pa naslednje.

2006 sem rodila sina, ki je imel ob rojstvu kar nekaj luknjic na srčku. Sicer nič "kritičnega", vseeno sva bila na kontrolu pri kardiologu pri 1 mesecu, 3 mesecih,pol leta, letu in letu in pol. V tem času se je nekaj luknjic zaprlo, ostali sta dve. Kardiolog je ocenil, da niso "nevarne" in da se bodo najverjetneje zaprle. No pa se niso. Od takrat nisva imela kontrole oz UZ srca. Šum se še vedno sliši. Moje vprašanje pa je naslednje: ali je imela katera podoben problem in ali se res to operira, če se ne zapre do 7-leta? Ker mal zamujamo vlak, s tem da P ni nič omenila, da bi bilo to potrebno, pa ji res zaupam, ker je zelo strokovna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sedemletnik - šum na srcu
27.11.2013 17:32:48   
mml
Tinkatonka, veliko ljudi imam šum nad srcem, pa ne potrebuje operacije. Ponembno je, kakšne so spremembe, koliko krvi teče skozi te luknjice in podbno...če spremembe ne vplivajo na normalno hemodinamiko srca, operacija ni potrebna. Je pa po mojem vsekakor smiseln pregled pri pediatru kardiologu in po njegovi presoji UZ srca

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sedemletnik - šum na srcu
7.1.2014 23:27:28   
Ursi2
Živjo. Naš ta večji je imel tudi luknjico na srčku. Pri nekje 6-ih mesecih sva šla na kontrolo inje rekel, da je skoraj sigurno prevelika, da bi se sama zarasla in da bomo imeli kontrole. No, pri ,5 letih je imel zopet kontrolo, kjer se je zdravnik odločil, da ga bojo oerirali, ker se luknjica ne bo zarasla. Bila je skoraj tako velika kot na začetku (tako v obliki Italije).

Pri 4,5 letih je bil operiran v LJ in čeprav me je bilo zelo strah, kako bo potekala operacija (trajala je 5-6 ur) in je bilo prvi dan res hudo, pa je potem frajer tako napredoval, da smo šli domov 3 dni po operaciji. Seveda je moral doma počivati, vozili smo se na kontrole, počasi se je lahko začel malo bolj gibat ampak brez večjih naprezanj.
Morem pa povedat, da je bila pri sinu zelo opazna sprememba. Nič več ni spal popoldan, ker ni bil več tako utrujen. Ker prej je še vsaj 3x na teden spal popoldan. Bil je bolje razpoložen, manj siten, imel je več kondicije. Ker vedno smo bili veliko zunaj in smo se veliko gibali. Ampak je hitro postal rdeč v obraz in zadihan ali pa je počepnil, da je počival. Po operaciji se je vse spremenilo.
Je zdravnik rekel, da sicer se lahko tudi odločima, da ga ne operirajo, ampak da se zna zgodit, da mu pri 30,40-ih srce odpove.

Jz na tvojem mestu bi poklicala pediatrinjo in jo vprašala oz kar celo h kardiologu. Nimaš kaj izgubit, otrok pa lahko zelo veliko pridobi. !!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?