|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   september- nizki štart
7.9.2005 14:27:29   
ameli
Sem izkoristila, da smo padle na naslednjo stran in odprla novo temo .
Jutri imam pregled in komaj čakam, da izvam, kako je kaj pripravljen moj , jaz sem že 100% pripravljena. Moram povedat, da se poroda nič ne bojim, tako, da na EA niti pomislila nisem. Upam samo, da ne bom rezana , če pa, pa bom tudi preživela. Komaj čakam, da se začne obdobje cartanja . Moj že cele popoldneve presedi v otroški sobici in prigovarja malemu(i), naj že pride, ker ga čaka polno igračk in mami in ati (res je zlat, ta moj ). Bom kar malo pogrešala to blaženo stanje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   september- nizki štart
7.9.2005 19:46:47   
Anonimen
Ful fajn.. upam d bom tud jaz enkrat tko srečna, pa mela tako ljubečega .. Upam, da bo vse ok..

pa pa

(odgovor članu ameli)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   september- nizki štart
7.9.2005 22:42:19   
Sugy
Vsak dan malo počekiram na RR, če je od ktere že kaj novic, pa kr nič. Sej smo že 7.9., kaj se kaj dogaja s tistimi zgodnjimi septembrkami Boh ve, kolk se jih že carta. Jest tud že komi čakam Tud jest mam jutr pregled, pa me blazno zanima kaj bo kaj CTG pokazal, pa kaj bo kaj gin rekla. No ja, kakšen teden ali pa 14 dni bo še treba počakat - upam pa, da ne dalj!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   september- nizki štart
7.9.2005 22:57:18   
Sugy
Aja, to me še zanima; s čim si masirate presredek? Mandljevo olje, ali kaj?

Hmmm, pa zakaj mi ne kaže lilypie trakca, kako si to po novem nastavim?

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   september- nizki štart
8.9.2005 14:44:55   
2ursae
čao,

me veseli, da ste začele nov post za naš mesec, se je bilo po prejšnjem že kar težko prebijati .

danes sem imela pregled oz. CTG. se še nič ne mudi, živahno skače okoli in mu očitno še na misel ne pride, da bi počasi prišel pogledat mamico in očija. Moram rečt, da sem bila kar malce razočarana, ker se mi zdi, da sem sama na prihod našega Anžeta že pripravljena. Pol mi pa še G reče, da je pri prvorodkah običajno, da kakšen teden zamudijo . Jao, upam, da se ne bova tolk načakala.

Včeraj sem kot po štacunah iskala napihljiv obroč - valjda, počitniška sezona je že mimo in zadeve nikjer nimajo. Lahko pa dobim rokavčke al pa čolniček - eto, če bi imela večjo rit, bi lahko vzela napihljiv čoln, pa bi bil problem rešen . Slabo mi kaže, bom pač sedela na robu stola, če bom rezana.

Sugy, jaz si presredek masiram z manjdljevim oljem, kako se pa montira lilypie trakec, pa je novost v tem, da moraš skopirat kodo DRUGEGA (PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode) okenčka in jo prilepi v svoje nastavitve na RR, na svoj podpis.

Poglej pa še sem:

http://www.ringaraja.net/forum/forum_posts.asp?TID=54527&PN= 1

pridne bodite, pa javite, kako vam je šlo na pregledih.
pozdravček




(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   september- nizki štart
8.9.2005 15:42:11   
ameli
Tud jaz sem imela danes pregled. ima baje že 3,5 kg in zelo veliko glavo. Obrnjen je OK (vsaj to). Malo sem se ustrašila teže, ker se mi zdi to že veliko , ampak v teh 14 dneh naj ne bi več veliko pridobil na teži. Upam, da mi ne bo usojeno čakati več kot še teh 14 dni. Meni CTG-ja ni delala ? Pa tudi odprtosti ni preverjala, sem vprašala, pa je rekla, da se tega več ne gleda? Zgleda, da dela vsak dohtar po svoje.
Jaz si presredek masiram prav z oljem za masiranje presredka od Welede. Je pa to olje kar drago (cca 2 jurčka) in sem ugotovila, da ga bom kljub redni masaži 3/4 na koncu vrgla stran . To olje tudi vsebuje mandljevo olje in vitamin E.
Bodite lepo in čimprej poročajte o srečnem dogodku (da ne bi še oktobra tu visele z bušiji !)

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   september- nizki štart
8.9.2005 20:06:19   
pety78
Jaz sem imela pa danes pregled in CTG in še nič ne kaže, da bi kaj bilo. Me pa že pošteno pri hoji boli medenična kost. Drugače pa je vse ok. Čakamo in čakamo.

Rok imam šele 29.9., tako da me boste verjetno vse septembrke prehitele. Sicer pa upam, da bo naš fantek prijokcal na svet kak teden prej.

Sem se šla dogovarjat za EA, pa me pošteno skrbi. A jo je v Ljubljani res tako težko dobiti??? Se zelo bojim poroda, ker sem imela probleme že pri samih rutinskih ginekoloških pregledih. Malo sem preveč občutljiva, pa me boli, pol pa kar skup zlezem.
Pa saj bo, cilj je več kot mamljiv....

Pridne bodite in pazite nase, pa poročajte, če bo kaj novega.

LP, Petra

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   september- nizki štart
8.9.2005 21:34:49   
Sugy
Evo še mene. Očitno smo bile danes vse na pregledih CTG mi je pokazal 1 popadek, ampak to ni nič takega je rekla gin. Izvedela sem tudi, da se je mali že spustil dol.

2ursae hvala za odgovore! Tiste bolečine v nožnici pa pomenijo, da se počasi maternični vrat odpira in da se vse skupaj že pošteno pripravlja na porod. Gin. je rekla, da je to odlično

Odprtosti mi pa tudi ni in ne bo preverjala, ker je rekla, da se skozi nožnico v tem času nič več ne dela. Očitno ima res vsak dohtar svoj sistem.

No, to je to za danes. Se beremo jutri!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   september- nizki štart
8.9.2005 21:59:14   
Dadi
no mi pa tudi še kar čakamo....rok sem imela 5.9. ampak očitno se temu otročku nič ne mudi....

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   september- nizki štart
9.9.2005 10:03:26   
maya_slo1
Jaz sem videla tiste napihljive obroče za v vodo oz. pod rito v Merkurju na Viču...so na koncu pri blagajnah. No, vsaj pred kaksnim tednom so še bili.
Drugače sem pa jaz tudi s pregleda in je vse v redu, malo se že pripravlja vse skupaj z bolečinami. Sem pa dobila napotnico za v ambulanto za patološko nosečnost, ker sem nizke postave in te naj bi težje rojevale (statistično) tako, da moram na priprave in pregled za carski rez, če bo slučajno potreben. Vse sorta! Zdaj se tolažim s tem da moj dragi ni kakšen velikan in pa da jaz nisem ravno ozka tam čez rito pa čeprav to nič kaj dosti ne pomeni.

Lep dan!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   september- nizki štart
9.9.2005 13:09:25   
ameli
Jaz sem danes oprala še vse potrebno za . Voziček (deli iz blaga) so bili prav umazani! Tudi posteljco sem že postlala, ker malo računam, da bi lahko bilo kaj prej, ker ima glavo že za 40. teden . Upam, da bo kljub temu z lahkoto šel ven . Me je moja g včeraj malo razpiz...., ko je rekla: Vaš pa ima zelo veliko bučo!!!!??? Haaaaaaaaaaaaaaaaaloooooo? Pa saj vem, da ni mislila nič slabega, ampak čulo pa se glih ni lepo! Je pa tudi rekla, da to ni nič nenavadnega (vsaj to).
Tudi jaz sem (glede na bučo! našega malega) začela razmišljati o nabavi napihljivega obroča. Grem jutri malo v akcijo po trgovinah. Očitno mi vsa masaža in krepitev mišic tam spodaj ne bo nič pomagalo in bom na koncu itak šivana jao, tega se najbolj bojim .
Sicer pa se zdaj ne bom s tem obremenjevala, kaj bo, pač bo .
Uživajte še zadnje dni z bušijem .
ameli in

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   september- nizki štart
9.9.2005 13:20:33   
teta beta
Haj!

Tudi jaz sem še tu, v enem kosu, čeprav me nekaj časa ni bilo na raport. Pri imava internetni mrk, tako da se zdaj javljam od doma. Tudi bolj domače mi je tu biti na netu, ker vsaj kam prideš (adsl). Ampak to ne pomeni, da sem gledala v luft, pač pa sem bila zelo pridna (oz. ravno zato sem bila bolj pridna) in sem prelikala vse finito, oblekla posteljninico, sterilizirala dudo itd.
Sem tri dni čez rok, danes sem bila spet na ctg-ju, nič ne kaže, imam ga pa vsaka dva dni. Vaginalno me niso pregledali vse od sprejema v bolnico (15 dni nazaj) in moja G je rekla, da je itak boljše čim manj šarit tam spodaj. Splošno počutje je dobro, utrujeno, v pričakovanju. Občasno tudi mene špika dol v nožnici in imam kake krče, kaj bolj resnega pa zaenkrat še ne.
Če me kaj ne preseneti, upam da bom imela v nedeljo UZ, da otročka malo stehtajo, pogledajo pretoke in plodovnico. Če sem že bila hospitalizirana zaradi tega, bi me lahko tudi še malo pokontrolirali. Ne vem, a mi včasih po kapljicah uhaja urin ali je morda plodna voda . Čeprav je to baje precej redko.

Uživajte in se še kaj beremo!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   september- nizki štart
9.9.2005 13:32:25   
Dadi
Me zanima punce kolikokrat so vam delali ctg? Meni so ga samo enkrat in sicer 31.8. pa je rekla dohtarca v porodnišnici da je vse ok. Kdaj so vam gledali plodovnico? Meni naj bi jo danes(sem včeraj klicala kaj zdaj ko sem čez rok), ampak sem sama mal cviknla, ker mamo jutri eno poroko, pa si ne želim da bi glih rodila jutri ali pa danes. Se mi zdi da je najbolje da ti čim manj tam spodaj šarijo.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   september- nizki štart
9.9.2005 14:06:25   
teta beta
Uf, jaz sem bila že tolkrat na ctg, da bi si ga lahko sama naštimala in tudi pregledala. No, seveda pač zato, ker sem bila v bolnišnici, tam so mi ga delali dvakrat dnevno, pred tem sem bila dvakrat ali trikrat zaradi suma IUGR, po tem pa enkrat kontrola, enkrat na rok pri svoji G in še dvakrat v porodnišnici. Zdaj po roku je na dva dni, čeprav mi je moja G rekla, da me bodo verjetno naročali vsak dan. Že vejo, meni še bolj paše tako... UZ sem imela nazadnje pred enim tednom, ko sem imela kontrolo po hospitalizaciji. Če bi bilo prej vse v redu, bi verjetno šele zdaj po roku hodila tja.

Zdaj sem šele prebrala ono našo staro temo do konca. Jaz sem se odločila za EA in bi mi tudi kar pasalo, če bi bilo v nedeljo, ker je "moj anestezist" dežurn. Ful dolgo sem bila v dilemi, no,zdaj sem se pač odločila. Če je možno, zakaj pa ne, če bo pa šlo brez nje prehitro, pa še toliko bolje...

Lp.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   september- nizki štart
9.9.2005 17:41:12   
Matej@
Js sm tut ravno dans od G, moja ima navado, da po 35 t vsak teden dela CTG. Danes mamo ravno 37t 1/7 (rok 29.9.), pa pravi G, da se naš malček/-a po rezultatih CTG odlično počuti . Malo sm jo vprašala, kakšnega velikana lahk prčakujemo, je glede na UZ v 32 t pogledala po krivulji in naj bi bil cca 3.8 kg , ampak pravi, da so to lahk še +/- 0,3kg...Bomo vidli. Itak šlauf že mam, ker mam kr visoko dipotrijo (-6 do -7, kakor kdaj), naj bi bil kr verjeten izhodni vakuum, vsaj bolje naj bi blo tako za učke . Za EA se, malo tut zaradi tega, vedno bolj ogrevam, tudi G pravi, naj vzamem, če bo možno takrat v LJ.

Danes je 9. september - najbrž nas je že nekaj manj septemberk? Pia67 že zagotovo crklja svojo . Pri nas tut že komaj čakamo, čeprav imamo pred sabo skoraj zagotovo še 3 tedne. Ponoči se bolj slabo spi, trebuh si vržeš na eno, pol na drugo stran , tamali uporablja mehur za boks vrečo, itak mu je pa najlepše noret po trebuhu ponoči, po moje mu je dolgčas, čez dan, ko ga non stop zibljem (še kr šibam naokrog), pa frajer/-ka spi. A še katero bolijo kosti, ko zjutraj vstane (dans so mele ,,svoje'' jutro ritne kosti .

Tiste, ki ste že na PDP in čez, vam želim, da bi res čimprej ugledale svoje . Pa potem se tut še kaj oglaste!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   september- nizki štart
9.9.2005 19:26:12   
Sugy
zanimivo, vse septemberke grejo čez rok.. jest bi rada že slišala kakšno, ki se že carta!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   september- nizki štart
9.9.2005 19:57:42   
Kinokija
Oj!
Zgleda, da so septembrčki zaspanci, razen Pie, še ni nobene na poti v Rim.

Jaz sem tudi že vsa naveličana, zadnje dni ne premišljujem nič drugega kot o porodu (kako...) , vsak krček ponoči me navda z upanjem, pa gre ponavadi za prebavne motnje. V pon. imam pregled, pa bomo videli... POstajam že kar malo tečna, nič mi ne paše, ne sedet, ne ležat, ne jest, de delat. Samo .......čakam......

Držte se punce!


(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   september- nizki štart
9.9.2005 21:08:42   
2ursae
ola,

moram še jaz pristavit svoj lonček.
Meni tudi G dela tedenske GTGje od 35t naprej. Kar pa se tiče vaginalnih pregledov pa mi je včeraj rekel, da ga naredi na PDP, seveda, če do takrat še ne rodim. Očitno res pravladuje mnenje, da je tam doli stvari bolj za pustiti pri miru, če ni pač nuje.


Jaz imam tudi dioptrijo okoli -6, pa vedno pozabim to omenit mojemu G (nosim namreč leče). Matej@, a si ti svojemu G povedala za tvoj vid in če si, a ti je rekel, da moraš na kakšen pregled očesnega ozadja? Se mi zdi, da sem nekje zasledila, da pri visoki dioptriji to pogledajo - samo ne vem, če se -6 šteje za visoko dioptrijo.

Drugače pa se počutim fajn, moj mali ponoči lepo pančka in upava, da bo to navado obdržal . Mi pa trebuh ful otrdeva, pa imam precej kao-menstrualnih bolečin (to so najbrž tisti krči, o katerih govorite). Dogaja pa še nič konkretnega .

Zdaj grem nazaj gledat Vojno zvezd (sem pobegnila izpred TV k vam), moj je namreč tista generacija, k se jim je ta film zdel ful zakon, jaz pa tista, k nikakor ne šteka zakaj .

Lepo se imejte

pozdravček

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   september- nizki štart
9.9.2005 21:58:13   
KiSsMyAsS
Use govorite o nekem slaufu, pa me zanima cemu to koristi?

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   september- nizki štart
9.9.2005 22:03:50   
teta beta
Vojna zvezd je zakon! Ampak tudi moj fotr je rekel, če ni kaj drugega, pa sem se ga usmilila. Jaz sem že itak gledala, pa sem se ššla raje zrihtat, malo pred računalnik pol pa spat. Zdaj moram še izkoristit hitri internet, dokler sem doma. Pa še tu mi včasih dela grozljivo počasi tale novi RR. Kaj bo šele pri , tam ga še nisem sprobala.

Nočko!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   september- nizki štart
9.9.2005 22:09:41   
teta beta
KMA, če ti prerežejo presredek oz. če se raztrgaš, potem zelo težko sediš, dokler se ti šivi ne zacelijo. Napihljiv obroč za v vodo ti to zelo olajša in glede na to, koliko je epizitomij, ti priporočam, da si ga nabaviš. Tudi če ga (bog daj) ne boš rabila, ga bo pa čez kako leto ali dve ponucal .

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   september- nizki štart
10.9.2005 9:00:25   
Matej@
2ursae, js sm šla na pregled očesnega ozadja cca 3 tedne nazaj. Se priporoča pri višjih dioptrijah, nevarno je pritiskanje ob porodu, če bi imela kakšen svež odstop mrežnice. Načeloma je tega zelo malo, ampak js se od takrat, ko sm dobla izvid v roke, kr boljše počutim (poleg tega imam morje plavajočih pik in vejic po očesu, zato sm še bolj cvikala, da ni kaj narobe...). Je pa to stvar osebne odločitve, niti G niti okulisti tega pregleda ne forsirajo, nobeden te ne bo vzel pod nujno, če pa bi med porodom prišlo do okvare oči, pa seveda tudi nobeden ne bo prevzel odgovornosti. Js sm 1 teden klicala okoli, ker sem imela v rokah napotnico, naj se me kakšen usmili in me na hitr pogleda, pa me nihče ni hotel vzeti oz.šele v mesecih po porodu.... tako da sm kr lepo plačala (6.000SIT, kar je blo kr ugodno - v LJ za Bežigradom) - za naše zaželene slovenske dojenčke .

A že vse veste, kako je otroček obrnjen? Js nimam pojma, G ni do zdaj še nč preverla, čeprav smo že v 38t - je to v navadi?

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   september- nizki štart
10.9.2005 11:05:04   
KiSsMyAsS
Mislim h kakim ginekologinjam hodite, da vam nc ne povejo. Zdej bi ti mogla ze povedat kako je obrnjen, pa berem da nobene ne pregleda vaginalno in odprtosti - morte met pa zlo cudne ginekologe, sorry sam res

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   september- nizki štart
10.9.2005 11:47:02   
2ursae
Mateja@, najlepša hvala za odgovor. Po mojem je zame že malo prepozno, me pa tolaži dejstvo, da so okvare ozadja precej redke. Imaš pa vsekakor prav, ko praviš, da bi za naše tako zaželjene male slovenčke lahko bolje poskrbeli.

Mal prej sem gledala forum Nosečnost in porod, kjer so se punce razpisale o otrdevanju trebuha. Namreč vse, ki se jim to dogaja, pijejo dodatni magnezij. Menda se lahko zgodi, da zaradi otrdevanja    dobiva premalo kisika.
Sama prvič slišim za kaj takega, moram pa priznat, da v zadnjem času moj buši kar pogosto otrdeva ... a ve kaj pijete ta magnezij?
Me pa tudi zanima, če je to kaj povezano s kalcinacijo posteljice.

Ma, me kat zmrazi ob misli, da lahko moj dobiva premalo kisika zato, ker njegova trapasta mama ni vedela za to .

pozdravček

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   september- nizki štart
10.9.2005 13:02:23   
Matej@
Kar nekaj sm prebrala, pa nikjer nisem zasledila, da bi zaradi otrdevanja prihajalo do pomanjkanja kisika. Namen otrdevanja je po mojem vedenju predvsem priprava maternice (trening) in nas na porod, ni nevarno, dobro je le malo obstati in najti položaj, ki je pri tem najboljši, zraven pa priporočajo še malo vaje pri dihanju, kar lahko potem, ko gre zares, pride zelo prav.

Meni kak dan trebušček bolj otrdeva, kak dan manj, pa se s tem prav nič ne obremenjujem. Opazila sm, da je morda to bolj pogosto, kadar se več gibljem (ko sva na začetku tedna z naredila skoraj 2-urni sprehod, so bili krči pogostejši, tako da se je že ustrašil, da bomo rodili kar na sprehodu ).

Meni so se nekje med 30t in 34t (ne vem več natančno) bolj pogosto pojavljali boleči krči v mišicah na nogah, no, za tiste je pa res pomagalo pitje Ca in Mg tablet. Zdaj pa teh krčev ni več.

Skratka, 2ursae, nč se ne obremenjuj, tako, kot imamo danes možnost poskerbeti za vse, kar potrebuje, niso nikoli v preteklosti, do popolnosti je pa brezveze počet (da bi štele vse vitamine, kalorije, možne neugodne vplive, si vrtele pravo glasbo, spale na tapravem boku, nosile modrc ponoči, podnevi,zraven si pa masirale že vsak delček telesa s tapravimi žavbami, pile vse potrebne čajčke, sokove, hodile na nosečniško telovadbo, itd itd....Saj neki od tega lahk počneš, samo pol se mi zdi, da rataš bolj ujetnik nosečnosti kot pa nosečka srečka ). No, saj vem, lahko je tako reči, ko bomo mele v rokah, se bomo pa spet sekirale za vsako stvarco .

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?