|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   september
15.9.2005 9:05:13   
ameli
Tako, zopet jaz odpiram temo. Očitno vstajam nabolj zgodaj, ali pa sem RR obsedenka .
6 dni pred rokom se mi še nič ne dogaja ? me preverja vsaki 2-3 ure, danes ponoči me je celo budil, ker sem v spanju nekaj stokala, on pa je misil, da je že čas . Pregled imam v ponedeljek, ampak moja g mi itak nič ne gleda, razen UZ. Močno računam na polno luno in njene učinke.
N najbolj me preseneča, da nimam posebnih težav: na WC grem ponoči samo 1×, hrbtenica je OK, zatekam tudi ne,... skratka, včasih se vprašam, če sploh sem , še dobro da je tu buši , ki prežene vse dvome.
Sedaj pa, drage moje, se javite tiste, ki še vztrajate z mano, da se ne bom tako osamljeno počutila
Neposredna povezava do sporočila: 1
   september
15.9.2005 10:32:25   
kathy
Pozdravljene septemberke!
Tudi jaz sem spadala me septemberke ampak me je moj srček malo prehitel in sva pristala v avgustu. Rok sem imela 5.9. rodil se je moj mali Samuel 29.8. in danes mi je prvič uspelo pridet do računalnika. Polna zaposlenost, čez cel dan in noč. Malo pogrešam trebuh in nosečnost
Pa LP

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   september
15.9.2005 11:35:04   
KiSsMyAsS
Pozdravcek se od mene!

Jst mam PDP dolocen v tem tednu pa vse do 21.9. Use je zaprto, CTG mi je pokazal par popadkov, trebuh mi otrdeva ponoci, se mi pa dogaja neki kar se verjetno tle nobeni ne. In sicer to, da nemorem hodit? Sploh nimam take teze +17 se mi zdi, da to ni tok grozno, ampak me bolijo vse kosti, noge mam zatecene in nemorem hodit - pocutim se bolj kot invalid ne pa Upam da bo sine hotu ta tedn prit na svet, ker ce ne se mi bo pomoje zmesalo od bolecin. Pridno cakajte svoje in upajmo da bojo zdravi in veseli.

LP od KMA

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   september
15.9.2005 13:06:40   
pety78
Pozdravljene punce!

Jaz tudi že res kooooomaj čakam, da grem v Rim.
Sem imela danes CTG, pa nič. Res, da je do mojega PDP še celih 14 dni, pa vseeno. Ta zadnji mesec se vleče kot prej vseh osem skupaj.

Drugače pa se mi je spanje malo izboljšalo. Prej sploh nisem mogla spati, sem bila tak nemirna. Zdaj je malo bolje, pa vseeno ne tako, kot bi moglo biti. Ah, po porodu se bomo naspali... Drugače pa tudi jaz zelo težko hodim, ker me bolijo medenične kosti. In to kar fejst. Pa zadnja dva dni opažam, da imam velikokrat mravljince v rokah. Drugače pa brez kakšnih drugih težav.
Kil sem pa pridobila približno 17. No, glede na to, da sem kar visoke rasti, ni preveč. Celulita pa toliko, da ga bom začela prodajat. Eh, kaj prodajat, kar šenkala ga bom. Nucate?

A ma mogoče katera kakšno knjigo ali priročnik, katere hrane se naj ne bi uživalo med dojenjem?

LP, Petra

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   september
15.9.2005 14:41:55   
ameli
Kathy čestitke zate in tvojega sinka .
Pety 78 jaz imam cel "roman" o dojenju, če želiš ti ga pošljem na privat . Je res zanimivo branje, med drugim govori tudi o prehrani med dojenjem. Pa kar pohiti z branjem, da te ne prehiti.
Jaz sem pravkar vstala s dopoldanskega počitka , ki mi je ta teden že skoraj prešel v navado .
Imam občutek, da bom še cel mesec nosla bauhi zraven, ker se mi res nič ne dogaja , prejšnji teden mi je bauhi že redno trdel, sedaj pa še to ne več?!
Uboga KMS, res hudo, da te tako vse boli. Naj te tvoj čimvečkrat na dan zmasira z mandljevim oljem. Jaz mojemu tudi pojamram (pa ni sile ) in on me potem vsako popoldne lepo masira po hrbtu . Izkoristite svoje , ni nam ostalo več veliko časa.
Jaz sem pridobila 10-11 kg, celulit pa mi je nočna mora! Sicer pa tak vem, da bom morala čimprej spet na aerobiko, da pridem v staro formo.
Pia, ti si pisala o sproščanju mlečne kisline v mleko. Sem o tem vprašala pri dr., pa je rekla, da o tem še ni slišala in da bi se naj m. kislina spriščala v mišice, dojke pa so žleze- meni se sliši logično.
Torej punce, takoj po porodu v akcijo in telovadit! Mogoče bi se lahko organizirale v skupinsko telovadbo preko RR ?
Bodite fajn in še malo...... pa bomo cartale jupi, komi čakam.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   september
15.9.2005 22:56:45   
Sugy
Ojla septemberke!

Kathy najprej čestitke še od mene !

Tudi pri meni ni nobenih sprememb. Ful sem upala, da bom rodila kak teden prej, ampak zdaj me je že strah, da ne bom mogla čakat še čez rok. Res je da se zadnji tedni blaaznooo vlečejo!

Ah ja, edino kar lahko rečem, da se je mali zadnji teden zelo umiril in nekatere pravijo, da potem bo pa kmalu. Kaj veste o tem? Dejstvo je, da se potem, ko enkrat že vstopi v porodni kanal, ne more več toliko gibati kot prej.

Kg sem pridobila 15, se mi zdi že kar veliko, čeprav na srečo samo v trebuh. Ja, celulit pa... očitno se mu med nosečnostjo ne da izognit. Katastrofa, upam, da ga bom vsaj nekaj spravila stran!

Vas je prou luštno brat tkole vsak večer, še posebej, ker smo približno vse na istem

Lahko noč!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   september
16.9.2005 9:55:09   
maya_slo1
Kathy, čestitke!

Jaz sem imela danes noč otrdevanja trebuha in nespanja. Mi je pa uspelo malo sanjati in to...da mi je voda odtekla in da se je odtrgal čep, ki je izgledal kot pokrov od kante z rdečo barvo (tak za stene pleskat s premerom okrog 20 cm)!    Sem se spraševala kako mi je ratalo to ven dobit! Aja, po tem me je pa še eno govedo (mešanica med jakom in bizonom) po cesti podila.
Domači in prijatelji me vsak dan sprašujejo kdaj bom že rodila ampak se malemu prav nič ne mudi, vsaj tako izgleda...tako kot se zdaj premetava in razteguje po trebuhu se pred parimi dnevi še nikoli ni. Ne duha in ne sluha o kakšnem umirjanju.
Nič...zajtrk po tem pa po stopnicah gor in dol hodit!

Čim mirnejše in neboleče pričakovanje vašega otročka vam želim! Pa da se le ne bi preveč zavleklo!




(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   september
16.9.2005 16:20:23   
tažana
no tudi pri nas še čakamo. sister me že tako priganja naj za vraga že kaj nardim, da grem rodit. ampak tole naše dete se ne da, očitno bomo vztrajali do konca (upam da ne dlje).
drugače vse vredu zredila sem se za tam okrog 12-13 kg, celulita ni ali pa ga ne vidim, samo tale trebuh komi prenašam okrog.
v ponedeljek imam posvetovalnico pa bomo vidl, če jo bomo dočakali.
aja sister mi je po nekih računicah zračunala da bom rodila v nedeljo.
1. luna je
2. tri dni po tem ko smo dobili kavč
3. pa še ena računica je pa je rekla da mi jo pove v ponedeljek v porodnoišnici. ha ha

uživejte še naprej

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   september
16.9.2005 20:28:20   
benika
Pozdravček!

Tud pri nas smo še vedno doma in čakamo konkretno dogajanje. Rok smo že presegli (prvi je bil 7.9. drugi pa 15.9), pa še vedno NIČ Danes sem bila že tretjič na amnio in nič novega. G je bil pravi mesar, tako da me že cel dan vse noro boli pa tud krvavim.

Vsega smo že vsi skupaj precej naveličani in komaj čakamo nedeljo, če bo luna seveda kej pomagala. Ponoven pregled imam v torek in če tarkrat ne bo nič se mi bo pa že počasi odtrgalo.

Trebuh mi redno otrdeva, mali mi pritiska v rebra, težko diham, vroče mi je.... Ampak kaj bi se pritoževala, za malega sončka pretrpim vse.

lp in upam, da bomo kmalu mamice.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   september
16.9.2005 22:46:47   
Sugy
Kaj se pa vse dogaja pri ginekologu, če geš čez rok?

Katja,tale amnio, ki jo omenjaš, kaj je to?

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   september
17.9.2005 9:11:13   
ameli
.. na zahodu nič novega..... Še kr čakamo, znakov pa nobenih. Na srečo nimam nobenih težav, tako da bom še že vzdržala. Zanima me, kje sta KMA in 2ursae? Upam, da sta se že rešili muk in da že cartata .
Maya_slo1 no ta je pa dobra , sem se od srca nasmejala. Ti bi lahko delala reklamo za Helios .
Katja, tudi jaz bi rada vedela, kako izgleda ta amino preizkava ?!
Mi je prijateljica ravno včeraj povedala, da je bilo zanjo najhuje, ko jo je vsak, ki je imel sekundo časa pregledal v rektum . Kot, da ni dovolj, da imaš vse boleče v sosednji luknji ?

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   september
17.9.2005 10:43:18   
maya_slo1
Helios, ja!

Jah nič punce, jutri je polna luna...a bomo šli rodit al' ne?! Ker če jutri ne gremo bo treba po tem pa na ta prazno luno čakat!

Zakaj morajo pa v rektum gledat? Joj, dajmo že to čez dati pa da bo mir!

Lep dan!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   september
17.9.2005 11:16:48   
benika
ČAo punce.

Če si čez rok te pošljejo na amnioskopijo in pa včasih na CTG in to je vse. Amnioskopija pa zgleda približno takole...v bistvu izgleda kot ginekološki pregled, samo da je precej bolj boleče. G ti najprej v nožnico porine nek kovinski (pa ne prav majhen) tulec in nato skozi njega z neko luško pogleda, kakšna je plodovnica.

To je pravzaprav vse in ne traja dolgo. Za tiste, ki še niste imele možnost tega občutit in vas to še čaka...bodite zelo sproščene, kajti v nasprotnem primeru je bolj kriza. Veliko je tud odvisno od G in njegove nežnosti. Po amnio zna prit tudi do kakšnega krvavega izcedka, ampak to je normalno.

U glavnem, je za preživet.

lp

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   september
17.9.2005 16:31:26   
teta beta
Hojla!

Vas je še kar nekaj tu. Jaz tudi še v enem kosu . Pa saj mi nič ne manjka, nič me ne matra, razen tega,da se bolj težko obračam v postelji, ampak vseeno sem že hudo nestrpna. Najbolj od vsega mi gre pa na živce, ker vsi sprašujejo a še nisi šla rodit? ja, kdaj pa bo? ipd.
Vsak dan hodim na ctg in to je poleg UZ edino, kar mi delajo. Amniskopije nisem imeal (saj si je tdui ne želim), vaginalno me ne pregledujejo, v rektum mi tudi niso gledali , samo to dvoje. Z UZ so mi včeraj gledali, če imam dovolj plodovnice, to je OK in tudi sprejeli me zato niso notri. Z indukcijo bodo tudi počakali, dokler se bo le dalo, verjetno vsaj do četrtka.
Tudi jaz malo računam na polno luno, a po drugi strani si mislim, če že čakam tako dolgo, naj vsaj do večera počaka, ker ima jutri moja nečakinja svoj prvi rojstni dan in bi rada šla na praznovanje. No, pravzaprav ga ima v ponedeljek, ampak jutri praznujemo, potem pa bi lahko šla rodit in magari v ponedeljek rodila. Super plan. Samo kaj, ko ni vedno vse po planu, če bi bilo, bi se mi že davno cartali.
Je pa danes tak zaspan dan in mislim, da bom šla še mlao poležavat. Potem ne bomo več mogle biti tako kamot.

Lp vsem!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   september
17.9.2005 19:19:11   
elze
Hojla punce!
Sama sem se dalec od tistega kar vas jutri, oziroma kmalu, caka. Vseeno sem hotla z vami podeliti kar sem slisala od dveh virov:
Ce se nazres cokoladne torte naslednji dan ziher gres rodit! Ne vem kaksna zgodba je za tem ampak pri mojih dveh kolegicah se je izkazalo da recept dela...

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   september
17.9.2005 20:32:12   
Drejči
Ojla punce,
tudi pri nas še čakamo, sicer rok šele čez en teden, ampak jaz sem pri sebi imela tak feeling, da bomo šli že včeraj rodit...no pa se ni zgodilo še nič...se ji ne mudi
drugače pa sem ok, zredila sem se za cca. 18 kg, ampak ker sem malo višje postave se ne počutim, da bi bila kriza...mogoče sem le malo bolj okorna v postelji in se težje obračam
Sem pa zdaj ravno iz službene zabave, kjer smo se imeli super krasno Smo plesali kot nori,..pa moram rečt, da mi je full pasalo se malo znoret
Komaj že čakamo, a pride naša pikica na svet

Lepo bodite in uživajte še v ožanju bušijev teh nekaj zadnjih dni..

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   september
17.9.2005 22:24:26   
Sugy
Ja, punce, a ni grozno, ko vsi sprašujejo, kaj je že kaj..? Pa niti še ni moj PDP! Boga teta beta, kako mora biti šele tebi!

Ja, 2ursae in KMA sta mogoče že srečnici

Nič punce, kar pejmo jutr rodit

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   september
18.9.2005 9:26:41   
KiSsMyAsS
Jutro!

Danes ob 5:30 hocem vstat, da bi sla na wc in mi zacne kr sama od sebe tect prozorna tekocina, na vrhu pa je blo malo bele sluzi. Tekocine je bilo glih tolk, da sm mela mokre spodnje hlacke in sm u paniki zbudila mamo, pa mi je rekla naj grem nazaj pocivat, ker me nic ni bolelo. Cez kake pou ure pa me je zacelo bolet ko hudic in sem rekla bom gledla na uro - usake 5 minut mi je otrdeu trebuh in bolelo kot hudic. Pa sm lezala do zdej, ker se vedno ne vem al je bla tisto plodovnica al ne Napotnico mam, ampak nevem al naj grem tja, da se mi nebojo smejali, da nevem kdaj mi voda odtece. Ampak sm se odlocla da se grem pokazat, pa kar bo bo. Lepo se mejte punce in drzte pesti, da bom resena 9-mesecnih "muk" in dobila zasluzeno darilo

LP KMA

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   september
18.9.2005 12:38:27   
benika
Spet jaz!

Očitno vas je luna precej pognala, ko se nobena ne oglasi.KMA, upam, da si že rešena in da cartač svojo pikico, ostalim pa tudi ogroooomno sreče in čimmanj trpljenja in bolečin, če vas že grabi.

Pri nas se ne dogaja čisto nič, tako da ne vem kako bo.

lp

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   september
18.9.2005 14:34:22   
tažana
evo jest sem tut še za računalnikom. moj možek je tok priden, da zdele posodo pomiva jest pa mal počivam.
KMA tole mi je pa zelo znano sem imela ta teden ponoč celo paniko. sem mislila da mi je voda šla pa sem tko trdno spala, da se za na Wc nisem zbudila pa ravno sem sanjala, da sem na Wc-ju. tko da sem ob treh ponoč u porodnišnico klicala . ampak je babca rekla, če ne odteka več potem to ni to, pa smo šli nazaj spat. no sedaj je že en teden skoraj okrog jest pa še vedno doma čakam, čakam in čakam.
no sicer je pa dan še dolg. možek se je sedaj zmenu s temle najinim detecem, da je noč za spanje in ne za rojevanje. upam da se bo res držal tega, ker ponoč se mi pa res ne da.

lepo se mejte

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   september
18.9.2005 15:43:05   
ameli
Jaz sem še vedno tu ! Nič ne dogaja.
Me je moj peljal na kosilce in shoping, sedaj pa malo počivam pred tv, saj kaj drugega mi ob takšnem vremenu res ni za počet .
Moj je živahen kot stalno in dvomim, da mi bo luna kaj pomagala .
Danes sem iskala knjigice z otroškimi pesmicami in zgodbicami, pa se mi zdijo svin... drage! Sedaj bom odromala v klet pogledat, če imamo še kaj starih knjigic, bodo mogle bit dobre!
Kupila sva tudi kalorifer za dogrevanje, no za tega sva pa odštela samo dobra 2 jurčka .
Miren dan in burno noč (sorry težana, meni se pač zdi noč bolj primerna ) vam želim. Ponce, dajmo, Rim nas že čaka.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   september
18.9.2005 21:52:18   
KiSsMyAsS
Ewo, mi imamo pa novga člana družine Lukca. Danes okrog 17.30 je prijokal na svet, velik 50cm in težek 3200g.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   september
18.9.2005 22:07:00   
Sugy
KMA, čestitke novi družinici!!!! (verjetno se javlja tvoj dragi, predvidevam, da si ti v porodnišnici)

očitno je pri tebi luna le naredila svoje, pri meni ni nič

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   september
18.9.2005 22:28:05   
smeja2
pr men tud še ni nč kej intenzivnega!
pa tko rada bi že šla rodit!
zgleda da luno ovira dež
sicer mi že zadn teden skoz otrdeva trebuh ampak nč kej preveč boleče
tko da kr čakam in čakam in čakam....
upam da bo kmal ker mi bo trebuh vsak hip raznesl!
mejte se lepo
smeja

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   september
19.9.2005 7:36:33   
ameli
bravo za KMA za Lukca in atija.
No, pa me je prehitela , Sugy, toliko, da veš, jaz sem pred tabo ! In ti Težana, a si že v Rimu? Sem skoraj 100% da je 2ursae že rodila!
Jaz sem skoraj že trdno prepričana, da bom še drugi teden nosila bauhija , ker se mi čisto nič ne dogaja!?
Moj cele dneve prigovarja malemu-i, naj že vendar pride, ampak očitno smo naredili malega-o trmeka-o .
Torej je polna luna za nami, jutri ima rojstni dan moja mama (in za rojstni dan si želi samo ), v soboto pa ima rojstni dan v.d. tast.
Imamo veliko možnosti za dvojno praznovanje .
Poročajte in naj vam dan hitro mine.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?