|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   septemberke
20.8.2005 15:38:24   
Sugy
Pozdravljene!

Toliko časa se že nisem nič javila, da sem rekla, da bom kar novo temo odprla. Pa zakaj tudi ne, saj se naš čas hitro približuje:) Zdaj malo berem za nazaj, da sploh vidim, kaj se je dogajalo na RR-ju...

Pri nas imamo že skoraj vse nakupljeno, nimam edino še previjalne mizice. To pa pomeni, da nisem še ničesar tudi ne oprala, ker oblekic nimam kam zložit. To moram čimprej uredit, saj me včasih kar malo panika zagrabi, kaj pa če me prehiti, jaz pa nisem pripravljena...

Rada bi pripravila tudi torbo za v porodnišnico. Najbolj me muči, kaj naj oblečem, ko bom šla iz porodnišnice. Ali lahko vzamem kake svoje stare hlače? Verjetno se še ne bom spravila vanje :) Razmišljam, da bi vzela kar nosečniške kavbojke, ki sem jih nosila na začetku nosečnosti. A vam bodo ta oblačila prinesli vaši :love: naknadno, ali jih boste spakirale v torbo? :zmeden:

Drugače pa kar ne morem verjeti, da bom kmalu rodila. Po eni strani komaj čakam, po drugi pa ne morem verjeti kako hitro mineva. Se mi zdi, da ni dolgo nazaj, kar sem bila nova nosečka na RR-ju ;)

No, zdaj sem se kar razpisala. Upam, da se bomo zdajle proti koncu malo več tipkale. Še naprej lep vikend!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   septemberke
20.8.2005 16:38:54   
2ursae
ja, poznam ta občutek, ko te mal panika zagrabi, ker še nimaš vse prštimano. Men se je včasih (pred parimi meseci, ko res še nisva imela ničesar pripravljenega) sanjalo, da je mali že prišel na svet in to v takšno stanje, kot je bilo. To pomeni: brez posteljice, lupince, oblekic... brrrrr

Zdaj imava v glavnem že vse, voziček sva kupila včeraj. Res edino, kar še manjka, so plenice. Nameravava imeti Racmanke, tko da bo to še kar zalogaj.

ja, za iz porodnišnice bom definitivno imela nosečniške hlače. Prej sem rada nosila oprijete stvari in ni šans, da bi takoj po porodu kaj od tega lahko zvlekla nase... pa po moje tud še nekaj časa ne... :ups: Ne vem, po moje mi bo obleke prinesel :love: - nima smisla, da se tam tri dni valjajo po torbi in mečkajo. Pa septembra je kar težko napovedati, kakšno vreme bo čez par dni.

Drugače pa opažam, da sem kar hitro utrujena, danes sem sploh čisto brez energije, pa tudi zraka mi kaj hitro zmanjka.

Zdaj, ko se bliža naš čas, se bomo septemberčice sigurno kaj pogosteje slišale... avgustovke so glede tega ful pridne :bravo:

Sugy, kje boš rodila? Imava PDPje zelo blizu skupaj. Jaz bom v Lj. Morda se vidiva?

pozdravček :muca:

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   septemberke
20.8.2005 19:05:05   
tannya
Hojla

Jaz sem ze nekaj casa doma in nimam ves cas dostopa do interneta. Mi prav manjka ta forum...
Sicer pa bolj ali manj imamo vse pripravljeno, tudi oprano in zlikano. Me je pa zaradi tega taka panika zagrabila, da sem skoraj v enem dnevu vse oprala in zlikala;);)
Se vedno nimam pripravljene torbe za porodnisnico, ker se zdaj ne vem kaj tocno je pametno napakirati.
Ce bo vse po sreci bom sla roditi v Postojno, a gre se katera septembra tja?
Utrujenost tudi mene daje in se moram kar prisiliti, da grem na telovadbo in na sprehod.

Uzivajte in se kaj beremo

Tanja

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   septemberke
20.8.2005 19:19:59   
KiSsMyAsS
Ojla!

Mene pa zanima kaksne torbe bote mele za v porodnisnico, kam bote spravle stvari zase, kaksen rukzak al kej? Jst nimam nobene take torbe, pa se full drage so.

V zacetku septembra grem se v solo za starse - mislim da bo tema PoRoD, kar me tut najbolj zanima.

Aja pa se to, dejte povedat se enkrat prosim, kaj mores spakirat u torbo za bebiko?

LP:nosecka:

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   septemberke
20.8.2005 20:27:03   
Sugy
2ursae, ja tudi jaz nameravam roditi v Lj porodnišnici :) torej se čisto lahko zgodi, da se vidimo :)

kissmyyass, jest bom mela kar tako zlo majhno, staro potovalko. Medtem ko sem za našega tamalega kupila novo torbo Peg perego (taka da mi paše zdraven vozička) :)

jest pa razmišlam, da bi šla septembra še na predavanje s psihologom, ker ga v juliju ni bilo. A se že kaj ve, kdaj bo na sporedu to predavanje?

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   septemberke
20.8.2005 20:55:13   
Mirna*
Jst bom pa imela kar nahrbtnik, pa ne unga, za u hribe :), da ne bo pomote, pa se en toaletn kovcek mini za scetko, glavnik...

Torbo za bebiko pa mi bodo potem prinesli, notr pa kksna bombazna plenicka, pa za oblect, dekica, odvisno od vremena. Ko sem 1. rodila zacetek oktobra, sem ta malo oblekla v tetra majcko, cez bodi, pajacek z naramnicami, cez pa se en kompletek. Gotov bom zdaj tud podobno, saj je vreme cisto jesensko...

Zase pa mislm in upam, da bom lahko oblekla ene hlace, ki sem jih nosila nekje do srede nosecnosti, odvisno, kolko mi bo slo dol. Se zmeraj mi ostanejo na voljo hlace, ki jih nosim zdaj :),ceprav upam, da ne bo take potrebe...

lp

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   septemberke
21.8.2005 11:50:03   
tajčy
tannya, jaz sem tudi Tanja in grem tudi rodit v Postojno. PDP imam 3.9. Kdaj pa ti?

Drugače imam pa že 2 meseca vse pripravljeno. Sem šla po nakupih v DM in vse tam novo kupila za v porodnišnico in iz nje. Zase imam vse v ogromni roza torbi za na plažo, za jenčija pa sem dala vse v novi DM-jev nahrbtnik za previjanje. Za oblečt zame za domov pa sem kupila eno ful ohlapno trenirko.

Zdaj samo še pijem čaj iz malinovih listov (ful pretiravam) in čakam, čakam, čakam,.... Sem upala, da bom postala avgustovka, pa bolje da se sprijaznim s tem, da bom res septembrka :(

Sem imela pa že kar nekaj lažnih alarmov z res močnimi popadki, da sem že mislila .. to bo to, potem pa se je vse umirilo. Res sem naveličana, ker ne morem dihat, ko sedim, spat tudi ne morem na hrbtu, na bokih me ful kolki bolijo, da se s pestmi upiram v posteljo, tako, da me zdaj še roke bolijo. Prste na rokah imam zaotečene in členki me bolijo, da mi vse pada iz rok. Da sploh ne govorim o tem, da sem po 10x na noč na wc-ju ....

Upam, da ostale lažje prenašate nosečnost ....

Pozdrav vsem septembrkam!

Tanja

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   septemberke
21.8.2005 14:19:10   
teta beta
Zdravo punce!

Jaz bom stvari nesla v eni taki okrogli športni torbi oz. mini potovalki, ne vem, kako bi se točno izrazila. Imam pa not že oblačila za iz porodnišnice - trenirko, ki sem jo nosila pred nosečnostjo in jo še zdaj (pod trebuhom), majčko na naramnice, ki je tudi kao spodnja majica, ene kratke rokave in toplo mikico. Pa perilo in nogavice, seveda, ter za vsak slučaj še ene kratke termo nogavice za tam, ker me rado zebe v noge in nekaere pravijo, da je fajn met s sabo. Za dojenčka bom po moje tudi kar že notri napakala, po moje bo še dosti prostora, bomo videli. Aja, še ostale stvari: vložki vir 80, blazinice za dojenje, gumijasti natikači za v kopalnico, polnilec za gsm (imam k sreči dva, tako da je en že notri), napihljiv obroč, kuverta z dokumenti in kozmetična torbica z vsem potrebnim. Nekje v bližini je tudi vedno torbica s fotoaparatom in polnimi rezervnimi baterijami in prazno spominsko kartico. Dala bom pa še notri tudi 0,5l plastenko vode na on športni zamašek in verjetno še kaj za prigriznit.

Oblekce in ostalo že peremo, ampak je tako k... vreme, da se nič ne suši. Sem si rekla, da če se bo še dolgo nadaljevalo, bom mokre cote vozila domov (20, 25 km) in jih vrgla v sušilca pa bo. Itak sem vsak dan doma, pa še ginekologinjo imam v svojem koncu (in adsl imamo :)- ). Aja, saj res, kako pa ste kaj ve z vožnjo? Moj :love: meni, da bi se morala počas nehat sama vozit. Zelo filmsko si namreč predstavlja začetek popadkov, da me bo kar nankrat zvilo in lahko zgubim nadzor nad avtom itd. No, saj jaz nisem nič kaj bolj pametna od njega, ampak tako na hitro pa tud menda ne bo :zmeden:. Moj trebušček je pa itak tudi tako majhen, da me sploh ne ovira, tako da... :zmeden2:

Sva pa včeraj kupila še banjico, ko sva bila ravno v Merkurju. Ful je velika in je bila znižana na 990 SIT. Jaz sem imela nagledano eno drugo, tako luštno, zeleno, ampak manjšo in seveda za dva jurja +, pol sva jo pa kar vzela. Tako da imamo pa zdaj menda res že vse.

A ste že sprobale dat jajčko - lupinico v avto in jo pritrdit? Tega tudi ne smem pozabit, ne bi rada potem z otročičkom telovadila pred porodnišnico oz. čakala, da :love: to opravi. Saj ne more biti težko, ampak fajn je pa imet malo prakse :).

Uživajte v tem deževnem dnevu, jaz še grem malo delat, nato pa res moram počivat, da me ne bodo prisilno poslali v bolnišnico, tako kot katjo. Saj res, a se je kaj že javila, je še v bolnišnici? Lep pozdrav!

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   septemberke
21.8.2005 14:28:47   
Sally
Hojla septembrke!;)

Mi smo v glavnem "fertik" s pripravami in nakupi (le se kaksno blazinico za v posteljico bi si morda dokupila...) in pridno cakamo na dan "D"... Razmisljam, da bi rabljeni vozicek (Chicco - 3 v 1), ki sem ga kupila ze pred meseci prodala in si vzela drugega... Kaj pa vem? :zmeden2: Sicer sem se vedno precej aktivna in nisem tako utrujena, kot berem za nekatere, da ste. Nekateri mi pravijo naj se vendar ze umirim, ampak se mi ne zdi, da sem res prevec "na nogah"... :zmeden2: Tudi :duda: v busi se nic kaj prevec ne pritozuje nad "miganjem" tako da... Je pa res, da imam obcasno noge kar malce zatecene, ampak to gre menda skupaj z nosecnostjo... :)-

Prejsnji teden sem bila pri G in smo imeli UZ. Nasa :duda: pridno raste in ima ze 3kg, glavico ima obrnjeno navzdol (ze od prejsnjega pregleda predmesecem dni) in na splosno ni nikakrsnega problema. Res sem presrecna, da je tako in upam, da tako tudi ostane, ko bo prijokala na svet... 9nebesa

Roditi nameravam v Izoli ali Postojni. Bo se katera tam? ;)

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   septemberke
21.8.2005 14:34:03   
teta beta
Joj, tolk sem naklepala, pa sem še vseeno tole pozabila.

Kuverta z dokumenti:
materinska knjižica z vsemi izvidi (še zlasti za Rh-)
zdravstvena kartica
osebni dokument
rojstni list oz. poročni list (tega nimam :(()
potrdilo o obiskovanju šole za starše za atija
napotnica ginekologa (te še tudi nisem dobila)
izjava o priznanju očetovstva (za samske, ni nujno, je pa praktično)
kak papir/blokec za pisat in kuli, če imaš kaka vprašanja ali karkoli, kar potem na viziti pozabiš. ali pa da si narediš spisek, komu si že poslal obvestilo o rojstvu ipd.

Kozmetična torbica:
zobna krtačka + pasta
za čiščenje obraza + krema za obraz + krema za roke oz. jaz imam tamalo flaško od dmjevga body lotiona
glavnik oz. krtača, gumica za lase
tuš gel + intimno milo + šampon + deodorant
labela
lanolin
škarjice za nohte + pilica
robčki
ogledalce

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   septemberke
21.8.2005 14:43:14   
Sally
teta beta,
a mora biti izjava o priznanju ocetovstva overjena pri notarju ali kako? Ker sem vprasala na UE pa so rekli, da se da pri njih to opravit (z ockom prihajajocega otrocka, seveda ;)). Moreva tudi sama to opravit v prihajajocem tednu, da ne bo v rojstnem listu napisano, da je ocka neznan... :)-

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   septemberke
21.8.2005 14:55:17   
KiSsMyAsS
teta beta se dobr da mamo tebe, full fajn si napisala use kar mormo nest s sabo, ker sm jst ze cist use pomesala, pa nimam se nc spakirano, panika me pa ze pocasi grabi.:)-

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   septemberke
21.8.2005 15:27:09   
tajčy
Izjavo podpišeta z bodočim očetom na najbližji UE ali CSD, kjer vama je ljubše oz. bližje. Ni treba, da je overjena pri notarju.

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   septemberke
21.8.2005 15:54:52   
teta beta
Midva sva iz različnih UE, sva pa šla to podpisat na matični urad v Celje, ker v porodnišnico itak pride matičar od tam. Na CSD pa baje pred rojstvom tega ne moreš opravit, tako so mi tam rekli in me napotili na matični urad.

Kissmyass, to sem jaz potegnila iz vseh možnih seznamov z RR. Tule si lahko pregledaš še razširjene verzije in tud osnovno opremo za dojenčka, ki naj bi jo potreboval:
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=34801&idk=100&stSporocil=14
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=49697&idk=86
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=26499&idk=85

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   septemberke
21.8.2005 16:01:52   
tajčy
Midva z mojim :love: sva izjavo podpisala 3 mesece pred PDP na CSD LJ-VIČ.

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   septemberke
21.8.2005 17:57:51   
ameli
Hojla, septemberke.
Vidim, da ste v akciji. Ja, počasi bo potrebno začet pakirat.Jaz imam po PDP še ravno 1 mesec časa, pa se ne bi pritiževala, če bi bilo kakšen teden dni prej;) . Drugače sem OK, pravkar sva se z :love: vrnila iz oddiha na Pohorju. Težav nimam nomenih, cotke imam oprane in zlikane, vse potrebno pa nabavljeno. Torej se je res pričelo odštevanje in čakanje na dan D. Po eni strani komaj čakam9nebesa, da vidim svojega :duda: ,po drugi strani pa mi je kar malo žal, ker mi je v tem obdobju res lepo:angel: .
Lep deževni pozdrav,
ameli

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   septemberke
21.8.2005 20:44:08   
Pia67
Živjo!

Danes je bil zame zelo čuden dan.Še včeraj sem se počutila ko roža, danes ponoči pa lulanje na vsako uro, bolečine v križu(še nikol me ni bolel), driska, trebuh trd, komaj sem se zvalila s postelje. Popoldan sem še :sloncek: :love:, ki se je sicer nekaj branil, ampak, se mi ni mogel odrečt(sploh, ko sem mračno prognozirala, da zdaj pa neki časa ne bova mogla). Potem sva šla na nekajkilometrski sprehod, kjer me je pofotkal še v enem kosu (na fotkah zgledam res že grozljivo, ko sem jih pregledala na računalniku, sem razmišljala, če ni kaj narobe v zaslonskem območju).
Ne vem zakaj tak čuden občutek, spakirano za v porodnišnico imam vse, tako, da bom jutri na CTG odnesla robo kar s sabo.
Zvečer sem dobila še obisk svakinje, ki mi je dala prve igračke, vrtiljak in nosilec na katerega navežeš igračke mojega nečaka. Bila sem ganjena.
Skratka, ne vem kaj se dogaja z mano, morda sem le utrujena in bom jutri popoldan poročala kako je bilo na CTG-ju. Zaenkrat se počutim kakor, da mi bo popadalo vse ven, racam in se komaj skobalim s stola. Rok še niti ni tako blizu, rada bi dočakala vsaj rok za CR, ker bi bila pod nožkom mojega ginekologa.

Hvala bogu, prav vzpodbudno vas je brat. Grem v horizontalo, jutri je nov dan.

Pia

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   septemberke
21.8.2005 21:20:42   
teta beta
O, Pia, mogoče pa bo :bravo::bravo::bravo:!

Saj si rekla, da je pupa že precej velika, tako da ni panike. Fajn zrihtaj, če bo šlo zares, pa srečno!

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?