|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   shizofrenija nediferencirana
17.4.2013 13:09:01   
neodkrita
Moja hčerka je pri 17 letih zbolela za to boleznijo....sedaj bo stara 27 in je že skoraj 10 let na tabletah. OK ne bi bilo nič takega ampak vsako leto skoraj se ji stanje poslabša, mora v bolnico, zamenjajo tablete in zopet potreben čas, da se stanje normalizira. To sem napisala v mili obliki in na kratko.
Zanima pa me, če bi mogoče kakšen zdravilec lahko to nekako omilil, pozdravil......... pozna katera kakšen primer ali pa je sama oz. v družini kdo, ki ima enake ali podobne težave??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: shizofrenija nediferencirana
18.4.2013 11:22:48   
kajalin*
Izobražujem se v tej smeri, in kulk je meni znano to ni lih ozdravljivo, zdravila imajo lahko včasih kar hude stranjske učinka in se prilagajajo, problem pri tej bolezni so ravno močna zdravila in nihanje stanja-razpoloženja.Dolker ne pride do agresije še gre v domačem okolju. Prav bi bilo, da se povežete s kakšnimi terapevti ali starši, ki imajo podoben primer, ker je gotovo lažje, če si izmenjate izkušnje, da vam bo življenje lažje potekalo.Mogoče kakšno društvo ? Mogoče, je tole pravi naslov za začetek http://svetovalnicakameleon.si/splosno/shizofrenija/

(odgovor članu neodkrita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
19.4.2013 13:01:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kajalin*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: shizofrenija nediferencirana
19.4.2013 13:11:19   
Tippi
Strašna diagnoza. Četudi šizofrenija ni več tabu tema, še vedno pri ljudeh vzbuja strah. mogoče celo bolj kot rak in podobne neozdravljive bolezni, ker si ves čas ''''''''na meji'''''''' in ne veš kaj te čaka. poznam dve osebi s to diagnozo. no, za katero vrsto šizofrenije bolehata ne vem, vem pa povedati, da se s šizofrenijo da živeti. ena od teh oseb, žal ne bo imela nikoli otrok, vendar ima urejeno družinsko življenje in živi ''''''''normalno'''''''' življenje (v narekovajih pač zato, ker je na zdravilih, in zahteva konstantno podporo moža). Druga oseba ima tri otroke in prav tako živi spodobno življenje. jasno brez pomoči najdražjih bi verjetno bilo težko. Je pa za svojce to veliko breme in eni se preprosto ''''''''zlomijo'''''''' pod težo bolezni, in se ločijo, kar jim pač ne gre zameriti.

priporočam ogled filma Čudoviti um. Ta film je sicer lep konec (na žalost so tudi manj srečne zgodbe), pa vendar nam da vpogled na takšno življenje še z druge plati. Tiste lepše, ker prevladuje ljubezen in nam sporoča, da je ljubezen pomembna, ljubezen do najdražjih, ljubezen brez meja, četudi vam na pot stopi bolezen, kot je šizofrenija. In da ta premaguje še tako težke trenutke v življenju.

Srečno iz srca!

< Sporočilo je popravil Tippi -- 19.4.2013 13:15:04 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
19.4.2013 14:23:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: shizofrenija nediferencirana
19.4.2013 14:30:20   
Tippi

haha, ko sm mu rekla, da naj se ze enkrat prijavi na FB, je komentiral: bejba, a ti ves, da mam jz paranoidno shizofrenijo user posted image


Ja, da se!! Mene tako strašansko to veseli! Da se s podporo da premagovati marsikatero, še tako hudo bolezen! samo treba je imeti odprto srce in se zavedati, da se lahko danes to isto dotakne tudi nas in da je najmanj kar bi si takrat želeli, da nas kdo čudno gleda, ali nas ima celo za norce!

ps. hahahaha je pa duhovit! user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: shizofrenija nediferencirana
19.4.2013 22:06:54   
neodkrita
hvala za odgovore...... no pri nas je pač tako, da punca živi s fantom,ki jo 100% podpira, spoznal jo je v času bolezni pri 18 letih..obi v Mariboru) ampak se stanje na vsaki 2 leti iz normalnega poslabša in zopet menjava zdravil itd.....ni fino, čeprav jaz sem že navajena, takrat si vzamem dopust, da ni sama in pregurama.....službe tudi nima...to je še slabše ker je doma, jaz in njen fant pridemo kar pozno domov in ima časa na pretek za razmišljanje o bolezni itd.....

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: shizofrenija nediferencirana
20.4.2013 9:19:53   
josephine27
..to je še slabše ker je doma, jaz in njen fant pridemo kar pozno domov in ima časa na pretek za razmišljanje o bolezni itd.....


Sicer moram priznati, da te bolezni ne poznam razen kar sem kdaj ujela po Tv al pa kje kaj prebrala ampak glede na to, da je brez službe in se "dolgočasi" doma bi jo spodbudila, da se začne vsaj aktivno ukvarjati s kakšnih hobijem al pa kje napr. brezplačno pomaga kot prostovoljka. Delo zelo krepi in pomaga, da ne razmišljaš preveč.

_____________________________



(odgovor članu neodkrita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
20.4.2013 10:03:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu josephine27)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: shizofrenija nediferencirana
20.4.2013 12:52:44   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

josephine27 - v praksi je to zlo tezko. shizofren bolnik se na prvi liniji bori sam s sabo, na drugi pa s predsodki in neznanjem okolice, ki pogosto ni pripravljena sprejeti bolnika.


Kar se tiče dela kot službe in predsodkov verjamem, da je to zelo težko. Jaz sem imela v mislih delo kot to, da si aktiven, da nekaj počeš, da napr. nekaj ustvarjaš, izdeluješ, se mogoče začeš kaj novega učit, obdeluješ vrt, vsak dan tečeš, skrbiš za psa... pač nekaj kar te zanima in v okviru svojih zmožnosti. Da ne ždiš samo, ker potem se te misli kar začnejo vrtet.



_____________________________



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?