|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skupno spanje - uspavanje - zbujanje
1.12.2007 21:29:01   
Anuška79
Ojla!

Imam eno vprašanje za mamice, ki spijo (ste spale) skupaj s svojimi dojenčki.

Kako zvečer uspavate otroka? Če z dojenjem, ali se zbuja, ko ugotovi, da vas ni ob njem? Kako to rešujete?

Naša mala je stara 4,5 mes. Čez dan spi dve daljši obdobji (cca. po 2 urci) zunaj v vozičku  (pred hišo na sončku ali pa v zavetju pod balkonom) - zaspi v parih minutah po tem, ko jo položim v voziček, zvečer pa ... zaspi nato pa se zbudi vsakič, ko ugotovi, da me ni zraven. Sama ne zna zaspati user posted image . Ko grem spat tudi jaz spi celo noč, za hranjenje niti ne odpre oči, ampak se lepo priklopi, poje in spi naprej.

Problematičnih mi je le tistih nekaj uric, preden grem sama spat, ker bi se mi res prileglo malo oddiha brez otrok (k sreči se je starejši lepo navadil, da je po odhodu v posteljo MIR).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: skupno spanje - uspavanje - zbujanje
7.12.2007 16:15:19   
skuštrana
Jaz ti sicer ne bom preveč pomagala, ker naš Arsen pa zvečer brez problema spi, tudi če mene ni zraven. Imam pa ta problem podnevi, zaspi, ponavadi na dojki in potem ko ugotovi, da je "dojka šla stran" je cel kažin user posted image ... Bi najraje videl, da dnevno spanje spi na meni. Jaz ta problem ponavadi rešujem tako, da ga dam v sling in potem lahko z njim v slingu še kaj postorim, se igram s starejšo pupo...

A si morda probala dat zraven nje kakšno jopico ki ima tvoj vonj? Jaz ga včasih zavijem v toplo dekico in mu poleg položim svoj pulover ali pa kakšno majčko, ki je malo prepojena z mojim mlekomuser posted image in pri nas to včasih vžge.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: skupno spanje - uspavanje - zbujanje
8.12.2007 14:51:51   
atteya
Anuška79, nisi edina. Tudi pri nas imamo probleme z uspavanjem, saj, ko spi, je pa ok.
Lahko je na smrt zaspan, da že nič ne vidi, ampak zaspat pa ne, raje se dere cele ure. Z zize sem ga odstavila, ker so mi tako svetovali vsi strokovnjaki in varuška. Sedaj res spi bolje, a vseeno se zbuja in jamra ponoči in se ne da uspavat, razen s celim čebrom solz in joka, trme in togote.

Mene pa zdaj zanima ali se še komu dogaja, da se otrok zbudi ponoči v blaznem joku in se ga zelo zelo težko pomiri in uspava nazaj. Kaj naredite v takem primeru?
Pri nas se to dogaja zadnje čase vedno pogosteje in potem sem jaz zoprna, pa mali ni najboljše volje in vsi smo utrujeni itd. Saj veste.
Mimogrede, star je skoraj 15 mesecev.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: skupno spanje - uspavanje - zbujanje
8.12.2007 14:56:31   
rija
ja, naš mali se tudi včasih zbudi v joku...zakaj? nimam pojma....mogoče kaj sanja...

jaz ga takrat vzamem konkretno v naročje, stisnem k sebi in pustim, da se pomiri in zaspi na meni.

jaz sem našega malega podlagala s pojštrom, da ga je nekaj "tiščalo" pa je valjda mislil, da sem jaz.....sčasoma pa se je nekak navadill, da spi nekaj ur sam.
V bistvu čedalje bolj ugotavljam, da je čas, da gre stran od mene, ker je do takrat ko je sam vse OK, ko pa ni več sam, pa začne spati nemirneje.

edino mi ni jasno, kak naj ga dobim v njegovo sobouser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: skupno spanje - uspavanje - zbujanje
8.12.2007 15:01:04   
Anonimen
Tudi midva s sinom skupaj zaspiva... Če grem stran, ne spi dolgo, če spim z njim, lahko čez dan spi celo 5 ur brez bujenja... Ampak ker je treba postoriti še druge stvari, grem stran in pričakujem, da se bo hitro zbudil... Za ponoči ni problema, lahko spi sam celo noč ( trkam )...

Star je pa skoraj 5 mesecov..

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: skupno spanje - uspavanje - zbujanje
8.12.2007 19:20:19   
skuštrana
Mene pa zdaj zanima ali se še komu dogaja, da se otrok zbudi ponoči v blaznem joku in se ga zelo zelo težko pomiri in uspava nazaj.


Tole se je naši Lizi dogajalo nekje pri starosti 2 leti...Je bilo grozno, nikakor se ni mogla pomirit. Ugotovila sem, da je najboljše da jo pustim, da se "zdere", s tem da sem jo objela in jo pustila da je napad minil..In je lepo zaspala nazaj. Zakaj se je to dogajalo nimam pojma, mogoče kakšne sanje user posted image ..Se pa sedaj že zelo dolgo ni ponovilo, aja, pa ugotovila sem da je to bolj pogosto kadar je bila res full preutrujena...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: skupno spanje - uspavanje - zbujanje
9.12.2007 21:23:28   
Anuška79
Hvala za nasvet z majico - sicer sem ji že prej parkrat dala zraven majco, ki sem jo čez dan nosila, pa ni delovalo, no danes spi z mojo pižamo user posted image . Zaenkrat deluje.

Sling sem pa tudi jaz že parkrat prakticirala, a pod tuš z njim pač ne morem. user posted image

Glede joka pa... naš se je tako večkrat zbujal med drugim in tretjim letom. POmagalo ni drugega, kot da sem v sobi prižgala vse luči, ga popolnoma zbudila, da me je pogledal v oči, morda šel še na stranišče. Potem je zlezel v posteljo in mirno zaspal. Vzroka ne poznam. user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: skupno spanje - uspavanje - zbujanje
10.12.2007 13:50:59   
Anonimen
Jaz pa sem opazila, da moja trimesečnica zvečer potrebuje mir.
Ko jo podojim, jo položim kar z dekico v posteljo, ji prižgem zvezdico, dam dudo in grem. Vrata pa so odprta.
Če spet zajoka, ji dam dudo in spet ododem. Praktično še ne spi, ko jaz že uidem.
Če pa še vedno tečnari, prevoham, ali se je pokakala, jo prestavim na drug bok in če še ne uspe še malo podojim. Ko začne obračati očke ji spet uidem.
Včasih pa zaleže tudi, da na dudo kanem nekaj kaplic AD3.
Postelja pa itak diši po meni, če spima skupaj.

Ko pa zajoka ponoči jo malo podojim.  Ponavadi potegne ene 5x. Sem že razmišljala, da s tem preveri ali sem tam.

Po moje je odvisno od karakterja user posted image .




(odgovor članu Anuška79)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: skupno spanje - uspavanje - zbujanje
10.12.2007 15:32:19   
sandra85
najin sinček je tut spal z nama vse do dopolnjenega 3. meseca (če sem ga dala v posteljico, se je hitro zbudil z jokom in ni hotel več spat, ali pa se mi je zbujal na 2 uriuser posted image )
točno na dan, ko je dopolnil 3 mesece, sva ga dala v posteljico, brez prolema se je malo sam zabaval, ko je opazoval vrtiljak in potem zaspal in spal do 6h...in tako je zaj večina noči (z nama pa sploh ne spi več)
sej meni je bilo lepo, ko smo se vsi trije cartali, ampak ni komot-js se rada raztegnem čez celo pojstlo, tako da še mojga na konec pojstle spravimuser posted image

nam je sigurno pomagal vrtiljak, ker če mi zaspi že med dojenjem, ga položim v posteljico, vklopim samo glasbo in spi naprej...
prej nismo imeli vrtiljaka-mogoče je bilo to krivo, kdo veuser posted image


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: skupno spanje - uspavanje - zbujanje
12.12.2007 21:58:43   
Anuška79
nam je sigurno pomagal vrtiljak, ker če mi zaspi že med dojenjem, ga položim v posteljico, vklopim samo glasbo in spi naprej...




Tudi mi imamo vrtiljak, pa dobi živčni zlo, ker ne doseže igračk na njem - je otrok, ki mora vse, ampak res vse prešlatati in sprobati z usti. user posted image Prvi je pa ob njem lepo zaspal.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: skupno spanje - uspavanje - zbujanje
15.12.2007 12:56:29   
kalipso
Pozdravljene!

Atteya tudi naša je stara 15 mesecev in imamo podobne probleme kot vi. Lahko rečem, da je naša miška med bolj zahtevnimi otroci, sploh kar se spanja tiče. Sigurno sem tudi sama malo kriva, vendar če nimaš izkušenj, lahko kar hitro narediš kaj narobe. Še vedno se dojiva, tako podnevi kot ponoči. Sem mislila, da se bo sčasoma sama odstavila pa ni šans. Zdaj mi že majico dviguje, ker hoče zizat. Že od malega je zaspala samo na prsih, razen ko gremo na sprehod, zaspi v vozičku al pa v babičinih rokah, ko jo pazi. Bilo je obdobje, ko je spala celo noč, od svojega 2 - 5 meseca, potem pa se je začela zbujat. Ko sem jo podojila in potolažila ter ko je zaspala, sem jo položila nazaj v posteljico. Pri 7 mesecih pa to več ni šlo, saj se je takoj, ko sem jo položila v posteljico, zbudila in spet jovo na novo. Tako da od takrat spi zraven mene v postelji. Še vedno se zbuja in se doji, včasih pa hoče imeti sam ziziko. Počakati moram, da zaspi, drugače je štala. Ne bom niti omenjala, kako sem utrujena in da me vse boli, ko se zjutraj vstanem. Sej sem jo probala že ignorirat pa sej je čist zbudila in se ful drla. Problem je tudi, da sem ponoči sama z njo, ker fant dela, tako da res ne vem kaj naj naredim. Nadomestit ji ne morem zize z ničemer. Dude ni nikoli hotela, flaško pa je kmalu zavrnila. Tudi ko pride od babice, kjer je pridna, takoj hoče k meni. Doma pa tudi hodi samo za mano, skos in skos. Res je navezana na mene. Ima katera podobne izkušnje?LP

_____________________________

Zara, ti si najina največja sreča!!!

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




nosečnost
Lelly28 RR

komu ste prvo povedali, da ste noseče?

partnerju / očetu otroka (89%)

svoji mami, očetu (2%)

najboljši prijateljici (2%)

sestri, bratu (2%)

zdravnici, ginekologinji (4%)

objavila sem na družabnem omrežju (0%)


Število vseh glasov: 45

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!