|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   smrt očeta
21.2.2007 11:06:32   
Pauline
Me še ne poznate, sem čisto nova članica in na žalost je ena mojih prvih objav ravno v tem forumu. V januarju mi je umrl oči. Bil je sicer zelo bolan, tako da smo se že dalj časa pripravljali na najhuje. Imam pa 3 in pol letnega user posted image , ki je pa izgubil dedka in se ne more sprijazniti s to novico. Nenehno sprašuje kam je dedi šel, zakaj ni vzel svojih stvari s sebij, itd. Moje vprašanje je, kako naj mu zadevo pojasnim. Ali mu sploh kaj razlagam ali pustim času čas.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: smrt očeta
21.2.2007 11:36:36   
Felicity
Iskreno sožalje!user posted image user posted image

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: smrt očeta
21.2.2007 11:50:50   
mika
Pauline, iskreno sožaljeuser posted image

res je teško razložiti otroku kam je šel nekdo, ki je umrl. v januarju je umrla od moža babica in naša pupa še vedno sprašuje po njej. z njo hodimo svečko prižgat na grob in smo ji rekli, da babi tukaj počiva. potem tudi ne sprašuje več. očitno ji je dovolj tak odgovor. stara je dve leti in dva meseca

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: smrt očeta
21.2.2007 11:53:43   
KBM
Iskreno sožalje!!

_____________________________

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: smrt očeta
21.2.2007 11:58:45   
mala maja
Moje sožaljeuser posted image user posted image

jaz sem v enem letu izgubila očeta in nato še mamouser posted image (bom ti napisala za očeta ker je bila prvič, pri mami sta že malo razumela). Sina sta bila stara pri očetu 2.5 in 6 let. Ta velik je še kar razumel da je bila pač dedek bolan in da je odšel med angelčke, s tamalim smo imeli pa kar nekaj težav.Pa je sedaj star skoraj 6 let pa še zmeraj kadaj vpraša kje je dedi, ali pa da je to od dedija da on tudi rabi. Ali pa pravi zakaj smo vedno mi na vikendu če ga dedi več ne rabi, če je šel na počitnice. Pri babi sta že razumela, ali pa pač ne pokažeta. Sta pa pri babi veliko bolj jokala.

Jaz sem se z obema pogovorila, da je bil pač bolan, da je imel nekaj v telešču kar se ni dalo pozdravit in da je umrl. Seveda je bilo prvo vprašanje ali boš ti tudi umrla,kaj pa ati, jaz.... Moj oče je imel raka. Povedali smo u da ne da je bil dedi bolan zato ker je kadil (žal grdo ampak tako sem znala takrat razložit). Šla sta na pogreb in tudi tam smo jima razložili da je odšel med angelčke.. Imeli smo pa krizo z malim. Vse kar je bilo dedijevo je bilo sveto.(Mami dedi je telfon pozabil, kako mu ga bomo pa sedaj dali? Kako naj ga pa pokličem? Mami a je šel dedi peš da je pustil avto doma?Mami zakaj pa ni vzel računalnika, a ga tam ne rabi) Vse skupaj je zgledalo kakor da si je predstavljal da je šel na počitnice. kako smo prebrodli pa še sama ne vem. Sedaj hodimo na grob in se pogovarjamo o tem. Nikakršna tabu tema.

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: smrt očeta
21.2.2007 12:22:00   
madela
Iskreno sožalje.user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: smrt očeta
21.2.2007 13:08:29   
srki
Iskreno sožalje.

Verjetno bi sinu rekla, da je šel dedek v nebesa, med zvezde.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: smrt očeta
21.2.2007 13:14:41   
Disney
Sožalje. user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: smrt očeta
23.2.2007 8:43:39   
Anonimen
Najprej moje sožalje,od srca in iskreno.
Veš,lani decembra mi je umrl oče.Naš tamali,njegov pravnukec je bi zraven,ko so ga z rešilcem odpeljali v bolnico.Takrat ni nihče slutil,da se bo tragično končalo.In ker pradedka ni in ni bilo nazaj,je kar naprej spraševal po njem.
Najprej smo premišljali kako mu povedat.Dva tedna po pogrebu,ko je neumorno spraševal kje je deda,sva ga s hčerjo odpeljali na grob.Povedali sva mu,da sedaj deda počiva pri babici in,da jima gremo prižgat svečko.
Sprijaznil se je s tem,da je deda sedaj gor na hribu,no vsaj mislili smo tako,pa se vsake toliko časa le pojavljajo vprašanja,kdaj bo deda iz bolnice prišel.
Trije meseci so minili od takrat,počasi je začel pozabljati.
Sprejel je situacijo in na srečo brez tarum.Star pa je tri leta in pol.

(odgovor članu Disney)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: smrt očeta
23.2.2007 14:24:06   
Pauline
Neva6 hvala za tolažilne besede; Seveda tudi vsem drugim puncam. Tudi sama računam, da se bo malo potolažil, ko ga bomo prvič peljali svečke prižgati. Zdi se mi, da bo bolje ko bo enkrat vedel, kje se fizično nahaja dedi. Njegova vprašanja se nenehno nagibajo na prostor kam bi ga lahko dal, uvrstil. Npr. ko mu je moja mami povedala, da je dedi umrl, jo je vprašal kam je šel. Pa mu je odgovorila, da ga pač ni več, pa je še enkrat rekel: " sej, vem, samo kam je pa šel? ". Tako, da upam, da z obiskom pokopališča, bo to vprašanje izginilo. Vem pa da jih bo še mnogo ( drugačnih ) in tudi s časom vedno manj. Še enkrat hvala vsem. Upam, da si bomo pisali na kakšno bolj veselo temo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?