Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
star 1 leto (april) mi je potekel starševski dodatek.Ker sem študentka so mi odobrili socialno podporo. In to od 1.5. 2006-1.9. 2006 ko mi poteče status.Zanima pa me ali mi ta podpora pripada že ta mesec (21)?Glede na to da mi je rekla da naj bi jo dobila za sproti in še sama je rekla da jo dobim 21. maja.Vendar ni bila nakazana.Vsi ki jih poznam so jo dobili že v petek(19.5).Ali jo katera od vas prejema in kdaj jo je dobila nakazano?LP

, ampak mesec dni pred potekom starševskega dodatka oz. v tistem mesecu, ko dobiš zadnje nakazilo, moraš iit na CSD in oddati vlogo za DSP. Ker ti starševski dodatek štejejo v dohodek, ti prve tri mesece po poteku porodniškega dopusta pripada bolj ena malenkost, potem pa (od 4. meseca dalje) pa polna DSP, ki znaša cca. 47.000 SIT zate. Za otroka pa ti že od njegovega rojstva dalje pripada po 14.000 SIT mesečno. In če si samohranilka, dobiš še dodatek za enostarševsko družino od otrokovega rojstva dalje, ki je enak DSP za otroka.