|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   socialna pomoč
12.5.2009 17:34:15   
gita10
Nekaj me zanima ko takole poslušam razno razne zgodbe o slabih plačah in nezaposlenih. Zanima me naslednje npr. da sta v družini dva, ki imata minimalen dohodek in šoloobveznega otroka ali dva - saj je vseeno. Ali imajo ti kakšno pravico razen otroškega dodatka ali dobivajo socialno pomoč samo tisti, ki so nezaposleni oziroma delajo na črno.Ker po tem takem je res v Sloveniji bolje biti nezaposlen delat na črno za 5 eur na uro  dobiti vse mogoče socialne dodatke...kot pa vsak dan hoditi v službo za 420 eur.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: socialna pomoč
12.5.2009 18:43:57   
kajajaka
ni več tako, kot je bilo- da so kar vsi dobili dodatke.

Če je eden zaposlen, drugi pa doma in skupaj presežeta znesek določen na člana (nekje okoli 250€, če se ne motim) drugi ne dobi nič.

No, to bi po moje lahko dvignili vsaj za ene 100€ na člana... Ampak žal- pravice tudi tu ni.


Če je bolje bit nezaposlen, kot delat za 420€... To je odvisno od vsakega posameznika. Nekateri ne bi delali niti za 1000€.

Meni osebno se zdi vseeno bolje delat za 420 kot bit kje na soc. pomoči za 200€. Ker se že z 420 ne da preživet, z 200 pa sploh ne.
Odvisno je kakšen je odnos do dela vsakega človeka. Pa tudi, če delaš nisi odvisen od nikogar. Mene bi bilo sram, da zdrava in mlada prejemam soc. pomoč, ker dela je dovolj. Samo včasih mora človek pač poprijet tudi za kako delo, ki mu ne diši...

< Sporočilo je popravil kajajaka -- 12.5.2009 18:47:51 >

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: socialna pomoč
13.5.2009 0:32:48   
Lenck
hm, mislim, da je glede tega, kako z lahkoto dobivš bodisi podporo bodisi socialno pomoč, ustvarjena ena velika fama. ali pa pač ratuje samo drugim... ker po moji izkušnji sodeč ti socialne pomoči ne podarijo kar tako, samo zato, ker si brez službe. ****.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: socialna pomoč
13.5.2009 7:36:41   
gita10
moje vprašanje je bilo bolj zastavljeno temu ali je kakšna pomoč za delavce, ki delajo za minimalen denar oziroma delavce,kjer plače zamujajo.

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: socialna pomoč
13.5.2009 7:52:30   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

moje vprašanje je bilo bolj zastavljeno temu ali je kakšna pomoč za delavce, ki delajo za minimalen denar oziroma delavce,kjer plače zamujajo.


Rdeči križ, karitas........PA enkratna denarna pomoč na CSD (to pa se pozanimaj na svojem CSD).....

Meni osebno je to itak svin.jari.ja.....Da nekdo, ki se mu ne ljubi delat dobi več, kot pa tisti, ki hodi delat cel mesec. user posted image user posted image user posted image .... A je to pravična država?!

Ampak najbolj zanimivo pa je to, da jih zelo malo razmišlja o dodatnem zaslužku-delu?

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: socialna pomoč
13.5.2009 8:13:37   
gita10
HB zaenkrat mi kaj takega še ni potrebno res pa je , da oba dva z možem ne poznava delovnega časa in da delava tri krat preveč, da sva si lahko uredila stanovanje, da se voziva v solidnem avtu in, da si lahko privoščiva dopust. 
Potem pa gledam raznorazne takjune kako si na plečah davkoplačevacev gradijo svoje imperije, ki jih na to spravijo na kant ljudje pa ne dobijo plač. Tudi naše podjetje je že bilo v težavah pred kakšnimi dvemi leti pa je direktor, ko je videl, da ne bo spravil dovolj denarja za plače svoj osebni avto prodal in nam nakazal plače. Je rekel, da takšnih avtov je še dovolj, da nas pa potrebuje in takrat smo tudi delavci videli, da je dober človek in če bi se karkoli zgodilo smo mu pripravljeni kakšno ur tudi zastonj narediti ker vidiš, da ceni tvoje delo.
Medtem, ko delavec v Mipu nedobi zasvoje delo niti minimalne plače podjetje pa se je kupilo iz evropskih sredstev, katere bomo sedaj vračali davkoplačevalci. Če jih bodo sedaj kazensko ovadili bo proces trajal itak, do zastare in raznoraznim Volkim se ne bo zgodilo nič. Delavec pa ne bo plačal ene položnice in se bodo obresti nabirale do druge službe, kjer ga bo čakala izvršba na plačo.
Sem zelo daleč od kakšenga socialista in mi marksizem niti pod razno ne diši mi je bolj všeč demokracija in kapitalizem vendar naša država že ni pravna če je vse to dovljeno.

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?