|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje
23.4.2007 17:11:56   
živa23
Pozdravljeni!

Imam punčko staro 18 mesecev. Zdaj spi zraven naju v svoji posteljici in zvečer ko jo dam spati jo normalno položim v kinderpet kjer zaspi. vendar problem nastopi čez kakšno uro, dve npr. okrog 22, 23 ure ko se zbudi in panično vpije, kriči, kliče od mami, babi, ati..to traja tako dolgo dokler je ne vzamema na sredino.  Ne bi bilo še  nič narobe, če bi tam vsaj v miru ležala, vendar se potem tam še nemirno obrača, vrti, brca, joče, njene roke so povsod na meni - prsi, vrat, pazduha, lice, obvezno se  me mora nekje držati. Vem, da imajo otroci svoja obdobja navezanosti, ampak ko je enkrat v postelji pri nama bi vsaj mislila, da bo mir in bo spala. Je tudi v vrtec, vendar tam ni nekih posebnih problemov z njo, tudi rada gre tja. Je že tudi spala v svoji sobici, vendar sva bili kar fejst bolani februarju zato sva jo vzela nazaj k sebi.

VEm da imajo otroci svoja obdobja navezanosti, ampak ko bi vsaj v sredini na miru spala, tako pa sva kot na vrtiljaku...zjutraj pa obvezno pokonci ob 6.00 uri ne glede na to ali gre spat ob 20.00 ali ob polnoči..ni važno ali je sobota ali ponedeljek..zato pa sma že čisto zmatrana

Kaj mi svetujete?

hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje
23.4.2007 19:01:09   
Tracy
Pri nas tega nikoli ni bilo. Je pa res da od 4 meseca dalje spi v svoji sobi. Če je bila kdaj bolna sem šla jaz spat v njeno sobo, zato da sem poslušala če še diha....
Mogoče jo poizkisi čisto zbudit, da se bo zavedla, in se potem mogoče ne bo več bala. Lahko da to dela še na pol v snu?user posted image
lp

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu živa23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje
24.4.2007 8:57:54   
vanč
Naš mali je star 19 mesecev. Do 9. meseca starosti smo spali kar v redu. Celo noč je bil v svoji posteljici, zbudil se je 2-3x na noč, vendar je bilo dovolj da sem ga pobožala in je zaspal nazaj. Po 9. mesecu je prvič zbolel in pristal je v najini postelji.
Zaradi strahu pred dehidracijo sem mu poniči večkrat ponudila čaj po flaški. To sta bili dve "usodni" napaki. Za naju se je spanje končalo. Zbujal se je na vsako uro in zahteval, da gre k ama v posteljo in flašo čaja. Brez flaše čaja sploh ni zaspal nazaj.
Po 6. mesecih mučenja sva okoli hodila kot dva zombija. Od znanke sem zvedela za knjigo SPI, DETE, SPI! Knjiga govori o metodi učenja spanja otrok od 6. meseca dalje. Temelji na tem, da j e otroka potrebno naučiti, da bo znal spati sam in brez strahu. No, in smo šli v borbo! (Povedati še moram, da je naš mali user posted image  zelooo trmast,vztrajen in zahteven otrok in sva bila z možem prepričana, da naš spada v tiste 4% neuspešnih).

Po 4. dneh doslednega izvajanja metode smo zmagali!!!user posted image
Sedaj je že dva meseca kar gre spat v svojo posteljico sam in prespi celoooo noč (20h-7h) v svoji posteljici. Vsi trije se zbujamo naspani in dobre volje.

Rada bi povedala tudi to, da sem podobno razmišljala kakor ti in se spraševala če je morda samo obdobje, da rabi več pozornosti in bližine. Ni res!!! Zaradi takega razmišljanja in odlašanja je bilo vedno huje in je prerastlo v izkoriščanje.

Evo to jebila moja izkušnja, vam pa želim čimveč prespanih noči!

_____________________________

vanč

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje
24.4.2007 12:35:05   
živa23
 hvala za nasvet. sicer sem že imela knjigo v roki, da bi jo kupila, ker  sem že večkrat prebrala da je pomagala staršem, ampak ne vem zakaj si je nisem vzela. Očitno se mi takrat še to ni zdelo potrebno, sedaj sma pa zmučena do konca. Grem kar v knjižnico po knjigo.

lep pozdrav 

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje
24.4.2007 14:56:50   
mojčika
Tudi pri nas je nekako tako, ne gre pa za navezanost, bi spala čisto ok, celo noč, če bi imela veliko posteljo, do polnoči spi v redu, potem pa se začne premetovanje, zato udari kam z glavico, čeprav je vse obloženo, se stlači v kak kot....

Če spi v zakonski postelji, tudi brez naju, spi celo noč, vrti pa se za 360 stopinj, plazi od vzglavnika do vzglavnika.....

Rabi pač veliko posteljo, a ker se bomo kmalu selili, bomo to uredili kasneje. Ker je stara šele leto in 14 dni in se bojim, da bo padla s postelje, me ima, da bi ji v svojo sobico naštimala kar en velik jogi na tla...

A ima katera še kak predlog, kako naj naštimamo posteljo??? Ni pa prva v družini, ki spi tako, očitno je to malo podedovalauser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 24.4.2007 14:58:21 >


_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu živa23)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje
24.4.2007 15:57:08   
živa23
no, saj naša ima v svoji sobici jogi velik 120 x 90 skoraj kot nov, zelo kvaliteten in ko tudi tam zaspi jo najdem čez eno uro z glavo pri vznožju...spi kot kraljica, vse roke od sebe, noge narazen... zato niti ne vem kako naj prakticiram v njeni sobici, da bi jo pustila se dreti...zapreti je ne morem v sobo, če pa so odprta vrata se pa z jogija takoj skobaca kakor se zbudi in ugotovi da ni nikogar poleg nje in pride ven iz sobe.. če pa jo pustim v kinderpetu se pa zelo napreza preko ograjice in me je strah da bo padla naprej na glavico..skratka, nikakor ni prav.



(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje
24.4.2007 18:46:48   
bini
no, pa da še jaz podam svojo izkušnjo skoraj 3 letne hčerke...
verjemte, da smo probali skoraj vse in še kaj... trenutno smo na drugi vrsti homeopatskih zdravil, ki bi mali pomagale umiriti nočni spanec... imam upanje, da morda bo bolje, ker nekak je bolje, ampak se še ne bom hvalila prezgodaj user posted image

nekaj časa sem tudi jaz verjela, da gre za izkoriščanje oz. izsiljevanje, ampak glede na to, da pri nas mala tuli in brca v snu, sama se sploh ne zaveda in se zjutraj zbuja popolnoma naspana - midva pa se zbujava tudi po 10 in večkrat, smo pač to izključili in sva se z možem začela počasi sprijaznjevati z razlago, da mala ima tako razvojno pot, da pač dnevne zadeve ponoči hudo živo podoživlja -včasih v spanju celo omenja posamezne ljudi... zanimivo, ampak noro za naju...
pediatri pravijo, da se te zadeve nehajo najkasneje tam do 5. leta, pri večini okoli 3. leta... jaz upam, da čimprej, ker tudi midva rabiva več spanja user posted image

želim vam čimprej, čimveč spanca, pa nam tudi user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu živa23)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje
24.4.2007 20:53:13   
Anonimen
Daj jo v svojo sobo. Potem pa ko bo ponoči želela k tebi 3 dni potrpi in vztrajaj, da mora spati v svoji postelji. Jaz imam gugalnik v sobici. In ko je imel take finte sem ga vzela v naročje in ko se je umiril ali zaspal sem ga dala nazaj v posteljo. Priznam 2 dni je bilo joka, da je joj. Potem pa je ugotovil, da ne bo nič pomagalo, če bo jokal. In zdaj lepo spi v svoji sobici.

Edino v primeru, ko vem, da ga je čez dan kaj močno prestrašilo ali je doživel kakšen šok in ga je potem strah ponoči, ko se zbudi, ga vzamem s sabo v posteljo. Vedar takoj ko trdno zaspi, ga odnesem nazaj v svojo sobo.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje
25.4.2007 11:22:12   
živa23
pozdravljeni

Sva se odločila, da bova zdaj čez prvomajske praznike, ko smo drugi dan doma in ni treba iti v službo sprakticirali bolj "na trdo" zvečer in ponoči. danes ponoči je tako zavpila, da me je skoraj vrglo s postelje, kot da bi jo devali iz kože...res največji hec, da se pa zjutraj zbudi naspana kot da bi spala 10 ur trdno skupaj..sicer ne vem kako naj prakticiram v njeni sobici, ker se kar vstane in gre dol z jogija. Takega srca pa res nimam, da bi jo zaprla v sobico in jo pustila. Edino da kinderpet prestaviva v njeno sobo, to bi bila še najboljša rešitev, tam pa ven ne more skočit (no upam vsaj, sicer je marsikaj sposobna)

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje
25.4.2007 13:15:37   
Anonimen
Saj jaz sem kinderpet mislila, da je v svoji sobici.

PA daj jo vseeno malo pocartaj, pa se pogovarjaj z njo, daj ji uspavanko zavrti oz. v glavnem to počni kot jo uspavaš. Jaz nisem zagovornik tega, da otroka pokneš v posteljko, da se dere sam dokler ne zaspi. Ker se njegov strah lahko samo stopnjuje.
Če pa to ne pomaga, pa jo poležeš in greš za par sekund ven, pa jo spet poležeš, pa se vrneš čez malo več sekund...

Naj ve, da boš vedno prišla, ko te bo rabila, če jo bo strah, ve pa tudi naj, kje mora spati!

(odgovor članu živa23)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje
26.4.2007 11:02:27   
živa23
ja saj jaz absolutno tudi nisem za to, da bi jo pustila. se vedno uleže eden od naju zraven, da zaspi.  no zdaj je že dva večera atija prijela za rokico in kazala da bi šla spati, ampak sama ne, obvezno mora nekdo biti poleg...tudi ponoči sem dvakrat takoj vstala in šla tja, in jo nosla iz spalnice nazaj v sobico samo ob dveh ponoči se ti že meša od sprehajanja sem in tja, potem sem jo pa dala poleg naju.  saj pravim, ni problem, da se kdo poleg uleže ali pa da spi poleg naju, samo tisto premetavanje, brcanje, kričanje naju izčrpava. sicer mogoče konec koncev najbolje to prebroditi, enkrat se bo nehalo..


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje
26.4.2007 11:08:51   
Jutra
Moja pupa je v svoji posteljci in v svoji sobi od prvega dne, ko sva prišli iz porodnišnice. Tako, da nimam tvoje izkušnje. Imam pa izkušnjo s tem, ko smo jo morali pripraviti do tega, da je zvečer treba iti spat, ne pa si iti cele rituale po 3x. Stara je bila 3 mesece. Ko sem jo zvečer dala ležati v njeno posteljico, sem bila ob njej, dokler ni zaspala. Prve dni se je drla, drla... Ko pa je dojela, da je to nov režim, ga je po treh dneh sprejela.
Nekaj podobnega predlagam tebi - to,da si poleg, preden zaspi. Valda bo protestirala, a mislim, da če boš vztrajna nekaj večerov, bo šlouser posted image user posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu živa23)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?