|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
15.10.2006 23:05:10   
živa
Haha, gotovo vam je znana zgodba: novopečena mama, pametna za tri, meni, da bo njen otrok ponoči spal in pika. Sanja svinja o koruzi user posted image !

Torej, prosim za nasvet, čeprav ste najbrž že neštetokrat svetovale mamam s podobnimi (oziroma istimi) težavami. 

Moj mali je star skoraj 9 mesecev. Pri 10 tednih mi je spal 6 ur v kosu, pri 9 mesecih pa se mi zbuja kakšno noč tudi na vsako uro. Do sedaj je trikrat spal po 7-8 ur (torej celo noč). Že od rojstva je v svoji posteljici in sobi, se dojiva, flaške in dude pa ne mara. Zvečer načeloma zaspi sam v postelji (včasih malo pojokca - največ pet minut - ali pa malo potelovadi, preden zaspi). Čez kaki dve uri se pa začne zbujanje. Če ga pristavim, se malo pocrklja in spi naprej - v bistvu ne je, torej ni lačen; tudi čez dan mi zelo lepo je po žlički. Ta metoda je zame sicer najbolj preprosta, se mi pa zdi, da otroku škodi, ker se zjutraj zbuja neprespan. Če ga nočem podojiti, je sposoben tuliti tudi po eno uro ne glede na to, ali ga pustim samega, ga božam v postelji ali pa ga crkljam v naročju. Potem zaspi in se prav lahko zgodi, da se čez pet minut zgodba ponovi. 

Čez dan zaspi ali v vozičku ali v avtu ali med dojenjem ali pa sam po dojenju (zadnje čase vedno redkeje!). Žal nima urnika in mi včasih tudi vse popoldne ne spi (od 11h-12h do 19h-20h).

Torej: po novem letu grem v službo in mali bo v varstvu. Pa tudi z možem bi rada kdaj pa kdaj tako čez dan kot zvečer šla ven, ne da bi otrok ob 23h še rogovili po bajti, ker ga stare mame ne znajo oziroma ne morejo (ali pa nočejo) uspavat.   

Vesela bom vseh metod uspavanja, ki mi jih lahko svetujete, tudi po načelu "pusti jokati", samo razložite mi, prosim, kaj naj naredim, ker se mi zdi, da moj otrok še bolj znori, ko pridem zraven, da bi ga potolažila. Da bi se ponoči smejal in se hotel igrati, tega še nismo doživeli. Ali da bi nehal jokati, če pridemo zraven, tega tudi ne poznamo. Res bi ga rada navadila/naučila, da bi spal celo noč, ker je pravi dobrovoljček, kadar se naspi, sicer pa ima podočnjake, je bled in tudi bolj razdražljiv. Vsekakor bo za vse bolj zdravo, če bo spal.

Hvaležna vam bom za namige!

Lp,

živa  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
15.10.2006 23:15:41   
mamči
Hm, če ni lačen, žejen, polulan, pokakan, če nima krčev in če ga ne matrajo zobki...bi rekla, da rabi mamimo bližino.


Itak vem, da se marsikdo s tem ne strinja, moj otrok namreč še sedaj (skoraj 16. mesecev) spi pri meni in ves od rojstva dalje kr lepo panča ( pravzaprav spi tud moj skoraj 4. letnik pri meni ). Poskusila sem ga navadit na njegovo posteljico, pa se je stalno zbujal in jokal, v "najini" postelji pa spi, kot ubit.

Jaz sem se tud tako navadila, v službi sem koliko toliko "prisebna" in naspana. Kako pa odreagirat v vajini situaciji pa res ne vem.  Mogoče bi poskusila njegovo posteljico postavit k tvoji, tako da bi se zraven tebe počutil varnega ? Če ponoči joka, ga nekaj muči in jaz ga ne bi pustila jokat.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
15.10.2006 23:17:36   
Marogica
Torej moj "namig" je vedno enakuser posted image , sem ga prakticirala pri obeh sinovih:

Uporabila sem "nehumano" metodo, torej pustila sem ju jokati. Vse skupaj je trajalo tri dni, pa smo spali VSI, pa tudi prespani in zadovoljni smo bili VSI.

Kako narediti? ENostavno pustiti, ko joka. SEveda ga opazuj, če lahko, vendar tako, da te ne vidi ali pa preko baby-sittra. Priznam, moja sta se tako drla, da sem morala baby-sitter dati čisto na tiho, ker sem mislila, da se mi bo zmešalo. Pa sem vztrajala, tudi ob pomoći in vzpodbudi moža.

GLede na to, da je star že 9 mesecev, najbrž ne bo jokal pol ure(tako kot naša), temveč eno, dve uri, vendar te naj to ne zmede. Probaj razmišljati, da bo po nekaj dnevih drugače.

Pa še nekaj, brez vztrajnosti in doslednosti ne bo nič.

DOsti sreče in čim manj jokauser posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
15.10.2006 23:26:49   
živa
Mamči, če spim poleg njega, je še slabše (tudi to smo poskusili), poleg tega ne pomaga, če ga crkljam, tako da očitno to ni to.

Marogica, a ti sploh nisi šla k otroku, ko je zajokal, in ga nisi skušala potolažit? Torej: ko začne jokat, ga ignoriraš (pa če se še tako grozno sliši)? In sploh ne hodiš k njemu ga božat ipd.?

Lp,

živa

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
15.10.2006 23:42:17   
Marogica
Ne, živa, jaz sploh nisem šla k otroku, ko je jokal. Sem pa šla do moža, da me je tolažil,da  nisem šlauser posted image . Priznam, res je grozno tistih nekaj dni, ker to ne bo jok, ampak drenje.

Naš ta mlajši je imel nekje okrog enega leta zopet to fazo, da se je začel zbujati, ker mu je padala duda ven. Kljub "veržici", ni nič pomagalo, je jokal, midva sva pa hodila skoraj vsako uro, dve gor(zgornje nadstropje) im mu dajala dudo. Tako enostavno ni šlo, saj sva hodila,kot dva zombija naokoli. Pa sva ga zopet pustila jokati. Trajalo je dve noči, pa je zopet spal.

Kaj ti naj rečem? Jaz temu pravim "zdravi" egoizem, druge, da sem mogoče kruta matiuser posted image . Sem pa vsaj naspana kruta mati, ki je čez dan aktivna in se mu prespana dosti boje posvetim.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
15.10.2006 23:51:58   
kofetek2010
mi smo imeli isto metodo kot Marogica in se popolnoma pridružujem njenemu mnenju user posted image  


sem že prej napisala cel roman in me je odregistriralo user posted image  sedaj se mi ne ljubi ponovno vse pisat user posted image  mogoče ju3 user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 0:05:33   
živa
jana73, daj, prosim, napiši jutri, prosim, da se malo pripravim. Koliko časa je pa to pri vas trajalo in pri kakšni starosti ti je prekipelo?

Lp,

živa

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 0:09:08   
Anonimen
Pri nas se je s tem nekje pri devetih mesecih začel ukvarjati očka. Zvečer sicer še vedno porabi pol ure, da punčka zaspi, ampak to je vse. Potem spi do zjutraj.

Ti posodim metodo user posted image .
Očka pa samo za dober d'nar. Za pol ure, se razume user posted image

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 0:13:38   
rija
Poročam:
danes sem x-tič začela z nehumano-Marogicinouser posted image  metodo. Še vedno hodim kot zombi. Vedno znova me zaboli srce, ko se mali dere. Potem pa še zjutraj, ko se pogledam v ogledalo....Zdaj sva jokala eno uro, pa ga glihkar zopet slišim po bejbisitru.....user posted image  Pri nas je verjetno problem pitje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 8:31:32   
A-N-J-A
Pri nas je bilo tko do ene 13 m,ne sicer na 1h,ampak 2x na noč se je hotla mal posrkljat na dojki.No potem sem zanosila in sem rekla da je konec nočnega dojenja(sem se trdno odločila).Od takrat spimo ponočiuser posted image .
Res da je bila naša večja in si ji lahko malo razložil Jaz sem rekla da ni mleka,prinesla sem ji čaj,ampak v magičnem lončku,ker flaše na zna vlečt.Mal se je drla pol je pa vzela čaj in pila.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 8:49:10   
rainbow
tudi pri moji drugi user posted image  je bilo enako, vendar sem jaz vztrajala do 14-tega meseca, ker so bili prejšnji poskusi polni drenja, tako kot sedaj tvoji, nisem pa je hotela pustit v nedogled jokat, ker bi se potem še starejša zbudila, in bi imeli dva problema; šla sem tudi dela skrajšan delovni čas, tudi zaradi tega.
Nekje okoli 14-tega meseca pa sva oba z možem imela dovolj, in je user posted image  v štirih nočeh uspešno pristala v otroški sobi, s tem, da je prvič jokala niti pol ure, pa še to ni ne vem kako hudo jokala, bolj klicala. Parkrat je šel mož pomirit, in prvo noč se je zbudila samo enkrat. tretjo je že spala do jutra.
se pa še zdaj dojiva podnevi. večer pa ne več in tudi ponoči lepo spi.

Ne morem ti druga svetovat, kot to, da poskusiš, vendar ne za ceno vsesplošnega drenja; Morda počakaš kak mesec pa potem spet. Moja user posted image  se je pri desetih mesecih tako drla, kot da je konec sveta, nisem imela srca, da jo pustim.

V glavnem, mirno in veliko potrpljenja želim!!

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 10:26:46   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: živa

jana73, daj, prosim, napiši jutri, prosim, da se malo pripravim. Koliko časa je pa to pri vas trajalo in pri kakšni starosti ti je prekipelo?

Lp,

živa


na tem linku http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=726632&mpage=66&key=  - našem decembrskem čveku je napisana cela odisejada okrog (ne)spanja, preberi - lahko se nam tud pridružiš pri čvekanju user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 11:03:39   
natalia
jaz sem že tudi tako obupana, da jo bom bržkone pustila jokati....drugega mi ne preostane, ker počasi zgubljam voljo do vsega.

rada bi ti pomagala pa še sebi ne znam, tk da veliko potrpljenja in živcev ti želim...user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 12:28:53   
petka
Tudi jaz sem ga pustila jokati že pri 3h mesecih. Je bilo kake 3 dni hudo, me je mož komaj zadržal da ga nisem šla tolažit....

Ampak po treh dneh.... sam zaspi brez težav, malo jamra, včasih tudi mlce jokca ampak še minuto ne. Prej je skos pela duda, pa midva sva ga tolažila....

In smo vsi naspani, sedaj pri dobrih 5h mesecih spimo od 7-7h user posted image

_____________________________





(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 14:29:50   
beba76
Pri nas je bilo tako: prvi otrok ni zaspal drugače kot na rokah (mlada mama, ki misli, da otrok ne sme jokat user posted image ) Z drugo smo hodili spat do 2,5 let. Šele pri tretjem mi je potegnilo, da to ne vodi nikamor in sem pri nekje 7. mesecih postala "kruta" in sem ga pustila dret. Drenje je trajalo kaka dva ali tri tedne od pol do ene ure. Potem je bil mir in je sam zaspal. Drugače ponoči nismo nikdar imeli problemov s spanjem. Pri 15 mesecih sva bila v bolnici in so tam tako delali z njim, da se bog usmili in od takrat naprej ne zaspi več sam. Gre en od nas z njim - vseeno kdo, lahko tudi bratec ali sestrica in zaspi v 5 monutah, pa je do jutra mir.
Sedaj imamo četrto dete, ki je staro en mesec (spi od 21 do 6 zjutraj) in jo definitivno čaka ista "usoda", če se bo slučajno odločila, da ne bo hotela sama zaspati. Kaj čmo, tak pač je. Otroci nas čez dan tudi potrebujejo in mislim, da jim kot zombiji bolj malo nudimo, zato je tista ura, ko poslušamo dretje še presneto dobra za drug dan, ko smo spočiti in fit.
Vsaka mama, ki je uporabila to kruto metodo, ti bo rekla, da je bilo zelo hudo, a se je splačalo.

Še to: svak ima 7 mesečnega sina, ki ze zbuja x-krat na noč. In je mama tudi vsa boga in zmatrana, on ponoči le malokdaj vstane, ker gre zjutraj v službo. Pa sem mu svetovala to našo metodo, pa je rekel, da on ni noben gestapo in tega z otrokom ne bo počel. Pravi, da njegov otrok pa že ne bo jokal in ga bo nosil do 18. leta, če bo treba. Ampak samo zaradi tega, ker se mu smili. Mislim, halo!!!user posted image  Pa sem mu rekla, da se pa on in mama otroku nič ne smilita, ko vsako noč vstajata. In ostal je brez besed....

Kar precej trde volje in živcev bi treba, pa seveda potrpežljivosti in bo šlo. Pa srečno!!


(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 15:13:00   
živa
Kaj pa naredite čez dan? Ker zdajle sem ga pustila v posteljici, jokal je tri munitke, se skoraj pol ure sam igral in nato pol ure zverinsko tulil. Ko sem ga podojila, je takoj zaspal, na joški, seveda. In smo spet na začetku.

Lp,

živa

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 17:29:18   
mamči
Pol pa je očitno v taki fazi (naš je bil tud v tej starosti), ko registrira mamo (dojenje ) za dudo.


(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 17:42:45   
Primoza
Tole kar je rekla ga. Marogica kar drži. Če ne prej se bo moral malček navaditi, da ni mama vedno meter stran, ko gre v vrtec, v skrajnem primeru pa ko se oženi, ker potem postane to res moteče user posted image .


(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 17:47:34   
Izabela_
Draga Živa, tudi pri nas že tretji dan uvajamo metodo po knjigi Spi, dete, spi. Ja, res je malo nehumana, menda sicer samo dosledna, ampak deluje. Ravno sem na drugem forumu se razpisala o tem, tako da si lahko prebereš na linku: http://www.mama.si/forum/viewtopic.php?t=9712&start=60, str. 5 (kuža, ki maha z repkom user posted image ).

Deluje, res, je kar hudo na začetku, samo kaj je nekaj dni proti mesecem nespanja? Treba se je pripraviti, organizirati in zdržati. Mi se bojujemo naprej, danes ponoči smo vstali le 1x (prejšnji teden še 10x!).

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 17:53:07   
Anonimen
Moje dete se je tudi budio, včasih tudi na 15 minut. Brez dojenja, kasneje brez flaške ni vedel zaspati nazaj, ker sem ga pač tako navadila. Potem pa smo zaradi zobkov  ukinili nočna hranjenja. Najprej seveda dojenje, potem flaško. Jokali smo kot dež 2 dni. Z možem sva se skoraj ločila, ker malemu nisem hotela dati mleka, mož je pa hotel spatiuser posted image . Jaz ga nisem pustila jokati. Sem ga 1x pa ni pomagala, je še bolj jokal in ves trepetal. Tega nisem prenesla. Sem ga pa nosila, božala, lubčkala...pa četudi po uro in 3 x na noč. Tretji dan je ugotovil, da pač ne bo več flaške in se je zadovoljil samo z dudo.

Če tvoj ne sprejme dude, pač ne  bo ničesar. Samo cartaj ga in tolaži.

Zdaj se zbudi še 1 x na noč - zame je to super. Dudka in v naslednji sekundi že spimo. Ko ga pa mučijo zobki pa tudi vstajamo pogosteje.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 20:22:54   
metaa
Mogoče kaj pametnega zaslediš v knjigi Otroško spanje: brez joka v sanje.
Meni osebno se zdijo metode z jokom grozne. V tej knjigi je opisano, kaj otrok doživlja ob tem, ko zaman kliče. Grozno, me je kar zmrazilo in tega svojemu otroku ne privoščim. Temu pravijo "naučena nemoč" in otrok naj bi zgubil zaupanje.
No sicer pa se nočem vmešavati; vsak po svoje. Moja se je tudi kar najprej zbujala, pa se mi enostavno ni dalo več vstajati ponoči, pa sem jo kar k sebi vzela in sedaj spi .

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 20:30:31   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: metaa

Meni osebno se zdijo metode z jokom grozne. V tej knjigi je opisano, kaj otrok doživlja ob tem, ko zaman kliče. Grozno, me je kar zmrazilo in tega svojemu otroku ne privoščim. Temu pravijo "naučena nemoč" in otrok naj bi zgubil zaupanje.


Metaa, se strinjam, da je metoda grozna. Vendar si kdaj pomislila ali videla žensko/mamico, ki dve leti ni spala? Jaz sem. In povem ti, da je tudi to grozno in žalostno. TUdi takšna mama je nemočna, dostikrat depresivna in na koncu z živci, včasih celo na tabletah. In to samo zato, ker se v enem, dveh letih ni mogla eno samo noč naspati. In tega ne privoščim nobeni mami.

Preberite si kdaj kakšen članek o tem, kaj se dogaja, če človek kontinuirano ne spi.

Mora pa pač vsak zase vedeti, kaj je zanj najbolje.


(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 20:57:49   
Izabela_
Zato pa ga ne smeš pustiti jokati ure in ure, ampak redno hoditi nazaj v sobo in ga umiriti z mirnim tonom, vendar pa ne ustrežeš njegovim zahtevam - torej flaška, nošenje in vse to.

Pri nas žal ni pomagalo, da bi ga vzela k nama v posteljo. Nekaj dni je bolje spal, potem pa tudi tam isto, še bolj razdražen je bil.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 21:18:13   
mamči
Kaj vem, po eni strani se zavedam, da je pri vzgoji treba bit dosleden in predvsem vztrajen. Zato bi kar rekla, da je Marogičina metoda najboljša.....ampak to do takrat, ko še sama nisem imela otrok.

Jaz enostavno priznam, da nisem "tip" za te prijeme in si tega nikakor ne štejem v dobro. Po drugi strani pa (zaenkrat) moja otroka ne izkoriščata te moje pomanjkljivosti. Moji argumenti in razmišljanja, zakaj otroka ne pustim jokati, če vidim da ne gre za ipičarjenje :
- otrok veliko doživlja in doživi čez dan Če se torej maksimalno utrudi in "zdivja" na svežem zraku, bi vendar naj bil zvečer utrujen in mu ni v interesu sredi noči zganjat vik in krik zaradi gole žlehtnobe user posted image
- ravno zarad intenzivnih doživljajev čez dan si mislim, da so tud njegove sanje zelo intenzivne in ni izključeno, da ga ne mučijo more
- tako, kot ga prebudi potreba po hrani, pitju, ga lahko prebudi tud močna želja po mamini bližini, ki jo očitno občuti ravno tako intenzivno, kot lakoto
- če bi otroka pustila v nedogled jokati, bi se počutila, kot da sem ga ignorirala, ko pa me je vendar zarad nečesa klical, potreboval
- začetek nekega zaupanja je mogoče ravno v tem, da otroka v njegovih "težkih" trenutkih ne pustiš na cedilu in da se počuti varnega in ve, da se vedno lahko zanese nate
-
To je okvirno, razen še enega pomembnega podatka, da so me kot otroka dolga leta preganjale more in vedno, ko je mama stopila v mojo sobo sem občutila strašno olajšanje, vedela sem da sem varna in to mi je takrat pomenilo vse na svetu.

Pa nisem ravno mama, ki bi jo otroci sukali po svoje - tud jaz znam povzdigit glas in vem, kje so meje. Vedno pa pač poskušam bolj "humane" tehnike, ker mi te boljše uspevajo in zaenkrat dajejo še zadovoljive rezultate.

Se pa niti slučajno ne bojim, da mulca do pubertete ne spravim iz svoje postelje, aa še prehitro bo mimo naše crkljanje user posted image .

Kakorkoli , če verjameš v metodo "pusti zdret otroka do konca", pol jo spelji in ti bo mogoče uspelo. Pri nas hudih kriz glede nespanja ni bilo, razen ene par tednov, ko se je želel cartat ob dojenju. Jaz za sebe vem, da mi ni ratao - rezultat je bil samo = objokana  in zasekirana mama, ki ji je po glavi hodila misel o tem, kako kruta je bila user posted image .

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: spanje ali kako se to meni ne bo zgodilo :-)
16.10.2006 21:23:28   
Marogica
mamči, kdaj prideš nauser posted image

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?