Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

. Prvi teden se je polulal v posteljo vsako drugo noč (1x na noč), vsako drugo noč pa je bil popolnoma suh (od 19.00-7 zjutraj). Po prvem tednu pa suh. Nekako je tudi za pričakovat pri takih otrocih, da imajo še v podzavesti lulanje v pleničko in zato nesreče v prvih dneh. Naš zdaj spi celo noč, oz spanje se je izboljšalo, spi še bolj trdno, pa vseeno se zbudi, da me pokliče za lulat. Sicer je to bolj poredko, zdaj se je že kar navadil, da sploh ne rabi lulat ponoči. Sem bila presenečena, da so njegove plenice bile tako polne in da smo tako zlahkoto to opravili.
Glede na to da je tvoja že čez 3 leta stara, se verjetno lahko že marsikaj dogovoriš z njo. Jaz bi ji na tvojem mestu poskušala razložiti, da je velika, da ne rabi več pleničke za ponoči, da bosta poskušali brez, da naj pokliče, če mora lulat,... Definitivno pa priporočam, da si omisliš kakšno nepremočljivo podlogo za posteljo
Meni je pediatrinja lepo povedala, da podnevi otroka še lahko "odvadiš" od plenice, ponoči se bo pa sam, ko bo dovolj zrel. To je pa takrat, ko se vzpostavi povezava med možgani in sečevodom.