|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje dekleta
4.9.2009 12:27:00   
sanja nk.
Živjo

Mene pa zanima kaj ve menite o tem, da vam sin pove, da bi rad da za vikend spi njegova pri njemu user posted image user posted image ...namreč je bil ravno 15 ona pa je tudi 15..., itak nisem vedela kaj reči..user posted image , kako , kaj , zakaj, do zdej sem bila navajena, da so redno spal prijatelji, zdaj pa že kar punca....pa sem rekla, dej pejt se raj z kockami igratuser posted image ...pol bil pa užaljen, samo res se ne morem navadit že par mesecev, da ima deklco, vse mi je prezgodaj, vedela sem da bo to prišlo sam ne do 20 leta user posted image , zdej ga hočem še zaseuser posted image ...mož mi tukaj ni v pomoč, ker je ponosen na sina, samo vsaj to k nam je še ne pusti prespat, pa tudi njenih staršev še ne poznamo pa nič.
Že to ko se za****** ko sem zadnjič videla, mi je šlo na bru..., mogoče je vse krivo to ker sva imela tako odprto vzgojo, spolnost ni bila nikoli tabu., zmer smo se vse pomenil..zdej pa mam, sam čakam kdaj bo še 13 letnik pripeljal domov eno pa smo kompletni...user posted image
Kaj pa ve menite o tem, nekatere ste verjeten imele ali pa imate take izkušnje
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 12:28:41   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.
do zdej sem bila navajena, da so redno spal prijatelji

Tole je pa dobro slišat... user posted image
Drugače pa - mladina je danes pri 15-ih letih spolno aktivna, Sanja. Moj starejši mulc bo čez 3 leta star 15 let in, teoretično gledano, sem lahko jaz pri 34-ih BABICA! user posted image
Lahko se pa seveda tolažiš s tem, da bo pri njemu samo SPALA. user posted image

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 12:29:03   
ledenaa
In zakaj ne bi šla??
A takoj ti pade na glavo-seksala boste

ja k meni je pri 15 letih šel spat  fant-prvič.
ne vem zakaj ne bi user posted image
res je da mame drugače to doživljamo,ampak jaz bi pustila

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 12:29:04   
Ribica **
Moj ni spal pri meni do lani .. se pravi do 19. leta (pa skoraj pol). user posted image  

Pri sestrah pa tam pri ene 17, 18 ..

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 13:00:43   
naja17
Lepo je, da imate odprt odnos in da ni tabujev, ampak jaz bi bila proti... Sicer sama še nisem mama, ampak že zdej nekako tako razmišljam, če mi pri 15.-ih pripelje prvo, kolko jih še bo do 20.-ega user posted image  Jaz lih ne bi gledala, da mi vsake par mesecev pripelje novo, je pa logika v tem, da za prvo bo še vprašal, za ostale pa dvomim da user posted image  Ne vem no...

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 13:17:07   
tailor
rajši da sta pri vas doma na očeh kot pa kje drugje in se skrivata.z sinom pa se lahko oče pogovori o zaščiti..tudi mi smo bili enkrat najstniki in starši sploh niso vedli kje smo in kaj delam kaj šele da bi mi kdo rekel kaj o spolnosti pa bi mi krepko prišel prav kakšen pogovor.
preprečit jim pa tako ne boš mogla.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 13:28:48   
sanasan
uf, sanja...tole pa mene tudi zanima....mi smo se namreč selili in je bil med počitnicami dosti v prejšnjem kraju in spet srečno-neeeeesrečno zaljubljen, ker se ne moreta srečevati....za hip sem pomislila, da bi jo povabili k nam čez vikend....pa sem se potem v jezik ugriznilauser posted image ....in še premišljujem.
ja, so mi pa malo dali misliti vaši odgovori....
mene namreč muči še ena stvar.....kako in koliko se s svojimi najstniki pogovarjate o zaščiti? midva sva se nekje dve,tri leta kar dosti o zaščiti, aidsu, spolnem nadlegovanju (pedofilija....)....sedaj pa bolj malo, od lani ga je čist vrgla puberteta.....se mi pa zdi, da mu je sedaj malo bolj tudi nerodno, ker nisem njegova mama....ah, ali je pa to samo faza?
kakšen odnos imate pa ve s svojimi glede tega? aja, muči pa me še to, ker sta tako moj kot njegova bivša zaverovana, da je še 'majhen otrok' in se tem pogovorom izogibatauser posted image ....no, mojga sem malo 'pritisnila ob zid' z izjavo, če že želi postati dedekuser posted image ....pa upam, da se bo malo zmigal....
rada bi ga (sina) malo spomnila na zaščito, pa ne vem kako in kaj? sem mu mislila kar rečt, da ve, kje so kondomiuser posted image , ker jih imava v kopalnici....no, vsaj to sem pred leti mojga prepričala, da jih ne skrivava, da otroka vesta, da obstajajouser posted image

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 13:32:33   
sanasan
rajši da sta pri vas doma na očeh kot pa kje drugje in se skrivata.z sinom pa se lahko oče pogovori o zaščiti..tudi mi smo bili enkrat najstniki in starši sploh niso vedli kje smo in kaj delam kaj šele da bi mi kdo rekel kaj o spolnosti pa bi mi krepko prišel prav kakšen pogovor. preprečit jim pa tako ne boš mogla.


takole tudi jaz razmišljam...kako pa prepričat mojga? in zagotovo se bo samo ob omembi tega še bivša spravila name (je prepričana, da je še majhen fantek in da do poroke ne sme biti nič, cerkev pa to....) fanta pa punce obletavajo kot čebele rožicouser posted image

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 13:36:44   
gita10
Nevem jaz pa nisem preveč tolerantna glede spolnosti med najstniki, jaz bi se poskusila pogovoriti in prestaviti to spanje za nekaj časa. Ne razumem pa njenih staršev kako oni dovolijo, da punca pri 15 prespi pri fantu. 
Toda kot je že rečeno preprečiti ne moreš v nobene primeru tako, da je še vedno bolje da so doma kot pa ne vem kje.  Hb še imam 7 let čas o tem razmišljat.

(odgovor članu tailor)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 13:43:40   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: tailor

rajši da sta pri vas doma na očeh kot pa kje drugje in se skrivata.z sinom pa se lahko oče pogovori o zaščiti..tudi mi smo bili enkrat najstniki in starši sploh niso vedli kje smo in kaj delam kaj šele da bi mi kdo rekel kaj o spolnosti pa bi mi krepko prišel prav kakšen pogovor.
preprečit jim pa tako ne boš mogla.




Uf, kaj nas še čaka user posted image .

Kot prvo se podpišem pod to, kar je napisala tailor.
Kot drugo, bi se pogovorila s starši njegove punce. Navsezadnje sta oba mladoletna, želela bi vedet, kaj počneta in kakšna so stališča njenih staršev. Ampak to na en tak, diplomatski, nevsiljiv način, z zavedanjem, da otroka odraščata in jima je potrebno izkazat tudi določeno mero zaupanja, onadva pa morata pokazat določeno mero odgovornosti.
Kot tretje, bi v kopalnico (ali pač nekam) dala en velik kozarec s kondomi, da se ne bi vedelo, kdaj jih kdo uporablja, pa naj jih po potrebi vzame.
In kot četrto, bi se s sinom pogovorila, odprto, o mojih strahovih, videnjih, o tem, da odrašča, da se mi zdi za spolnost še premlad, da ne vem, kaj pomeni to, da njegova punca prespi pri njem, da pač enkrat bosta verjetno tudi zažela s spolnim življenjem, če nista že, da je to nenazadnje njuna odločitev, da pa bi želela videt, da počakata, dokler se res ne bosta počutila pripravljeno ter naj vedno uporabljata zaščito. Pa če bi bil fant, bi mu položila na srce še, da od njega pričakujem spoštljivo ravnanje do punce ter upoštevanje njenih želja, naj torej malo pozabi na svoje hormone, če pa bi imela hčerko, bi ji rekla, naj vedno spoštuje svoje telo, svoje želje ter da naj nikakor ne naseda večkrat izrečenemu čustvenemu izsiljevanju, če bi me imela rada, bi mi dala.
Tako nekako, no.

(odgovor članu tailor)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 13:47:45   
blaža
Mene bi najbolj skrbelo za zaščito. ostalo ne tolko, ker so otroci pri 15ih že spolno aktivni.

sama sem imela od 15- 19 leta resnega fanta in sva bila intimna. Itak.

Jaz bi se še enkrat pogovorila z njim o zaščiti, pa čeprav sta to temo že 100x obdelala. To bi mi blo najbolj pomembno in povedala bi mu, da kaj me skrbi. Pa tudi, da vem, da je že napol odrasel in da je vse normalno in ok, le da ima to vse skupaj lahko zeloo velike posledice.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 13:48:07   
sanasan
gita1

meni tudi ni najbolj prijetno tole....bi najrajši videla, da ne bi seksali tja vsaj do 20.letauser posted image
ampak....bolj ko prepoveduješ slajše jeuser posted image

moji so bili zelo liberalni pred več kot 20 leti, pa sem seksala šele tam pri 20-ih, pri moji najboljši prijateljici je bil pa oče totalno strog, pa je pred 19.letom imela že 2 splava!!

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 13:52:00   
sanasan
Kot prvo se podpišem pod to, kar je napisala tailor. Kot drugo, bi se pogovorila s starši njegove punce. Navsezadnje sta oba mladoletna, želela bi vedet, kaj počneta in kakšna so stališča njenih staršev. Ampak to na en tak, diplomatski, nevsiljiv način, z zavedanjem, da otroka odraščata in jima je potrebno izkazat tudi določeno mero zaupanja, onadva pa morata pokazat določeno mero odgovornosti. Kot tretje, bi v kopalnico (ali pač nekam) dala en velik kozarec s kondomi, da se ne bi vedelo, kdaj jih kdo uporablja, pa naj jih po potrebi vzame. In kot četrto, bi se s sinom pogovorila, odprto, o mojih strahovih, videnjih, o tem, da odrašča, da se mi zdi za spolnost še premlad, da ne vem, kaj pomeni to, da njegova punca prespi pri njem, da pač enkrat bosta verjetno tudi zažela s spolnim življenjem, če nista že, da je to nenazadnje njuna odločitev, da pa bi želela videt, da počakata, dokler se res ne bosta počutila pripravljeno ter naj vedno uporabljata zaščito. Pa če bi bil fant, bi mu položila na srce še, da od njega pričakujem spoštljivo ravnanje do punce ter upoštevanje njenih želja, naj torej malo pozabi na svoje hormone, če pa bi imela hčerko, bi ji rekla, naj vedno spoštuje svoje telo, svoje želje ter da naj nikakor ne naseda večkrat izrečenemu čustvenemu izsiljevanju, če bi me imela rada, bi mi dala. Tako nekako, no.


uf, Ankica tole si pa tako lepo napisalauser posted image , kot ponavadiuser posted image Točno tako tudi sama razmišljam.
Še mojemu bom sprintala.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 13:52:52   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Lepo je, da imate odprt odnos in da ni tabujev, ampak jaz bi bila proti... Sicer sama še nisem mama, ampak že zdej nekako tako razmišljam, če mi pri 15.-ih pripelje prvo, kolko jih še bo do 20.-ega user posted image  Jaz lih ne bi gledala, da mi vsake par mesecev pripelje novo, je pa logika v tem, da za prvo bo še vprašal, za ostale pa dvomim da user posted image  Ne vem no...
mogoče pa je to tista taprava user posted image

Jaz sem prvega fanta pripelala domov prespat pri 17. in takrat nisva seksala, ker so bili le vsi doma. In do 20-leta nisem pripelala nobenega drugega, razen njega.
Je pa res da je to bilo pred nekaj leti in takrat pri 15-ih še nismo vedeli vsega, tako kot današnja mladina.
Men je mami stalno rekla, da raje vidi da sva doma, kot pa da se "vlačiva" kje drugje okoli. Tako da sva stalno bila raje doma al pr men al pri njemu.

Sanja
bo pa res najbolje da se pogovorita, preden jo pripelje.


< Sporočilo je popravil tasa_m -- 4.9.2009 13:53:57 >

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 14:33:51   
Anonimen
Se kar podpišem pod Ankico, je res lepo napisala. V vsakem primeru se pogovori s starši punce, če bo slučajno res prišla spat k vam. Sicer bi mu pa jaz ponudila neko alternativo, da je pač lahko punca pri vas naprimer do polnoči, potem jo pa eden od vaju zapelje domov. Konec koncev sta res šele petnajst. Kako dolgo sta pa že skupaj?

(odgovor članu tasa_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 14:41:48   
polma
Ne, no...pa ne že pri 15ih...pa mi smo tam čez 3 leta...user posted image
Men je to prezgodaj...oprostite...user posted image .


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 14:43:10   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: tancy

Se kar podpišem pod Ankico, je res lepo napisala. V vsakem primeru se pogovori s starši punce, če bo slučajno res prišla spat k vam. Sicer bi mu pa jaz ponudila neko alternativo, da je pač lahko punca pri vas naprimer do polnoči, potem jo pa eden od vaju zapelje domov. Konec koncev sta res šele petnajst. Kako dolgo sta pa že skupaj?

dobra ideja....


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 14:53:30   
urška
nisem brala drugih odgovorov, ampak a če bo čez noč pri vas, to pomeni, da bo spala v njegovi postelji?

drugače pa, če imate že od vedno tak odprt odnos, ga pa vprašaj, če misli deklica spat pri vas, ali če bosta seksala. oz. če to že počneta. potem ga pa še vprašaj, kaj o tem mislijo njeni starši. oz. se o tem pogovori z obema skupaj.

jaz ne vem kaj bi naredila. me pa to še čaka, zato tudi ne bom zdej prepametna.user posted image

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 15:03:41   
glen
Glede na to, da danes mladina zelo zgodaj začenja zveze,se mi zdi 15 še kr vredu,ko slišim da spijo skupaj že 12-13 letniki.
No lahko je meni govoriti,ko imamo doma še 5 letnico,kaj pa bo čez 10 let pa.........user posted image
Kot so ti že nekatere povedale,bi jaz dovolila,ker če je sin zbral pogum in te vprašalvprašal,ti najbrž zaupa.
Bi se pa jaz vsekakor z njim pogovorila o zaščiti.
Sexa itak da ne moreš preprečiti,če ne bosta doma, pa bosta kje na skritem,tako da edina stvar,ki jo lahko narediš,je da se z njim pogovoriš o zašiti in mu nabaviš kondome.
Joj vem da se grozno sliši,ampka vse nas to čaka.
lep dan

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 15:29:16   
Lunca1
Meni se zdi pri 15 še prezgodaj, da ostane pri njem celo noč. Jaz vem da hčerke pri tej starosti ne bi pustila.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 21:28:05   
sanja nk.
No khm, zdaj sta šla na nek zastonj koncert v mestu potem pa pride k nam, vendar bo spala v spalnici za goste, tako da njemu bom dala pa deviški pas gor user posted image user posted image , ja hvala za odgovore....vem tudi meni je vse prezgodaj, ne dolgo nazaj sem mu rit brisala, zdej pa takoleuser posted image ....
Ne sej ta odprti odnos pomeni, da si res vse povemo, no ajde....ja rekel je da je še nedolžen, pa naj mu kr povem vse o kondomih, pa zaščiti, kar me je presenetel, da bi se z mano pogovarjal....itak pri njemu nima veze kdo je očka ali jaz za te teme user posted image , sej po eni strani sem vesela, da smo taki, da ni nikogar nič sram, po drugi me pa trga ko poslušam 15 letnikauser posted image ..., da ti reče, da dolgo več ne bo nedolžen....upam da mali ni slišal, ker da povem starejši je do zdaj veljel za bolj pridnega v družini , mlajši je gavnar, kaj bom šele z njim imela, bo kr 2 pripeljal user posted image user posted image ....pa bolj ko razlagaš da so še premladi, pa ljubezen pa to...pa samo ja ja ....tudi to ne zaleže user posted image , da rečem naj se po atu zgleduje je bil do 20 evnuh user posted image ..., ****ti po men sta user posted image ...
Bolj pa me skrbi to, da ne poznam te punce , mislim družine da jo sploh k nam pustijo, pa da nobeden nič ne reče...user posted image user posted image , rečem sinu to, pa reče, da nas itak poznajo, pri nas ji ne bo hudgauser posted image user posted image , ob prilki bo potrebno spoznat tastaro, ker jaz osebno vem, da hčerke nebi nikamor pustila, pri 15 user posted image ....
dober morala sem se spovedatuser posted image ...prebolet bom mogla, sva se z hecala z možem da bova pa še enega naredila , sej pri 37 nisem tako pozna user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 22:18:15   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

No khm, zdaj sta šla na nek zastonj koncert v mestu potem pa pride k nam, vendar bo spala v spalnici za goste, tako da njemu bom dala pa deviški pas gor user posted image user posted image , ja hvala za odgovore....vem tudi meni je vse prezgodaj, ne dolgo nazaj sem mu rit brisala, zdej pa takoleuser posted image ....
Ne sej ta odprti odnos pomeni, da si res vse povemo, no ajde....ja rekel je da je še nedolžen, pa naj mu kr povem vse o kondomih, pa zaščiti, kar me je presenetel, da bi se z mano pogovarjal....itak pri njemu nima veze kdo je očka ali jaz za te teme user posted image , sej po eni strani sem vesela, da smo taki, da ni nikogar nič sram, po drugi me pa trga ko poslušam 15 letnikauser posted image ..., da ti reče, da dolgo več ne bo nedolžen....upam da mali ni slišal, ker da povem starejši je do zdaj veljel za bolj pridnega v družini , mlajši je gavnar, kaj bom šele z njim imela, bo kr 2 pripeljal user posted image user posted image ....pa bolj ko razlagaš da so še premladi, pa ljubezen pa to...pa samo ja ja ....tudi to ne zaleže user posted image , da rečem naj se po atu zgleduje je bil do 20 evnuh user posted image ..., ****ti po men sta user posted image ...
Bolj pa me skrbi to, da ne poznam te punce , mislim družine da jo sploh k nam pustijo, pa da nobeden nič ne reče...user posted image user posted image , rečem sinu to, pa reče, da nas itak poznajo, pri nas ji ne bo hudgauser posted image user posted image , ob prilki bo potrebno spoznat tastaro, ker jaz osebno vem, da hčerke nebi nikamor pustila, pri 15 user posted image ....
dober morala sem se spovedatuser posted image ...prebolet bom mogla, sva se z hecala z možem da bova pa še enega naredila , sej pri 37 nisem tako pozna user posted image



Če mene vprašaš boš zjutraj našla oba skupaj...ni variante da bosta vsak v svoji sobi spala, včasih malo pozabimo kakšni smo mi bili. Pusti jima veselje, pa je :)

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 22:23:07   
Pikec
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

...prebolet bom mogla, sva se z hecala z možem da bova pa še enega naredila , sej pri 37 nisem tako pozna user posted image



... sam glej da te te sine ne prehiti user posted image .

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: spanje dekleta
4.9.2009 23:59:51   
Anonimen
tut jst mislim, da zjutraj ne bosta vsak v svoji sobi, je pa res, da gre zdaj vse full hitrejš. Poročaj!:)

(odgovor članu Pikec)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: spanje dekleta
5.9.2009 8:31:39   
urška
pa valda bosta tolk pametna, da če se bosta ponoč izmuznila drug k drugemu, da bosta potem pred jutrom smuknila nazaj, vsak v svojo posteljo? al sem jaz prevelik optimist?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...





1hruška

Kdaj po porodu, če ste polno dojile, ste dobile mesečno perilo?

3. mesec ali prej (39%)

4. mesec (9%)

5. mesec (8%)

6. mesec ali kasneje (36%)

niste dobile, ker ste zanosile (7%)


Število vseh glasov: 281

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!