|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spet študentska
18.2.2005 12:28:34   
m2
Zdravo!
Vem, da je bilo že veliko napisanega o tem, ampak še vedno ne razumem vsega. Sem redna študentka,stara 26let, PDP imam konec maja. Prijavljena sem na svojem naslovu, saj s fantom nisva poročena. On bo otroka sicer priznal in navedel minimalno preživnino (po zakonu). Zanima me kaj bom dobila jaz kot samohranilka in študentka, ki jo starši niso več dolžni podpirati (ne dobivajo več dodatka zame), pa tudi preko študentskega servisa nisem skoraj nikoli delala, pa tudi štipendije nimam?
- Starševski dodatek ali nadomestilo- koliko?
- Otroški dodatek- koliko?
- Kaj pa socialna podpora- ali mi pripada, ker nimam nobenih dohodkov?
Kdaj moram oddati vse te vloge?
Najlepša hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   spet študentska
18.2.2005 13:00:02   
babylove
- starševski dodatek mesečno 40.030 tolarjev
- enkratna pomoč ob rojstvu otroka 57.190 tolarjev ali paket po izbiri
- denarna socialna pomoč: prijavljena moraš biti na Zavodu za zaposlovanje, tam se pa ne moreš prijavit dokler imaš status študenta
- otroški dodatek je odvisen od ostalih dohodkov

Vlogo za starševski dodatek oddaš najkasneje 30 dni po rojstvu, za enkratno pomoč pa 60 dni po rojstvu.

Veliko sreče!

(odgovor članu m2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   spet študentska
18.2.2005 14:09:06   
fricka
Mislim, da te bom prav popravila baby love: za enkratno pomoč lahko vložiš že 60 dni pred PDP, ko ti izda ginekolog potrdilo o datumu.

(odgovor članu m2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   spet študentska
18.2.2005 15:54:19   
tinica
Dobiš starševski dodatek in pa otroški dodatek pa seveda enkratno denarno pomoč. Mislim pa, da socilane podpore pa ne dobiš. Prej je bilo tako, da je znašala socialna podpora ( "ostanek", ko si od povprečne plačne odštel starševski dodatek in pa otroški dodatek ) nekje 10.000 sit. Vendar pa se je to z marcem 2004 spremenilo. Tako, da mislim, da se tega ne da več dobiti, vseno pa se lahko še pozanimaš pri centru za socialno delo.

(odgovor članu m2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   spet študentska
18.2.2005 16:07:14   
Veronika-3
Lahko zaprosiš pa za republiško štipendijo, saj boš imela sedaj, v novi družinici (ti+baby) ful majhne dohodke na družinskega člana. Zanjo lahko zaprosiš po rojstvu, saj je potrebno priložiti rojstni list otroka, kadarkoli med letom. Več o tem si preberi na netu, pri zavodu za zaposlovanje, kjer lahko dobiš tudi vlogo za štipendijo.
Drugače pa so eni dodatki za samohranilke, mal čekiri po spletu, mislim da center za socialno delo Šiška neki o tem piše. Srečno!
V.

(odgovor članu m2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   spet študentska
20.2.2005 13:50:31   
Abby
Na zavodu se kot redna študentka ne moreš prijaviti. Si pa kot mati upravičena do 5 dodatnih bonov za prehrano na mesec za vsakega otroka. Pa razne študentske organizacije ponujajo kakšne pomoči.

(odgovor članu m2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   spet študentska
21.2.2005 12:49:37   
m2
Štipendije ne morem dobivati, ker nimam redne preživnine. Ali se mi potem bolj splača, da ne podaljšam statusa študenta (normalno ga imam do konca marca) in se prijavim na zavodu za zaposlovanje kot brezposelna oseba? Koliko bi potem dobivala socialne pomoči in kdaj najkasneje bi se morala prijaviti?

(odgovor članu m2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?