|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spet ta kahlica
23.11.2011 12:52:35   
3.avgust
Pozdravljene mamice!!
Spet se obračam na vas,ker sem prišla pred hudo dilemo.
Moj sin Žan je star 3 leta,kosmo začeli z uvajanjem poleti,ni bil še pripravljen,zdaj kakšen mesec nazaj pa mi je dal sam vedet,da bi rad namesto pleničke imel hlačke,tko da smo s to njegovo željo začeli z uvajanjem.
Na začetku se nam je še ene parkrat polulal v hlače,predvsem ko se je zaigral,sam smo ga zmeri mogli opominjat,če ga kej lulat.
Potem sem ga dala tudi v vrtec brez,sam od začetka sploh ni lulal tam,sam ko so ga dale k dopoldanskem spancu v pleničko,je pa pol lulal.
Kasneje je tud v vrtcu hodil na kahlico(sam so ga one dale),vendar ni nč naredu.
Zdej prejšen teden pa mi je vzgojiteljica rekla,da je tud on lulal v kahlico.
Tko da sem ga jst še vedno imela brez pleničke(sam za spat je imel še pleničko),sam če se mi je dvakrat polulal.
No ta teden k pa ni v vrtcu(imamo vnetje očk),ga pa imam tud brez,sam se mi pa zmeri polula v hlačke,če se mi je ene dvakrat v kahlico pa smo zmagal.No danes se mi je celo  6krat polulal,tko da res newvem kaj naj naredim,jst sem že čist obupala,zato vas sprašujem.
Ali naj ga dam nazaj v pleničko,al naj vztrajam(mogoče je pa to sam njegova faza),ki jst upam da bo minila.?!
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor
lep pozdravuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spet ta kahlica
23.11.2011 13:05:05   
LittleSun
Ti bom napisala našo izkušnjo.
Mi smo dali poleti pleničko dol na morju. Takrat smo bili neprenehoma zunaj, je lulal včasih tudi v travico, včasih na kahlico (vedno smo ga mi posedli). Ko smo prišli domov pleničk več ni bilo. Vedno sem ga jaz opominjala če ga lulat, pa je kar povedal in lepo šel na kalico, če smo bili doma. Če se je zaigral se je vedno polul, tudi kje drugje (na obisku, v trgovini), ko nisem bila pozorna na to. V vrtcu so ga tudi dajale na kahlico in je lepo lulal, med spanjem je imel pleničko, tudi ponoči. Kmalu je bilo tako se je mogoče še 1x na dan polulal v hlačke. Sem pač prala. Nehala sem ga opominjat in vedno večkrat je sam rekel, da ga tišči. Danes, dobro leto za tem, gre vedno sam lulat in kakat. Jaz mislim, da mu nebi dajala več nazaj pleničke, sploh če je sam izrazil željo po tem, da ima raje hlačke. Mogoče gresta sama na kahlico, prebrat kakšno knjigico ali pa kaj. Sčasoma bo dobil občutek in bo sam povedal.
Naš se ponoči če veliko pije, še zdaj tu in tam polula, midva ga dava preden greva spat (ok.11) še lulat.
Jaz sem prala in pralauser posted image user posted image nisem ga nič kregala, samo vzpodbujala. Ko je povedal da ga tišči zelo pohvalila.

Kmalu bo tudi vaš čist, do takrat pa veliko user posted image user posted image

(odgovor članu 3.avgust)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spet ta kahlica
23.11.2011 13:13:06   
Anonimen
Seveda vztrajaj. Otroci rabijo čas, da se jim usede v podzavest, enim prej drugim kasneje. Naša starejša je osvojila lulanje in kakanje na kahlico v 4-ih dneh v popolnosti, tudi za spat ni potrebovala pleničke. Mlajša pa je rabila 3 polne mesece. Če smo jo spomnili (ali v vrtcu, je bilo enako), da mora lulat, je šla brez težav na kahlico ali školjko. Kakor hitro nismo bili pozorni in jo nismo dovolj pogosto spomnili ali ji kar sami rekli, da mora iti lulat, se je polulala v hlačke. Sama ni povedala, da jo tišči. Zdaj pa ene 14 dni nazaj, ona kar naenkrat, mami, lulat, lulat, šiba na kahlico in se začne slačit. En dan se ji je odprlo, isto so opazli v vrtcu. Od takrat ji je ušlo 2x, pa še to, ko se je zaigrala.
Tako da daj otroku čas, da avtomatizira tudi to, da mora sam šibat na stranišče. Saj bo, počasi, a zihr user posted image

< Sporočilo je popravil Ankica. -- 23.11.2011 13:14:50 >

(odgovor članu LittleSun)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spet ta kahlica
23.11.2011 14:13:46   
Paštetka
a pa se kaj zgodi, ko se polula?

Jaz bi mu rekla, da če želi imeti hlače, da se ne sme polulati v hlače. Se lahko zgodi nesreča včasih, tolikokrat pa spet ne. Odloči se naj ali bo imel hlače ali pleničko. In ko bo pripravljen za hlače, ti naj pove.

Ko se polula v hlače, mu razloži, da to ni prav, ker je sam želel imeti hlače, da imata zdaj samo packarijo, in da če bi lepo šel na kahlico bi lahko ta čas, ko packarijo čistita počela kaj drugega. Jaz sem mojima dala parkrat brisačo v roke in sta morala sama pobrisati. Potem sta videla, da je preveč dela in je boljše, če gresta na kahlico. S tem, da če pa pride prepozno do kahlice in se zgodi nesreča, ga pa vseeno pohvali, da je vsaj poskusil priti do kahlice.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spet ta kahlica
23.11.2011 14:37:03   
petea
naj bo doma, na toplem, spodaj čim manj oblečen, če je možno, samo v spodnjicah (ali še to ne), da ko ga tišči, lahko hitro sleče oblačila

in kahlica naj bo postavljena nekje blizu mesta, kjer se zadržuje

počasi bo sposoben povezovati pritisk na mehur in zmožnost zadrževanja, in kmalu bo lažje šel pravi čas šel lulat tako, da se bo še uspel pravočasno sleči

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
23.11.2011 19:11:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spet ta kahlica
22.6.2012 11:16:37   
3tjic
Pri prvem fantku smo imeli težave z odvajanjem od pleničk tudi z zadrževanjem blata, ker je hotel kakati v plenico, na stranišče pa ne. S potrpljenjem se je vse lepo rešilo. Drugi fantek je kar čudežno sam postal suh in tudi ponoči že od drugega leta starosti nima več pleničke. Zdaj, malo pred tretjim rojstnim dnevom pa se je začelo nočno lulanje, ko smo fanta preselili v svojo sobo - do takrat smo bili skupaj vsi štirje. Sicer se ne polula vsako noč, a po moje vendar že to, da se naenkrat polula, nekaj pove. Sicer z veseljem gre spat v sobo z bratcem in ni nobenih pritožb ali joka ali želje, da bi bili spet vsi skupaj v sobi, pa vendar je začel ponovno lulati ponoči. Ker trdno spi potem še moker, se je prehladil in po zaporednih lulanjih in prehladu sem mu dala ponoči pleničko v obliki hlač. Zelo je bil prizadet, da je dobil plenico, težko sem ga prepričala, da so to posebne hlačke za noč, da se ne bi prehladil, če se polula. Tri dni je zdaj s pleničko suh, a mu je vendarle ne vzamem, ker je še vedno prehlajen. Ne vidim smisla v tem, da bi ga prebujala in ponoči vodila lulat, s tem bi jaz prevzela njegovo nalogo nadzora lulanja. Je res tako narobe, da sem mu začasno dala pleničko?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spet ta kahlica
18.6.2013 15:03:19   
Upanje1976
Tud mi zdaj v Akciji:Adio plenička!".sin ima 22 mesecev, prve 3 dni polulal se je eni 5 krat, pri tem da tudi v kahlo lulal.Začela sva 13.06. zdaj polula le 2-3 krat na dan ostalo v kahlo ali zunaj travico zalivamo.Kupila sem mu kresničko in povedala, da je to medalja za pridnost, kr ne rabi več pleničke, ponoči je tud 2 noči suh, sam mu še vedno dam pleničko ko gre spat podnevi in ponoči ali če kam gremo, saj zelo veliko pije kr taka vročina.Mislim da rabimo kak dober teden da ne bo več polulan čez dan.Ponoči in podnevi ko včasih spi tud 3 ure pleničko dam, pa tud če bo še nakaj dni suha, Mislim, da raje dam brez veze ko da mali dobi občutek krivde kr je moker in umaza,Za ud sam povedat da je že mu mal bežalo, reče :moker, moker.Pa greva veselo po nove hlačke!user posted image

(odgovor članu 3tjic)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spet ta kahlica
3.7.2013 14:00:40   
mamica deklicam
našo dvoletnico sem tudi danes samap oskusila začeti odvajat od plenic. Ko se je tretjič polulala v hlačke, mi je kar sama prinesla plenico. In pokazala, da jo hoče imeti. Ko jo sprašujem za kahlico, pa noče iti nanjo.

Mi je zoprno zaradi tega, ker prva se je v enem tednu čisto odvadila plenic. je bila suha podnevi in ponoči. Takrat je bila stara 25 mesecev, bili smo pa novembra. Ta mlajša ima pa sedaj 2 leti in 5 mesecev in noče.

(odgovor članu Upanje1976)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?