|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spet težave
13.7.2007 20:16:28   
thumbelina
Sem se že oglašala z vprašanji na tem forumu, pa sem spet tu. Z mulčkom, ki bo naslednji teden dopolnil 3 mesece, sva bila že v razvojni, pa so nama rekli, da ni nič zaskrbljujočega. Trebušne mišice ima mlahave, hrbtne preveč zategnjene. Kontrolo imava šele pri osmem mesecu.
delala sva vaje z trebušček (POKRČENE NOGICE) in moram rečt da se je stanje izboljšalo, saj zdaj sam dvigne nogice, ko želi prijeti kakšno visečo igračko. Tudi, ko sega po igračkah, lepo drži rokice naprej in tudi glave ne nagiba nazaj.
Se je pa pojavil nov problem - že par dni ga opažam, da ko bi rad kaj prijel, bi rad dvignil glavico, pa mu ne rata, zato aktivira hrbtne mišice, jih usloči in dela kot en most, prsa pa moli naprej oziroma navzgor. In zdaj ne vem, kako sanirati ta problem. A obstajajo kakšne vaje za to?
Skrbi me tudi, da ne dviguje glavice. Če ga primem za rokice in poskušam samo malo privzdigniti, mu glava ostane čisto zadaj... Kdaj, naj bi dvignili glavo vsaj malo. Me  res skrbi in razmišljam o obisku kakšnega zasebnega nevrofizioterapevta.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spet težave
13.7.2007 21:24:24   
TONČI.
Kolk je star? 3m? Punca ne prehitevaj časa. Otroku daj čas. Pa ne me napačno zastopit, ampak tko je. Eni otroci prej, drugi kasnej. Moj je pri 3 še ni dvignil glavce.
Eni otroci sami shodijo pred 1 letom starosti, ko drugi šele okoli 17m. (V naši družini je bil ta primer)

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spet težave
13.7.2007 21:26:16   
TONČI.
Aja še to, jaz svojemu otroku nisem nič pomagala delat. Ko se je sam znal dvignit, se je znal. Enako je bilo pri sedenju, hoji,... Ko sam zakapira kaj more naredit je ok. To ti bodo svetovali tudi nevrofiziot.

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spet težave
13.7.2007 21:34:35   
TONČI.
Pa še touser posted image  Ne vem če veš, ampak če hodiš v razvojno, si dobila nek izvid. Če ga nisi, je v zdravstvenem kartonu. S tem izvidom pojdi na CSD in zaprosi za nego otroka. Če ti bodo prošnjo odobril, boš na mesec dobila tam nekje 90-100 evrov.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spet težave
13.7.2007 21:43:17   
Natali07
Ne obremenjuj se prehitro. Moj malček je star 6 mesecev in en teden in je komaj sedaj začel držat glavico. Če ga dvignem iz boka pa je še velikokrat kar pusti na podlagi. Je pa tudi hipoton in še asimetričen.  Ravno danes je malo dalj časa pasel kravice in se dvignil čisto na dlani, kar pa drugi počnejo že pred 3 mesecem. Kaj hočmo tako je.
Pač se je treba sprijaznit, da bo vse začel početi malo kasneje, ampak mogoče toliko bolj pravilno, če boš delala vaje z njim.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spet težave
13.7.2007 21:45:13   
Natali07
Pozabla napisat. Ti samo delaj vaje za trebušne mišice in ko bo močnejši v trebušnih mišicah se bo tudi manj usločeval nazaj in delal most. Naš počne to samo še kadar je jezen, drugače je pa usločevanje zelo omilil.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spet težave
13.7.2007 21:49:18   
Mehičanka
IZVIRNO SPOROČILO: thumbelina
Skrbi me tudi, da ne dviguje glavice. Če ga primem za rokice in poskušam samo malo privzdigniti, mu glava ostane čisto zadaj... Kdaj, naj bi dvignili glavo vsaj malo.


Po moje je za to še malo prezgodaj. Naša je res da proti koncu 3. meseca že glavico sama držala, ampak dvigovala je pa takole nikoli nisva.

Vse ob svojem času. Tako kot je napisala Tonči, nikar ne prehitevaj.


(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spet težave
13.7.2007 21:52:28   
Natali07
thumberlina - a ti ga vlečeš za rokice, ko leži,da bi šel v sedeč položaj.

Meni je fizoterapevtka rekla, da se tega ne sme početi doma, da to zdravniki naredijo samo za kontrolo.

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spet težave
13.7.2007 22:17:08   
thumbelina
Ma ne ne dvigujem ga tako non stop. Opažati sem začela, da glavicenikoli ne poskuša vzdignit. Hčerka je to pri starosti treh mesecev že počela in me je začelo skrbeti. zato sem parkrat poskusila ga tako dvignit, kot je kazala v razvojni, da bi moral naredit pri treh mesecih.
V razvojni sva bila samo 1x, izvida (še) nisva dobila. Rekli so samo, naj prideva na kontrolo čez 8 mesecev. Se mi zdi, da so naju kar malo na hitro odpravili. Pri osmem mesecu je veliko težje korigirati stvari, kot če bi jih sproti. Saj sem se že odločila, da grem še privat na nevrofizioterapijo. A priporočate koga?

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spet težave
14.7.2007 8:23:34   
ally1
trumbelina-če je tvoja hčerkica pri 3m že naredila to še ne pomeni, da bo on enako naredil user posted image . V razvojni gotovo ni opazila hujše napake, zato te ni poslala naprej ali dala na pregled kaj prej. Če boš opazila še kakšno pomankljivost se lahko obrneš tudi na svojega pediatra in on te bo prav tako poslal naprej v RA ali drugam. Če pa pri 3m ne dvigne glave pa sploh ni problem, moj pikec je star 7m in jo ima še vedno "prilepljeno" na podlago ko ga poizkušam dati v sedeči poližaj (pa čeprav samo 1xna dan poizkusiva), res je da je hipoton in bo še nekaj časa trajalo da bo vse OK, ampak vsi mi pravijo tudi v RA in fizioterapevtka, pusti času čas, ko bo pripravljen jo bo tudi on dvignil. Pa brez skrbi.

_____________________________

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spet težave
14.7.2007 10:59:38   
thumbelina
Kaj pa z dvigovanjem prsneg koša? Kako naj ga pripravim do tega, da bi nehal dvigovati hrbet oziroma prsni del v ležečem položaju?

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spet težave
14.7.2007 22:33:39   
Mehičanka
Mogoče ga primeš v bokih in mu jih porineš navzdol user posted image Tako si jaz pomagam, ko se moja zvija na enak način pri previjanju.

Kaj pa če bi prvat Nft vprašala kar po telefonu. Jaz sem tako poklicala Breznikovo in ji razložila problem, pa mi je svetovala kar po telefonu, še predno sva prišli na terapijo.

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spet težave
2.8.2007 23:28:23   
kaya2007
Naš počne to samo še kadar je jezen, drugače je pa usločevanje zelo omilil.


naša tudi to počne ko je jezna, kaj lahko naredim? Zakaj je to narobe?

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spet težave
5.8.2007 22:22:41   
thumbelina
Midva sva šla še k Breznikovi privat v Ljubljano in ta je potrdila moje domneve, da se mali preveč uvija. Pokazala je vaje in že po dveh tednih se naš fantek bistveno manj uvija, na bok mu sicer še pomagam, vendar uspe zdržati na boku kar nekaj časa, se tudi igra z igračko, brez da bi se drl. In tudi glavo zdaj že dvigne, če ga primeš za rokice in potegneš v sedeči položaj.
Poklicala sem v razvojno in zahtevala nov termin. zdaj sem dosegla, da bova s fantkom hodila tudi tja na fizioterapijo.
Skratka nauk te zgodbe je: zaupaj svojemu občutku in poišči drugo menje. Vaje so zelo pomembne in zelo kmalu se pokažejo rezultati.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?