|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sprehodi v jaslih???
12.12.2006 21:30:18   
afrika
Zanima me, če vaše otročke (dvoletnike) v tem, hladnejšem delu leta, v jaslih kaj peljejo na svež zrak. Pri nas so spomladi in poleti bili zunaj vsak dan, sedaj pa, ko je treba obleči bunde in kape in škorenjčke, pa otroci več zraka ne vidijo.  Ne gre mi v račun, kako je to možno. Ali zahtevam preveč??? Kadar vprašam, če so bili kaj zunaj, dobim odgovor, da je to zdaj (pozimi) za njih cel projekt, da ne uspejo toliko otrok (14, pa saj vedno kakšen manjka) porihtat, ker imajo zjutraj zajtrk, pa potem kahlice, pol pa je že kosilo, pa spanje, pol pa tako že po njih pridemo. Vmes pa seveda še kaj počnejo... za ven iti pa ne ostane nikoli časa. Res mi to ne gre v račun (tudi dobesedno, ko dobim položnico) in vas lepo prosim za vaše izkušnje.

Hvalauser posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sprehodi v jaslih???
12.12.2006 21:38:28   
Pingvinčica
Tia je sicer stara 18 mesecev, ampak nekja otrok v skupini pa je tudi že starih 2 leti. Ne ven na sprehod ne grejo nikoli. Gredo pa na balkon. Če so res sami stari 2+ bi pomoje lahko šli kdaj ven, ampak z manjšimi (ki  mogoče še niti ne hodijo) pa je to res problem.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sprehodi v jaslih???
12.12.2006 21:43:45   
NinaŠ
Pri nas tudi jasličarji hodijo na sprehode. V skupini jih je 10, starosti od 13 mesecev do 2,5 let. Za "nehodalce" oz. "začetnike hodalce" imajo 2 vozička za dvojčke, tako da gredo kamot na sprehod. Gredo pa med ca 10. in ca 11.15 - prej imajo dejavnosti, kasneje pa kosilo in spanje. Vkolikor vreme ne dopušča sprehoda, so pa na odprti terasi. 

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sprehodi v jaslih???
12.12.2006 21:44:28   
afrika
Gre za skupino otrok, kjer je naš najmlajši (vsak čas bo dve leti), najstarejši gredo že proti tretjemu letu. In do septembra so bili redno zunaj.

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sprehodi v jaslih???
12.12.2006 21:47:32   
Anonimen
Gre za skupino otrok, kjer je naš najmlajši (vsak čas bo dve leti), najstarejši gredo že proti tretjemu letu. In do septembra so bili redno zunaj.


Naši so bili v tej starosti na terasi ali na igrišču. Na sprehode odjo šele v tej skupini, 4,5 leta in to redno, vsak dan, razen če ne padajo ošpičene šprikle.

(odgovor članu afrika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sprehodi v jaslih???
12.12.2006 21:48:27   
sašaš
Vse se da, če se hoče. Jaz tudi delam v vrtcu pa sva tudi jaslične otročke vedno peljale ven - če le ni bilo dežja ali pa res hudega  mraza ali res hude megle. Pa tudi nekateri še niso hodili in sva zato imeli voziček za dvojčke, na katere sva naložili lahko 3 malčke. user posted image  Ja, traja pa traja, preden jih 14 napokaš...

Kaj pa je boljšega kot to, da so otroci zunaj - tudi pozimi!?

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sprehodi v jaslih???
12.12.2006 21:52:25   
afrika
Pravzaprav nisem imela v mislih pravih sprehodov (na tega so namreč šli le enkrat do sedaj), pač sveži zrak, ograjeno dvorišče (v našem primeru), saj mi je vseeno, samo da bi bili kake pol urce dopoldan na luftu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sprehodi v jaslih???
12.12.2006 21:54:44   
Anonimen
pač sveži zrak, ograjeno dvorišče (v našem primeru), saj mi je vseeno, samo da bi bili kake pol urce dopoldan na luftu.


To so pa šli, skoraj vsak dan, na teraso, samo okenksa vrata so odprli in bili zunaj. In gledali tavelike skoz ograjo, kako afne guncajo.

(odgovor članu afrika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: sprehodi v jaslih???
12.12.2006 21:59:23   
NinaŠ
Pri nas tudi jasličarji hodijo na sprehode.

Jaz sem tu pod "sprehod" računala tudi "igranje v ograjenem dvorišču vrtca", na pravi sprehod gredo ca 1x tedensko (poleti več, pozimi manj).

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: sprehodi v jaslih???
13.12.2006 7:00:16   
srki
Ja, jih peljejo, v snegu in mrazu, razen v dežju ne.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: sprehodi v jaslih???
13.12.2006 8:19:01   
Tana_
Pri nas hodijo vsak dan na sprehod izven vrtca. V skupini je deset otrok, štirje so stari 18 - 20 mesecev in jih kljub temu peljejo vsak dan ven. Na začetku je bilo nekaj težav s hojo, ampak sedaj že obvladajo in so seveda glavna atrakcija v mestu dopoldan.user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: sprehodi v jaslih???
13.12.2006 8:55:14   
Tinca7
Pri nas jih peljejo ven približno dvakrat na teden. Več se jim očitno ne da. Sej verjamem, da ni lahko oblečt 10-14 otrok v škorne, bundice, kape (jaz samo za svojo porabim 10 minuser posted image ), ampak tudi sama menim, da bi moral bit v lepem vremenu vsak dan zunaj. Saj je potem z mano sicer če kakih 45 minut, potem je pa že tema.

(odgovor članu Tana_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: sprehodi v jaslih???
13.12.2006 9:13:34   
Jančika_
Nisem nikoli vprašala, po svinskjih cotah, blatnih čevljih in zamazanih kolenih pa sklepam, da so na igrišču vsak dan. Prejšnji teden je tri dni zapored stopil na mačji drekuser posted image user posted image

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: sprehodi v jaslih???
13.12.2006 12:14:29   
diva 4
V jaslih , ki jih je obiskovala Ana in jih sedaj tudi David, grejo vsak dan na sprehod.Ven ne grejo ,če dežuje ali je minus pet stopinj.Večji pa grejo tudi ven kadar dežuje,zato pa morajo biti primerno obuti in imeti dežnike.
Ko je David začel septembra hodit v jasli so bili trije , ki še niso hodili.Pa so jih vzgojiteljice peljale z vozički, ostali so pa šli peš.Še nikoli ni nobena rekla , da jih je težko vse oblečt user posted image  Naše vzgojiteljice jih še raje peljejo ven, da se utrudijo, ker potem vsi lepo spijo user posted image .

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: sprehodi v jaslih???
13.12.2006 13:50:48   
Pajaca
Pri nas gredo na sprehod vsak dan. Imajo nekaj vozičkov, čeprav jih hitro navadijo peš hodit. Če nimajo čas za sprehod, ali če malo rosi ali je ravno po dežju grejo pa na teraso. Ven ne grejo le če je ful mraz ali če ful pada dež. Pravijo da se fino utrjujejo in so potem manj bolni.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: sprehodi v jaslih???
13.12.2006 13:54:26   
viv_
Pri nas so tudi vsak dan zunaj - jasli imajo svojo teraso. Če ne drugam gredo vsaj na teraso. Hodijo tudi na ta velik vrtčevski vrt in na sprehode.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: sprehodi v jaslih???
31.12.2006 15:20:45   
Anonimen
Pri nas "nehodalčke" posadijo v lesen voz (kot kmečki voz za senouser posted image ) in gredo za kako uro na sprehod, če ni hudega mraza/megle/dežja. 

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: sprehodi v jaslih???
5.1.2007 10:02:16   
Barbka*
Kakor ste že nekatere rekle....če je zelo mraz, močno pada dež ali če zelo piha veter jih ne peljemo vn. Drugače pa...za vse primere vremena morajo imeti primerno obutev in obleko. Staršem sva z vzgojiteljico naročile naj prinesejo palerine in škornje za dež in blato, da lahko hodimo vn. Sedaj (ko pač ni še snega) še nimamo kombinezonov, ker jih ne rabimo, ampak ko bo (če bo splohuser posted image ) bova tudi naročile za primerno obutev in obleko. Kaj je najlepšega, kot da se otroci zaženejo v sneguser posted image ?
Če otroci še ne znajo dobro hoditi in imate teraso v jaslih, in je vreme dobro, ne vem zakaj jih ne bi dale malo na sveži zrak? Če pa že dobro hodijo, so pa sprehodi idealni. Sama vem, da se zelooo namučiš da oblečeš toliko otrok (ker se še ne znajo sami), ampak potem veš, da bodo imeli zelo dolg spanecuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: sprehodi v jaslih???
5.1.2007 12:26:43   
Anonimen
V našem vrtcu hodijo vse skupine vsak dan ven, razen če dežuje ali preveč piha (pri nas zelo rado piha). Meni se to zdi samo po sebi umevno, saj večina otrok popoldne tudi s starši ne vidi svežega zraka.

(odgovor članu Barbka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: sprehodi v jaslih???
5.1.2007 18:05:59   
Meggi
Afrika se strinjam s tabo. Jaz grem v pon. v akcijo. Mi vedno dajo nekak čuden odgovor. K sreči lahko jaz pridem po njo v sončku (14-15), da jo peljem najprej na zrak , pa potem več poje in naženeva bacile stran. Res se mi zdi škoda, sploh zdaj ko je res tam od 11-15/16 najlepši del dneva zunaj, otroc pa notri spijo al pa šetajo po igralnici.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: sprehodi v jaslih???
7.1.2007 22:20:19   
Naty_ka
Tudi pri nas jih vsak dan peljejo ven. Tudi ko je kar nekaj stopinj pod ničlo grejo ven. Razen ko dežuje ali je res zelo slabo vreme. Pa jih je v skupini 14. In tiste ki še ne hodijo jih peljejo v vozičku.
No, saj dejansko ni to nek dolg sprehod. Grejo za vrtec na igrišče, kar pa je kar precej za te malčke. In če potem še računamo pol ure divjanja sem in tja, jih je prav zanimivo videt kako so zdelani ko pridejo nazaj v igralnico.user posted image   Ko pa pojejo še kosilo pa utrujeni padajo v posteljce in spijo kot polheki user posted image

_____________________________

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!


NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)




Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: sprehodi v jaslih???
7.1.2007 23:23:58   
Anonimen
V vrtcu pri tamalemu od fanta gredo ven, ne vem, ce glih vsak dan, ampak nekajkrat na teden pa sigurno. Najbrz, da gredo vsaj na teraso, ce ze na sprehod ne. Grejo pa ven tudi v dezju! So posebaj prosili na sestanku, ce lahko starsi prinesejo ene skorenjcke in palerino za v vrtec, da imajo vedno tam, ker ce en nima, potem ne morejo it. Pa jih je prav tako 14. Vse se da, ce se hoce. Pa nihce se ni stra 3 leta, tanajmlajsi so pa tam nekje v decembru se mi zdi dopolnili 2 leti.


(odgovor članu Naty_ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: sprehodi v jaslih???
8.1.2007 9:54:56   
Antigona
Pri nas grejo vsak dan (razen v dežju) pred kosilom na sprehod. Od našega je mlajša samo še ena punčka, najstarejša pa bo šele konec januarja 2 leti. Vsi že hodijo in se lepo primejo vrvice, ki je baje ne spustijo, saj so jim vzgojiteljice rekle da jim bo sicer ušla. Sprehod pa imajo kar na območju vrtca, ki ima okoli kar veliko narave.
Mislim, da so prvič poskusili it z vrvico na sprehod že oktobra in to popolnoma uspešno, čeprav so vsi mlajši od dveh let. Je pa res da so vsi že hodili ko so prišli v vrtec user posted image  user posted image  user posted image !

_____________________________

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: sprehodi v jaslih???
8.1.2007 10:26:30   
Mina1
Pri nas so jih tudi dajali na balkon, oblekli, dali igrače in to je bilo to, pa so bili baje otročki čisto zadovoljni, nekateri med njimi še niso hodili jeseni. Naš bo sedaj februarja star 2 leti, nekateri pa so še mlajši v jaslih.

Verjetno bodo po tej zimi prišli na vrsto tudi sprehodi, ali pa jih bodo dali na veliko igrišče, polno zelenja in igral, ko bo topleje.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?