|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sprememba poatkov po poroki...kaj, kje, kako
19.10.2005 9:05:21   
*zvezdica*
Imam vprašanje....sem še sveža "pravkar poročenka" (od soboteuser posted image )..pa me zanima kako je s spremembo dokumentov. Kam je vse treba nesti poročni list...kaj vse moraš uredit?? Mi je kar mal zoprno menjat vse dokumente, ker trenutno z možem živiva v najemniškem stanovanju(neuradno) in imava kot bivališče še vsak svojega domačega. Zdaj mi je pa škoda, da bi dala vse dokumente na novo naredit zaradi priimka..čez ene pol leta pa spet, ker bo pa bivališče drugo.
Vsak odgovor močno dobrodošel!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sprememba poatkov po poroki...kaj, kje, kako
19.10.2005 9:21:40   
BARBARA R.
Glede naslova si lahko urediš. da imaš začasno in stalno bivališče. Tako smo mi uredili za hčerko, ker se imamo namen v bližnji prihodnosti preseliti.Tako ima začasno bivališče kjer sedaj živimo( moje stalno bivališče), in njeno stalno (moževo stalno) kamor se bomo preselili.Tako je na vseh njenih dokumentih naslov stalnega bivališča.Le na banki sem navedla naslov začasnega zaradi bančnih izpiskov.
 
    
Jaz sem takorekoč vse urejala po telefonu, le za osebni dokument sem šla na občino.

user posted image



< Sporočilo je popravil BARBARA R. -- 19.10.2005 9:22:02 >

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sprememba poatkov po poroki...kaj, kje, kako
19.10.2005 9:26:05   
Anonimen
Pravijo sicer, da naj bi se spremembo vsakega podatka, zapisanega na identifikacijskem osebnem dokumentu (torej osebna izkaznica, potni list in vozniško dovoljenje) sporočilo pristojni upravni enoti v roku 30-ih dni. Sem spada torej ime, priimek in naslov (EMŠO in davčne se tako ali tako ne da spremeniti).
Če se boš striktno držala zakona, potem kar vzemi pot pod noge in na tvojo občino, po domače povedano, torej tja, kjer so ti te tri dokumente izdali. Strošek je res nepotreben, ampak znali bi ti zakompliirati zadevo, če bi te kdaj kdo identificiral, ti pa bi imela neustrezen osebni dokument. Mislim, da je kazen enaka, kot če dokumenta ne bi imela s sabo, to pa je bilo nazadnje 5.000 SIT.
Lahko pa se ti kje celo zgodi, da določene stvari ne bi uredila, ker je pri njih recimo tvoj ta nov priimek, na tvojem dokumentu pa stari. Nepotrebno zavlačevanje časa s preverjanjem EMŠO in podobnega.
Kaj pa vem... Jaz bi dala tiste 4 jurje vsaj za novo osebno. Bistveno je, da imaš vsaj en popoln identifikacijski dokument (najraje osebna, seveda).

(odgovor članu *zvezdica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sprememba poatkov po poroki...kaj, kje, kako
19.10.2005 9:32:08   
Dejča
Tudi sama sem se ubadala s tem lani jeseni, vendar sem šla na poročno potovanje še s starim potnim listom, vozniško sem spremenila šele dobra dva meseca po poroki, ker mi je ravno potekla, drugače še te ne bi, potni list pa šele letos pred poletjem, ker sem ga potrebovala, in zdravstveno tudi. Pa osebne sploh nimam. No, tebi vseeno priporočam, da imaš vsaj en veljavni dokument ali pa vse skupaj zamenjaš, ko se boste selili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sprememba poatkov po poroki...kaj, kje, kako
19.10.2005 10:18:35   
lex
Kolegica je bla poročena 5 let in si je šele tedaj dala delat nove dokumente - pač ko so ji potekli.
Jaz sem februarja uradno spremenila naslov (ko sem dala delat osebno za Aleksa), drugo leto maja se pa ženim tako, da bom šele potem spremenila vse - je malo predrago, da bijim za vsako spremembo dnar nosla!

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sprememba poatkov po poroki...kaj, kje, kako
19.10.2005 11:26:25   
tinkatonka
Ojla zvezdica!
Najprej ISKRENE ČESTITKE ob porokI! user posted image user posted image user posted image

Jaz sem si dala zamenjati vozniško dovoljenje in pa osebno izkaznico. prometno dovoljenje ne bom menjavala, čeprav bi ga po zakonu morala, ampak mi registracija tako in tako kmalu poteče pa bom takrat vse skupaj uredila da ne bom 2× plačevala. Bančne kartice še nisem zamenjala in je tudi ne bom, dokler ne bom dobila rednih dohodkov (starševsko nadomestilo). Res je da te zadeve kar stanejo. No zdravstveno sem pa zamenjala in jo v roku 1 tedna tudi dobila, ker s tem se pa jaz raje ne bi hecala glede na to da sem noseča. Žal je kar nekaj stroškov s temi menjavami dokumentov. Jaz sem si istočasno spremenila še stalni naslov, kljub temu da tam še ne živim in živim še na starem naslovu, vendar bom čez leto ali dve na tistem stalnem naslovu, pa da ne bom dvakrat menjala dokumentov. Zdej pa živim tu na "črno" user posted image user posted image !!!

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sprememba poatkov po poroki...kaj, kje, kako
19.10.2005 20:46:32   
sazi
Sem zamenjala priimek in začasno bivališče spremenila v stalno. Dolgo sem se spravljala urediti vse dokumente in čisto vsega še vedno nimam urejenega... Naredila sem si novo osebno (saj z njo prideš povsod po Evropi), potni list pa si bom dala novega delat takrat, ko bo "nova izdaja". Vozniško imam tudi novo (čeprav je bila stara stara samo pol leta, ker mi je predprejšnja prej potekla). Bančno kartico sem si zaradi pogoste uporabe tudi dala narediti novo, zdravstveno prav tako. Na Vzajemni npr. pa sem še vedno vodena pod starim priimkom - važno, da se številke polic ujemajo. Pri vsem skupaj (zgoraj naštete spremembe skupaj ne nanesejo 10.000 sit) pa je bil vsaj zame največji problem izguba časa...

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sprememba poatkov po poroki...kaj, kje, kako
21.10.2005 2:11:02   
Anonimen
Jaz sem si dala po dveh mesecih narest osebno, ker sem bila že malo nervozna, da sem hodila z nepravimi dokumenti naokoli (nisva vedela, kdaj bova dobila stanovanje, da se bova lahko preselila), ostalo sem si pa zrihtala po selitvi. Samo sem bila vseeno tudi na cesti nervozna, če bi me policaji ustavili in slučajno šli preverjat v računalnik, če sem taprava. Res se pa to zelo redko zgodi, meni se še ni, samo ponavadi se ravno takrat, ko je najmanj treba, glede tega sem cvikala.
Jaz ti priporočam, da si vsaj osebno zrihtaš (in posledično s tem npr. bančne kartice, ali če je še kaj, kjer se izkazuješ z osebno - na banki kartico itak zamenjaš samo zaradi priimka, kasneje boš samo za evidenco sporočila nov naslov).
Aja, pa čestitke za poroko...user posted image

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...





sindarin

Bi kupili rabljeno igračo (seveda dobro ohranjeno)?

da (45%)

ne (40%)

samo dražje igrače (11%)

drugo (3%)


Število vseh glasov: 262

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!