|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sramežljivost
27.11.2008 9:56:06   
UOBERC
Pozdravljene! Moja 4. letna punčka je namreč zelo, zelo sramežljiva. Sprva me to ni motli zdaj pa me je malo začelo. V vrtcu imajo bralno značko in je tok sramežljiva, da reče, da ne zna pa bla bla bla. Tudi doma ko ponavljava nekaj zmomlja. Jaz jo komaj da nekaj razumem ampak slišim, da govori prav. Kaj naj naredim? Ali je res že potreben psihiater?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sramežljivost
27.11.2008 10:01:27   
aluš
Ne, in še enkrat ne. Moj ta večji v vrtcu tudi ni nič spravil od sebe. Ko nam je na začetku prvega razreda učiteljica razlagala, da bodo imeli pri slovenščini predvsem veliko govornih nastopov, me je kar pobiralo. Po pol leta sem vprašala kako je z nastopi, pa pravi ja v redu, kaj pa je, zakaj pa sprašujejš?

Eni otoci so res bolj sramežljivi, pa manj korajžni tudi. In če je učiteljica taka, da jih ne zna prepričat, gre težko. Naša v vrtcu dela po liniji najmanjšega odpora (tudi pri drugih stvareh), tista s šole je pa res učiteljica z veliko začetnico.

< Sporočilo je popravil aluš -- 27.11.2008 10:02:21 >

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sramežljivost
27.11.2008 10:13:30   
bambam
Naša 3letnica je tudi postala sramežljiva, sploh če jo kdo gleda. "mamiiiii, teta pa mene gledaa..." Al pa pozdravit tudi nobenga noče, pa če je še tako dober znanec. Pogleda stran in se nakremži. Za rojstni dan ni hotla nobenemu dat rokoce. Je blo dretje, da ona ne bo dala roke in ne bo rekla hvala in bi raje ostala brez praznovanja in tortice, samo da je ne gnjavijouser posted image . No, pa sem si vzela pol ure in ji razložila, da tako pač je.... vsak ima rojstni dan in takrat mu drugi čestitajo, dajo rokico, ti pa rečeš hvala. Pa je po pol ure nehala s kričanjem, ter na praznovanju vsem lepo dala rokico. Še lubije je na moje presenečenje sprejemala.
Mogoče se poskušaj zelo umirjeno pogovorit z njo da je preveč tiha in da jo ne slišiš, ter da jo drugi tudi ne slišijo in da naj bo pogumna kot drugi otroci.....
Ne vem.......nekaj v tem smislu...... 

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sramežljivost
27.11.2008 10:21:55   
Mišni
Ma ne, kakšen prishiater. Zaradi tega pa že ne. Eni ljudje so pač taki.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu bambam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sramežljivost
27.11.2008 14:17:56   
zinkazi
Ljudje se delimo na bolj živahne in manj živahne. Bolj mirni otroci so že po naravi bolj sramežljivi. Sramežljivost se stopnjuje po drugem letu. Priporočam vam, da vašo deklico sprejmete z vso njeno sramežljivostjo. Če vas to moti, ona vaše občutke zazna, kajti otroci imajo občutke ali intuicijo veliko bolje razvito, kot mi odrasli. Zaradi tega se lahko njena sramežljivost samo stopnjuje. Sprejmite, da ne pozdravi zaradi sramežljivosti, da se ljudem, ki so preveč vsiljivi raje izogne. Poišče zaščito pri vas. Ne da bi jo k temu še vzpodbujali, samo sprejmite jo s tem njenim karakterjem. Lahko pa ji pomagate premagat sramežljivost na ta način, da ji dajete občutek varnosti in sigurnosti. Njeno sramežljivost boste pa premagali s pohvalami. Iščite možnost, da jo pohvalite. Preprečite, da bi jo kdorkoli zasmehoval, sploh pa zaradi sramežljivosti. Poudarjajte in pohvalite tisto, kar želite, da se pri njej še razvija. Sigurna sem, da ima veliko dobrih lastnosti, ki so pomembnejše od sramežljivosti.
Lahko se obrnete tudi na moj forum, kjer si lahko preberete obstoječe teme, ali pa skupaj rešiva še kaj več. Poslala vam bom link na ZS.


_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sramežljivost
27.11.2008 15:20:59   
kaya2007
dajte naredit vso stvar zabavno, doma čim več nastopajte, deklarirajte, kasneje povabite še prijatelje...da bo punčka rada nastopala in da je ne bo strah. tako ji boste pomagali tudi za kasneje v življenju. ne je pa seveda silit za vsako ceno, da se ji ne bo še bolj uprlo user posted image

< Sporočilo je popravil kaya2007 -- 27.11.2008 15:21:12 >

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sramežljivost
28.11.2008 9:00:17   
UOBERC
hvala vsem za vaše odgovore. Naj vam povem, da jo zelo, zelo vedno hvalim, kajti vem koliko to otroku pomeni že iz lastnih izkušenj, kajti pri meni je bilo vedno obratno. Sramežljiva je tudi, recimo, ko jo pridem iskat v vrtec in me zagleda pa se tako sramežljivo naredi. Mene to sploh NE MOTI. Jaz sem jo sprejela takšno kakršna je. Daleč od tega, da bi me to motilo. Jaz se vedno tolažim, da bo bolje in da ima to po očku. Zanimalo me je samo vaše mnenje kaj ve mislite. Jaz pa jo podpiram 100% in jo imama zelo rada tako kot je. 

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sramežljivost
28.11.2008 14:30:21   
Mišni
Uoberc, moja nečakinja je ista. Ampak taka pač je. Meni je prav fletna, zaradi te njene značajske lastnosti se toliko prsčnejša. Verjamem pa, da njej pa to ni ravno fletno, in vem, da ti želiš svoji punčki samo pomagat.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?