|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   srbečica 3 letnika-alergija?
5.8.2014 11:59:34   
zita
Imam vprašanje.. oziroma če imate kakšne izkušnje s podobnim, bom vesela vašega nasveta
Imamo triletnika. Bili smo na morju, peti dan ga je začelo srbeti po trebuhu in hrbtu. Ponoči najhujše. Valda, pomislimo koprivnica, kombinacija soli, kreme, sonca.. čeprav smo itak imeli oblačno vreme otrok ni bil izpostavljen soncu, tuširali smo ga po vsakem plavanju v morju. Od tega je že dober teden, otroka še vedno srbi, ves je spraskan , srbi samo trebuh in hrbet,, srbi ga pa samo ponoči, tam okrog enih se začne, pa do štirih. Vse je spraskan, čeprav se trudim, da ga »čoham« jaz in ne praskam. Claritin dajemo vsak večer. Vendar ne pomaga. Klicala sem pediatrinjo, valda na dopustu, njena sestra pravi, da lahko traje tudi 10 dni, v lekarni pravijo, da nehamo dajati claritine, ker očitno ne pomaga. In včeraj mu nismo dali claritine, učinek isti, s claritinom ali ne. Zanimivo je to, da se čez dan ne praska, ga ne srbi, tudi če popoldne spi. Začne se ponoči. Do sedaj ni imel nobenih alergij, enkrat je ko je bil star 1 leto imel na pregibu roke dermatitis, majhen flek, ampak je s mazanjem s kremo takoj izginilo.
Ne vem kaj naj naredimo? Danes bom spet »zatežila« v ambulanto, da naj ga pregledajo.. 8 dni je pa že malo preveč, je pa res, da je koža zelo vzdražena.
Pomislia sem na to, da je mogoče kakšna oblika viroze?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: srbečica 3 letnika-alergija?
5.8.2014 13:11:38   
m_o_i
jaz bi na tvojem mestu pomislila, da bi ga v kako dezurno ambulanto peljala...
mislim, z otrokom se ocitno nekaj dogaja(kaj, nimam ideje) in vsaj jaz ne bi cakala, da ga. pediatrinja zakljuci z dopustom.


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: srbečica 3 letnika-alergija?
5.8.2014 14:08:15   
Leela
najbrž ima dermatitis-zelo suho kožo in to srbi. Ali ko mu greš čez kožo je hrapava ali nežna mehka?
Moj starejši ima dermatitis in na izgled je koža ok samo močno srbi, namakanje v vodi, morju, bazenu jo zelo izsuši.
Pomaga fajn mastna krema oz. ko je že močno suha in močno srbi ti napišejo kortikosteroidno kremo in je skoraj takoj bolje (mažeš cca 3 dni).
Moj ima vsako leto po morju probleme. Definitivno ga pelji k zdravniku po kremo.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: srbečica 3 letnika-alergija?
5.8.2014 14:11:49   
Leela
mislim, da ni alergična reakcija. ta res traja nekaj dni da mine. Pri dermatitisu ima koža slab zaščitni sloj in zelo hito izgubi vlago. In to tudi močno srbi. Tako, da morate v bistvu kožo sanirati, ker je vzrok sama koža in ne alergija.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: srbečica 3 letnika-alergija?
5.8.2014 16:00:43   
lery
Tudi smo imeli podoben primer. Tretji dan na morju sem opazila najprej pri enem otroku drobne pikice po prsih,trebuhu, nato po hrbtu. Drugi dan pa še pri drugem otroku. Imela sta drobne pikce po vsem trupu,vendar ju ni srbelo.Če smo bili notri je bilo vse hrapavo ,ko pa smo šli na sonce je zraven postalo še rdeče. Kremo za sončenje uporabljamo isto kot vsa leta do sedaj,menjali smo edino za tuširanje. Ker smo bili v hotelu (pa tudi ne prvič) sva pomislila na njihove brisače(imele so res močan vonj po pranju,ali karkoli že uporabljajo) ali pa hrana?! Letos smo že bili na morju zato me je to res presenetilo, zvečer sem ju mazala s kamagelom in zdaj po enem tednu ni več sledu. SEm pomislila tudi na alergijo na sonce, res da sta dvojčka ampak oba naenkrat,prej pa šest let vse uredu.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: srbečica 3 letnika-alergija?
5.8.2014 17:09:12   
rozilu
Hm, ne vem kje ste bili na morju, ampak letos sem tudi jaz po kopanju v našem (slovenskem) morju dobila neke pikice. Verjetno ni enaka stvar (vsaj ne s prvim primerom), ampak mogoče se kdo najde v podobni situaciji.

Kopala sem se pozno popoldne in čez dan sploh nisem bila na soncu, tako da nima nikakršne veze s soncem/kremami/alergijami na to. Tudi vroče ni bilo. (Vse to pišem, ker je tudi moj dragi nekoč, ko smo še kdaj šli sredi poletja na morske počitnice, imel alergijo - najbrž na vse skupaj: vročino, pot, sonce, morje...). Torej sem od počitniških aktivnosti imela samo plavanje v morju, kjer me je nekaj špikalo; ko nisem imela hčerke zraven sem se lepo praskala po nogah... pridem ven: bila sem totalno rdeča in bulasta. Umirilo se je šele po tuširanju in mazanju z alojo. Potem se mi je še dvakrat ponovilo, ampak v veliko manjši meri (nisem se več praskala v morju!), samo na bokih (ob štrikcih od kopalk). Sem rešla samo s tuširanjem takoj po plavanju.

Malo sem raziskovala po netu in zna biti, da je to neka vrsta "Seabather's eruption" - tuki je en prispevek (http://www.webmd.com/children/tc/seabathers-eruption-topic-overview), na wikipedii piše malce drugače. Po mojem pa je to to: neke planktonske ličinke (meduz ali vetrnic), ki malce špikajo, če si občutljiv. Najhuje je, če se praskaš oz. pod oblačili (meni so se izpuščaji spustili pod štrikci od kopalk, drugje so bile verjetno manj tesne in niso žvalc stisnile). Tako da čim manjše kopalke :), nič praskat in po kopanju tuširanje. Meni je kot rečeno pomagal gel iz aloje, ampak to je res bolj tako...


(odgovor članu lery)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: srbečica 3 letnika-alergija?
5.8.2014 19:50:12   
respect
Glede na to da to traja samo ponoči,dvomim da je alergija .

Oz. če alergija je potem je lahko v zvezi s pršicami,posteljnina itn

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: srbečica 3 letnika-alergija?
6.8.2014 8:25:16   
zita
Da se javim .. včeraj sem otroka peljala k pediatru (nadomestnemu :-). Ni alergija, ker je samo po trebuhu in hrbtu srbenje, sluznice so vse čiste. Baje ima tako kožo, res stalno mal vlažo, lojnice se zamašijo, ponoči se mal spoti in začne srbeti. lahko bo imel stalno take težave, lako bo prerastel. dobili smo kortikosteroidno kremo , za kakšne dan dva. Včeraj sem mu čisto malo namazala, ne povsod, pa je dons bilo mal boljš, čeprav se je še praskal ponoči. preventiva: tuiširanje, lahka oblačila... Nimamo kaj...Po enis trani sem vesela da ni alergija, po drugi strani pa tudi to ni ravno prijetna zadeva. Claritine prime samo na alergijske reakcije, zato je bilo povsem brezveze dajati mu claritine.

(odgovor članu respect)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: srbečica 3 letnika-alergija?
6.8.2014 11:40:46   
Leela
Ponoči srbenje fajn občutijo, ker so mirni. Moj je ponoči tudi vreščal zaradi srbenja, podnevi pa ga ni motilo (podobno kot z bolečino).
Zdaj mu maži po navodilih, da se popravi, potem boš pa videla kaj mu paše in kaj ne. Tudi težave s kožo se z leti omilijo.

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?