|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stalno bivališče
20.5.2006 10:23:01   
Anonimen
Punce imam en velik problem,tam ko živijo moji starši imam  jaz stalno bivališče ampak moji starši pa so tam začasno prijavljeni,ker je hiša od mojega strica.Moj stric sploh ni vedel da sem  jaz tam prijavljena,ker takrat še nič ni bilo od njega.Sedaj pa me je moj stric iz stalnega bivališča odjavil in sem tako rekoč brezdomec.Živim na primorskem,ker pa tukaj težko dobiš stanovanje za dle časa in se non stop selim.Ko so delali poizvedbo o meni kje živim,so lastniki dobili vabilo,da se morajo zglasit na urad in da mene tam prijavijo za stalno.Lastniki so tako znoreli ,da so me vrgli na cesto,kar se bojijo za svoje premoženje.Sedaj sem se preselila in ta nova lastnica me bo prijavila začasno,ko bodo vidli kje jaz živim se bo zgodilo isto kot se je pri prejšnih lastnikih in sem lahko spet na cesti.Jaz sem v taki pizdi ker ne vem kje naj se prijavim za stalno ker to pa moraš imeti urejeno.Pri starših se pa ne morem več.Kaj naj naredim kar se mi bo zmešal z živci sem čist nakoncu.Jaz pa samo rabim pač papir,da jaz tam prebivam tako kot imaš npr.urejeno ko si še doma,začasno imaš pa pač drugje.Kako mislite da bi reagirali novi lastniki da jim to omenim,ker mene je ful strah,saj mi bi naredili aneks,da me lastnik lahko odjavi kadar želi.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 10:47:45   
Anonimen
kolikor je meni znano, se v takem primeru lahko navede naslov kakšnega centra za soc. delo ali kake podobne inštiitucije.

tole si malo preberi:
http://www2.gov.si/zak/zak_vel.nsf/zakposop/2001-01-0530?OpenDocument&ExpandSection=1#_Section1

< Sporočilo je popravil Splišni -- 20.5.2006 10:51:37 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 10:52:42   
Anonimen
Prva stvar - tvoj stric ti ni mogel odjaviti stalnega bivališča, ne da bi ti istočasno prijavil drugega. Še ti sama se ne moreš odjaviti, če se takoj ne prijaviš drugje (za stalno). On je lahko samo šel prijavit, da ne živiš na naslovu svojega stalnega bivališča in na UE so potem sprožili postopek ugotavljanja dejanskega bivališča.
Druga stvar - prijava stalnega bivališča na kateremkoli naslovu (torej tudi v nepremičnini, ki ni tvoja) ne vpliva na lastništvo nepremičnine. Dejanski lastnik ni torej nič manj lastnik, ti pa kljub temu nimaš do nepremičnine nobene lastniške pravice.
Tretja stvar - Lastnica te je nezakonito vrgla ven iz stanovanja. Prijavi jo in toži za odškodnino.
Četrta stvar - Išči samo taka najemniška stanovanja, kjer so ti lastniki pripravljeni overiti najemno pogodbo, jo registrirati na občini in ti prijaviti stalno bivališče. V kolikor pa naredijo vse, samo slednjega ne (prijave), pa z najemno pogodbo v roki sama stopi na pristojno UE do inšpektorja za stalna bivališča in mu povej, kje dejansko živiš in to dokaži z najemno pogodbo. On ti bo sam, brez vednosti in privoljenja lastnikov, na tistem naslovu prijavil stalno bivališče.
Peta stvar - če pa nič ne zaleže, potem pa stopi na pristojni CSD (kjer si imela zadnje stalno bivališče) in jim razloži situacijo. Za kritične primere imajo urejeno tako, da se jim (do rešitve situacije) stalno bivališče prijavi na sedežu CSD-ja.

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 20.5.2006 10:53:37 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 17:12:00   
Anonimen
Lahko me stric odjavi ker je prišel novi zakon,so mi povedal tudi na policiji.Moj stric ima ful dobrega odvetnika in vedno vse zrihta,ker ga podkupi.Ko sem klicala na urad so mi rekli da je dal odvetnik od mojega strica preiskavo o meni kje jaz živim,ker doma me ni že nekaj let.Je prišel policaj do mene tam ko sem prej živela,ker so imeli poizvedbo kje sem jaz.Vam povem punce da tu v sloveniji se dela takšna svinjarija da to ni res.Po eni strani mi je kar žal da sem slovenka in da sploh živim v tej prekleti državi.Sploh za nas mlade je čedalje teži,sploh za stanovanje,še otroka si ne moreš privoščit sploh jaz ne ker se non stop selim kaj se naj z otrokom da bo še on trpel?Sem šla na občino zaprosit za stanovanje so mi rekli da za nas ni stanovanj ampak samo za priseljence,se ve za katere!!Sem državljanka slovenije in nimam nobenih pravic,kje je tukaj kakšna PRAVICA!!Bom pa res šla še drugi teden na socialno zaprosit če se lahko pri njih prijavim.Punce dršte pesti da mi bo uspelo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 17:15:15   
Anonimen
1.) Prvič slišim za nov zakon.
2.) Preiskava je točno tisto, kar sem prej omenila. Ugotavljanje dejanskega stalnega prebivališča. In ker so ugotovili, da dejansko ne živiš več na naslovu, na katerem si prijavljena, in ker so ugotovili, kje dejansko živiš, so potem naredili spremembo tvojega stalnega bivališča. Ne prej.
3.) Na Občini takih izjav ne dajejo.
4.) Za priseljence ni stanovanj, ker občina daje stanovanja preko razpisov samo za državljane Slovenije. Torej mora priseljenec prej postati državljan, potem pa je po zakonu enak Slovencem, ki so to tudi po rodu, ne le po državljanstvu.
5.) Upam pa, da boš vseeno vse uredila tako, kakor je treba.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 17:33:48   
Anonimen
Meni je na občini rekla da ni šans da dobim stanovanje , da pa imajo  stanovanja ampak za priseljence- prav tako mi je rekla-.Povedala sem ji da me je lastnik vrgel na cesto in da težko dobim stanovanje,pa mi pravi jaz ne morem nič pomagat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 17:37:39   
Anonimen
Za osebe brez državljanstva nimajo stanovanj, ampak imajo samo enote za reševanje stanovanjskih problemov, kar ponavadi pomeni soba s souporabo sanitarij. Kar pa imajo tudi za slovenske državljane, ampak za tiste, ki so na cesti, ne za tiste, ki imajo probleme z birokracijo po lastni krivdi. Pa ne razumi me narobe - ničesar te ne obsojam.
Stanovanje od Občine pa lahko dobiš samo preko razpisa, ampak kot samska ženska nimaš res takorekoč nobene šanse. Mi smo družina z dvema otrokoma, pa smo zbrali premalo točk.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 17:43:58   
Anonimen
Pa še nekaj me zanima ali je možno da se jaz sama prijavim z najemniško pogodbo za stalno in da lastnik to ne ugotovi?Kako pa lahko ugotovi in kje?Ker poznam takšen primer nekdo se je prijavil za stalno in lastniki sploh niso vedli tam pa je bil prijavljen tri.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 17:47:53   
Anonimen
Jaz ne živim sama imam partnerja sva skupaj šla na občino.Kaj pa če seboj pripeljem kakšne tri otroke tudi ne bom dobila stanovanja, tako nekateri delajo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 17:48:34   
Anonimen
Najemne pogodbe ne moreš sama napisati, saj morajo biti na njej tako tvoji kakor tudi najemodajalčevi podatki (EMŠO in davčna številka). Najemno pogodbo moraš imeti registrirano na Občini in tam oni pred vpisom v evidenco tudi preverijo podatke, torej si jih ne moreš izmisliti, ker je to kaznivo dejanje ponarejanja dokumentov, za katerega je zagoržena tudi zaporna kazen (čeprav ponavadi za najemno pogodbo dobiš samo denarno in/ali pogojno kazen).
Če pa najemno pogodbo vsaj medsebojno podpišeta oba, ti in najemodajalec, greš lahko pa tudi z neoverjeno k inšpektorju za stalna bivališča na tisti UE, kjer je stanovanje, v katerem si v najemu, in mu poveš, da si v postopku ugotavljanja dejanskega bivališča in da želiš na naslovu, kjer živiš v najemu, prijaviti stalno bivališče. Omeniš, da se najemodajalec s tem ne strinja. Inšpektro te bo na naslovu vseeno prijavil, ker tvoja prijava stalnega bivališča ne vpliva na lastništvo stanovanja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 17:50:05   
Anonimen
Na Občino lahko pripelješ tudi 20 otrok, če želiš, ampak na vlogi na razpisu za stanovanje moraš navesti njihove podatke in priložiti fotokopije njihovih rojstnih listov. Iz tega bi bilo pa razvidno, da niso tvoji, torej za njih ne moreš uveljavljati nobenih dodatnih točk. Torej lahko verjameš, da ljudje tega ne delajo. Lahko da sicer poskušajo, ampak to jim pa zagotovo ne uspe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 18:10:13   
Anonimen
Jaz sem mislila ko bom imela najemno pogodbo,ker tukaj ko zdaj živim mi ja lastnica rekla da naju bo prijavila.Samo jaz pa se sedaj bojim,ko me prijavi zato ker delajo poizvedbo o meni  in  se lahko zgodba ponovi. Inšpektor pa praviš da  me lahko prijavi, lastniki ne morejo zvedet?Če se slučajno lastniki strinjajo jaz z njimi naredim aneks in prijavljena bi bila tudi v svojem gospodinjstu?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 18:17:27   
Anonimen
Če trenutno zate ponovno teče postopek ugotavljanja stalnega bivališča, potem te bodo našli takoj, ko se bo na Občini registrirala najemna pogodba na tvoje ime.
Inšpektor ti lahko na naslovu najetega stanovanja prijavi stalno bivališče brez prisotnosti in strinjanja lastnika, kljub temu pa lastnik lahko na Občini kadarkoli dobi podatke, kdo ima na njegovem naslovu prijavljeno stalno bivališče. Torej - prijaviš se lahko, skriti pa ne moreš.
Za prijavo stalnega bivališča ne potrebuješ aneksa k najemni pogodbi, ampak je dovolj najemna pogodba sama.
Če pa NE želiš, da te najdejo, naj pa najemodajalec napiše najemno pogodbo s podatki enega od svojih sorodnikov in naj mu tam prijavi začasno bivališče. Kar uradno pomeni, da je najemnik uradno najemodajalčev sorodnik. Ti takorekoč ne obstajaš in te na tistem naslovu nihče ne bi/bo iskal.
Ampak to naredijo le izjeme (od najemodajalcev).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 18:29:41   
Anonimen
Kerensa ti si zlata,ker si se ful zavzela za mene.Kaj ti delaš na kakšnem uradu če ni skrivnost?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 18:34:06   
Anonimen
Živim s fantom lahko pa naredi pogodbo samo za njega jaz pa sem kao pri njem kaj praviš?Pa še to tudi če se prijavim za stalno bi jaz bila v svojem gospodinjstvu ne pri lastniku a ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: stalno bivališče
20.5.2006 18:50:51   
Anonimen
Noben urad mene z mojo osnovno šolo ne bo videl nikjer drugje kakor na tisti strani okenca, ki je za stranke. user posted image user posted image user posted image

Za ta drugo anonimno pa - nisem čisto prepričana, da sem razumela. Najemna pogodba je lahko napisana samo na enega. Ta je najemnik, vsi ostali, vpisani v pogodbi, pa so uporabniki. Pravico (in dolžnost) do prijave stalnega ali začasnega bivališča pa imajo vsi, najemnik in uporabniki. Če NE želiš, da te najdejo, potem je najbolje, da najemno pogodbo podpiše tvoj fant, ti pa se NE vpišeš kakor uporabnica. Če seveda imaš stalno bivališče oz. če si v postopku ugotavljanja. Ločeno gospodinjstvo pa ne pomeni ločenega naslova, ampak ločene finance. Če je v igri eno stanovanje ali ena hiša, je to torej en naslov (ulica in številka) in ni nobene razlike.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: stalno bivališče
24.5.2006 21:18:44   
Anonimen
Punce,danes sem zvedela,da sem trenutno še prijavljena na stalnem naslovu ampak,ker sem v postopku ugotavljanja stalnega bivališča so mi na moji občini rekli,da ni več možno,da še imam stalno doma,zato ker tam ne živim in lastnik zahteva(moj stric),da se mene odjavi  tukaj ko pa me bo lastnica hotela prijavit začasno ona avtomatsko dobi pošto iz urada,da me mora nujno prijavit zastalno.Nastal pa je problem,ko sem danes bila na socialni ni bilo možno da se prijavim pri njih,in soc.delavka polma ni imela v nobeni stvari,zato ker so birokrati.Rekla mi je ko bom ZBRISANA me lahko oni prijavijo,nič se nisem mogla pogovorit z njo.Prosila sem sestro in ni bila zato,ker je rekla da noče reskirat in še stroške bi imela z mano,čeprav sem ji povedala,da bi se jaz prijavila v svojem gospodunjstvu.Spet ne vem kaj naj naredim,ker jaz pa tukaj ko zdaj živim ne mislim ostati dolgo in se nikakor ne morem prijavit za stalno.Jaz si tud ne morem potem non stop na novo urejat stalno bivališče,ker enostavno ne gre pa še vsakič bi si morala urejat nove dokumente.Če pa me slučajno lastnica prijavi začasno,se pa zgodi,da non stop dobiva pošto iz občine da me mora prijavit za stalno to se je nama že zgodilo.Kdo bi me še lahko prijavil??????

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: stalno bivališče
24.5.2006 23:48:25   
Anonimen
Ja, na CSD te res ne morejo prijaviti, dokler nekje le imaš stalno bivališče. Žal...
Tvoja sestra pa ne bi imela s prijavo stalnega bivališča zate popolnoma nobenih stroškov. Od kod ji pa ta ideja? Inšpektor to naredi zastonj, samo ona mora potrditi, da ti res tam živiš. Stroški izdelave osebnih dokumentov pa so v vsakim primeru tvoji, ne sestrini. Nima česa riskirati, kar povej ji.
Edina neprijetnost, ki bi jo lahko imela tvoja sestra, je, da če tebe kdo zaradi česarkoli išče (DURS, rubežniki, policija itd.), bi trkali na njena vrata. Ona bi sicer lahko rekla, da te ni doma, ampak potem to pomani, da bi prišli kasneje še enkrat. In še enkrat. Če pa bi rekla, da ne živiš tam, si pa spet v postopku.
Pa pazi - če si v postopku, tudi na UE ne moreš dobiti potrdila o stalnem bivališču in skupnem gospodinjstvu. Kar pa je pogoj za marsikaj na CSD ali še kje drugje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
25.5.2006 7:30:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: stalno bivališče
25.5.2006 8:17:55   
Anonimen
ja stroškov pa tvoja sestra res ne bo imela nobenih, če si ti tam prijavljena za stalno, samo pošto boš dobivala tja. Mamo mi enga čukca prijavljenega pri nas, pa sem jaz dala zahtevo po izbrisu stalnega bivališča, ker ne biva tu,  nikdar ni, niti ne vem kdo je (ga je moj oče prijavil, da je lahko pošto prejemal). Edina stvar, ki je moteča, skoz prihaja pošta zanj, poštarju razlagam, da ta človek ni nikdar živel tu, pa nič. Pa mu gladko pošto stran mečem, ker je itak ne hodi iskat. Sem bila pa jaz zgrožena, ko sem ugotovila, da človeka , ki ni nikdar bival na tem naslovu iz svoje lastnine ne morem odjavit. Ta sicer nekje v istem kraju biva, odjavit se pa noče. Bojo pa po poizvedbi ugotovili kje stanuje, pa se ga bomo ven znebili.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: stalno bivališče
25.5.2006 10:12:43   
Anonimen
Kar se pošte tiče - na pošti (ne poštarju) podpišite izjavo, da oseba z tem in tem imenom ne živi na vašem naslovu. To naj gre podpisat lastnik nepremičnine (naslova). In da zahteva, da se pošte za to in to osebo ne dostavlja več na vaš naslov, temveč naj jo pošta vrne pošiljatelju s pripisom, da osebe tam ni. Ali pa da naj na stroške naslovnika čaka na pošti (poštno ležeče). V nasprotnem primeru pa kar sami na UE in to povedat, pa naj se sproži postopek. Vi pa zavračajte pošto, kajti mislim, da vse uradno pošto (DURS, ministrstva, sodišča) morajo prinesti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: stalno bivališče
25.5.2006 14:41:55   
Anonimen
Morrak,kakšno potrdilo misliš?Če se ne prijavim,bodo vsak čas prišli policaji in zatežili lastnici, njih pa nikoli ne dobim doma.Jaz zaenkrat še nimam pogodbe,ker si moram prvo stalno uredit ali tukaj ali pa kje drugje samo me nobeden noče!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: stalno bivališče
25.5.2006 14:49:00   
Anonimen
Si že poskusila s plačilom? Tistemu, ki te za stalno prijavi, plačaš. Včasih "smo" v Ljubljani delali tudi to. Takrat je bilo po 100 DEM na osebo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
25.5.2006 14:55:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: stalno bivališče
25.5.2006 15:00:02   
Anonimen
Ja, veljaven je tudi na roke napisan osnutek najemne pogodbe. Pogoj je samo datum (da se vidi, od kdaj do kdaj traja najem, če je za določen čas, ali pa da piše, da je za nedoločen čas), podpisa lastnika in najemnika in pa datum, kdaj se je pogodba podpisala. Za občino in policijo je to dovolj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?