|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 14:33:28   
nataska82
Pozdravljene.
Mene pa zanima, če je katera že imala, kakšen pregled pri dr. Pušenjaku, mogoče tudi kakšen poseg,..in kakšne so izkušnje. Namreč jaz imam rizično nosečnost z dvojčki in sem dobila malo krut nasvet z njegove strani, vendar kot priznan doktar, bi vseeno šla k njemu na pregled in mogoče rajši da mi on opravi cerklažo,..al pa ne,... prosim za mnenje....
hvala in lep pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 14:37:28   
Leela
nataska ti bom na ZS poslala mnenje od moje sodelavke, ki je imela tudi rizično nosečnost z dvojčki

(odgovor članu nataska82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 14:39:30   
**Tinkara78**
Pri njem opravila NS in razgovor glede na mojo dolgo kartoteko. Upoštevala njegova priporočila in se potem samovoljno odločila tudi za AC pri njem.

Drugače mi je pa bil cel čas v pomoč po mailu (večja oddaljenost). Res je, da njegovi odgovori včasih niso po naših željah, vendar sem jih sprejela in jih tudi upoštevala in tako pripeljala nosečnost do 38. tedna.

(odgovor članu nataska82)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 14:59:25   
nataska82
hvala obema,.... čim več mnenj bi,....
pri meni je tak:
to je bil pogovor med nama:
Pozdravljen!
Prvo nosečnost sem brez kakršnihkoli zapletov zelo lepo prenesla in zelo enostavno rodila (v eni uri). Ker živim na kmetiji sem celo nosečnost dokaj dosti pomagala na kmetiji. Pa je bilo vse ok.
Druga nosečnost se pa je zakomplicirala, resda sem imela službo, katera me je psihično in fizično zelo utrudila - delala sem 12 ur, od 7-19 in od 19-7. V 5. mesecu sem nenadoma doma začutila da mi iz nožnice nekaj leze... in res bil je mehur. Rešilec me je takoj odpeljal v bolnico Maribor. Tam mi niso hoteli pomagati, nafilali so me z negativnimi mislimi, da je bakterija, čeprav sem jim ves čas trdila da ni bakterija ampak, napor, stres....in tako smo morali sprožit splav!!!! in seveda, ko sem dobila izvide ploda in pojstlice je pokazalo da ni bilo nobene bakterije in da se je plod normalno razvijal in da je vse bilo ok,...torej je bilo krivo kar sem jaz govorila. Niso mi hoteli narediti dobene preiskave, ko sem jih prosila (sem hotela tudi sama plačat, pa so rekli da to lahko naredijo le ko se otrok porodi.... je to res? zakaj? ) Seveda me je potrlo, vendar sem se hitro pobrala in sprijaznila z dejstvom, da imam še enega otroka doma. Sedaj sem ponovno noseča (oktobra sem imela splav, februarja sem zanosila) in celo dvojčka. V nedeljo sem dobila krvavitev, kar močno, s tem da se je drugi dan že končala. Bila sem na pregledu, ginekologinja mi je rekla da sem krvavela iz zgornjega dela maternice. Vendar je zdaj vse ok. Dala mi je tudi kapsule utrogestan 100mg in seveda 3x na dan po 2 kapsule v nožnico. Na vaši temi sem že brala da niso za nožnico, in sem jo poklicala pa je rekla da so. sicer se mi v nožnici stopijo, saj mi nič ne pade ven, kot sluz pa stara kri.
Zdaj pa zanima me še, zaradi prejšnjega splava naj bi imela zdaj preventivno-kurativno cirklažo. Vendar moram it še na komisijskega da se odločijo. Mi lahko prosim razložite malo o cirklaži in kako je s tem, glede na to da se mi je v prejšnji nosečnosti maternični vrat tak zmehčal, zato je šlo ven, ali se bo tudi zdaj, sploh pa ker sta dva, večja teža,... kako poteka cirklaža, je možnost da se raztrga...... čim več prosim, ko bote imel čas, sicer imam pregleda čez dva tedna, tako da se ne mudi, potrebovala pa bi čimbolj jasen odgovor, in razlago. V naprej najlepša hvala in lep pozdrav. Nataša


Spoštovani,

hiter prvi porod in izguba nosečnosti na opisan način (nepredrt jajčni ovoji v nožnici pred 28. tednom nosečnosti) kažejo na dejstvo, da vaš maternični vrat ni sposoben sam zadržati nosečnosti brez podpore, torej cerklaže. Dejstvo, da sta zdaj dva, temu dejstvu daje je dodatno težo. Vsekakor torej priporočam cerklažo in če je le mogoče čim prej po 12. tednu (po opravljenem presejalnem testu za DS - nuhalni svetlini), po možnosti čim višje, torej po avtorju Shirodkarju, ne po sicer običajni metodi MacDonald. Morda bi bilo celo primerno razmisliti o redukciji z dveh na enega v interesu drugega, kajti cerklaža se pri dvojčkih ni izkazala kot tako učinkovito orodje kot pri enojčkih.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

......
ne vem, koliko ste stari. Če boste do PDP stari 35 let ali več, vendar ne več kot 37 let, lahko na NS pridete na napotnico, do 35 let pa je to samoplačniška storitev. Samoplačniško delam z Zdravstvenem centru Dravlje (naročanje na GSM 051 321224), tam pa bi se lahko dogovorila tudi za nadalnje ukrepe. Glede dvojčkov vam svetujem, da ne zaidete preveč v romatnično razmerje do njih zaradi tega, ker je "tako luštkano imeti dvojčke". Nikakor ni "luštkano" ampak 10x bolj tvegano za večino zapletov v nosečnosti in med porodom kot jih je pri enojčkih in polovica vseh možganskih krvavitev po prezgodnjem porodu je pri dvojčkih, čeprav je dvojčkov 50x manj kot enojčkov!!! Razumem, da se ne morete odločiti za redukcijo z 2 na 1, ker ste pač ženska in boste mama tem otrokom, vendar se morate kljub temu zavedati, kaj s tem tvegate in da ob omenjeni zgodovini s tem tvegate, ne glede na cerklažo, da oba izgubite z verjetnostjo, ki je nekje pri 20 do 30%. Z redukcijo imate 90% možnost da bo eden rojen po 34. tednu, ob obdržanju obeh pa imate 30% možnosti, da izgubite oba, 20% možnosti, da bosta rojena pred 32. tednom in imata hujšo možgansko okvaro (eden ali oba!) in le 50% možnost, da boste oba zdrava in brez posledic. Vem, da so te informacije "krute", ampak tako odkrito vam bo te informacije le redko kdo pripravljen dati.

LP,

Stanko Pušenjak


vsekakor želim imet pregled pri njemu sam vsaka delitev izkušnje pripomore,.... seveda zaradi teh zapletov bi rada mela več mnenj različnih ginekologov,....

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 15:05:48   
**Tinkara78**
Jaz bi šla vsaj na osebni posvet k njemu.user posted image user posted image user posted image

Sicer sem bila sama na morfologiji (predvsem zato, da je lahko bila zraven hčerka) pri enem drugem opevanem ginekologu pa nisem bila zadovoljna. Tako, da so mnenja o istih zdravnikih lahko res zelo različna.

Jaz bi se glede na to, da sta dvojčka in ker imam sama doma nedonošenko (29.teden) odločila za cerklažo kljub tveganju.Glede redukcije pa je vajina osebna odločitev. Jaz ne vem kakšno odločitev bi sprejela, če bi tokrat bila dvojčka.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 30.3.2012 15:08:32 >

(odgovor članu nataska82)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 15:09:40   
nataska82
o redukciji nikakor in nikoli,....to je ja živo bitje,...kot prvo sem enega izgubila in se je tu ponudila možnost ''da je prišel nazaj'' kot drugo, pa kaj se bomo šli bim ban pet podgan,...kiri gre ven,....ne men to ni nikakor, absolutno ostaneta oba, bo pač treba nadaljnih 7 mesecev ležat,....

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 15:10:46   
nataska82
sicer pa ja,..več mnenj, tud k njemu grem da mi pove,....

(odgovor članu nataska82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
30.3.2012 15:49:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nataska82)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 15:53:46   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

lej, po internetu je odgovor cisto drugacen, kot v zivo. meni njegov odgovor ni sporen - bolj imam obcutek, da te je prizadelo, ker je tako neosebno povedal mnenje glede moznosti prezivetja oz. da je moznost negativnega izida velika. sama bi cenila tako neposredno informacijo.

vsekakor bi ti svetovala vec mnenj zdravnikov, ce je potrebno 3, 4.

tezko recem, kako bi se jz v tvoji situaciji odlocila - vendar ce so moznosti prezivetja obeh dvojckov res tko pesimisticne, bi se sama najverjetneje odlocila za redukcijo. ko sem s svojim prvim hodila na fizioterapije, je bila vedno pred mano mama z dvojckoma s cerebralno paralizo (takrat sta imela 7 let), ki sta bila zaradi popuscanja maternicnega vratu rojena ful prezgodaj in s stevilnimi obporodnimi poskodbami. zase lahko trdim, da dvomim v svojo sposobnost biti mama enemu otroku s PP, kaj sele dvema.

zelim ti veliko srece in upam, da tvoje realne sanse niso tko crnoglede, kot je Pusenjak opisal user posted image


... se najdem marsikje v tem postu....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 16:24:35   
nataska82
tinkara: kje se najdeš,.kako je s tvojo nedonošenčko?

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 16:31:36   
nataska82
metulj:
te pa pomisli; imaš dva otroka v sebi in se moraš za enega odločit, za katerega bi se odločla?!....ne gre to kr tak,...plus tega, da jaz sem že enkrat nasedla zdravnikovim nasvetom, glih ta splav ki sem imela v petem mesecu, jaz točno vem zakaj se je zgodilo, ker sem preveč delala, premalo počivala, delala sem 12 urni šiht, nočne - full nočnih, pol pa še doma pomagala, trgatev iz nočne,...poleg tega pa še da sem v 4.em mesecu imela prakso na faksu in šla butel (druzga ne morem rečt) pobirat zelje in sem pobrala in pospravla tono zelja! in to velke glave,.....
čutila sem da potrebujem počitek, pa sem mojemu zagnjavla da gremo k meni domov za par dni,..pa je bilo vse ok, da gremo, nakar povem tašči da gremo pa hladen tuš, kreganje iz obeh strani najprej ona, potem pa še moj,..tak da sem tri dni vkup jokala,....
na kar se je to zgodilo - zakaj zaradi preobremenitve, psihičnega stresa itd.... in nekje se telo brani. Ko sem prišla v bolnico sem jim povedala kaj je kivo pa me niso poslušali,.... ker vsaka ženska pozna svoje telo, tak kot sem prvi dan vedla da sem noseča, tak sem vedla kdaj sem preobremenjena,...in kaj je razlog za splav,...
in na koncu so izvidi tud to pokazali,.....
tako da moj splav je bil zaradi preobremenitve in ne kakršne koli okvare....
in tudi pri tem nasvetu pušenjaka, jaz verjamem da sodim v tisti % ko bo vse v redu z otrokoma,....
mene sam zanima, kakšne izkušnje imate mamice pri njegovem pregledu in mogoče če je katera opravla cerklažo pri njemu,.....

(odgovor članu nataska82)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 16:46:29   
Taddy78
Utrogestan ima najboljši učinek, če se ga daje v nožnico, seveda pa moraš vsaj 1 uro potem, ko si ga vstaviš, odležat.
Nataša82 en majhen nasvet. Poslušaj svoje telo in svoje srce...in predvsem se drži tega kar ti bodo priporočali in ne tvegaj ponovno zato, da bi ugajala drugim.

Tudi jaz sem Pušenjaku postavila eno vprašanje in je tudi mene odgovor popolnoma šokiral. Bil je realen in se ni trudil biti pocukran. Seveda je bilo veselje ob rojstvu zdrave deklice toliko lepši, sem se pa vseeno pripravila tudi na najhujše in dobesedno zagnjavila ginek. da grem predčasno rodit. Sem pač imela srečo. da sem spadala v tiste procente, ko je kao možnost, da določena diagnoza ne pomeni nič hujšega.

Pa čimdlje se cartajte v trebuščku...

(odgovor članu nataska82)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 17:00:17   
nataska82
taddy78:
ja trenutno jemljem utrogestan, ker sem v nedeljo imela krvavitev, kar močno, pa me je ginekologinja hitro pomirla,...dans sem tud mal krvi mela,..pa sem takoj letela h ginekologinji, me je spet vse lepo pregledala,..vse ok,..... srčeka bijeta,...in ja bom poslušala svoje telo in svoje srce,..... in mirovala ne glede na kaj rečejo drugi!!!!
hvala za nasvet:-)) in hvala moji ginekologinji, ki je najbolša! pa ko sem ji povedala kaj mi je pušenjak reku (napisal) je rekla,..da ni to nujno, ker z mojim materničnim vratom načeloma ni nič narobe, da se je to zgodilo zgolj zaradi napora, preobremenitve in pa stresa,... me pa bo tak vsake 14 dni pregledovala, še tel. št. mobitela mi je dala če bom kej nujno rabla in pa na cerklažo me je tud kr poslala za preventivo,....

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: stanko pušenjak - mnenja
30.3.2012 21:01:24   
Najaa
No jaz sem imela podobne izkušnje z nosečnostmi kakor ti s tem, da se je drugi porod končal še kasneje, punčka je umrla. In naslednjič sem prav tako zanosila z dvojčki, na srečo je eden že v 8t odmru. na srečo pravim zato, ker se je potem hčerka rodila v 33t in vem, da če bi bila to dva otroka, bi oba izgubila. Mislim, da ti je Pušenjak zelo dobro odgovoril. Razumem, da si mam vsem svojim otrokom, ampak dejstvo je, da lahko oba izgubiš. Jaz bi se odločila za redukcijo, sigurno.

< Sporočilo je popravil Najaa -- 30.3.2012 21:04:31 >

(odgovor članu nataska82)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
30.3.2012 22:54:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nataska82)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: stanko pušenjak - mnenja
31.3.2012 7:10:19   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: nataska82

tinkara: kje se najdeš,.kako je s tvojo nedonošenčko?


Sama sem imela tudi prvo nosečnost rizično. Več kot ne ležanje. Rodila sem kljub temu prehitro. Hčerka je ob rojstvu utrpela poškodbe oči, možganske krvavitve in zaradi dihalne stiske ima brazgotine na možganih/odmrle dele možganov in sicer za spodnje dele udov. Ko jo pogledaš nikoli ne bi nihče rekel, da ima kakšne težave. Vem pa jaz. Ker je za to stanje danes bilo vloženo VELIKO truda in odpovedovanja. Poleg tega je še alergik.

Ko je ležala dva meseca na intezivni negi sem videla preveč stvari, ki so se me dotaknile. Spoznala prijatelje, ki imajo dvojčke in eden od njih ima najhujšo obliko cerebralne paralize. Torej točno vem kaj lahko gre narobe in kako hudo je to. Kaj pomeni to v vsakdanu.

Zaradi vsega doživetega se nisva mogla odločiti za drugega otroka. Ampak se je zgodilo, da sem zanosila. In že pred prvih UZ sva imela okvirne dogovore kako in kaj v primeru, da otrok ni v redu, da sta dva, .... Preležala sem 6 mesecev in še vedno je v meni strah, da lahko gre kaj narobe. Dokler ne bom v rokah držala moje štručke verjetno ne bom mirna. Karkoli bo, pa upam na najboljše, bo pa MOJA!

Dr. Pušenjak mi je dal nasvete katere sem upoštevala in napovedi, ki sem jih presegla. Odločitve pa morata sprejeti vidva kot starša.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 31.3.2012 7:15:11 >

(odgovor članu nataska82)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: stanko pušenjak - mnenja
31.3.2012 10:28:16   
Adelina

IZVIRNO SPOROČILO: nataska82


mene sam zanima, kakšne izkušnje imate mamice pri njegovem pregledu in mogoče če je katera opravla cerklažo pri njemu,.....


Jaz sem imela cerklažo pri njem, isto po Shirodkarju. Meni je zdržala, apak nisem imela dvojčkov, naredil mi jo je zaradi prezgodnjega odpiranja pri prejšnjem otroku. Takrat sem potem tudi mesec in pol preležala v bolnici kot njegova pacientka. Po cerklaži sem potem imela pri njem tudi redne mesečne preglede.

(odgovor članu nataska82)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
31.3.2012 21:12:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu **Tinkara78**)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: stanko pušenjak - mnenja
1.4.2012 21:37:17   
ejša1
Jaz bi ga poslušala-v vsem.

Prvič, imam osebne izkušnje z njim. In ga lahko samo pohvalim, kako mi je šel na roko!

Drugič, sem mama dvojčkov. Rodila sem po dopolnjenih 36 tednih, super teže obeh (2,4kg in 2,9kg), skratka sanjsko za dvojčke. PA VENDAR. Hčerka je na začetku imela dihalne stiske (ena še posebej stresna zame, saj je nisem mogla oživeti, niti je ni mogla sestra, ki je ravno slučajno prišla v sobo, zato je z mojo dojenčico tekla na intezivno, kjer so jo po 2 minutah oživeli), sin je bil na začetku praktično brez problemov. V razvojni pri 3 mesecih je bila hčerki ugotovljena asimetrija in hipotonija, sinu pa le hipotonija. Sedaj sta stara 13 mesecev. Hčerka že sedi (od 11 meseca), medtem, ko sin še vedno ne! To, da hčerka sedi, sin je pa blizu tega, gre izključno zasluga fizioterapiji. Enkrat tedensko v zdravstvenem domu, dvakrat tedensko samoplačniško. Res pazim na to, da imamo fizioterapijo 3x tedensko, kolikor je maksimalno priporočeno, sicer pa delam še doma z njima. Za hčerko smo imeli tudi že intezivno fizioterapijo, pomeni en teden vsak dan. Bo verjetno potrebno tudi za sina, ki je vse (zdravnike, fizioterapevte) negativno presenetil. Poleg tega, da ne sedi, še vedno nima pincetnega prijema, kar tudi ni dober znak. Skratka, se borimo, da bosta nekoč lepo hodila in da ne bomo imeli diagnoze cerebralna paraliza diplegija (spodnji udi) kot nam grozi sedaj.

Pred dvojčkoma sem imela že normalno nosečnost za sabo, brez kakršnekoli nevarnosti prezgodnjega poroda in normalno potekajoč porod. V nosečnosti z dvojčki sem bila normalno aktivna, kar dolgo dvigovala starejšega sina. Ko sedaj razmišljam in ko vem, kaj bi se lahko zgodilo, vem, da sem bila kar preveč pogumna. In kljub temu, da sem tako lepo donosila, imamo sedaj težave. In če pomislim, kakšna je tvoja diagnoza, da verjetno nimaš nobenih možnosti, da bi donosila do nekih "sigurnih" tednov, bi se vsekakor odločila za redukcijo. Kolikor vem, se pravzaprav ne odločiš ti, katerega reducirajo ampak reducirajo tistega, ki je "bližji" za odstranitev. Kaj pa imaš-enojajčne ali dvojajčne?

Sočustvujem s tabo, ker je pred tabo namesto veselja res težko obdobje. In želim ti, da bi se vse najbolje izšlo, kolikor se lahko.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: stanko pušenjak - mnenja
2.4.2012 10:37:13   
nataska82
ejša1:
upam da se bota otročička čimbolje razvijala in da ne bo nobenih slabih stvari torej cerebralna......
jaz se za redukcijo nikakor ne bom odločla,... upam samo na vse dobro. Tako ali tako bom pod ''strogim nadzorom'' in absolutno mirovanje..... če sta enojajčna ali dvojajčna,...pa smo še v ? ...G je rekla da sta verjetno dvojajčna, ni pa še ziher..... kaj pa ti si mela enojajčne al dvojajčne? oz kak se sploh to ve če so dvojajčni ali enojajčni,.....? na netu ne najdem nič pametnih odgovorov (sicer nisem iskala v tujem jeziku,...)

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: stanko pušenjak - mnenja
2.4.2012 11:16:53   
archie
Ko jaz berem njegove odgovore na MONu, so mi fantastični! Ful lepo realno pove kaj in kako in tudi ta njegov odgovor se mi ne zdi nič sporen (ja, ni pocukran, je pa realen). In meni je to več vredno, kot pa pretirana solzavost in pocukranost. Saj nesramen ni bil.

Jaz ne vem, kako bi se odločila v tvojem primeru. Za slab rezultat NS ne bi niti za trenutek premišljevala o splavu, v tvojem primeru pa ne vem... user posted image pred tabo je resnično fuuuul težka odločitev. On ti lahko pove statistične podatke in kakšne so tvoje možnosti, ti in mož se pa morata odločiti. Prisilit te v splav ne more nihče. Meni je tudi G v prvi nosečnosti svetoval nekaj in tudi povedal, kakšne bodo posledice, če se za to ne odločim. Sem sprejela raje posledice, ampak G me zaradi tega ni nič grdo gledal ali kaj podobnega.

Srečno pri tvoji odločitvi, pa naj bo kakršna koli!!!!!! user posted image


_____________________________

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu nataska82)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: stanko pušenjak - mnenja
2.4.2012 13:00:38   
astrid1
Če sta dvojčka enojajčna, je redukcija neuspešna, kadar si delita isto posteljico. Takrat slej ko prej umre preostali dvojček . Če pa imata vsak svojo posteljico je procent uspešnosti večji, čeprav se lahko zgodi, da vseeno pride do splava in vse gre.

Ko se par odloči za redukcijo, to ni narejeno na ena dva tri, ampak kar nekaj časa oprazujejo in se odločajo. Datum lahko prestavijo tudi večkrat. Včasih čakajo, da bo narava naredila svoje in bo eden zarodek sam umrl.

Odločitev za redukcijo je ena najtežjih v življenju para. Gre se skozi parvi pekel.

Nataška 82, odločitev je samo tvoja. Odločila se boš tako, kot se boš sama lahko, tako kot boš čutila.

Če čutiš, da lahko donosiš oba dva s pomočjo crklaže, se pogumno podaj na to pot. Že optimizem včasih veliko pripomore k srečnemu koncu.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: stanko pušenjak - mnenja
5.4.2012 12:12:37   
nataska82
astrid1
Točno tako, verjamem da mi bo uspelo,......vse bom dala za to!
hvala ti....lp

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?