|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   steklenička za novorojenčka
18.11.2014 20:05:42   
Frachy
Pozdravjeni,
smo v veselem pričakovanju in nakupujemo:D Za otroka želim čim bolj naravne materiale, zato me zanima če kdo ve, kje se lahko kupijo dude in cuclji iz kavčuka ter na katere stekleničke se lahko namontira kavčukov cucelj.

Na starejših forumih sem bala, da ima tudi NUK te zadeve, ampak sama nisem našla?

Hvala in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: steklenička za novorojenčka
19.11.2014 7:22:08   
Frachy
Še to ... ima mogoče katera izkušnje s temle: http://www.mimijumi.si/

(odgovor članu Frachy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: steklenička za novorojenčka
25.11.2014 1:24:57   
Simona26
nuk ima cuclje iz kavčuka in silikona...zbereš kar ti je bolje :) jaz jih imam in sem zadovoljna ;)

(odgovor članu Frachy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: steklenička za novorojenčka
26.11.2014 6:03:26   
Frachy
Pom počekirala ... edino kar opažam pri NUKu je, da ima vse cuclje enako oblikovane, kajti za 0+ se namreč svetuje une čim bolj podobne bradavicam. Včer sva šla z možem mal naokoli in ugotovila, da se full težko dobi latexov cucelj, tudi dudo v primerni obliki in cifri 0+. Drugac ma firma Chicco lepe steklene flaške, ustrezno obliko cuclja, vendar latekxovega šele od 4+.
Huh, me prov zanima v čem je logikauser posted image

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: steklenička za novorojenčka
26.11.2014 6:30:53   
Hope2
Najbolj naravno ti je joska oz dojenje in potem ne rabis glih flaskeuser posted image .

Sicer pa sta moja oba otroka polno dojenja prve mesece in od prvega dne sta oba zagrabila za dudo in po 3 mesecih ko sem uvedla flasko, je otrok brezproblema sprejel katerokoli flasko sem mu dala. Nobenemu ni predstavljal noben cucelj problem. Joska pa je itak se naprej bila zakon, neglede na stevilo dud, flas in razliko v cucljih.

Sicer pa vsaka zenska ima drugacne bradavice, velike-dolge, debele, tanke, male, vdrte.... tak da na moje izkusnje z obema otrokoma in glede na kar je bilo pri obeh otrocih pri sestri in pri ostalih otrocih prijateljic.... nima veze naravna oblika bardavice in cucelj flaske. Nobena flaska na trgu nima takega cuclja, kot so moje bradaviceuser posted image , v bistvu mi nikoli ni bilo jasno oglasevanje podobno bradaviciuser posted image


Drugace pa 0+ ne pomeni podobnost bradavici, temvec najmanjsi pretok, najmanjsa luknjica. Kasnej 3+ ali 6+ je cucelj (duda) vecji (pac vecja usta) in vecji pretok (flaska).


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 26.11.2014 6:34:53 >

(odgovor članu Frachy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: steklenička za novorojenčka
26.11.2014 6:47:05   
Frachy
Pozdravljeni,
jst pričakujem dvojčke. Flaška bo na rezervi v kolikor bodo kaki problemi z dojenjem ... upam, da ne bodo, pa vseeno ...
Tisto glede pretoka nisem vedela...HVALAuser posted image
Tko da ne kupujem na zalogo, samo tako v kolkor bi imeli z dojenjem probleme, ker če bom mojega pošiljala po stekleničko kasneje bo pa res krizauser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: steklenička za novorojenčka
26.11.2014 6:52:24   
Hope2
Glede na izkusnje je vse odvisno od otroka in ne toliko naravnega materiala ali oblike cuclja. Moji so sprejeli vse oblike dud (avent, nuk, muller, no name...) pri obeh je obstala nukova (lateks). nikoli pa nista sprejela kavcukove, pa tudi roko na srce, meni se je zdela najbolj nagravzna, ko je bila pocuzana (videla pri prijateljici). Glede na to, da oba imata/ sta imela nuk dude, pa sta flaske oba imela avent- povsem drugacen cucelj.

Poznam tudi dvojcka, ko sta imela razlicne dude, en je sprejel avent, drugi MAM. Ja vedno kupim 2 razlicni in obe ponudim otroku, pa vidim, katera mu je ljubsa in se sam odloci in vedno kupim samo 1, ne na zalogo, ker je skoda. user posted image

(odgovor članu Frachy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: steklenička za novorojenčka
26.11.2014 8:09:41   
sanjasan
Vse je odvisno od otroka, kakšno obliko cuclja bo sprejel. Naš prvi je sprejemal samo avent, medtem ko drugi otrok pa ni bil zahteven.
Pri materialu cuclja za flaške sem opazila razliko edino v tem, da silikonski nastavki hitreje počijo kot od kavčuka. Enkrat se nam je zgodilo, da smo v enem mesecu zamenjali kar šest silikonskih nastavkov. In to različnih znamk, tako nuk kot avent so nam kar hitro počili, medtem ko so se kavčukovi izkazali za trpežnejše.
Dude od kavčuka pa "škripajo". Mi smo imeli in silikonske in od kavčuka in včasih se nam je otrok ponoči kar naprej zbujal. Smo ugotovili, da se zbuja samo kadar ima kavčukovo dudo v ustih, saj ga ta zvok škripanja prebudi.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: steklenička za novorojenčka
26.11.2014 9:09:00   
Frachy
Joj hvala vam punce ... bom zvedela še polno novega.
Moram očitno v eno večjo poslovalnico Pikapolonice in Baby centra, da bom dejansko videla kaj vse se dobuser posted image
Če mate še kak nasvet pa kar napisite.

(odgovor članu sanjasan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: steklenička za novorojenčka
26.11.2014 9:57:21   
pejka
Nama na začetku dojenje ni najbolje steklo. V porodnišnici ni hotel piti po njihovih flaškah, doma je takoj pil iz aventove. Sem ga pa najprej podojila in mu potem dodajala še po steklenički in nama je k sreči hitro steklo dojenje. Ko so se začeli krlki sem kupila stekleničko od Tomee Teepe anti kolik in jo je imel rajši od Aventove. Ima tak cucelj zelo podoben bradavici.

Dude sem kupila tri - Avent, Mam in še eno. Vzel je samo Mam, ostale so romale takoj ven iz ust. Mam je pa zakon, je ne da več nazaj user posted image !

Sedaj smo stari pol leta in flaške tudi poskusiti noče. Tako da vodo pijemo že od četrtega meseca samo iz kozarčka ( sem našla Tomee Teepe od četrtega meseca dalje ). Ko bo meni zmanjkalo mleka pa bo tudi mleko pil iz kozarčka.

(odgovor članu Frachy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: steklenička za novorojenčka
26.11.2014 10:14:49   
Shana86
Moja je že od rojstva komplikator glede hrane. Najprej je imela (.)(.) za crkljanje, bi bila nonstop priklopljena in malo cuzala, končalo se je s konkretnim zastojem mleka, z masažami in tuši sem se za las izognila mastitisu, mleka pa je seveda skoraj zmanjkalo. Nikol ni v celoti prišlo nazaj, kljub ogromnemu trudu, tako da je približno 2/3 hrane dobila AM. Tudi zavračala stekleničko, sprobala sem svašta, na koncu je najbolje sprejela Mam (imajo sedaj tudi steklene, ampak jaz sem zaradi krčev uporabljala anti-colic). Dude nikoli ni marala, še najbolj uspešno sem ji oddala Aventovo. No sedaj smo na GH in ista zgodba, dete noče jesti user posted image Se strinjam, najbolje da kupiš eno flaško čisto za vsak slučajn in upaš da je ne boš potrebovala, potem pa bosta itak deteci povedali, kaj želita (ni nujno, da se bosta strinjali s tvojo naravno izbiro user posted image ). Drugače pa nima veze, če sta 2, važno je samo, če se hočeta dojiti ali ne. Kolegica že 5 mesecev izključno doji dvojčici in super napredujeta, flašk še pogledali niso. Saj veš, ob dojenju ni treba nobenih čajev ali druge tekočine, je samo po sebi dovolj.
Srečno in veliko veselja z user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 26.11.2014 10:25:04 >


_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: steklenička za novorojenčka
28.11.2014 10:28:49   
Frachy
Še nekaj bi vprašala, kar se žal ne tiče steklenič ... upam, da lahko kr tle, da ne bom nove teme odpiralauser posted image
Kaj pa termometer? Tle, ko prebiram forume je veliko trenja ... ušesni, čelni, IR (kako to sploh deluje)?

Verjetno je z navadnim digitalcem v začetku malo težko meriti? Ima kdo drug še kako drugo firmo razen Omron in Braun, ki sta največkrat omenjeni. Prosim za nasvet in kak link termometrov s katerimi ste zadovoljni.

Hvalauser posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: steklenička za novorojenčka
28.11.2014 10:50:15   
Shana86
Na začetku sem merila v ritki z navadnim živosrebrnim, zdaj pa imam Braunovega ušesnega. Če bi se še enkrat odločala, bi mogoče raje kupila tistega na daljavo, da otroka med spanjem ne zbudiš. Stane itak vse ful, spet pa je odvisno od otroka, jaz mojo zdaj težko prepričam biti pri miru dovolj dolgo za klasični termometer, v ušesku pa lepo pusti izmerit.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Frachy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: steklenička za novorojenčka
28.11.2014 10:53:39   
Frachy
A tale IR deluje na daljavo al kateri? Maš kak link?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: steklenička za novorojenčka
28.11.2014 11:10:23   
Shana86
Ja, pomoje. Oprosti, nimam, ker se nisem preveč poglabljala user posted image Na hitro sem šla kupit ušesnega, ko je mala zbolela in živosrebrnim ni šlo.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Frachy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: steklenička za novorojenčka
28.11.2014 11:33:28   
Hope2
pri p[rvemotroku sem imela brezkontaktnega, merili smo na celu, potrebno je bilo paziti kot, pa daljavo.... kokr koli, smo se kar bili zadovoljni, ampak se je pokvaril po 1 letu, tako da sem po 1 letu zacela rabit digitalnega- omron. merila sem pod pazduho, ker sem ga lepo objela, stisnila k sebi... mali pa gledal risanko.

zdajle pri drugemu sem za zacetek kupila termometer duda. tezko recem, ker se hvalabogu, ni bilo treba merit. ampak prebrala sem, da ne sme jokat in ne odpirat ust.... za foro smo 1x sprobali, pa sva rabila kake 3 minute, da je mali sprejel dudo-termometer.

je pa res da ko so bolani, so bolj mirni, bolj zaspani.... tak da precej lazje meris

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: steklenička za novorojenčka
28.11.2014 11:38:17   
Frachy
Ja, dudo varianto sm tud jst vidla v Pikapolonici ... sporoči kako se obnese če boste kaj merili:D Hja, jst sm mela prilko delat z ušesnim omron, edin kar me je morlo, ker pač T zmer nekolio odstopa. Tko da s tega stališča sm full skeptična glede vseh teh.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: steklenička za novorojenčka
28.11.2014 12:41:17   
Shana86
Kolk odstopanja je pa bilo? 0,2 ali 0,3 ni krize, če se pa bliža eni stopinji...

Ja, potem ko enkrat gledajo risanke in se stiskajo, gre, bom tudi jaz takrat pomoje spet uporabljala klasičnega, ker je najbolj natančen. Pri moji 9-mesečnici pa to ni možno, sploh pod pazduho ne.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Frachy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: steklenička za novorojenčka
28.11.2014 12:51:17   
Frachy
Drugač pa mam nagledanega tudi tegale: http://www.ideo.si/termometri_in_dodatki/termometer_SFT_65_SANITAS
Ker dejansko ne mislim skoz merit s temle, mi je ljubši digitalec, sem nekako ogrevam za cenejše variante.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   steklenička za novorojenčka
2.12.2014 15:01:52   
NajaMaja
Moj mali uporablja tole: http://www.mackon.si/20-skodelica-doidy-cup
Ima pa že šest mesecev, sem full vesela, ker sva imela kar problem, ker ni hotel skoraj nič piti...

(odgovor članu Frachy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: steklenička za novorojenčka
2.12.2014 15:07:31   
m_o_i
ce bos slucajno potrebovala steklenicko, se ti prav zna zgoditi, da bos-preden bos nasla ustrezno-preizkusila vse mozne in nemozne proizvajalce, oblike, materiale itd.
aventove moj povohal ni, iz siroke nukove je znal pit pri letu in pol, mamova je bila od sestega meseca dalje ok-do takrat pa samo ozek nukov cucelj(kot v centru za nedonosencke)...

ne bit prepricana, da bo za dete super tisti cucelj, za katerega pise (kjerkoli ze), da je najboljsiuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Frachy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?