|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah pred porodom
15.1.2008 20:51:39   
Anonimen
Lp
Punce mene je nenormalno strah poroda in porodnišnice.Pričakujem prvega otročka, sem v 6 mesecu in me že daje panika.Bojim se samega poroda,kako bo potekal pa potem bit se 3 dni ali več v bolnišnici.Jest bi sla kr takoj domov in se posvetila dojenčku,ker se bojim da bom v bolnici preveč zmedena in da mi nč ne bo slo tko k je treba pa da bo skoz jokal, pa sestre da ne bodo tečne nad mano če mi ne bo šlo.Kako sploh zgleda v lj porodnišnici, kolk punc je v eni sobi?

Sej najbrž sm smešna ampak res me je strah.

Lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah pred porodom
15.1.2008 20:55:42   
J.L.
Strah je verjetno prisoten pri vseh. Pri enih manj, pri drugih pa je malo večji. Ob samem porodu, najbolje, da to omeniš babici, ki bo sodelovala, da te pomiri. V bolnišnici pa ostane vsaka 3 dni če je vse OK, če ne pa tudi dlje. Verjemi nobena nosečka, ki bo rodila prvič nebo takoj obvladala vsega, to pride sproti in sčasoma. Nikar se ne sekiraj. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: strah pred porodom
15.1.2008 20:58:06   
Anonimen
Si že pomislila na EA?

Pa vsaki mamici je enkrat prvič....pa kar vsaki gre. Zaupaj materi naravi :).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: strah pred porodom
15.1.2008 21:01:39   
Anonimen
Drugače je pa v Ljubljani ena fajn prihologinja za take zadeve, prav za nosečnice, ki jih je strah. Sem zadnjič brala intervju s direktorico kranjske porodnišnice in je rekla, da je pretiran strah zanjo vsekakor eden od indicev za CR, da pa ona zelo rada pošlje take nosečnice k tej psihologinji, da je res super ženska.
Daj povprašaj malo tvojo ginekologinjo o tem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: strah pred porodom
15.1.2008 21:05:59   
Anonimen
A to misliš epiduralno,ja sm tud sam v lj je baje ne moreš kr vedno dobit če ni tega tm k to dela.Prejle sm gledala preverjeno pa me se zdej črvič v trebuhu k sm vidla porodnišnico.Sej če so vse preživele bom tud jaz menda,preveč razmišljam ze zdele o o tem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: strah pred porodom
15.1.2008 21:07:11   
Anonimen
Ja, epiduralno :).

Pejt do psihologinje, ki ti jo je Splišni predlagala, pa čim več se pogovarjaj o tem. Kaj pa pravi partner?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: strah pred porodom
15.1.2008 21:11:08   
lex
vse smo bile smotane ko so nam potisnili prvič otroka v roke in nam rekli podojite ga (se zverziraš, da ga v temi podojiš brez problemov), jaz ga še za domov nisem mogla sama oblečt, pa sem hodila na rednjo zdravstveno in jih tam previjala skor miže, porod: mene so tolažile mamine besede vsak porod je drugačen pojdi in se potrudi, da boš potem dobila svoj zaklad.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: strah pred porodom
15.1.2008 21:16:40   
Anonimen
Ja se bom res pozanimala o tej psihologinji.Pa en kolega nama je priporočil da naj se s kakšno babco zmenva da bi bla zravn  k je tle ena iz našga konca,da je lazje če maš nekoga takega zravn.Ja nč moj prav nej se umirim pa da nej se ne sekiram preveč,k vem da tud na bebico to ne vpliva dobr.Sem ga pa prosila da bo zravn k on drugač ne mara bolnic ampak bo vsen bil z mano ker nočem bit brez njega pr porodu to bi mi blo se hujše.

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: strah pred porodom
15.1.2008 21:49:42   
Naty*Taja
Kar se tiče strahu pred porodom ti svetujem, da se ga prej rešiš, kakorkoli že, saj le-ta lahko zelo podaljša porod. Kar pa se tiče bivanja v porodnišnici, glede na to, da je to tvoj prvi otrok, boš še kako hvaležna, da boš imela možnost vprašanj in pomoči 24 ur na dan prvih par dni! Te pa itak pustijo z malim samo, in je skor tako, kot da si doma, vsaj pri nas v Ce  je. Kar se tiče samega rihtanja otroka in to. Edino kar je včasih malo moteče je pretirano siljenje z dojenjem. Glede tega pa imaš še dovolj časa se malo iz izkušenj mamic tule gor izobrazit in potem delaj po svoje, kljub nerganju, če ga boš deležna. Ena dojijo, ene ne, ene bi rade pa ne morjo, druge bi lahko pa nočejo.... po moje čist osebna odločitev vsake posameznice!
Kar pogumno in srečno.


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: strah pred porodom
15.1.2008 22:03:52   
Anonimen
Hvala vam za odgovore,res se moram skulirat drugač ne bo fajn.Čakam da bo ze vse za mano in da bomo z bebico že doma.

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: strah pred porodom
15.1.2008 22:24:48   
lelaval
Kar se tiče strahu pred porodom ti svetujem, da se ga prej rešiš, kakorkoli že, saj le-ta lahko zelo podaljša porod.


To pa ti tudi jaz res priporočam - iz lastnih izkušenj. 3. poroda sem se ful bala odkar zem zvedela, da sem user posted image - ampak strah me je bilo, da ne bo šlo tako hitro, kot je bil 2. porod, ki je trajal 1,20 ure od prvih popadkov. Strahu se nisem znebila in tako je porod trajal 17 ur, tako, da pri zadnjih popadkih sploh nisem imela več moči, da bi potiskala.

In nasvet od Splišni upoštevaj ter pojdi do te psihologinje, ki ti jo je predlagala.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: strah pred porodom
15.1.2008 23:38:21   
Majuska
zadnjič sem nekje brala, da zelo pomaga če se bolj kot na svoje bolečine osredotočiš na prihajajočega dojenčka. Ne spomnim se podrobnosti ... omenjeno je bilo le, da je ta naša bolečina pozitivna in da je ful pomembno za otročka, s kakšnimi občutki mamica spremlja porod.

Sicer bom pa raje tiho, ker še nimam te izkušnje, sem namreč prvič nosečka user posted image in tudi mene je strah.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 0:07:24   
Nasy
Uf, če je kdo zajec tu, sem to jaz..prejle sem tudi jaz gledala delček preverjenega, me je kr stisnilo..samo ti imaš časa se kar nekaj, jaz pa sem skoraj na koncu te poti in še kr razmišljam, kako se otresti tega strahu. Dopovedujem si, da me ne sme biti strah a kaj, ko to ne gre kr tako. Omeniti G za ta strah? In kaj bo naredila? Nič, kakor vsako vprašanje do sedaj, ker do svoje G sploh ne pridem več, so si z nadomestno G porazdelile delo in ta te ne šljivi, če kaj vprašaš in omeniš tako da pri meni karkoli omenit je pihanje v veter. Se bom mogla nekako sama znajtuser posted image

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 6:19:59   
Naty*Taja
Nasy, če druga ne, preberi kako dobro knjigo na temo višanja samozavesti in podzavesti? 

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 8:51:19   
Nasy
Ja, to sem nameravala sedaj, ko sem bom vpisala končno spet v knjižnjico. 

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 9:35:50   
Anonimen
Dobro jutro!
Joj 17 ur rojevanja si pa res ne zelim ,upam da bo slo vse tko hitr da ne bom imela časa razmišljat in da bo samo padlo vn tako kot pri enih srečnicah.
NASY blagor se teb po sporočilu sodeč boš kmal pri koncu, upam da bo vse ok pa da boš prezivela ta strah tko kot ga bom mogla jaz ,sam jest mam še preveč časa se moram nekako zamotit da ne bom preveč razmišljala o tem.

(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 10:09:26   
Nasy
Draga anonimna, jaz pa pravim, da blagor tebi, ker imaš še čas se na to pripravit! Jaz sem do sedaj kar odrivala stran misel na porod! Ko smo imeli v MŠ predavanje o tem, je govorila psihologinja, da je na prvem porodu isto odrivala misel na porod in je potem bilo vse slabše, ker je bila čisto trda od strahu in skrčena. Takrat sem se malo zamislila. Jaz še ne vem, kako se pripraviti do tega, da me ne bo strah, ker me že misel na samo bolnico dela omotično. Do te nosečnosti sem bila pravi zajec glede igel in odvzma krvi, še zdaj sem ampak malo manj (so me dobro natrenirali), zato si lahko misliš, zakaj me je vsega še bolj strah. Od zdravnikov se ne bojim toliko zobarja ali G, drugo pa je zame bav bav. Jaz sem že celo razmišljala o tečaju s hipnozo, ki jo ima en možakar v Postojni ampak se nekako nisem odločila, čeprav bi ne bilo slabo. 

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 10:43:38   
Anonimen
Glede tega imaš najbrž prov,imam več časa sam po moje bom vsak mesec bol panična .Bojim se tud tega da bi bil porod tok hud da ne bom hotla met nobenga otročka več,k z možem si pa zeliva vsaj dva če ne tri.
Ej če imaš moznost se probi dogovorit z kakšno babco da bi bla zravn ena taka da se bi že prej dobila z njo pa pogovorila to bom tud jest probala se mi zdi da bi mi blo laži pa tle pr nas je ena k je ze velikim zenskam iz našga konca pomagala.Pozanimaj se če kakšna pozna babco k bi se že prej lahko zmenila z njo da bi bla ona pr porodu  da jo pokličes k se bo začel pa tud če boš mogla plačat, jest zase vem da se bom probala zment ker se mi zdi da mi bo lažje.

(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 10:57:21   
kat007
Zdravo!
Meni je bila grozna ze sama misel, da bi mogla kdaj rodit (najraj nebi mela otrok)... dokler.. nisem zanosila.. zdaj je mimo 3 mesece, porod je sicer se dalec, ampak komaj cakam, da ga vidim, mojega lepotca user posted image .. in se sploh ne bojim vec...
Katera misel je meni pomagala? citirala bom eno forumasico, se ji opravicujem, ampak men je pomagalo: porod je kot pohod na Triglav, pot je tezka, ampak ko stopis na vrh, pozabis vse hudo, kar je bilo, da si prisel do vrha, saj je razgled fenomenalen...
torej porod je sicer naporen, ampak ko dobis detece v narocje vse pozabis...
Osredotoci se na cilj in ne na pot, ki pelje do njega!!


(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 11:06:06   
Anonimen
Ja sej to maš prov zato komej čakam da bomo sred maja in upam da bom takrat že uzivala doma s svojo bebico.

(odgovor članu kat007)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 16:22:11   
Naja30
Pred prvim porodom sem tudi sama razmišljala, da ko rodim (poroda se niti nisem bala pretirano), da bi kar preskočila tiste dneve v P. Sploh, ker sem slišala in prebrala toliko negativnih stvari o Lj P. Ampak se je kar dalo. V sobi sva bile same s cimro (sobe so 2 ali 3- posteljne), zahtevne nisva bile, prijazne, tako da so tudi sestre bile prijazne do naju. Le ena nočna je bila malo sitna, ampak se nisem ozirala na to.
Ne boj se, rodit moraš. Če je šlo noter, bo šlo tudi ven user posted image  Tisti 3 dnevi bodo pa tudi hitro minili in že bosta z user posted image  doma z atijem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 19:58:53   
Nasy
Je morda katera slišala že za knjigo Devet stopnic (Anne in Daniel Mevrois-Givavdan), meni jo je svetovala ena kolegica in sem rekla, da jo bom poskusila najt v knjižnjici!

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 20:58:53   
Majuska
To knjigo sem tudi jaz že omenjala in jo priporočam vsem dekletom za prebrat. Prvič sem jo brala, ko o nosečnosti sploh nisem hotela še nič slišat in me je navdušila. Poleti sem jo brala še enkrat in zdaj jo prebiram sproti, ker jo imam doma. Odlično branje!!! user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 21:18:55   
kofetek2010
Lahko dobiš tudi napotnico za CR, vendar te prej itak pošljejo k psihologu, če je strah res tako hud.

Sem bila sema na tem, ampak mene pred prvim porodom ni bilo nič strah. Čisto nič. Potem pa tak strah in tak odklon do nosečnosti. Sem imela ful težek prvi porod, 13.ur rojevanja, 2x umetni popadki, 4.kg velik otrok (kar bil je zame očitno prevelik zalogaj), ful raztrgana in posledično šivana, ...


Ampak so na srečo "izumili" EA, moj strah je postal malenkost manjši, kar sem omenila tudi G, ampak mi ni želel dat napotnice za CR in me prepričal, da tudi CR ni tako nedolžna zadeva kot sem si predstavljala.

Zaradi strahu sem se odločila za Postojno, ker ima EA na voljo 24/7 in se sprijaznila.

EA nisem dočakala, ker sem imela urgentni CR. In G je imel prav, tudi CR boli (ne med samo operacijo, ampak po njej!). Mene je cca. 14.dni ful bolelo, se nisem mogla normalno vstat iz postelje, niti vležt, niti smejat, komaj sem tamalo dvignila iz posteljice,...


Tako, da če sem jaz po 8.letih premagala strah, ga bo vsaka. user posted image

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: strah pred porodom
16.1.2008 21:37:19   
mayci
Ko sem jaz videla dve čtrici na testu, sem takoj začela misliti-kako bom pa rodila...user posted image  Ta strah me je mučil nekaj tednov, potem pa sem se odločila, da se ga znebim. In sem se osredotočila na besede:"Popadke sprejemajte kot prijatelje, oni so vaš pomočnik na poti proti vašemu cilju-user posted image !"
Res je pomembno, da tudi med porodom tega ne pozabiš in se ne zakrčiš, ampak sodeluješ s popadki, ker potem vse skupaj hitreje napreduje in hitro lahko stisneš svojega pikca.user posted image
Tudi bivanje v porodnišnici ni nek bav-bav, je pa sigurno drugače kot doma. Jaz sem bila takrat, ko sem rodila, prvič hospitalizirana, nikoli prej še nisem prespala v bolnici. Ampak je kar minilo, čeprav sem bila tam kar en teden.user posted image
Veliko sreče!

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?