|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tabletke Yasminelle
5.1.2008 10:16:59   
polona5
Pozdravljene!

Vse, ki uporabljate najnovejše kontracepcijske tabletke Yasminelle (to je "izboljšana" verzija Yarine) - zanimajo me vaše izkušnje z njimi; ali ste z njimi zadovoljne, vam povzročajo ali so vam povzročale kakšne težave v začetku jemanja, ali se na njih popolnoma zanesete ali uporabljate zraven še kakšno dugo zaščito - glede na to, da so to ultranizkodozne tabletke in baje moraš biti pri jemanju le teh res točen (vsak dan srogo ob isti uri), ker čene baje niso lih zanesljive? Lep pozdrav!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tabletke Yasminelle
5.1.2008 10:27:09   
Anonimen

user posted image

(odgovor članu polona5)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tabletke Yasminelle
5.1.2008 10:50:57   
BAMBINA_
Jaz bom sedaj prvič po porodu pričela nazaj z jemanjem KT in mi je G zaradi hipotiroze (bolezen ščitnice) predpisala te tabletke. Ampak nisem bila nič seznanjena, da je potrebno biti tako zelo natančen pri uri jemanjauser posted image   Prej sem imela tudi nizkohormonske (Harmonet), pa sem jih jemala pač enkrat v dopoldanskem času, pa ni bilo nobenih težav.

_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tabletke Yasminelle
5.1.2008 21:30:06   
polona5
Aspirinčica hvala za linke. A imaš mogoče tudi sama izkušnje s temi tabletkami?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tabletke Yasminelle
5.1.2008 21:33:40   
atanja
Jaz sem jih začla jemat po porodu.
fajn so ni nobenih stranskih učinkov pa zdaj so končno zastojn...

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tabletke Yasminelle
6.1.2008 8:07:44   
N30
Pozdravljene! Jaz sem jih jemala samo 1 mesec in sem z njimi prekinila, ker sem imela skoz rjav izcedek. To pa ne prenesem. V navodilih piše, da lahko imaš izcedek 6 mesecev. Imam pa eno prijateljico, ki ni imela težav z njimi, tako, da poskusite. Prijateljica je z njimi tudi shujšala, ker odvajajo vodo.
Lp

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tabletke Yasminelle
6.1.2008 9:01:17   
Primoza
Pri nas dobre, vendar je to odvisno od primera do primera.

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tabletke Yasminelle
6.1.2008 9:40:56   
šnucika
Poskusila 3 mesece, pa ni bilo razlike od ostalih KT, katere sem jemala v prejšnjih letih pred porodom.Za spoznanje še slabše...
Nič ni bilo manj vode v mojem telesu, libido mi je padel, pa še slabo mi je bilo-tak zoprn občutek v želodcu.
Tako, da je res odvisno od posameznega organizma,kako reagira.


_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tabletke Yasminelle
6.1.2008 18:38:10   
LoCa
to ni samo moja izkušnja, ampak še od enih kolegic. libido je šou bolj rakom žvižgat user posted image . najprej sem sicer jemala logest in pol šla na yasminelle zaradi depresije in ad-jev. sicer jih ne jemljem več ampak....bo, moj namen je menjat na diane ko končam to škatlico. 
odvisno od posameznice. je pa res da me ne boli več tko trebuh, nisem skoraj nikoli napihnjena, pa mam samo ene tri dni malo krvavitve.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tabletke Yasminelle
7.1.2008 12:47:30   
cessy
LoCa jast tudi jem ad-je in logest sedaj in ko sem tolk že slišala o teh tabletkah sem mela namen menjat logest, zdaj pa vidim da si ti imela isti primer, mi lahk poveš če se mi splača zamenjat al ne, ker jast ko sem ginekologinji povedala da ima sedaj ad-je ni nič rekla da bi mi namest logesta dala kire druge.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tabletke Yasminelle
10.1.2008 7:23:18   
MATEJA
Polona5, jaz sem pred 3. meseci začela jemat kt Yasminelle, predvsem zaradi dolgih in močnih menstruacij in po nasvetu G... Sicer mi je ona želela predpisat Diane ali pa Logest, ampak nisem želela tako močnih, za Yasminelle pa sem prebrala vse naj naj (izboljšan videz kože - kar bi mi zelo odgovarjalo, ker sem rahlo mozoljasta, se ne rediš.... pa ne vem še kaj vse tam piše), ko sem jih začela jemat, pa totalno razočaranje. Začela sem se redit, koža mi je živa katastrofa - na obrazu še več aken, po telesu pa me vse srbi, da bi se včasih iz kože dala, spolni libido izpod nule, vagina pri spolnem odnosu suha, pa čeprav se vzburim, stalno imam izcedke, kar na pol škatlice mi se pojavi izcedek, ki traja 4-5 dni, ali pa dobim krvavitev še preden končam z škatlico... Sedaj sem tretjo škatlico končala in še eno bom poskusila in če ti negativni stranski učinki ne izginejo, bom prenehala z jemanjem, ker to ne vodi nikamor. Pred leti (preden sem rodila) sem imela Minulet, pa nisem takorekoč niti vedela, da jih jemljem... Tako da žal ti nimam kaj dobrega povedat, kot pa so napisale predhodnice, je verjetno odvisno od organizma, kako to sprejme. Mogoče bi tebi full odgovarjale. Upam, da sem ti kaj pomagala pri odločitvi.. LP Mateja.

_____________________________

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu cessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tabletke Yasminelle
10.1.2008 10:19:28   
Anonimen
Jaz sem jih jemala kakšne pol leta, ampak NIKOLI VEČ.
Prej sem imela ene troje, potem so mi pa dali te (drage kot šus so bile), pa je mi je libido čudežno izginil, na zunajnjem delu nožnice so se mi pojavile rdeče, pekoče, srbeče lise...in to vse zato, ker pač moje telo ni preneslo premale količine tega hormona...pač nekaterim to ne paše....oziroma se mi je hormonsko ravnovesje v nožnici sesulo....no, moja G je še vedno prepričana, da je do tega prišlo, ker se brijem user posted image
Nehala sem jest te tabletke in je zdaj vse kul. Pa se še vedno brijem user posted image

Jaz vedno pravim, da je treba tabletke taprvo probat...enim pašejo, enim pač ne...če boš videla kakršno koli spremembo, rajši nehaj in zamenjaj....majhna vsebnost hormona načeloma ne paše vsem ženskam.

(odgovor članu MATEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tabletke Yasminelle
11.1.2008 13:30:38   
polona5
MATEJA in sunqeen, a take probleme sta imele vedve s temi tabletkami. Ja, pomoje tud meni te ne bi ustrezale, ravno  zaradi premalo hormona. Pred porodom sem tud jaz kar 7 let jemala Femoden in na začetku so mi tud te povzročale krvavitve, ma se je potem uneslo, čeprav sem menzes včasih prej dobila kot sem jih pojedla - pa majo več hormona kot Yasminelle. Moja G je rekla, da če se pojavi vmesna krvavitev, da potem jemlješ pa po 2 tabletki hkrati na dan, dokler krvavitev ne mine - samo potem ne vem, v čem je fora, da jemlješ tablete z manj hormona in se potem filaš z dvojno dozo na danuser posted image S tem nisi potem prav nič pridobil. No ja, verjetno se bom kar za Yarina tabletke odločla, bo verjetno še najboljše, ker se mi zdi da so vseeno malo bolj hvaljene kot Yasminelle. Lp, pa hvala za vaše izkušnje!

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tabletke Yasminelle
12.6.2008 15:40:58   
after affect
pozdravljene...js sm sicer nova na tem forumu in na področju jemanja KT (yasminelle)...mal sm brala ne...mnenja so sicer različna, ampak mene mal skrbi kako bo z mano, ker sm kar se tiče menstruacije in teh zadevščin k spadajo zraven zlo občutljiva...ravno danes sm bla prvič pri G...in dans bom vzela prvo tabletko...pa sm hotla prečekirat kako je s temi KT...če bo še katera od vas vedela za kakšno pozitivno in negativno plat teh KT naj poroča...se že vnaprej zahvaljujem! user posted image

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tabletke Yasminelle
12.6.2008 16:23:23   
Udb
Jaz sem jemala diane35, pa sem potem v jeseni prekinila, ker sem imela neprestane glavobole. No, zdaj sem pa začela po pavzi jemati yasminelle. Še ne morem nič reči, ker sem ravno pojedla polovico prve škatlice. Majo pa lepo pakungo! user posted image

(odgovor članu after affect)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tabletke Yasminelle
8.7.2008 19:37:31   
manndika
Lep pozdrav!

Evo, tudi jaz sem začela danes uporabljati yasminelle...me pa zanima nekaj čisto drugega.
Nekje sem slisala, da je bolje če ješ tabletke zjutraj, da je kao bolj zanesljivo...kaj mislite je res pa kako je s tem? aja, pa še zanima me, če katera, ki uporablja te tabletke redno kadi, saj sem prebrala da je izredno nevarno.

hvala!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tabletke Yasminelle
8.7.2008 23:48:55   
sunny24
Jst sem jemala najprej Logest, ki so mi ble 2 leti super, dokler se niso začeli kar neki izcedki...potem sem nardila malo pavze in nato sem začela z Minulet, po njih sem se samo zrdila, zamenjala z Yasminelle, spet so se pojavili izcedki in sem vse skupi poslala v tri krasne, pa smo se šli metodo pazi, sam hmali nismo več pazli. Ja, pa kljub temu, da sem pila tabletke, sem tudi kadila, redno, pa ni blo nikoli nič narobe.

(odgovor članu manndika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tabletke Yasminelle
10.7.2008 14:51:54   
Petrushka1980
Pozdravljene!
Mene pa zanima kako si ponavadi prestavite menstruacijo s tabletkami. A jih jemljete dlje ali jih prej nehate jemati, da prej dobite menstruacijo? Najlepša hvala za odgovor! Drugač tud jest uporabljam KT yasminelle in imam zelo dobre izkušnje. Prej ko sm uporabljala diane in pozneje yarina so me ves cas bolele prsi zdej pa je super odkar jemljem yasminelle in nimam nobenih problemov. Uživajte!!

Petrushka

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tabletke Yasminelle
18.7.2008 10:31:24   
ssssandra
jst mam pa problem da je moja ginekologinja na dopustu in nikakor nemorem dobiti recepta. Tabletke naj bi začela jemati 2.8 jaz pa takrat šele pridem iz dopusta, tako da bi jih najprej lahko začela jemati 4.8 u ponedeljek ko bi moja ginekologinja delala. Mislite da lahko? spravi bi namesto 2.8 uzela tabletko 4.8. Mislim da sem že slišala da se to da narediti? user posted image hvala za odgovor!

(odgovor članu Petrushka1980)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tabletke Yasminelle
23.7.2008 8:39:22   
medika1
Jaz sem rodila pred 3 meseci in sedaj 14 dni jemljem Yasminelle. Zaenkrat serm vse prej kot zadovoljna. Še zmeraj krvavim -torej 14 dni in lotilo se me je vnetje. Sedaj ne vem kaj naj storim? Naj vztrajam in jim jemljem dalje? Drugače pa se počutim dobro in tudi kile so šle dol.

(odgovor članu ssssandra)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tabletke Yasminelle
23.7.2008 10:24:48   
Anonimen
Jaz tudi jemljem Yasminelle in sploh nisem zadovoljna z njimi. Libido je se je zelo zmanjšal oz. ga sploh ni. En čas nisem jemala kt in sem takrat komaj vidla kaj je prava želja po seksu. Drugih težav pa s temi kt nimam, ampak jih bom vseeno nehala jemat, ker mi ni fajn tako živet, da nimam nobene želje po seksu (ampak to res nobene). Moj user posted image  pa se mi tudi že kr smili. 

(odgovor članu medika1)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: tabletke Yasminelle
3.8.2008 23:06:30   
elizabeta p
Jaz sem prej jemala Logest, od jeseni pa Yasminelle jemljem. Kile so šle dol, izcedkov ni, koža lepa.
Nisem pa vedla da je treba biti ful točen glde ure.user posted image  Sem parkrat pozabla pa drug dan vzela pa ni bilo nič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: tabletke Yasminelle
12.8.2008 22:53:44   
after affect
živjo!!! berel spet mal po dougem času...mnenja so res različna glede tehleh tabletk...js jih zdle jemlem že drugi mesec...ma ka pa vem- zadovoljna in nezadovoljna...menstruacijo sm dobila ko sm mela še 4 tabletke pred koncemuser posted image , trajala pa je 11 dni...mal sm bla razočarana...pravjo da traja kake 3 mesce da se organizem privadi na novo stvar...sam men se zdi tole zlo čudn ker je ponavadi pri men ¨tardeča¨ trajala 4-5 dni, nč več...nwm...nej mi kera mal svetuje kaj u tem primeru nardit, a je to normalno blo pr vseh al ne...mal se razpište...čaw bawuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu elizabeta p)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: tabletke Yasminelle
13.8.2008 0:11:47   
Anonimen
Tedna brez tablet ne smeš daljšat, ti piše v navodilih!!!

Meni so sicer ok, razen libido jasno - ga ni + suha nožnica. Pa tudi večkrat imam vnetje oziroma več izcedka. Prvi mesec jemanja sem imela cel mesec rjav izdcedek, pa je G rekla, da to lahko traja do 3 mesece. Menstruacije so redne, ciklus se mi ni nič zmešal.

Ura jemanja po mojih izkušnjah ni tako striktna - jemljem enkrat zvečer, preden grem spat, to je pa čisto odvisno - včasih ob 23h, včasih ob 1h, 2h, pa je vse ok. Pa tudi naslednji dan sem že vzela, ampak nikoli več kot 12 ur prepozno.

tudi ob prestavitvi M (dve tablici brez vmesne prekinitve) je bila M točna kot vedno. Jemljem jih pa 10 mesecev. Koža je mogoče malo slabša na čase, ampak to so pri meni tako ali tako obdobja, ko je res grozno in ko je čisto ok.

(odgovor članu after affect)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: tabletke Yasminelle
26.8.2008 21:47:12   
baucika005
Zdravo.. sem tukaj na novo in vidim da ste nekatere imele iste težave kot jaz... user posted image  leto pa pol sem jemala diane 35, pa so se pojavile vmesne krvavitve.. ginekolog mi jih je zamenjal za yarino pa so se spet po 11ti tabletki pojavile vmesne krvavitve, nato jih je zamenjal za rigevidon in spet enako. je pa res da nobenih nisem probala jemati več kot 2meseca. potem sem imela 3mesece premora in zdaj jemljem na novo yasminelle. celotno prvo tablico sem krvavela, zdaj sem na polovici druge pa imam spet rjavkast izcedek..  seveda to mene tudi moti in vem da če bom šla nazaj h G. da mi jih bo vzel vstran saj meni da mi potem nobene ne ustrezajo. samo zakaj so mi potem diane pasale leto in pol? ima še katera isti problem?
hvala za odgovor.

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?